Ahojte ide skôr o vylev ako o hladanie rady....s priatelom sme boli spolu cca 4 mesiace kedy to on ukončil s tým že sa ešte nespamätal s predošleho vzťahu,našla som mu profil na zoznamke a podobne...boli sme od seba pol roka a potom sa dali zase dokopy (viem moja sprostosť že som sa k nemu vratila)spoločna dovolenka to nejak medzi nami urovnala na rok,prišlo do toho moje tehotenstvo-čo som si nie velmi istá že to chcel,skôr si myslím že nepočítal s tym že sa mi podarí otehotnieť po 2 mesiaci snaženia...tvaril sa že sa teši a podobne ale tu nastava zlom....odvtedy sa stalo že ma niekolko krat oslovil menom byvalej,pri vybere mena pre maleho navrhol mužsku podobu jej mena a celkovo mam pocit že stale plním len funkciu náhrady za ňu...už som vo faze zufalstva že uvažujem nadtým jednoducho sa pobaliť a odísť od neho lebo to neskutočne boli keď si uvedomim všetky tie suvislosti už sa nevladzem tak trapiť....ďakujem všetkym čo to dočitali až sem a za normalne vaše pohlady na situaciu
chyba bola vôbec sa s ním dávať opäť dokopy...
Aj keby som bola tehotná asi by sim s ním nechcela zostať, evidentne je stále emočne pripútaný k bývalej partnerke
Velka chyba že si sa vrátila, no nič, ak máš kam ísť tak odidi.
Ja by som asi nevydržala a vykricala mu, že ešte aj dieťaťu chce dať meno po ex, či si vôbec uvedomuje ako to na teba vplýva
Nuž bohužiaľ, teraz už zbytočne plakať nad rozliatym mliekom a nad chybou vrátiť sa k nemu. Netuším síce, prečo ste sa"snažili "hneď o dieťa, ale ani to už nevrátis. Povedz mu, že ťa trápi, ako sa správa, že stále myslí na bývalú, ale nemôžeš mu rozkázat, aby na ňu zabudol. Na rozkaz toto nejde.Aj keď navonok to možno urobí, vnútri bude stále v jeho hlave.
Obaja ste spravili chybu, tetaz ju ťažko budete naprávať.
Máš dve možnosti - sadnete si ako rozumní ľudia, ostanete spolu, budete vychovávať vaše dieťa, budeš možno hrať" druhé husle "a budete sa nejako snažiť korektne spolu vychádzať.
Alebo proste pôjdete od seba a dohodnete sa, ako budete riesut stretávanie s dieťaťom.
Viem, že to neznie dobre ani v jednom prípade
Ale tynemás dobre a zle riešenie, ty máš len zle a horšie. Čiže vybrať si musíš v podstate z dvoch ťažkých vecí.
No a čo s tym menom.Budeš suhlasiť?
Mna by zaujimalo,ci si ho s tym konfrontovala,urobila poriadky,trosku urobila scenu,hrozila odchodom?Nech sa spamata.Asi by som scenu urobila.Povedala by som mu ked by ma oslovil menom byvalej ze a dost.Ze toto nie je prvy krat,ty si prilis dobra aby si bola nahrada za nejaku "...",ze nech sa pobali a ide za nou,ze to myslis vazne,ze ty a dieta to v pohode zvladnete.Aspon trosku si respekt,uctu,hodnotu vybojovat.
mňa by zaujímalo, či vieš prečo a ako sa rozišli. to by bol dosť dobrý ukazovateľ k tomu, či nehrozí, že sa oni k sebe vrátia časom. lebo nech sa budeš snažiť akokoľvek, okolnosti môžu nastať také, že oni sa dajú dokopy. a ak aj nie, on myslí očividne na ňu a ty mu to z hlavy nevymažeš. ak s ním ostaneš s cieľom zachovať rodinu, bude ťa to stáť neskutočne veľa sebazaprenia, energie atď., aby si na to nemyslela, nevykrikovala mu to (možno), aby si bola láskavá a milá partnerka a aj matka. veľmi veľa sebazaprenia. a či to nakopne jeho, aby si ťa začal vážiť a skutočne sa do teba zamiloval? obávam sa, že šanca mizerná. skôr bude mať pocit, že sa mu pcháš.... naopak, ak budeš nepríjemná a tlačiť, dosiahneš to, že sa mu zhnusíš. veľmi ťažká situácia. podľa mňa ťa nikdy nemiloval, len si myslel nejaké obdobie, že ťa miluje. v hlave má však čosi úplne iné.
porozprávaj sa s ním normálne. skús bez emócií. povedz mu, že ťa to trápi a že nechceš takto žiť, keď príde dieťa. nech ti povie, či s tebou vôbec chce byt. ale nie pre pohodlie, ani pre dieťa. ale preto, že chce byť s tebou. či by si ťa vybral za partnerku opäť, ak by mal viacero možností? a nech nad tým poriadne popremýšľa. akonáhle zaváha, myslím, že vieš, na čom si.
a ešte dieťa. nepíšeš, v ktorom týždni si. ak je ešte priskoro a máš pocit, že to celé takto nemalo byť, stále máš možnosť...
ak je už vyššie štádium, ešte stále máš možnosti....
1. chyba - vrátiť sa k nemu 2. chyba - otehotnieť s ním 3. chyba - myslieť si že toto je perspektívny vzťah, mne to pripadá, že kebyže náhodou jeho bývala kývne prstom, už aj beží k nej
Rozpravaj sa s nim. Same dohady..
Uz nemáš zodpovednosť len za seba, ale aj za dieta. Teraz už nemôžeš len tak odísť pre nejaké dohady, ktoré tam ani nemusia byť. O dieťa ste sa snažili ako píšeš, tak sa chovaj zodpovedne a nerozbijaj rodinu pre malichernosti. To si si mohla dovoliť pred dieťaťom.