Pekný večer....
Potrebujem sa vyrozprávať.
Mám 29 a 5 rokov som manželka o 5 rokov staršieho muža.
Poznáme sa dlho. Asi po 5 ročnom vzťahu sme sa vzali.
Vo vzťahu sme mali aj pekne aj zlé obdobia asi ako každý iný pár.
Čím ďalej tým viac som presvedčená že asi nemáme súdené ostať spolu a zbytočne sa trapiť.
Len asi sa bojím urobiť ten krok.
Deti nemame.
Napíšem pravdu, bojím sa toho ako to zvládnem finančne sama ak by sme sa rozviedli.
Hypotéku nemáme, bývame v nájme a v podstate nemáme žiaden hmotný majetok.
Manžel ma auto
On aj ja chodíme do práce. Ja som živnostník a možno to je aj dôvod obáv prečo sa bojím keďže doba je neistá.
Pozerám nájomné byty no realne by som si to sama nevdela potiahnuť, a čo sa tyka rodiny tak bohužiaľ nevedia mi pomôcť.
Mám pocit že asi budem musieť ostať nešťastná vo vzťahu asi do konca života a budem si búchať hlavu o stenu.
Niekedy som bola vesela osoba plna života, a uvedomujem si každý deň od kedy sme spolu stala sa zo mňa smutná žena ktorá nemá rada spoločnosť, a možno aj preto mi začali nejaké zdravotné problémy ktoré ma obmedzujú v mojom bežnom živote. Môj manžel určite nieje zlý chlap, no myslím si že my dvaja sme aa nemali brať. Niekoľko krát sme použili pri hadke slovo rozvod no stale to akosi prešlo.
Neviem čo mam robiť...
@beata_k v meste kde byvam garsónky niesu voľné,a čo su byty jednoizbaky 400€ bez energii..2-3 izbaky 600-700€.. a nieje to veľké mesto
@beata_k aj keby som si našla prácu na tpp čo je veľmi tazko , nepokrylo by mi to.
Momentálne tiež niesom náročná, všetky peniaze davam na nájomné, stravu, práca
O 2-3 izbaku ani neuvazuj. 500€ nemas na vlastne byvanie? Alebo zdielane byvanie. Prestahovanie do ineho mesta...moznosti je viac. Ale chapem, ze bojis spravit krok do neznama.
@beata_k v meste kde byvam žiaľ zdielane byvanie nieje. Pozerala som väčšie mesto že sa odsťahujem a prave to zdielane byvanie na začatie. No tu mám svoju prácu. Je to cele zle.
Ja ešte blbá som všetky peniaze davala manzelovi 🤦
Máš 29, to mnohí ludia nemajú ešte nic svoje. Začneš od nuly, nebude to zas taká katastrofa a za pár rokov sa postavíš na nohy, ako väčšina mladych. Alebo chces fakt ostat kvoli “finančnej poistke” cely život v tomto - zjavne nefunkčnom - vzťahu? Chceš deti? Ak áno, fakt ich chces priviesť do tohto manželstva? Ak to tak cítite a vzťah nechcete zachranovat, je lepšie sa rozviesť teraz, ako o 5rokov podľa mna. Bývať môžeš napr s kamoskou v spoločnom prenajme v inom meste. A nad “kariérou” by som sa ešte zamyslela - ak ta to, čo robíš neuživí, tak to zjavne nerobíš dobre, ja by som sa na tu živnosť čo najrýchlejšie vykašľala a hľadala “normálnu” robotu. Ak začneš od nuly, nie je to síce jednoduché, ale máš vlastne aj výhodu, že môžeš začať prakticky kdekoľvek…mnohé ženy riešia to, čo ty, akurat o 10-15 rokov neskôr, nešťastne, že premrhali mladosť.
najdi si racu s ubytovanim,prenajmi izbu,,, vzdy je riesenie.. vrat sa k rodicom ... nemate deti majetky a ani v podstate nic spolocne-tak odid kym sa da... moznos a s nim bude dat dohodnut ostat spolu zit kytm si daco najdes .. nikdy nevies... kym nezacnes tak sa nepohnes...najhorsie je prvy krok a uvidis ze potom sato pohne a bude lepsie ..
Tak, ale rozvidom sa majetok rozdeli. Nieco ziskas spat.
No 10rokov spolu, to uz hra velku rolu aj zvyk...preco sa vas vztah za 5rokov neposunul k detom alebo vlastnemu byvaniu aspon?
@beata_k žijú v podnájme
@simona20201309 Ano, viem. Rozdelit/vyplatit sa da bars co.
Nemáte hypotéku, nemáte deti? Hahah...prepáč ale nič jednoduchšie neexistuje. Nedostanes hypotéku? Máš milión možnosti a milión rieseni. Myslíš že všetky mladé baby ktoré žijú samé majú 3tis plat?
To dáš!!!!!
@mabenn o dieťa sme sa pokusali 5 rokov no žiaľ mám nejaké problémy kôli ktorým to nejde. A vlastne bývanie..no manžel sa nechce zaviazať na hypo
@simona20201309 možno len potrebujem práve počuť povzbudivé slová, odkedy som v tom vzťahu, cítim sa ako slaboch,preto aj ten strach.
Neboj nič. Odíď. Všetko sa vyrieši časom. O mesiac môžeš mať iného priateľa...
TY len nedá sa neviem, nevyžijem nemôžem nie sú byty nájmy drahé si podnikateľka však zarábaš nie či čo všetky peniaze si dala mužovi a teraz problém. Namiesto toho aby si odložila na horšie časy pre seba dala som manželovi. TY len hľadáš dôvod prečo sa to nedá. Kto chce hľadá spôsob kto nechce hľadá dôvod .Načo TI bude 3 izbový byt stačí TI samej 1 izbový. Len nedá sa neviem, nemám peniaze, neistota, a podobne blbosti. Nechce sa TI to nie je len v podnikaní ale aj ak si normálne zamestnaná neistota. Ja mám aj zamestnanie aj podnikanie takže nepíš že sa to nedá. Dá sa všetko len treba chcieť a nemať výhovorky nedá sa neviem nemôžem nevyžijem nájmy drahé bože vzchop sa a prestaň sa chovať ako 15 ročná a chovaj sa ako dospela žena. Už len to bol rozum úspory dať mužovi už len to o niečom svedči že si si nenechala peniaze na horšie časy.
@alickapusinka čo sa týka byvania, pisala som aké su dostupné byvania v meste v ktorom žijem. Samozrejme že mi stačí aj garzónka alebo ak by bol v meste možnosť zdielaneho byvania. No žiaľ v meste v ktorom bývam keďže je to malé mesto nieje vela možnosti.
Uvazujem o presťahovaní sa ,no nechcem odísť a nemať kam. A to že som všetky peniaze davala to bolo asi preto že som fakt verila ze to bude navždy.
Ano v tomto som bola hlupa a už by som to neurobila.
A čo je problém ? Prečo to neskúsite opraviť. To je problém dnešnej doby . Miesto toho aby ľudia veci a vzťahy opravili tak ich vyhadzujú. Ja som s manželom mala veľmi zle obdobie. Niekoľko krát. A stále sme spolu. Lásku bez kríža nenájdeš a kríž bez lásky neunesieš. Pokiaľ nejde o násilie vo vzťahu , vždy by sa to malo skúsiť dať do poriadku.
V prvom rade by som zrusila podnikanie, ktore mi nezarobi ani na najom a nasla si normalne platenu pracu. A nechapem - ty si davala vsetky peniaze manzelovi ale bojis sa, ze bez neho to financne neutiahnes - mne to pripada, ze len nevies pocitat. Akou ti on bol financnou oporou, ked ty si davala peniaze jemu, nie on tebe??
Zena, pozbieraj niekde z pivnice to svoje znicene sebavedomie, hadam nebudes zit v nestastnom manzelstve.
Čo sa týka toho vlastného bývania, ja som rozvedená 2 decká na krku samoživiteľka a mám byt, hypotéku na krku , a žijem, dá sa to, len treba chcieť
A prečo vlastne chceš odísť od manžela?
@sima234 presne to ma zarazilo - brali sa po 5 rokoch spoznávania, tak hádam dobre poznala negatíva aj pozitíva svojho manžela. Od svadby sú spolu ďalších 5 rokov a už je to zlé . Akoby odrazu.
Vôbec nespomína dôvod rozvodu, a ten je veru podstatný, pretože veľa vecí sa dá zachranit
Namiesto riešenia problému hneď rozvod?
Mas 29 rokov, si SZCO a nemas nic nasetrene? Zostavat v nestastnom vztahu len kvoli byvaniu je bizarne. Ako ti vyssie radia, prestahuj sa do mesta kde je viac moznosti a hladaj garzonku alebo zdielane byvanie.
Zivot mas len jeden. A je to tvoje rozhodnutie ako s nim nalozis.
Mas to velmi velmi jednoduche,nakolko nemate deti ani hypo ani nic.
Skor si taky „poserko“ zacat odznova.
Ale ako pisem,bacha,zivot mas len jeden
Bolo spominane zahranicie. Aj so slabym jazykom vies najst pracu napr v hoteloch,ubytko tam mas….
@cacianka dnes je to tak..rozviesť sa je jednoduché, tak načo sa snažiť. Neviem, ja som v tomto asi staromódna, ale rozvádzať sa preto, lebo vzťah po rokoch upadol do stereotypu je smiešne, aspoň podľa mňa. V každom vzťahu sú skôr či neskôr nejaké problémy, ale hneď sa rozvádzať 🤷♀️🤦♀️
A preco sa s nim neporozpravas ? On vie ake mas pocity?
Ahoj ked si sama chod robit do zahranicia s ubytkom. Ja som tak robila vo Švajci a bývala v tom istom hoteli.
Zmeníš vzdych, spoznás nových ľudí.
Treba zlavnit z narokov. Kolko stoji najom garzonky?