Nemám chuť na sex

12. dec 2020

Ahojte, už pár mesiacov mám problém s tým, že vôbec nemám chuť na sex... Neviem prečo. S manželom síce nemáme ideálny vzťah, ale ja nemám absolútne chuť na samotný sex, vôbec necítim žiadne túžbu. Nikdy som nebola nejako prehnane náruživá, aké vedela som si sex užiť. Teraz sa mi akosi nedá. Keď si pomyslím, že zase to bude o ničom, tak nemám žiadnu náladu. Pritom by som si to chcela užívať. Aj keď orgazmus príde, je taký akýsi slabý. Neviem o ničom, čo by sa zmenilo, hak neberiem, nezmenila sa mi hmotnosť, nemám pocit, že by som mala depresiu, nijaké veľké zmeny v živote. Gynekológ sa vyjadril, že pokiaľ mám pravidelný cyklus, tak hormóny mám v poriadku a mám to riešiť skôr u sexuológa, čo sa mi teda veľmi nechce... Proste ako keby som to nedokázala precítiť, nevzrušuju ma dotyky, predstavy, nič... Dosť ma to trápi, lebo ako fakt by sa mi lepšie žilo, pokiaľ by som si sex užívala

autor
12. dec 2020

Zle sa mi píše na mobile ☹️ normálne rozmýšľam, či to nemôže byť nejaká diagnóza, keď nedávno bolo ešte všetko ok... Ani neviem čo čakám, nejakú radu, čoho sa chytiť. Klasické veci, že romantika, večera, dovolenka, to nie, nemyslím, že by pomohlo a ani teraz veľmi nie je priestor pri deťoch.

himedzi
12. dec 2020

Nemyslím si,že sa tým treba zaoberať. Človek nie je sexuálna mašina a ani vzťah nie je založený len na sexe. Je to proste etapa,kedy ste sexuálne menej aktívna, načo to riešite. Je to úplne normálne.

autor
12. dec 2020

@himedzi proste by som chcela, aby ma to bavilo, aby som z toho niečo mala a neviem, čo mám robiť aby to tak bolo

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. dec 2020

@ahoj0 no dobre, ale nemáš chuť s ním či všeobecne? Lebo ja všeobecne, ani žiadne predstavy nemám, ako by som sa vrhla na nejakeho chlapa. Ak by išlo iba na nechuť s manželom, tak by som to chápala, ale takto mi to je čudné.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petkasaurus
12. dec 2020

Cvičenie zvysuje chut na sex, pohar vinka..

autor
12. dec 2020

@petkasaurus pohár vínka vedel pekne nevnadit, teraz už bohužiaľ nie ☹️

0silvia0
12. dec 2020

@ahoj0 aj mas nejaku strategiu, ako dat do poriadku vztah?

ladyvi
12. dec 2020

Ak mas nejake moralne zasady, tak ta iny muz nelaka. Ak mas stale vztah v ktorom zotrvavas a chces zotrvat, tak nie si otvorena inym chlapom. Preto nemas chut ani na inych. Gro tvojho problemu je tvoj partnersky zivot. Stereotyp, deti,korona, ziadne vzruso s muzom, tu skriepka, tam skriepka, zaujmy malo, zaujem o jeden druheho tiez nic moc, a ta nechut jeden na druheho kvitne a kvitne az vam prerastie cez hlavu. Nie je to nezvratne, ale chce to usilie, trosku premahania sa v spolocnych aktivitach. Este sa to da zvratit.

deedol
12. dec 2020

nie si proste len unavena? pripadne mas ok stitnu zlazu? (neviem, ci ti to gyn kontroloval)

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
0silvia0
13. dec 2020

@ahoj0 ste si to teraz akoby vymenili... Ani sa necudujem. A teraz zrazu, ked sa mu nedoprosujes, zasa to nevyhovuje jemu? Nuz, tazka situacia.

felycity
13. dec 2020

Myslim, ze to je tvoje vnutorne rozpolozenie, nemas idealny vztah s muzom, predstava, ze to bude zas o nicom , povinnosti , deti to vsetko moze nevedomky pitlacat tvoju tuzbu, sex nie je len technicka zalezitost podla mna tam musi byt nejaka emocionalna iskra tuzba a asi treba zapracovat na tom v tom to sme

marcellka32
13. dec 2020

Stále hovorím: muž miluje očami a žena ušami...snáď chápeš

mrva
14. dec 2020

mne to robili hormony. Skoc na gynekologiu a porad sa s lekarom. Moj mi dal duphaston a potom este nieco a dala som sa dokopy hormonalne a uz je to super

autor
14. dec 2020

@mrva keď práve mi gyn povedal, že keď mám pravidelný cyklus, tak hormóny mám v poriadku, čiže odbery mi neurobí... To si dostala hak alebo niečo iné? A užívaš to dlhodobo?

autor
15. dec 2020

@marcellka32 celkom som sa zamyslela a teda fakt máš pravdu ☹️

kristi0000
20. dec 2020

Tak to je probleem

zoodiac
28. dec 2020

skus sa zamysliet, co okrem toho uzivania si sexu sa zmenilo za poslednu dobu. vztah, stres, deti, nuda... mozno to je len vyustenie niecoho, co trva dlhsie, pricina sa nemusela vyskytnut nevyhnutne v obdobi strati chute. ak to nie je hormonalne, je to v hlave a to je podla mna ta lepsia moznost, len treba prist na to, co to sposobuje. samozrejme, ak na to neprides sama, mozno bude saj tak musiet vyhladat pomoc - aj ked si povedala, ze sa ti do toho nechce, ak ta to trapi a chces to vyriesit, musis preto spravit niekedy aj viac ako veci, co sa ti vyslovene chcu robit

uradnikova
21. sep 2021

taky tak