Ahojte s partnerom sa nam nedari pocat, svadba nikde
7 rokov spolu. Sex ziadny skoro 😂 a na tieto sviatky to na.mna dolieha. Som smutna akosi. Milujeme sa rozumieme si velmi. Nechcem odísť ani nic od neho. Ale nechcem ani silene tu po nom skakat, ved samej by mi to bolo trapne. Ozaj neviem uz ako prirodzene prinavratot nejaku vasen alebo aspon aby na mna pozeral ako na zenu, nie na spolubyvajucu. Ked idem naha okolo neho ani okom nemyhne... nechapem to. Ani sa necudujem ze nemame deti este, nie preto ze je takmer neplodny (ale po operácii), ale preto lebo spime spolu 4x za mesiac. Ako keby mame po 50 tke.... och dajte mi radu alebo nadej ze neni sme jedini, ze sa to zmeni :( cim viac som doma tym viac rozmyslam. A je mi smutno. Chcem sa cítiť ako žena. Chcena žena nie taka ze raz za tyzden je sex lebo sa to musi.
Prechodeny vzťah, spolu vás drzi len zvyk
@lienocka2808 viem, moze byt aj horsie
@vve su chlapi, ktori vobec nechcu so svojou partnerkou sexovat. Su potom taki, ktori to chcu stale a ich zena sa citi ako masina. Ty mas taku strednu cestu.
Hlavne je, ze si rozumiete, nemate hadky, a ine problemy, ktore hubia vztah.
Ked mate raz tyzdenne, tak sa teste, pridaj k tomu nejake ovocie alebo vo ja viem co.
Tvoj priatel je asi uz tak ako keby usadeny vo vztahu, ze uz ako vacsina, berie tento vztah ako samozrejmost, a uz je to cele na inej rovine, nez na zaciatku.
Je to uplne normalne, ze ppovedzme prve dva roky vasen, potom uz je to take dusevnejsie, uz neide tak o to fyzicno.
@vve tak asi sa až tak nemilujete, keď tam chýba vášeň a sex skoro žiadny. nemáte vzťah na poriadku takže skôr by som rozmýšľala či je vhodné v ňom zotrvávať a nie premýšľať o záväzkoch ako je svadba a dieťa 😉
@pribinak hej tiež si myslím to iste. Ak sa vztah v určitom bode neposunie začne stagnovať
@arianna25 tak takuto frekvenciu za strednu cestu nepovazujem ani nahodou. Stredna cesta bola 2-3 krat tyzdenne.
@vve na rovinu sa ho spytaj, ako si to dalej predstavuje a zabudni na to, ze sa to prichodom dietata zlepsi. Toto je tak u pstdesiatnikov, aj ti su aktivnejsi. On v tom veku uz bude asi v dobrovolnom celibate. Ale zrejme je tak nadstaveny a vyhovuje mu to. Ved vo vztahu nejde len o sex. Ak mas ty ine potreby, tak ste si v tejto oblasti bohuzial nesadli. Ako dlho spolu byvate? Bavili ste sa o svadbe? O detoch? Aky ma on na to nazor? A kolko mate rokov? Ja mam pocit, ze kazdy z vas chce od zivota nieco ine. Ty vztah so vsetkym, co k tomu patri, s vasnou, dynamikou, svadbou, detmi, on svoj klud a full servis. On to uz ma. Ty nie, je na tebe, co s tym urobis
@vve ahoj. V prvom rade Ti chcem popriať pekné sviatky, lebo nič nemusí byť samozrejmosť.
Je úplne prirodzené že cítiš smútok , že sa Ti zdá že nenapredujete....ale práve tieto situácie sú práve Naše skúšky vydržať. Cítiť teplo s toho čo máme, posilovať a budovať väzby v domacnosti.
Veci, ktoré považujeme za banálne ,Nám už neprídu vážené, častokrát prehliadame drobnosti, ktoré naozaj sú krásne. Pozerať sa inými očami je obzvlášť namáhavé práve v čase keď cítime že sa chceme posunúť vpred. Lapáme po inom dychu, po výzvach, po iných smeroch a hladame, ktorá cesta" Nás dovedie o krôčik ďalej. Väčšinou je to blúdny kruh, lebo ideme častokrát hlavou proti múru.
Ja ako chlap som zostal zdrvený po verdikte" neplodnosti. Nie deň, ani dva nestačia na spracovanie osudu. Dnes sú to mesiace, ktoré mi zmenili život. Z idyly realita. Áno zmenil som sa, som silnejsí vzdorovať iným potrebam, pretože tie potreby sú naplnitelné, no posunúť" moju krv mi môj život neumožní. A vieš co? Človek naozaj nájde krásu, ktorú dovtedy nevidel a sám za seba môžem tvrdiť že som ani len netušil akú úžasnú ženu mám, ake krásne je nebo...a aké cesty sa Nám samé ponukajú.
Keď Tvoj chlap spracuje túto podobnú myšlienku tak život bude krajší, lebo bude hladať iné spôsoby ako sa dopracovať k šťastnèmu životu. Buď mu oporou, a navzajom sa spoznávajte.
Často sa rozprávajte, hladajte spôsoby, ktoré su dostupné pre Vás oboch. Skúste nájsť podobné záujmy a vyjadrujte si vzájomnú jedinečnosť. Nauč ho že si ochotná prejsť si úskaliami a vyžaduj od neho čas, ktorý bude venovaný iba Tebe. Určite sa dostaví nová" zamilovanosť, lebo spoznáte jeden na druhom krajších ludí. Osviežujte svoj vzťah inováciami" 😊 a skúšajte objavovať nové nápady, výlety, činnosti... no stále platia vrúcne rozhovory...
Ak pocítiš zmenu, záujem a ochotu, plánujte svadbu. Sú to také krásne stresy". Myslím si že uchovávať si svoje tajomstvá su ako také klúče, ktoré vždy majú charakter túžby objavovať niečo nové vo vzťahu. A hladaním spoznávate nielen toho druhého, no najmä seba.
Keď skĺbiš kúsok pokory, kúsok stáleho záujmu, kúsok úsmevu, kúsok nádeje a kus svojho srdca, tak spoznať šťastie je takou bodkou za vaším objatím. Malé kroky sú tie drobnosti, ktoré v ťažkých chvílach budujú vzťah hodný pre život.
Choď za ním a popros ho aby Ti venoval úsmev....🍓
@maxxim to su sice krasne slova, ale vo vztahu musia chciet obidvaja. Jeden sa moze snazit kolko chce, ak ten druhy nema zaujem, vztah bude stagnovar a zase bude stastny len jeden. Napisem to tvrdo - ona usmev zrejme ma, chce vasen, sex, svadbu, dieta. Ten usmev da ovela menej namahy
Ak máte 4x za mesiac sex tak neviem kedy sa dockate dieťaťa...
Kopni ho do riti na čo ti je takýto chlap prídeš o naj roky deti nikde . To že si dvaja ešte rozumejú nie je všetko ,môj názor
Načo si mi načo ty suhajko nízky ani do postele ani do kolísky. Darmo už v našom krásnom folklóre to vedeli vyriešiť.
Tebe chýba toho veľa moja zlatá a máš dobré pocity
@kristina2015 nechapem preco takmer pri kazdej diskusii o vztahovych problemoch sa najde niekto, kto okamzite radi, kopni ho do riti - su spolu sedem rokov, mozno ma svoj vek atd. a asi si zasluzi ten vztah, aby to nejako skusili riesit
co myslis, ze normalni chlapi dnes rastu na stromoch? to by sme tu nemali x po-tridsiatnicok, ktore toho svojho kopli do riti, lebo vsak na co vztahy budovat a pracovat na nich a potom tu "rumazgaju", ze si nevedia nikoho najst, alebo si nasli chlapa s x detmi a posahanou ex alebo chlapa chorobne fixnuteho na mamicku
ja nevravim, ze to ako funguju je v poriadku ale "kopnut ho do riti" tiez nemusi byt najstastnejsie riesenie a mozno by tie problemy mala riesit s nim a nie s nami tu, nase nazory im sexualnu frekvenciu nezvysia
@petamich Prepáč ak ťa zarazila moja odpoveď je to môj názor,nebudem ho meniť, presne ako si teraz vyjadrila ty ten svoj. Každý má ine predstavy od partnera,v partnerstve.
@kristina2015 to co som napisala nijako nesuvisi s mojimi alebo tvojimi alebo kohokolvek predstavami o partnerstve, skor o tom, ze niekedy vykaslat sa na to a nezapracovat na vztahu a dufat, ze clovek stretne nieco lepsie nemusi byt to najstastnejsie rozhodnutie, ani ja nesuhlasim s tym, aby v takomto alebo podobnom vztahu clovek dlhodobo fungoval, takto si veru ani ja vztah nepredstavujem, skor som tym chcela povedat, ze niekedy maju veci svoj dovod a treba ich riesit a ked sa riesit nedaju, zbalit sa a ist
@petamich Tak navrhni autorke iné riešenie ako to aby odišla ak sa ti nepáči moja rada?Od niekoho kto ju nevie pomilovať s vášňou s prepacenim ? A je pre neho chodiaci vzduch? Ak sa ti niečo nepáčilo na mojej odpovedi?
@elizabet173 áno suhlasím. No ked su spolu 7 rokov a nič sa nenaplnilo podla jej predstav, bolo by namieste v tejto chvili prehovoriť medzi sebou. 7 rokov je dosť, tak vyskušať obnovu a nestratiť roky je viac. Chlapa možno niečo užiera, ( ta mužnost ochabela pre niečo... sa zavrela. Treba najsť pointu problemu, dôlezité je teraz možno len podpora že to jeho ego" sa nemusí meniť... aj keď možno problem je...nech sa vráti na začiatok, to aký bol( boli)... nech hladajú cestu. Keď bude stagnovať...bez podpory pôjde len dole"... musia sa poťiahnúť keď je zle...a byť silný a prekusnúť to.
Samozrejme že chápem...čo je vo veci, že hladá cestu k dieťatu...no najprv oni dvaja musia byť fit. Zdravý vzťah treba posunuť...nie ubolený...a neliečiť"...
@marcellka32 máš mylnú info... Viem o prípade kedy žena otehotnela - síce mala 18 r. hneď pri prvom sexe.... žiaľ bola to moja sesternica, ale zas dobrá správa že s manž. sú už spolu viac ako 27 rokov...
Súhlasím s viacerými, že máte prechodeny vzťah. Nikam ste sa prirodzene neposunuli, tebe to vadí, on je v pohode. Zrejme nebude jediný problém len ten sex, hoci ty to opisuje ako jediný problém. Ale máte spoločne záujmy, predstavy, plány do budúcnosti? Bavili ste sa o tom? Co vlastne od života každý chce? Lebo je možné, že on vôbec nevidí nejaké "problémy" je spokojný, má čo potrebuje a chce. Nechýba vám taka vzájomná komunikácia?Lebo proste mne sa zdá, že jednoducho každý "ste inde" a chcete niečo iné. Len vy to môžte spojiť, alebo aj nie...Ešte jedna vec, ak máte totiž nejaký vzťahovy problém, tam nie je riešenie dieťa. To naopak všetko len "zhorší", keďže dieťa, je skúška aj pre fungujúci pár.
@elizabet173 treba si uvedomit, ze pre niekoho je stredna cesta 2 az 3 krat tyzdenne pre niekoho 4x za mesiac. A treba to respektovat, ze kazdy to ma nastavene v rodine inak.
@vve prave mam rozcitanu tuto knihu, je fantasticka: https://www.amazon.com/Come-You-Are-Surprising-... autorka je parova terapeutka a vyskumnicka v oblasti sexu. su tam aj tipy ako zladit odlisne potreby partnerov, bura mnohe skodlivy myty ktore mame z medii a vychovy. ak nemas problem citat v anglictine, urcite si ju zozen
Ja mam pocit, že na tomto fóre je 3000 žien, ktoré su už 8x rozvedene, lebo každého treba poslať do riti a každého treba opustiť. Absolútne sa nestotznujem s tým, že nestačí si rozumieť. A akože co je lepšie? Narobiť si deti, ideálne každé s iným chlapom a sama sa o ne starať????? Bože ženy.... Také priority mate... Veľmi zvláštne v živote. Očividne sú pre niekoho deti ozaj jediným cieľom a zmyslom života... A to je veľmi nesprávne zmýšľanie ale tak, každý si je strojcom vlastného šťastia.
Autorka, hovoríš, že tvoj partner je takmer neplodny, ak on z teba cíti, aj keď to nepovieš, že chceš dieťa, je ešte vo väčšom strese... Netreba tlačit na pílu. Sex raz za týždeň podľa mňa nie je nič zvláštne, ja mam veľmi šťastný vzťah a tiež ho nejak extra viac nepotrebujeme. Sex v manelzelstve alebo dlhodobom vzťahu je skôr na kvalitu ako kvantitu, už nezijeme na intraku a nemame 18, aby sme "trtkali jak zajace" každý deň 2x.... Niekomu to vydrží celý život, no väčšine dlhodobých párov tá frekvencia klesá. Minule som čítala zaujímavú štúdiu, ktorá ukázala, že páry, ktoré majú sex 4-6 krát za mesiac sú práveže najspokojnejsie. Totiž si sex užijú viac, viac sa naň tešia, majú z neho väčší pôžitok, oveľa viac krát dosahujú spoločný orgazmus. Najmä, ak je už vo vzťahu dieťa, sex ma byt kvalitný. Pre mňa a manžela je oveľa lepšie mať jeden krát za týždeň taky poriadny, hodinový se vsim vsudy ako mať 7x týždenne 5-minutovku... ALE!!!!! to, že niečo hovorí nejaká štúdia, neznamená, že to platí komplet na všetkých. Štúdie sa robia na reprezentativnej vzorke dajme tomu 500 párov a štatistická odchýlka býva okolo 5%. Takže pri 500 pároch ti 25 povie, že nie, im to tak nevyhovuje a je to v poriadku, stále je štúdia potvrdená a oni sú jednoducho vynimka z pravidla. A 500 párov je pomerne malá vzorka a už tam máš 25 párov výnimku. Takže pri vzorke 500. 000 párov, čo je milión ľudí (pätina SR) je výnimka 25.000 párov!!!!! A keď by sme to zobrali cisto statisticky, tak z 5.000.000 obyvateľov, je štatistická odchýlka 100.000 párov, ak by bola odchýlka stále 5%.
Takže tu keď ti napíše 40 žien, že sex 4-6 x mesačne je malo v dlhodobom vzťahu, tak pravdepodobne spadajú do tých 100.000 párov, čo tvoria výnimku. A keďže tebe to nestačí, tak tam spadas tiež. Avšak tvojmu partnerovi to stačí. Musíte spraviť kompromis. Tebe je 4x do mesiaca malo, tak sa dohodnite, že budete mať sex 2x týždenne, čo bude 8x za mesiac. Možno to bude max, čo z neho dostaneš, ale bude to pre teba o kúsok lepšie. Hold, vzťahy sú o kompromisoch. Celoživotne.ak si rozumiete, určite sa s ním nerozchadzaj. A netlac ani na pílu s dieťaťom. Ak vieš, že manžel je neplodny alebo takmer neplodny, považujte nad pestunstvom ci adopciou. Ak máte peniaze, považujte aj nad zahraničnou. To sa niekedy dá vybaviť rýchlejšie a aj výber môže byť väčší. Držím palce 🙂 a krásne sviatky 🎄
@lienocka2808 no u mna je to u mladych ludi zalostne malo. A ked chcu dieta, ani nehovorim. O a tom, ze to ma kazdy nadstavene inac, som pisala. O to tu zrejme ide, ze sa nasli dvaja ludia kazdy z inou potrebou. Je to v nich, tazko to zmenit, aj ked kompromis sa da najst, ale ani jeden z nich nebude v tejto oblasti celkom spokojny. Zalezi na tom, ci bol taky vzdy, alebo len v poslednom case. Moze mat zdravotne problemy, byt vycerpany, treba sa o tom porozpravat, s citom, bez obvinovania
@elementissa beries to trocha jednostranne. Zeny, ktore su vo vztahu stastne, to nemaju potrebu tu vypisovat. Ja jej tiez neradim rozhod, nechapem, preco to neriesila ovela skor. Nepise, ci to bolo tak vzdy, ci ma partnet zaujem sa o tom rozpravat, nejako to riesit. Nevieme podrobnosti, teraz to ma vela ludi v praci tazke, na niekoho to vplyva tak, ze nema chut na nic, iny sa odreaguje prave pri sexe. Ak ma ale ona taketo pocity po siedmych rokoch a on by odmietal na tuto temu debatu, je asi lepsie sa vratit z kratsej cesty a kym nie su deti, nemyslis? Ale suhlasim, ze moze mat blok z toho, ze ona uz dieta velmi chce
@vve no to by si si musela najst niekoho ineho noveho zrejme, aby si sa citila ako zena a mala pozornost. Tu tento ta uz za 7 rokov pozna ako svoje derave ponozky.
@vve tak 4x za mesiac je este dobre
😀.