Nie vždy mám orgazmus a manžel je z toho smutný

17. máj 2024

Ahojte, rada by som si vypočula vaše názory, ako to vnímajú iné ženy. S manželom sme dokopy spolu 14 rokov, skvelý muž aj otec. Pre mňa osobne sex nebol nikdy nejakou mega dôležitou prioritou, ano mám ho rada a rada si ho užijem, no u mňa to nie je žiadna extremne dôležitá priorita vo vzťahu, ako tu napr. niektoré ženy píšu, že je to pre nich 90% vzťahu a pod. Partner o tom vie aj vedel a vyhovovalo mu to, že on je viacej iniciátorom vo vzťahu a sex sme mali vždy cca. 1-2x do mesiaca. Odkedy však máme syna (2 roky), tak ja som často myšlienkami úplne inde a z mojej strany je tá iniciatíva ešte pasívnejšia, dokonca nemám pri každom sexe orgazmus a manžel je z toho tak trocha smutný...vysvetlila som mu to, že ja si ten sex užívam rovnako, len som viacej vyčerpaná a pod. a vtedy je to u mňa ťažsie. Nejako sme to viacej nerozoberali, ale teda vidím na ňom, že sa to dotklo jeho "mužnosti". Nerada by som niečo predstierala...ale bojím sa, že si to naďalej bude zle vysvetlovať 🫤. Boli ste niekto v podobnej situácii, ako ste to vyriešili? Ja som flexibilná, hodná kompromisov...ale nie som žiadna "herečka" a predstierať veľkú túžbu, či vyvrcholenie...neviem, či je to najlepšie riešenie. Ďakujem!

vyrovnanaosoba
17. máj 2024

No potrebuješ oddýchnuť, pomoc, ísť aj mimo domu, von zo stereotypu. Skúste dat dieťa niekomu postrazit, urobte si aspoň deň pre seba, s masazou, napriklad. Nech vám v zákulisí nektici dieťa, nech nevolá, proste len vy dvaja, ako kedysi. Treba aj to, o lásku a túžbu sa treba starať, tak ako o seba.

thirstymonk
17. máj 2024

@vyrovnanaosoba Veľmi správne povedané... 🙂

thirstymonk
17. máj 2024

No bolo by dobre spomenuť, že ako na to idete... ci očakávaš organizmus z penetrácie penisom, alebo si prípustná aj na iné cesty (rukou, ústami...)? Predstierať orgazmus je stopercent horšie ako pripustiť, že si ho nemala. To mi ver. Chlap sa potom cíti, že z neho robíš dementa. Čiže k zúfalstvu z toho, že ťa nevie spraviť, ešte pribudne ďalší zlý pocit, že z neho robíš blbca.

Ver mi, že predstieraný orgazmus sa od skutočného líši a chlap to zistí za sekundu. Vieš jak? Pri reálnom orgazme sa totiž vaginálny otvor zúži a stisne penis. Pri predstieranom toto nevieš urobiť. Resp. vieš, ale cítiť v tom rozdiel a riadny... Pir ozajstnom orgazme máš po tele zimomriavky, brutálne a hlboko dýchaš (toto sa simulovať dá) a manžela by si rozpučila. Takže určite nič nepredstieraj, nehráte porno, ale naplňate manželstvo. ;)

No a tvoj manžel musí veru pochopiť, že nie každý deň sú vianoce. Mne s manželkou trvalo strašne dlho, kým som ju dokázal priviezť k orgazmu len penisom. Vlastne to bolo až po prvom pôrode. Dovtedy to bolo vždy o tom, že ja som mal orgazmus a potom som ju dokončoval rukou, alebo jazykom, prípadne to bolo aj naopak, že najprv ja som ju dokončil nejako inak a až potom som mal orgazmus ja.

Treba o tom komunikovať a nebáť sa toho. Muži sa na jednej strane hrajú na strašných hrdinov, vždy silácke reči, jak by šermovali pinďurom, ale keď sa treba vážne porozprávať o vážnej veci, tak sa hanbia, neodpovedajú, odmietajú komunikovať a radšej to v sebe budú dusiť jak malé deti. V horšom prípade to ventilovať alkoholom a gamblerstvom a tak... Samozrejme, toto teraz myslím na nás mužov všeobecne, nie konkrétne na tvojho manžela, verím, že nie je taký... 🙂

No a problém je aj na tvojej strane - ženský orgazmus vzniká v hlave. Mužský vo vajkach. Tak to je, to je fyziologia a nenarobíme s tým nič. Chcem tým povedať, že dokiaľ budeš počas sexu držať v hlave všetky starosti aktuálneho života, tak nikdy reálny orgazmus nedosiahneš. Tu pani nadomnou dobre píše, že by ste niekde mali dať na chvíľu dieťa a užívať si len jeden druhého. Cez sex proste pusti všetko z hlavy, nemysli na robotu, na zasvinené riady v dreze, na nízky stav účtu, proste na to zabudni a venuj sa len manželovi. Mojej manželke veľmi pomáhala fajnová predohra. Spojená s oralom a inými krásnymi vecami. Toto asi bude veľmi individuálne, ale neraz dosiahla orgazmus len tým, že som jej eroticky sal bradavky, ani som sa jej nedotkol vagíny. Takže možno aj takéto niečo potrebuješ, ale to už musíš zistiť sama.

feb13
17. máj 2024

Je to v poriadku. Orgazmus nie je alfou a omegou sexu. Urcite si tam najdes mnozstvo dalsich krasnych veci, a ked ty si spokojna, on nema co riesit. Nie je to ziaden vykon, ktory sa potom vyhodnoti, ci bol ciel splneny. Ma to byt o laske. Takto mu to vysvetli, on za to ani nemoze a ani to nie je ziadna chyba.

lenkakravcova
17. máj 2024

Predtým 1-2x do mesiaca a teraz ešte menej? 😶 Fuu tak to je dosť málo.

ktochytavzite
17. máj 2024

boze a na co mu to vesias na nos,?Tak sa rob ze si to uzivas a nebud trapna.

thirstymonk
17. máj 2024

@ktochytavzite Práveže tým bude trápna, keď bude simulovať. Prečítaj si môj príspevok a pochopíš...

vyrovnanaosoba
17. máj 2024

@ktochytavzite 🙄 to už je rada.

enmery
17. máj 2024

@vyrovnanaosoba Ona má všetky rady také🤣🤣🤣

kitycat
17. máj 2024

Ja suhlasim, nech zasimuluje aspon raz za 3 mesiace alo radi @ktochytavzite

Pochybujem, ze odlozene dieta a wellness pobyt toto zmeni, ked cely ten pobyt na nu bude klast napor, ze. Ude mat sex a MUSI vyvecholit orgazmom 🙄

Niekto si skratka uzije sex a pozitky blizkost a nemusi pritom trhat zahlavie postele