Nefungujúce manželstvo

13. júl 2023

Ahojte.Zijem v manzelstve 15 rokov.asi 10 rokov nam to nefunguje.stale hadky pre peniaze,manzelka chorobne ziarliva,nesmiem mam konicky,vziat tel.do ruky proste nic.hned je ohen na streche.nevieme sa na nicom zhodnut.udobrime sa 2 tyz.je fajn a zasa sme na tom istom.a takto to ide dokola.nikdy predtym som ju nepodviedol.az doteraz.spoznal som zenu pri kt.som zistil co je to laska.velmi by sme chceli byt spolu ale mam 3deti kôli kt.to nemozem urobit.nechcem aby trpeli.teraz sme s manzelkou urobili zaciname odznova,planujeme dovolenku.ten vztah som ukoncil ale niesom stastny.myslite ze to ma zmyslel?alebo to zasa len predlzujeme.M.Byvanie nieje problem ani pre jedneho z nas.

maxxim
13. júl 2023

Ahoj, moja odpoved je vlastne pokracovanie tej tvojej...ano, zacnite odznova, skús sa spravať na dovolenke tak ako keď si bol mladý, a skús pozerať na jej kvality. Nie na to čo ťa od nej odvracia, ale to co ta priťahuje. Buduj vzťah, predsa len je to tvoja skutočná rodina. V dobrom i v zlom...a za pokus nedáš nič, môžete získať obaja. Držím palce

katarinka89
13. júl 2023

Prečo bezdovodne žiarli? Ta žiarlivosť musí byť predsa opodstatnená....môj názor je skôr ten, že pokiaľ je ozaj manželka ta, ktorá ťa dusi a nedá ti dýchať, ukončil by som to. Hoci máš 3 deti- stále budeš otec ale šťastný pri inej žene.

viestta
13. júl 2023

Ty si myslis, ze tvoje deti ziju v harmonickom vztahu? Ty s myslis, ze oni toto nevidia a netrapi ich to? Radsej sa slusne rozidte a dohodnite sa o detoch.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarinka89
13. júl 2023

@elizabet173 tak ale ta žiarlivosť by tam bola od začiatku. Autor píše, že posledných 10 rokov to ide dole vodou....tych prvých 5 bolo tým pádom ôk. Človek žiarlivosť by sa 5 rokov neudržal na uzde.

viestta
13. júl 2023

@maxxim co uz pozitivne najdes na osobe, ktora je chorobne ziarliva, podozrievava, manipulativna, brani cloveku mat konicky? Ze dobre vari, upratuje kazdy den a ma pekny uces? Po 10 rokoch ked ten vztah bol ako na horskej drahe sa naozaj tazko hlada dovod preco s takou osobou ostavat, ci este niekedy takej osobe vobec budes doverovat.

viestta
13. júl 2023

@katarinka89 alebo prvych 5 rokov si naivne myslel, ze ziarlivost a majetnicky postoj je prejavom lasky, az jedneh dna, po nejekej nepodstatnej udalosti mu docvaklo, ze toto je uz cez ciaru.

maranta_leuconeura
13. júl 2023

10 rokov zijes v nestastnom vztahu kvoli comu? Kvoli detom? Vies o tom ze tie vzorce spravania si aj oni odnesu do svojich vztahov? Takze z nich budu bud ziarlivci (ako tvoja zena), cholerici (ked sa stale hadate) alebo podpapucnici bez sebavedomia neschopni konat podla svojich tuzob a stale sa len niekomu prispobujuci (ako ty). Skody uz su napachane, davno ste sa mali rozviest. Ci myslis si ze teraz ,,novy zaciatok" bude znamenat, ze vase povahove vlastnosti niekam zmiznu a zrazu zacnete spolu harmonicky nazivat?

katarinka89
13. júl 2023

@viestta súhlasím.

babulkomale
13. júl 2023

Mam pre teba novinku, uz ziarli opodstatnene.

gejb
13. júl 2023

Deti mate hádam už veľké....ak ste si ich teda nenarobili za tych 10 rokov keď vám to nefungovalo. Kvôli deťom ostávat v nefungujuucom manželstve je alibizmus. Proste nemáte gule ani jednen na to spraviť prvý krok a zmieriť sa s tým, ze vám to nevyšlo.
A manželke si teraz dal dôvod aj na žiarlivosť aj na podozrievanie. Ako sa s jej povahou asi zatvari ked ti na to príde?

zmrzlinka2021
13. júl 2023

Prečo ak vam vztah nefunguje 10 rokov z 15 - mate az tri deti?

Nechceli by ste skusit manzelsku poradnu? Terapie?

rebrambora
13. júl 2023

To, ze si sa zalubil do niekoho ineho hovori za vsetko.
Pre deti je nefungujuce alebo nasilu manzelstvo ovela horsie ako oddelene.

eliska13
13. júl 2023

Odíď so ziarlivou ženou sa nedá zit

barborachors
13. júl 2023

daj si facku a spamataj sa. Kedy si naposledy prekvapil manželku, kúpil jej drahy darcek, pozval na veceru? Dovolenku, welnes? Ona ti vynosi a porodi troch potomkov a ty tu splietas nejake blaboly o novej laske? Sa jej ani nedivim, pri troch harantoch a lenivom chlapovi doma, ze jej lezes na nerv. A ta tvoja nova, keby mala tri decká na krku, uz by taka chrumkava nebola, ze jo. Na rande pride vyvonana, oddýchnuta, vsak? Ved si ju so zenou vymente a uvidis hneď tu zmenu. Este budes plakat za svojou starou, ked sa ta nova ukaze. Ze je presne taka ista a mozno este horšia.

simona20201309
13. júl 2023

@barborachors 👏👏👏👍

avonladyba
13. júl 2023

Bože keď si mal gule na to ich oplieskavat o inú, tak ich maj aj na to sa tej prvej zbaviť a nie sa vyhovárať, že "kvôli deťom". Jaaaj normálne by som Ti pleskla jednu na prebratie. A to ja som sa rozišla a začala od nuly.

avonladyba
13. júl 2023

Zázračne začne fungovať to čo je 10 rokov mŕtve...

domkakvet
14. júl 2023

Daj tomu este sancu, ale necakaj zmenu iba u tvojej manzelky, ked nie su veci v poriadku, aj ty sa musis snazit, ak jej chyba objatie, aj to moze byt dovod na ziarlenie, uz si mysli, ze ho mas inde, tak ze aj u teba bude urcite potrebna nejaka zmena.

tanyag
14. júl 2023

Ja len žasnem z odpovedí...Ak by tu napísala žena, že jej muž je hrozný žiarlivec, nedovolí jej koníčky, atď.atď.atď. proste opačne...tak by tu boli odpovede typu, že muž je manipulátor, narcis a neviem čo, nech sa na neho vykašle a blaa blaa blaa 🫢
A v tejto téme, väčšina z vás píše, ako sa jej mal podlizovať...
@autor - kašli na takú ženu! Darmo máte 3 deti, žiadne také, že je unavená napr. zo starostlivosti o deti, žiadne také, že by si jej mal kupovať drahé dary, obskakovať jej okolo riti...
Deti máte veľké? odíď, otcom ostaneš vždy ale máš právo na nový život s niekym, kto ťa urobí šťastným

fantaghiro21
14. júl 2023

@tanyag je to pravda.Ale na druhej strane ,narcisti vedia pretocit situaciu a hrat zo seba obet.Nechce sa mi verit,ze 10 rokov je jeho zena ziarliva- mozno posledne obdobie,kedy jej dal aj dovod a ma podozrenie...a zakazovat konicky?
Mozno prave od obdobia ,kedy si nasiel milenku...A tusi,ze jej partner pojde akurat tak za milenkou.
Dovtedy bol mozno lenivy ,a nepestoval ziadne konicky.ake? Nevymyslel ziadny harmonogram pre rodini,ziadny vylet,ziadny sport,...pise-zacali odznova,planuju dovolenku.Doteraz asi neplanoval nic.A nemoze zobrat jeho manzelka telefon- bolo to myslene ona jemu alebo on jej?
Pokial ona jemu,tak muz nieco taji...co sa aj priznal,a dava jej dovody na ziarlenie
Pokial on jej,tak ona nieco taji...
Moze to byt pripad ,ze jeho manzelka ma milenca uz dlhsie....prave kvoli jeho ziarlivosti a lenivosti, a mozno je muz na tom nevinne
Kazdopadbe mat milenca nie je riesenie ani z jeho ani z jej strrany....uprimny rozhovor chyba(uz davno)

tanyag
14. júl 2023

@fantaghiro21 Áno, ty si to pekne zhrnula ...súhlasim, ale čo čítam diskusie, tak nikdy nikto takýto pohľad na vec ani nenaznačil..vždy je to o tom, že nadávajú na mužov 😁
A apropo poznám pár, ktorý je spoli viac než 10 rokov a žiarlivosť je tam 10 rokov, ako z jednej strany, tak z druhej, nepohnú sa od seba ani na krok, a už aj keď áno, tak samé podozrievačky alebo vypisovačky rodinným príslušníkom...čiže sú aj páry, kde je žiarlivosť dlhoročná a nie je na to vôbec dôvod..

fantaghiro21
14. júl 2023

@tanyag no s tym parom,to je uz naozaj chorobne.
Myslim si,ze zdrava riarlivost je tolerantna.
Kolkokrat mne muz povedat,zr ziarlil na mna ak som bola napr s kolegami von ,u mna detto...ale neprerastlo to do nejakych obvineni a vypisovani rodine a priatelom....(aj ked sme si presli velmi tazkym obdobim v inom smere ....)

Autor mi proste nepride ferovy...muzi(narcisti)si nikdy nepriznaju chybu,v respektive vedia si najst vyhovorku,ktora im najviac vyhovuje,aby vyviazli co s najmensimi skrabancami.nasiel si milenku,zhodil to na zenu ze je ziarliva,co ma pravdu ale iste nie 10rokov...
Inak by na mna prispevok posobil,ak by napisal ,zr je zena ziarliva,tyra ho, zalubil sa(nic neriesil zatial) ,trapi ho to a nevie sa rozhodnut.l,lebo nechcre znicit rodinu,deti..on si kludne zacne s milenkou...nevidim naznak lasky k jeho zene...

Ak to spravil raz,spravi aj inokedy.A mozno uz spravil za 10 rokov velakrat,len sa tomu verejne nepriznal a dava zene dovody na ziarlenie....

jarnajar
14. júl 2023

@tanyag
@fantaghiro21 inak my sme mali v rodine pripad, kde si všetci mysleli, že pani je neurotická a žiarlivá, po rokoch vysvitlo, že muž naozaj mal známosť od začiatku trvania ich manželstva. Ona to asi cítila, len k definitívnej pravde sa dlho nevedela alebo nechcela dopátrať.
Ale pravdaže je možné, že tu bola žena roky zbytočne žiarlivá a deptajúca, len potom nechápem, že si s ňou spravil tri deti.

fantaghiro21
14. júl 2023

@jarnajar ved toto mi nesedi.ak by bola naozaj chorobne ziarliva,riesi to skor,lebo by ho to nicilo nie len v partnerskom zivote(chorobne ziarlivi vedia naozaj byt kruti a nevydrzal by to si myslim,v respektive to zacal mozno uz davno riesit s milenkami)...

Ja si myslim,ze je jeden z tych muzov,ktory ani konicky nepestoval,sedel ,kysnel doma na riti ,a vyhovovalo mu to.
Teraz zrazu prask,najde si milenku,zacne ho to skriet,chce vyzerat pred svetom reflektorov lepsie,aktivne plny konickov a zalub...
Mozno moc konspirujem,no neverim mu...

stanulienkat
14. júl 2023

Nerozumiem hlupemu napadu spravit si 3 deti v nefunkcnom vztahu. Preco je reraz taka moda 3 a viac deti, ked je ovela vyssia krivka rozvodovosti? Ved tolkopocetne rodiny snad neboli ani za sociku. Potom ludia nevedia, co si pocat so zivotom po rozvode. Hlavne zeny nemaju kam ist po 10-15 rocnych MD.

domininini
14. júl 2023

@barborachors ty si mimo ozaj