Aký máte názor nato keď žije žena 17rokov z mužom, z toho 14 rokov sú manželia, majú 3 deti a posledne 2.roky ju muž podvádza, klame, ale zrazu žena to zistí, vraj to ukončí, no lenže klame a zistí sa že stále to neskončilo...
Neviem čo si o tom myslieť muž má dom písaný len na seba lenže stále v dome bývajú iba kvôli deťom pretože dom im nikdy nenechá.
Nejedná sa o mňa ale o známu, neviem ako jej pomôcť no je psychicky na dne, muž jej tvrdí že sa zmenil a už to skončil.
Čo by ste robili? Viem že je iné hovoriť , keď niesme v koži toho človeka.
Zahodili by ste 17 rokov vzťahu alebo by ste sa tvárili že to bolo iba zlyhanie a žili s tým človekom naďalej len kvôli deťom...
Ja by som sa hlavne nikdy do takej situacie nedostala.
Ale ked uz, tak by som si zobrala veci, deti, a sli by sme byvat inam. Dom- nedom, moja hrdost stoji viac ako za par omietnutych tehal.
Ale chapem, ze nie vzdy sa to da.
Dalsou alternativou by bolo, vyuzit to, ze ma "manzel" nevyhana, ostat v dome, "bezne" fungovat, ale zaroven sa starat o seba a pripravovat sa na zivot "potom": do prace, setrit co sa da, budovat siet kontaktov, na ktore sa potom bude dat spolahnut, spolky, zeny, kamosky, ktore potom podrzia ked pride na lamanie chleba. A pracovat na tom emocionalnom odluceni, aby bol potom odchod definitivny.
A v momente, ked to pojde, by som sla a uz sa nevratila.
Tu ti všetky napíšu, že by sa okamžite rozviedli. Reálne by väčšina žien s mužom ostala z rôznych dôvodov.
No reálne by som ja osobne určite s mužom neostala, toto je podraz najhrubšieho zrna. Ani sa nečudujem, že je na dne, také sklamanie a rozpad rodiny.... s tým bývaním by som si zistila cez právnika, na čo mám nárok a ako by sa to dalo poriešiť, aby som ja a deti neostali s holými hudzicami
Ked to nemieni ani ukoncit, tak je jedina moznost rozchod.
Veď to je to že ona sama nevie čo ďalej, len aj preto že kvôli deťom lebo deti nechcú z domu preč a sťahovať sa...keď sa s ňou o tom rozprávam ona sama nevie, asi nemá odvahu od neho odísť, neverím že to ukončil, už šancu dostal keď to zistila a potom tvrdil že to skončil a aj tak stále to pokračovalo, ja už neviem čo si o tom myslieť.
Možno to naozaj ukončil lenže stále ja by som už nedokázala vedľa takého muža ani len sedieť, nie to spať.
Možno mu dá ešte šancu závisí od človeka ale toto už prešlo všetky medze keď klamal že to ukončil a predsa to pokračovalo, už navždy bude žiť v tom a hlavne sa báť kde je kde chodí a ktovie čo všetko...
Bude hlúpa keď mu dá zase šancu, neviem ako jej to vysvetliť, deti sú už väčšie chodia na základnú školu čiže už to chápu trocha a vedia že sa niečo deje a on bohvieaky vzťah k tým deťom nemá...
Po položenej otázke, či by sme sa tvárili, že to bolo iba zlyhanie a žili s tým človekom naďalej, si myslím, že nejde o žiadnu známu, ale o teba.
@grof_monte_christo asi ťažko ide o mňa...tak by som písala asi hneď o sebe už len preto že je to anonym, chcem pomôcť známej ktorá somnou pracuje a denno denne vidím ako ju to trápi, takže neviem prečo si niekto niečo také namyšla🙈
Môj osobný dojem, nič iné za tým nehladaj. Najnovšia móda na MK je, že ani anonym nechce o sebe nič povedať a hľadá kadejaké chodníky, ako sa dostať k názorom na svoj problém bez osobnej konfrontácie.
ze kvôli deťom... isto..jedine kvôli sebe a svojej pohodlnosti je zena s nevernikom a jemu to sakra vyhovuje, ze ma aj tajomstvo s milenkou aj full servis doma. Kolkokrat ked sa tajomno prevali a odhali, uz ani ta milenka taka zaujímavá nie je..
Neviem co by som realne spravila, ale kedze sa ma to netyka, lahko mi je sa rozhodnut. Takze, ak by nebol muz neprijemny, hadavy, lenivy ci agresivny a naopak by bol prinosom pre deti, zila by som s nim, alebo skor vedla neho nadalej.
Ona ma asi holy zadok a nema kam ist … co deti chcu by som neriesila, neznicim sa a nezahodim xy rokov kvoli detom ( mamy maju byt narok stastne a aj ked to deti nepochopia hned, v dospelosti urcite … najneskor ked budu chciet dat postrazit svoje deti) a ked mu prepne, vystahuje ma zo dna na den.kym tam byva on bude vyzadovat full servis, nie su spolubyvajuci …lutujem tvoju znamu, ten chlap podvedie raz s jednou, raz s druhou … deti vyrastu a on posle staru babu do haja … alebo mu bude robit sluzku do konca zivota
Tu nejde o žiadne zahodenie vzťahu, lebo vzťah už dávno neexistuje. A žena tu nie je tá, ktorá určuje ďalší smer, takže sa môže tváriť akokoľvek chce, aj tak je tomu mužovi na smiech - je to len chudera, ktorá nemá kam ísť a tak sa zubami nechtami drží neverníka, servisuje ho, odvoláva sa na deti a pritom jej záleží len na tom, že má strechu nad hlavou. A keď sa chlap rozhodne, pôjde tak či tak z jeho domu preč.
Ma pracu. Peniaze. Ako stare deti. Kde ist. Podporu v rodine. Priateloch. Atd... podla toho sa da odrazit.. a tiez je fajn psycholog alebo kamosky na vstrebanie zrady.. alebo aj parovy terapeut,ak ozaj chcu obaja zapracovat este na vztahu... alebo pravnik a spytat sa,ako to chodi,ked chce rozvod...
žiaľ, taký sa nikdy nezmení a tvoja kámoška sa sama musí rozhodnúť, či odíde alebo s ním zostane a bude to tolerovať. Neviem aké má možnosti samostatného bývania - príjem, počet detí....
@heleninamama malokedy s tebou uplne suhlasim, tentokrat trefa do cierneho 👍
V prvom rade každý je iný a každý by inak reagoval,niekto berie neveru ako úplný koniec a niekto ako výstrahu,že treba pre ten vzťah niečo naozaj spraviť.A určite sa netreba miešať do vztahu iných ľudí.Ja osobne si myslím ,že sú aj horšie veci ako nevera
@veselo_neveselo ,,nikdy nehovor nikdy,,🙈..
V tomto prípade je naozaj všetko o tom že muž si takéto správanie môže dovoliť. A môže si dovoliť klamať,zavádzať a aj byť neverný. Evidentne je on ten dominantný a žena prišla do hotového tak musí tolerovať a poslúchať. A teraz ešte musí hľadieť aj na blaho deti. Tak buď sa nadnesie nad situáciu a bude slepá,alebo sa zoberie a odíde no bude musieť veľmi bojovať. Nie len s mužom,ale aj s deťmi. Prajem jej veľa síl. Aj jedno aj druhé bude veľmi náročné
Má reálne kam odísť? Ja by som na jej mieste ostala, zariadila si vlastnú spálňu a riešila len deti. Podľa veku detí potom podnájom, rozvod a striedavú starostlivosť.
Poznam par parov,ktori po rozvode ostali kvoli bytu spolu byvat a funguje im to lepsie ako predtym 😄 takze sa mozu dohodnut, ze kvoli detom ostanu pod jednou strechou, ale kazdy bude mat svoj zivot...
On ju podvádza…..čiže on zahodil ich vzťah, to že by od neho odišla už je len reakcia na to že on zahodil ich vzťah
Šla by som na poradu k právnikovi, čo s domom, či ona niečo investovala, alebo či majú iný spoločný majetok, nejaké bankové úspory, ….
Tváriť sa, že je to zlyhanie? To len klame samu seba