Nemám rada, keď s niekym musím byť 24 hodín denne

23. nov 2022

Ja niesom moc typ na vzťahy keďže nemám rada keď s niekym musím byť v kuse 24 hodín byt v kontakte. Keď som s niekym chodila úplne mi stačilo sa vidieť raz do týždňa.

Ste tiež taký či som jediná 😄

roja01
23. nov 2022

Asi si este uprimne nemilovala.

horalka1986
24. nov 2022

@roja01 suhlasim.

shinon258
24. nov 2022

Možno máš v romantických vzťahov tzv. avoidant attachment. Tú sú typy a čo znamenajú. V podstate si vyhýbavý typ. Posielam aj link na český zdroj, tam sú dobré opísané tietio väzby: https://psychologie.cz/teorie-citove-vazby/

shinon258
24. nov 2022

"Vyhýbavá vazba
Do této kategorie patří neobyčejně nezávislí a na sebe orientovaní jedinci, kteří mívají problém s intimitou. Jejich fobie ze závazků všeho druhu z nich postupem času udělala experty na to, jak se vyhnout každé situaci zavánějící intimitou. Když se jim druzí snaží přiblížit, často si stěžují na nedostatek osobního prostoru – říkají, že se ve vztahu „dusí“. V každém vztahu mají plán, jak ho v případě potřeby opustit. Mnozí z nich si život uzpůsobují tak, aby se vyhnuli závazkům a přemíře intimity.

Sem patří kolega, co pracuje 80 hodin týdně a stěžuje si, že se s ním přítelkyně chce vídat více než jednou týdně, nebo kamarádka, která už vystřídala nespočet partnerů. Jakmile ji však začnou unavovat, řekne jim, že „nehledá nic vážného“, a pošle je k vodě.

Je mnohem pravděpodobnější, že narazíte na citově vyhýbavého muže než na citově vyhýbavou ženu. Vyhýbavá strategie se rozvíjí u dětí, u nichž jsou plněny jen některé z potřeb, zatímco zbytek je zanedbáván. Příkladem budiž dítě, které je pravidelně krmeno, ale matka je dostatečně často nechová."

modrykonik33
24. nov 2022

Áno, tiež som taká, len u mňa ideálne tak 2x do týždňa

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alanko20
24. nov 2022

Fiha tak ja som zrejme PAS, ale 1x za tyzden. To som nikdy nemala. Aj ked, 24 hodin je tiez vela, potrebujem byt vzdy aspon chvilu sama.

marianarem
24. nov 2022

Ja to mam tak, ze mi velka intenzita vztahu vadi na zaciatku a potom sa to pomaly zlepsuje. U teba to takto trva aj pri dlhodobejsom vztahu?

petamich
24. nov 2022

kiezby som s manzelom mohla byt 24 hodin denne, prakticky sme spolu tak 5 ak ratam aj to kratke stretnutie pred tym ako ide do prace 🙂

mne sa toto dialo ak som sa stretavala s clovekom, ktory uplne nebol "ten pravy"

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acrobaleno
24. nov 2022

Nech mi žiadna žena alebo muž nehovorí, že na nich nepríde stav, keď chcú byť sami bez partnera. Každý potrebuje me time. Nie sme siamské dvojčatá.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
24. nov 2022

@acrobaleno jasne, ze ano 🙂 len kto z nas je s partnerom 24 hodin denne - ked uz obaja pracujeme, deti, domacnost, jeden ma nejake aktivity, druhy ma aktivity ale samozrejme suhlasim, ja sa tiez tesim na vecer, ked muz ide niekam s kamaratmi a ja si pozriem hlupy vianocny romanticky film bez jeho komentarov 😂

liusa82
24. nov 2022

Toto ani ja nemám rada ak by bol niekto na mne nalepený v kuse.A vôbec to neni o tom že nebol ešte riadne zalubený,zalubená.Tiež som taký typ.Aj momentálne mám taký vzťah že síce lúbim velmi ale v kuse by sme byť spolu ani nemohli.Každý bývame na svojom piesočku a ja tam idem bud na víkend alebo som tam týždeň,dva a potom idem domov vydýchnuť si😀 nechápem ludí čo spolu sú ešte aj v robote a potom aj doma..to musí byť strašná ponorka

nikdenikto
24. nov 2022

Muž mi nevadí skôr rodina a kamarátov sa viem presýtiť či ako to nazvať. Ak som z niekým dlho a často mám potrebu ho potom nejaký čas nevidieť. Lebo môj muž je napríklad schopný toho, že keď sme s kamarátmi týždeň na chate, príde domov, vybali sa a povie, či k nim nejdeme na kávu 🙈 a popravde, ja ich ľúbim a teším sa spoločne strávenemu času, ale po týždni ich mám naozaj dosť 😂

euka210
24. nov 2022

Z jedneho extremu do druheho...24h a 1xT...ani s detmi, ani s manzelom nie som 24h denne, ved by ma porazilo 🤣 kazdy potrebuje aj cas pre seba.
Ked je clovek zalubeny tak vtedy je prirodzene, ze chcu byt co najviac spolu.