Ostali by ste vo vzťahu, ktorý vám nedáva istotu?

mfilkova
31. mar 2023

Zaujíma ma váš názor.

Predstavte si, že máte vzťah, v ktorom máte všetko, rešpekt, úctu, komunikáciu, podobné záujmy. Jeden z partnerov je však povahy, ktorá rada cestuje, skúša nové veci a nevie ešte úplne, čo chce v živote robiť, kde chce žiť atď. Takže nevie ani zodpovedať druhej strane určité otázky ohľadom spoločného bývania, usadenia sa. Je to mladý človek, ktorý chce ešte vidieť a zažiť s tým, že toto chce robiť aj počas vzťahu, nevzdať sa svojej "cestovateľskej,, slobody. Zotrvávali by ste v takomto vzťahu naďalej alebo by vám táto "nevyspytateľná,, povaha prekážala?

deti95060810
31. mar 2023

ak nie sme spoločne rovnako naladení - tak by mi to vadilo....
píšeš že jeden je ešte mladý - to znamená že druhý je omnoho starší alebo ako mám tomu rozumieť...

mk1111111111
31. mar 2023

No ono, niekedy je niekto "cestovatel" cely zivot, tak si treba vyjasnit, ze ak by sa to nezmenilo, ci by si s nim zostala

lily14
31. mar 2023

Cestujte spolu

colsami
31. mar 2023

Ano pokial ja by som bola clovek co uz mam zazite, odcestovane (alebo neodcestovane ale netuzim po tom...) a mam tuzbu sa usadit pripadne mat rodinu, lebo sa na to citim pripravena... Tak ano asi by sme sa rozlucili s niekym rozlietanym, lebo nebudem roky travit cakanim na cloveka, ktory "este nevie".
Proste ste kazdy v inej faze.

miadi
31. mar 2023

Ja som bola taky mlady clovek co cestoval zil rozne pp svete . Ale nie popri vztahu. Usadila som sa ked som nasla cloveka pri ktorom mi bolo jedno kde som. Hoci som mala v plane inu krajinu. . Home is where you are happy . A cestujem dalej ale uz len na dovolenky a nie na tak dlho tak casto a intenzivne. Lebo clovek ked chce mat rodinu potrebuje zakotvit. Bud ste na rovnakej vlne alebo nie ste . Ak ty mas zapustene korene tam kde si a neplanujes toho partnera nasledovat a on neplanuje koli tebe ostat. Tak k sebe jednoducho nepatrite. Kazdy chcete nieco ine a spolu to mat nebudete.

viestta
31. mar 2023

@mfilkova preco by sa clovek mal vzdavat svojej slobody vo vztahu? Akejkolvek. Daju sa vo vztahu robit kompromisy, maju sa robit kompromisy ale vztah postaveny na "strate slobody" ktorehokolvek zo zucastnenych je skor ci neskor odsudeny na zanik.

soldi
31. mar 2023

@mfilkova aj tomu “najcitatelnejsiemu” cloveku sa mozu zmenit priority. Kedykolvek.
Pokial je vsetko ostatne v poriadku, tak mi pride zvlastne uvazovat nad rozchodom z takehoto dovodu

kiwi3
31. mar 2023

ja by som povedala, ze toto je skor taka klasicka vyhovorka, ked clovek nema pocit, ze s tym druhym by mal zakotvit. potrebuje si este "uzivat zivot" a cestovat a pritom sa to vobec nevylucuje s nejakymi zavazkami. nechava si otvorene dvere, aby neskor mohol povedat, ze ti vlastne nic nesluboval

zorkahorka
31. mar 2023

Tento clovvek ma v hlave slobodu, urcite sa nechce teraz usadit

mikadooo
31. mar 2023

@mfilkova neuháňaš ho trochu predčasne? Čo znamená mladý? Do 30 by som brala, že kedy, keď nie teraz má cestovať a vyblázniť sa týmto smerom... (My sme medzi 20-30 veľa cestovali). Ak už je po 30, tak potom jedine, že by som bola rovnaká povaha, lebo to už potom je asi životná filozofia a partner je až na druhom mieste. Na prvom mieste je sloboda.

marca12
31. mar 2023

@mfilkova mate odlisne nazory na zivot a to je problem. Ty zjavne nie si dobrodruzna povaha. To by bolo v poriadku,ak ti nevadilo,ze on sa realizuje. Ale pokial ty chces deti,zazemie a on nie,tak nastava problem. Ved je vela chlapov,ktori maju konicky,cestuju s partiou,chodia na expedicie a podobne a doma ich cakaju manzelky a deti. Je si aspon isty,ze chce s tebou stravit zivot? Neda sa jednoznacne odpovedat,ty vies ako sa sprava. Ci ho zaujima aj tvoj nazor,ci sa vie aj on priaposobit alebo sa musis stale iba ty priaposobovat.

gabika0825
1. apr 2023

@mfilkova Neostala by som v takom vzťahu. Nevieme koľko spolu ste čiže ťažko takto povedať, ale keď ti vadia jeho hobby a nemate spoločný pohľad na buducnost tak nebude to nikdy dobre on sa cestovania nevzdá. Inak, čo ti vadi na cestovani? Ja som sa vždy stretla s chlapom ktorý nerád cestoval… čo by som za to dala 😀😀