Nie sme šťastní

dena424
6. mar 2023

Potrebujem radu som zo svojim priateľom už 2 roky mali sme to veľmi ťažke... Moja rodina bola proti tomu aby sme boli spolu... bývame spolu už rok a citim že obydvom niečo chyba... že už niesme šťastný... nemá záujem sa zomnou vôbec rozprávať niekedy mu chcem povedať že je koniec že to tak to dalej nejde že bude lepšie keď sa rozídeme ale nedokážem to lebo si to neviem predstaviť bez neho prosim o radu čo mam robiť alebo ako to mam napraviť aby sa to zlepšilo

moonlight1210
7. mar 2023

Taka mala klasika. Z hormonami nabudenej zalaskovanosti ste sa mali po tych cca dvoch rokoch prehupnut do lasky (ked hormony postupne ustupia a mali byt uz vytvorene vzajomne puta). Ibaze tie puta sa az take nevytvorili, aspon nie u neho, tak to ide dole vodou.
Co byva vcelku bezny dvojrocny jav, i ked si vsetci na zaciatku vztahu zelaju a veria, ze prave oni dvaja budu spolu navzdy.

A tiez zalezi, ako si sa ty chovala. Ci si zovsednela, stala sa standardom a inventarom domacnosti. Tak on hlada novotu a rozptylenie v niecom inom (nemusi hned v inej zene, staci v jeho zalubach).

Neviem, ako ste fungovali doteraz, ale zase vztah mate v podstate este cerstvy, tak zacni rusit vase zabehane zvyky a rutinu. Minimalne hned spozornie, ze sa cosi deje.
A je na tebe, ako tu novoziskanu pozornost (zvedavost, ci frflanie - oboje znamena, ze ta tase vnima, ze tu si) vyuzijes a ukocirujes.

A este sa zamysli (mas teraz velku prilezitost), ci rodicia nemaju pravdu, ze on sa pre teba nehodi. Nez sa zacnes snazit ten umierajuci vztah ozivovat.
Lebo prave teraz vidis, kolko pre neho znamenas. Po tych dvoch rokoch sa konecne prejavuje vasa buduca spolocna realita (a ty vidis, ze vela radosti ti neprinasa).
Tak ci ma zmysel vrazat do toho tu energiu na restart a dufanie v zmenu.

aliaray1
7. mar 2023

@moonlight1210 krajsie a rozumnejsie by som to nenapisala, uplne suhlasim.

888elizabeth
7. mar 2023

Skús novú knihu od autora Michal Drienik, napísal o vzťahoch. Práve ju čítam, je skvelá. https://goodvibes.sk/produkt/ako-pochopit-a-zme...

macatt
7. mar 2023

Ahoj, aj ja som mala 2 dvojročné vzťahy a bolo to presne ako opisuješ, chceli sme spolu byť stoj čo stoj a potom keď si okolie zvyklo tak zrazu nebolo o čom, celé to nejak vyprchalo a ja som si uvedomila, že už sa ten človek nepretvaruje a nebojuje a to sa mi už nepáčilo..
Teraz po rokoch viem, že vzťah nie je len o pozornosti toho druhého a treba naozaj hľadať spoločné hobby, zážitky, spestrenie, neobchádzať sa a komunikovať, robiť somariny a smiať sa, vyraziť si a potom zistíš že je to stále fajn a nič nechýba, len nečakať na zázrak..

dena424
autor
7. mar 2023

@macatt ďakujem za radu vyskušam všetko dúfam že sa to zlepší

darinks01
8. mar 2023

To zlepšenie aby sa niečo zmenilo hlavne musíte chcieť obaja, len tak je možné aby to išlo k lepšiemu.
Pre niečo to prišlo do tohto štádia a treba aby ste si sadli a povedali si, čo by bolo dobre robiť ďalej. Lebo toto je tak akurát cesta aby ste išli od seba.

dena424
autor
8. mar 2023

@darinks01 je problem to mam pocit že to chcem iba ja..keď sa znim chcem o niečom rozpravať čo a ako dalej stale pofrfle a ja už nemam silu ani pokračovať..keď som sa ho opytala či si mysli že budeme mať spoločnu buducnosť dal mi jasnu odpoveď že nevidi keď som sa opytala prečo povedal že to vie niekedy plačem len pre minutu aby zomnou hovoril a je mu to jedno

macatt
9. mar 2023

@dena424 treba sa nakopnúť, nikto nechce pri sebe pijavičku, ktorá cucá druhému energiu a nevie bez toho existovať.. začni cvičiť, začni sa o seba starať, nájdi si koníčky keď on nechce, korčuľuj, bicykluj, vybehni do fitka, nejaký kurz atd, začni sa viac na neho usmievať a nie plakať.. ukáž mu že si samostatná, sebavedomá a nevnucuj sa mu..také ženy väčšinou chlapi chcú a milujú💪🏻