Nikdy nerob vzťah z priateľstva

6. feb 2023

“nikdy nerob z priateľstva vzťah, lebo stratíš oboje” vie mi to niekto vysvetlit ?? asi to chápem, ale to ľudia chodia do vztahu s ľudmi hneď a ani ich nespoznajú ako kamarátov dobrých ? ( predtým ako ma tu ukamenujute, myslím to všeobecne )

bajka16
6. feb 2023

Je rozdiel spoznať sa, za účelom lásky a je rozdiel začať lásku s oficiálnym dlhoročným čisto kamarátom.

autor
6. feb 2023

@bajka16 to je myslene takto ? 😅 kto by šiel do vzťahu s dlhoročným priateľom/priateľkou? príde mi to take nelogické

bajka16
6. feb 2023

Áno takto.
Ja 👋🤣

cubos
6. feb 2023

@bajka16 aj ja 😁 a už sme manželia cca 5 rokov 😊

bajka16
6. feb 2023

@cubos my tak isto plus dve deti a kopec zvierat 😅

moonlight1210
6. feb 2023

Vztah samozrejme vznika z toho, ze niekoho nejaku dobu pozname a je nam sympaticky (alebo po nejakej dobe zacne byt).

Tu sa ale mysli skor dlhorocne blizke priatelstvo. Kde ste si napomocni, viete byt jeden pre druheho. A posuniete to na level vztah.
Potom vztah moze krachnut, co je zvycajne trpka skusenost a uz nemate chut, ani potrebu toho druheho niekedy vidiet, ci byt s nim tak otvoreni, ako predtym.
A tak clovek pride o oboje. Vztah i dobre priatelstvo.

eviku777
6. feb 2023

@bajka16 Vztah z najlepsim dlhorocnym kamaratom? Uplne dokonale! Velmi dobre- vlastna skusenost

bajka16
6. feb 2023

@eviku777 áno presne 🤝 naozaj so žiadnym iným mužom nemáš toho toľko spoločného ako s ním 🤷🏻‍♀️

katkazocele
6. feb 2023

@autorka ak by si mala manžela a naj kamaráta v jednej osobe, tak by si vyhrala Jackpot 😍

katka700
7. feb 2023

Môj názor a nemusíš s ním súhlasiť je že každý vzťah napĺňa isté potreby. Iné očakávanie máme od vzťahu s kamarátkou/kamarátom a iné od romantického vzťahu. Preto si na rôzne typy vzťahov vyberáme rôznych ľudí. Napríklad ak si introvert tak je pre teba extrovertny kamarát ktorý je srdcom každej zábavy super lebo ťa raz za čas vytiahne medzi ludi. Ale ako partner by bol krajne nevhodný lebo by ste sa pravdepodobne vôbec nezhodli na trávení voľného času. Vyčítala by si mu že stále dakde lieta ako šarkan a on tebe že furt sedíš doma ako kvocka 😂
Na druhej strane na MK je veľa krásnych príbehov ako sa z najlepších kamarátov stali šťastní manželia takže nikdy nehovor nikdy možné je všetko 😘

slovakboy
7. feb 2023

Je jedno ako vznikne vzťah dôležité je že rastie. Ja som mal pred svadbou vzťahy ktoré vznikali za účelom vzťahu alebo rýchle zaľúbenie. Ale terajšiu manželku som považoval len za kamarátku hoci sa mi páčila od prvej sekundy. Chodiť sme začali až po roku. Neviem či to bolo priateľstvo ten rok asi len sme sa stretávali ako spolužiaci. Ale ona je mi cely život aj priateľka a aj ten vzťah ked vznikal sa mi veľmi páčilo že som si s ňou rozumel aj ako s priateľkou.

blancheporte
7. feb 2023

A ja sa hlasim...najprv spoluziak zo strednej,kde sme boli kamosi a ostalo to kamaratstvo aj pocas mojej VS a jeho prace.A tak sme dnes uz 18 rokov manzelia🤷‍♀️

marianarem
7. feb 2023

Tiez som priklad vztahu, dnes uz manzelstva, s niekolkorocnym kamaratom. Neprisla som o oboje, mam 2 v jednom 🙂

simsalabim
7. feb 2023

Tak ja som s kedysi kamaratom v manzelstve uz cca 25 rokov... aspon som ho dokladne poznala este pred zacatim vztahu. Ja v tom vidim same vyhody.

jaskolka
7. feb 2023

Tak podla mňa z kamarátstva láska môže byť, ale opačne už nie.

zuzulka558
7. feb 2023

Ja napríklad 😅 po 5 rokoch kamarátstva a ja z iných vzťahov sme zistili ze k sebe patríme,ja som vlastne po ňom šalela ako som ho prvýkrát zbadala, teraz už manžel má ešte aj na vlak vtedy zaviezol keď som išla frajerovi 😅😅teraz sme oslávili okrúhlych 10 rokov manželstva a dve deti mame,,,, nič lepšie mame sa na čom smiať co sme zažili spolu a nevedeli sme ze raz budeme manzelia

cyberk
7. feb 2023

Asi to je individualne :D ja som takto zacala chodit s kamosom, co som 5r poznala a bola to chyba :D u mna kamos, ostane vzdy len kamos

h2
7. feb 2023

A to je čo za výrok? Ja som to ešte nepočula. Mimochodom, nie všetky "slávne výroky" sú pravdivé. Tento je jeden z tých, ktoré pravdivé nie sú. Veľmi veľa ľudí má vzťah, ktorý začal ako kamarátstvo. Napríklad aj ten môj. Pomaly to bude už 19 rokov, čo sme spolu. A v septembri presne 30, od kedy sme sa prvýkrát videli. Čiže 11 rokov len kamaráti.

27dianka
7. feb 2023

Osobne si neviem predstaviť žeby som s dlhoročným kamarátom niečo mala bližšie, bála by som sa asi žeby to nevyšlo a celé by sa to pokafralo :/