Obrezaný verzus neobrezaný a sex

30. júl 2021

Ahojte, chcem sa opýtať žien, ktoré mali skúsenosť s oboma typmi partnerov, je to nejakým spôsobom cítiť, že je muž obrezany alebo nie? Vidíte v tom pri takomto porovnaní výhody alebo nevýhody? A čo ti muži?
Ja nemám ako porovnať a rozmýšľame nad tým či to dať deťom urobiť (čítam že je to dobre zo zdravotného aj sexuálneho hľadiska, no neviem porovnať či to tak skutočne je - nemala som iného partnera).
Viem, že píšem anonymne, a mnohé tu máte svoje profily, tak poprosím ak sa hanbite tak mi prosím odpíšte z nejakých anonymných. 🙂

desore
30. júl 2021

Pri pohlavnom styku to vobec nie je citit.
Nechcem zachadzat do detailov, ale obrezani muzi potrebuju vacsie zvlhcenie u partnerky alebo lubrikant.
Za mna je to mytus, ze obrezani muzi maju dlhsiu vydrz.

leuchtturm
30. júl 2021

Obrezani su na tom s hygienou lepsie ako neobrezani. Preco rozmyslas, ci das deti obrezat? Ak zijete v Europe, je lepsie nechat rozhodnutie na nich.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminkadeticiek
30. júl 2021

Nie po sexualnej stranke v tom nie je ziadny rozdiel.Ani vo vydrzi,ani citlivosti,v nicom.Obrezani muzi argumentuju obrezanie najma tym,ze je to hygienickejsie,co je podla mna hlupost lebo voda tecie vsetkym rovnako,hygienu vedia dodrziavat vsetci rovnako ak su tak vychovani a vedeni.Podla mna je to vyhradne otazka kultury a zvyklosti,nic ine.Synovi by som to v ziadnom pripade nedala spravit,z mojho pohladu to nema ziadny vyznam.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
desore
30. júl 2021

@bambulienka25 Ani ja, ale muz nema fyziologicke zvlhcenie.

maminkadeticiek
30. júl 2021

@bambulienka25 Tak to si vobec nemyslim.Nemyslim tym samozrejme,ze su obrezani spinavejsi,to nie,aby si ma spravne chapala,ale ked je raz muz cistotny,tak sa umyva vsade bez ohladu na to ci ma alebo nema predkozku.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
30. júl 2021

@beata_k Nemám pocit žeby bol muž necitlivý.
@leuchtturm Kvôli hygiene. Synom sa robia časté opakované zápaly. Pediater navrhol aj takéto riešenie.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzika33
30. júl 2021

mozem porovnat, a obrezani boli pre mna prijemnejsi na urcite typy styku :D cistejsi, a vydrz primerana. tym ze je obrezany sa prave trochu viac spicka znecitlivy, je to proste ine a v niektorych krajinach bezne. keby si mozem vyberat, berem obrezaneho :D jedine co nemam je skusenost jedneho muza pred a po obrezani. Myslim si (teraz sebecny ako zena :D ), ze je im to lahsie spravit ako detom, nez by sa na to v dospelosti podujali, lebo benefit z toho uz asi mat nebudu, skor hygienicky a pocitovy priatelka...

autor
30. júl 2021

@beata_k Nie som rozhodnutá. Vidím niektoré plusy, zároveň sa obávam toho, že je to operácia.
Pýtam sa žien, ktoré s tým majú skúsenosť a vedia porovnať, nie tých, ktoré nemajú, ako ty.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leuchtturm
30. júl 2021

aj ja pisem z osobnych skusenosti. Ak maju deti na to obrezanie indikaciu, tak je to ine.

andreatytler
31. júl 2021

Ja verim tomu ze matka priroda vytvorila muzske telo najlepsie ako moze byt. Neexistuje aby clovek na tom dokazal nieco vylepsit. Ak tvrdi ze ano, je to len kulturne alebo nabozensky (alebo inac) skresleny nazor.
Ale tiez som rozmyslala ci dat syna obrezat, kedze zijem v krajine, kde je to bezne a uvazovala som ci by sa necitil ako outsider ak by bol iny.
Ak by mal zdravotne problemy, ktore by sa obriezkou vyriesili, tak to bez vahania urobim a nebudem do toho zatahovat uvahy o vydrzi pri sexe.

pininka1
31. júl 2021

Ja som mala takeho pred rokmi a veruze on s tym problem mal, nevedel sa urobit, oral bol uplne zbytocny, prenho az bolestivy, takze nie u kazdeho je to tak, mozno zavisi ak ako dlho ma tu obriezku.

zuvelyn
31. júl 2021

Obidvaja s mužom rozdiel citime a to značný. Vieme to porovnať keďže na zákrok išiel počas nášho vzťahu. U mňa je to čisto sexuálne,u neho samozrejme aj ine faktory. Ani jeden z nas nevidi nevýhody. Jedinú vec ktorú muž ľutuje je, ze si to nedal spraviť skôr (NIE z náboženských dôvodov)

autor
31. júl 2021

Zatiaľ
Nevýhody:
@desore používanie lubrikantu
@pininka1 bolestivosť pri oralnom sexe (ako dlho mal od obriezky muž s ktorým si bola?)

Výhody:
@leuchtturm hygiena
@bambulienka25 hygiena
@zuvelyn sex.výhody pre ženu

Ostatné príspevky neberiem do úvahy, keďže ostatné ženy nemajú skúsenosť s obrezaný vs neibrezany a píšu len svoj subjektívny názor nezaložený na vlastnej skúsenosti.

matkahelka
31. júl 2021

ja viem porovnat obrezany a neobrezany chlap. neviem porovnat toho isteho pred a po.
obrezany si nevedel uzit oral a nikdy, za 3 r. nasho vztahu sa pri nom neurobil. aj pri masturbovani bolo nutne nejake zvlhcenie. vydrz v sexe porovnatelna ako moj sucasny neobrezany muz. hygiena za mna - mytus, ze u obrezancov je lepsia. je to individualne a zavisi od jednotlivca nie od obrezania.
na margo rady lekara, urcite by som jedno odporucanie nebrala do uvahy, lekari maju vo vseobecnosti rozne nazory na jednotlive ukony, aj liecebne postupy. urcite by som sa poradila s viacerymi a spickovymi odbornikmi, kedze je to nieco, co je nezvratne a synom to moze ovplyvnit cely ich zivot.

zuzika33
31. júl 2021

neviem preco moj bol odignorovany ale ok. 😂 a lubrikant som s obrezanymi nepouzivala... to som nepocula ze by bol niekomu za zle

janickacrazy
31. júl 2021

Tak ja si myslím že príčina tých zápalov je niekde inde. Môj najstarší syn je obrezany, lebo mal totálne zuzenu predkožku, proste inak to nešlo. Zápaly nemal nikdy. Takisto jeho braskovia, ktori nie sú obrezani, tak žiadne zápaly nikdy nemali. Možno skúsiť posilniť imunitu.

pininka1
31. júl 2021

Nemal ju od detstva, ale uz vyse 10 rokov ked sme spolu boli.

minimie
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
31. júl 2021

@zuzika33 Prepáč. Skočila mi tam reklama pred tvojim príspevkom a nechtiac som ho vynechala.
Ty teda:
- výhody: hygiena a príjemnejšie pre ženu

@matkahelka
- nevyhody: orálny sex (to budem trochu drsná ale mne toto jedno vyhovuje, lebo oral neznášam 😶)

autor
31. júl 2021

@minimie Masturbácia je možná určite, viem od manžela.. Takže to nebude ako píšeš.

autor
31. júl 2021

@janickacrazy Určite by som nad tým nepremyslala len tak. Boli sme u pediatra, nefrologa, urológa. Všetci traja to vidia ako jedno z riešení. Druhé je každý deň kúpať a natierať antibiotikami vždy keď sa zápal vyskytne, aby nedostal zápal močových ciest lebo ma genetické pre dispozície na záväzné ochorenie obliciek. Za posledný pol rok to už bolo asi päť krát čo mal zapal. Ešte je malinký.
Preto premýšľam z každej strany, či je lepšia obriezka alebo dieťa mazať antibiotikami stále dookola. 😒 Na jednu stranu sa obávam, lebo je to operácia a chudáka ho to bude chvíľu bolieť, na druhú stranu mi muž hovorí ze to není tak strašne a ze podla neho je to prínosné a bude to raz dva poriesene, ale ze rozhodnutie nechá na mne lebo ja sa o syna starám viac.

jana_eyre_2
31. júl 2021

Mám skúsenosť a myslím že pokiaľ ide o kvalitu, ide skôr o samotného muža a jeho prístup k žene, ako o obriezku.. tak či tak - zaujímavé že tak premýšľas nad sex.zivotom svojich budúcich neviest.. podľa mňa si to už naše deti budú riešiť podľa svojich preferencií keď budú dospelé..

Moji synovia ju zatiaľ našťastie nepotrebujú a nechcela by som ich vystavovať narkoze pokiaľ to nie je zdravotne nutné..

autor
31. júl 2021

@jana_eyre_2 Nechcem im zle. Ani synovi ani budúcej neveste.
Ved toto. Neviem ci je to úplne nutné ale z každej strany mi to lekári doporučili. Vyššie som rozpísala.

sasanka605
31. júl 2021

Ja som rozdiel necítila. Hygiena je pri obrezaní určite jednoduchšia ale umyť sa vedeli aj aj našťastie. Orálny sex určite možný je, lubrikant tiez nebol potrebný. Bývalý bol práve pre nejake zápaly este v detstve na zákroku.