S partnerom sme sa dohodli, že na bábo máme ešte dosť času. Momentálne ešte ani jeden nerobíme to, čo nás baví a sme zástancovia toho, že život je príliš dlhý na to aby sme robili to, čo nás nenapĺňa. Máme pred sebou ešte neskutočneeee veľa rokov a ani jeden z nás sa nechce budiť s úzkosťou a nechuťou do práce. Toto je naša priorita, aby naša práca bola i naša záľuba. Popritom samozrejme sme po riešili spoločné bývanie, budúci rok budeme mať svadbu.
Všetko by bolo super, ideme si za svojim cieľom bok po boku,.. Keby mi každý deň nevrtala v hlave myšlienka o tehotenstve. Nemyslím si, že vyslovene túžba po potomku. Skôr túžba zažiť prvé 2 čiarky, všetky tie emócie okolo toho, vidieť rásť bruško,.. Proste tehotenstvo.
Možno veľa pridáva i to, že v poslednej dobe samé tehotné kamarátky, prvé, druhé, tretie dieťa. Veľké bruchá, fotky ultrazvuku, kamarátka sa teraz snaží s partnerom tak som jej oporou.
Zažila to niektorá? Ako s tým bojovať?
Viem, že kariéra a peniaze nie sú všetko, nie to je podstatné. Len sa chceme dostať do povolania, ktoré je pre nás poslaním a chodiť do roboty s radosťou (viem, že i vo vysnenej práci budú problémy a nebude všetko dokonalé).
najdi si pracu a prestan chodit na mamickovske forum-prides na ine myslienky
Tak hlavne si odpovedz na otázku.. Alebo vlastne si si už odpovedala. Ty nemyslíš na dieťa ako také, ale na tehotenstvo.
Čiže podľa Mňa, ak to tak skutočne je, tak nie je dobrý nápad si robiť tetaz dieťa. Lebo tie //, eufória zo zistenia, rastúce bruško a podobne sa skončí. Tehotenstvo trvá 9 mesiacov, ale dieťa už "neodlozis" nikdy.
Za meraj sa na to, po čom teraz túžis, cestujte teda,hľadajte vysnívanú prácu, budujte si kariéru,venujte sa jeden druhému. A dieťa si "robte"ked budete skutočne chcieť pre jeho samotné. Nie pre túžbu po tehotenstve.
@syslik81 prezraď mi, kde si sa dočítala, že nemám prácu? 🙂 Zároveň toto fórum mám rada, sú tu lekári, právnici, dá sa tu poradiť o všetkom.
@jaskolka Samozrejme, nechystáme sa začať snažiť o bábo len kvôli 2 čiarkam. Partner je našťastie dosť racionálny 😅 Len som sa chcela poradiť ako s tým bojovať keďže viem, že je to nezmysel. A ďakujem 😊
Mať dieťa to nie je storka na instagrame. To sú tie dve čiarky, úžasné tehotenstvo a wau efekt. Dieťa je obeta, zodpovednosť a na nejaký čas úplný odsun svojich vecí a prispôsobovanie sa primárne jeho potrebám. Potom zodpovednosť až do jeho dospelosti. Dobre pouvažuj, či to teraz chceš. Lebo dieťa nie je dekorácia v obývačke, keď ťa prestane baviť, neodložíš ho.
Mala som zname ktore pozerali len na karieru ,bola som tehotna a radovala sa s mojich deti teraz su vecsie pracujem ...Pracovala som aj popri materskej ked sa dalo tak aj ked brigadne ...Co som chcela napisat ??ze mam 35 a mam velke deti ze to mam cele za sebou a zname nemaju deti v mojom velu lebo pozerali na karieru je tazsie otehotniet teraz mi vravia ze by to vsetko zmenili .Ale kazdy ma svoj zivot nastaveny inak to len tak ti pisem moj nazor je nemat deti po 30tke ja si chcem poznat aj svoje vnucata
Ak tu chodíš pravidelne, čítaj si pozorne príspevky a zistíš, že každé druhé decko je tu oneskorené vo vývoji, chorľavé, postihnuté, problémové, neposlušné... Vzťahy v tehotenstve a po pôrode sú kapitola sama o seba - každý deň pribúdajú anonymné diskusie, kde sú ženy unavené z detí a starostlivosti o ne, z upratovania, z hádok s mužom... Je ti toto treba?
Žiješ tie najlepšie roky vo svojom živote - ale neuvedomuješ si to. Užívaj si vzťah, lásku, prácu, buduj kariéru, zarábaj peniaze... Tehotenstvom toto všetko skončí. A ver, že raz si na tieto roky s nostalgiou spomenieš.
Ja ti poradím len jedno. Neži s istotou, že tu budete veľmi veľmi dlho. Takú istotu nemá nikto nikdy.
kazdy to ma nejako 🙂 ja som nejako extra po detoch netuzila a tehotenstvo tiez nebola prechadzka ruzovou zahradou (ono nie kazda ma sexy mini brusko a krasne bezproblemove tehotenstvo) a nelutujem, ze som mala dieta neskor, jednak preto, ze partner (teraz manzel), s ktorym som sa rozhodla to dieta mat je vyzrety dospely jedinec a nie typ, o akych tu citame na dennom poriadku, sme zabezpeceni, mame pracu, ktora nas bavi, cestovali sme, uzili sme si zivot single aj ako bezdetny par a teraz napriek tomu, ze som na rodicovskej a mame o jeden plat menej si zijeme pohodovym zivotom, kde nemusim ratat, ci je na plienky a ci mozem kupit dietatu listok fo zoo, takze pre mna (ako dieta slobodnej matky, kedy obcas nebolo ani na chleba), bolo toto dolezitejsie ako mat dieta a pekne tehotenske brusko pred 30tkou, chcela som sa pripravit financne aj mentalne ale tak kazdy to vidi inak a spravi si tak ako citi a chce (a pre mnohe som isto bola karieristka aj ked figu vedeli o mojej motivacii)
Nie nie, práveže si uvedomujem, že dieťa ešte nechcem. Len ma prepadne taký zvláštny pocit, možno trocha i závidím kamarátkam keď posielajú ultrazvuk, 2 čiarky a všetko sa zdá byť tak super a úžasné..
@abbey1 to je pravda, ale bolo to myslené tak, že sme tu až moc dlho na to aby sme každý deň 8 hodín strávili s niečím, čo nemáme v láske 🙂
Zda sa mi, ze este nie si dost vyspela na to, mat dieta a sama posobis ako dieta... Vidis, ze kamaratka je tehotna, tak aj Ty chces 🤦
Dieta sa nerobi preto, ze ho ma aj kamaratka. Treba si uvedomit aku zodpovednost to so sebou prinasa, nie iba like-y na fotkach bruska ci tehotenskeho testu na FB ci Instagrame.
Najskor dospej a potom rozmyslaj nad tym plodit deti.
@viky173 mám pocit, že ti unikla pointa 🙂
Nic mi neuniklo, ved si to po sebe precitaj, co pises 😉 Rozmyslas ako dieta.
@viky173 v poriadku 🙂
dnes som napr. posielala kamoske fotky z dovolenky - hned mi pisala ako sa mame fajn, to, ze maly chytil nejaku pliagu vracal, prehanalo ho, horuckoval, potom som vracala ja, to uz na tych fotkach nevidno a ze dnes konecne je prvy den kedy sme ok a dovolenku si uzivame - to len na margo toho ako obcas ta realita je ina ako fotky ocikaneho testu a stastneho babatka 🙂
Rob ako vám vyhovuje. Je úplne jedno či budeš mať dieťa teraz alebo neskor. A je prirodzené a dobré že máš túžbu. Možno to príde skôr ako ste predpokladali. Neziv ju dajak v sebe, ale si povedz aké to bude pekné keď sa budeme snažiť my. Ber to ako prirodzenú súčasť vášho života.
@petamich presne toto bola pointa príspevku. Ďakujem 🙂
Mám priority, viem čo chcem a nejde o nejaké lajky na instagrame ako to tu odznelo.
Len občas ako sa takto kamarátky bavíme, posielame fotky, stretávame sa, mám pocit, že som si priority nastavila zle. Občas ma prepadne taký pocit, že kým ja makám aby som dosiahla svoj sen, ony sa majú úžasne doma s bruškom. A práve to ako si písala, že nie všetko je také dokonalé ako sa zdá 🙂
Ja ti celkom rozumiem, tiež je okolo mňa momentálne baby boom, proste som vo veku, kedy sa prvé kamarátky usadili a zakladajú rodiny... pre mňa aj priateľa je stále prioritou štúdium a práca, ktorá je v mojom prípade nezlúčiteľná s tehotenstvom kvôli bezpečnosti, ale keď vidím fotky malinkých ručičiek, tak tiež sa rozplývam a nehovorím, že mi neprebehne hlavou, že už aj ja by som chcela, aj keď vlastne nie 😀 v konečnom dôsledku sa z bábätiek okolo mňa veľmi teším, lebo si môžem popestovať, pohrať sa, môžem nakupovať darčeky, užívať si tieto radosti, ale nemusím zatiaľ riešiť tie starosti... a že ich je, keď sa kamarátky posťažujú... aj na tie sa raz budem tešiť, ale náš čas tiež ešte nie je
@lindous ďakujem presne tak 🙂
koľko máš rokov? 🙂
Najdi si pracu je myslene aby si si nasla nieco co ta zamestna .. cize hobby daco co ta bude bavit ...
Podľa mňa tvoj hlavný problém je v tom, že máš okolo seba samé tehotné, mamičky, alebo aspoň snažilky. Čiže o deťoch a tehotenstve počúvaš z každej strany. Ak si aj s partnerom dohodnutá a zmierená s tým, že deti až neskôr, tak si tie myšlienky proste nepripúšťaj. Nevidím nikde informáciu o tvojom veku. Ale zrejme budeš ešte mladá a na deti máš čas. Dnes je úplne normálne rodiť okolo 35-40.
to je uplne normalne 🙂 vzdy to tak je, ja som napr. dost riesila, ze kedy sa vezmeme, lebo okolo mna zasnuby, svadby, deti a potom som tiez mala pocit, ze co ked nieco zmeskam, ma ma vobec rad....atd. veci okolo nas proste ovplyvnuju a jasne, ze potom prehodnocujes
ale teda ano nie vzdy je vsetko tak ako sa zda (aj dobre aj zle) a podla mna mas priority nastavene proste podla seba a Janka ich ma inak a Zuzka zasa inak a je to tak v poriadku, na konci dna vsetky (snad) budu spokojne s tym ako sa rozhodli, drzim paste ❤️
Tak ešte doplním. Nerieš život podľa toho, čo vidíš na fotkách na sociálnych sieťach, prípadne na tých, čo ti posielajú kamošky. Lebo fotku ako grcá 5ty krát za jedno doobedie ti asi nepošle. Tehotenstvo môže byť pekné peklíčko. Priority máš ok, riaď sa podľa toho, čo tebe vyhovuje a zariaď sa podľa seba, svojich možností. Fotka a sociálne siete znesú veľa a vôbec neodrážajú realitu!
@petamich no presne tak, tiez sledujem na insta jednu rodinku maju 4 malinke deti pod 4 roky a vkuse s nimi cestuju po svete...a stale mi vrta v hlave ako to dokazu, mamicka vysmiata, deti este viac vysmiate, i tie malinke babatka vkuse vysmiate...kebyze nemam svoje deti, tak aj naletim 😂
@alana1 akoze uprimne nechapem 😂 lebo my mame jedno a ked s nim ideme sami dvaja, tak v zasade jeden sam ranajkuje/obeduje a druhy nahana dieta, potom sa pohadame, lebo muz si 15 min. vybera a potom hodinu je a kamoska sa smiala, ze som jedna z mala, co priznala, ze sme k moru sli aj so svokrovcami, ze potom chape tie moje stastne fotky 😃😃 ale styri deti, male, jeden muz, ziadna pomoc asi im dam bazen na balkon 😵💫
Neboj sa a otehotni.
Skratka si znova vytycte priority a v marci bude vrestadlo👶😂
Podvedomie je zväčša užitočný pomocník a keď to tak cítiš, niečo na tom bude.
Sesternica si zmyslela, ze ma vek na vnuca a začala ho pri každej návšteve vymáhať od mladých. Ti ani počuť, ešte neboli v JAR, v Malajzii, v Tramtarii...
Obaja robili v realitke a po každom ksefte zapichli prst do gobusu a leteli do prdelky a to by s malým nemohli😏potom sa dali na babco a to už má 2 ročne scestovanie pol sveta... .
Ak netuzis po potomkovi, tak nesnivaj o tehotenstve 🙂
Tak si plnte svoje sny, poriesve svadbu, pracu a deti. A neanalyzuj v hlave nieco co sama vyhodnocuje ze nie je tuzba po dietati. Zamestnaj hlavu aj telo aktivitami a nebudes mysliet na tehotenstvo, ktore vlastne este nechces.