Nedokážem sa odľúbiť

niktooooo
13. sep 2022

Som chlap, no chcem počuť nejakú radu, vysvetlenie názory, prečo keď sa človek zaľúbi, je také ťažké sa odľúbiť. Neviem, či to prežívam iba ja, aj keď mi už viackrát ex povedala že nie, nedokážem sa odľúbiť. Je to znamenia, že je to životná láska ? Dokedy má človek bojovať o lásku ? Všetko myslím úprimne. Prosím poraďte. Áno teóriu ovládam, cvič, nemysli na to, pracuj, kamaráti, venuj sa koníčkom. Viem, no nič mi nepomáha

zmrzlinka2021
13. sep 2022

Životná či osudová láska neexistuje...

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkaseiner
13. sep 2022

ono otazkou je ci ste spolu boli alebo je to platonicke... ak ta ona nelubi no co vies robit? prestat na nu mysliet, zacat chodit na ine miesta nech ju nevidis...
ak ste spolu boli a ona je uz odlubena, tak jedine to iste, proste do tej istej rieky nevstupis a je minimalna pravdepodobnost ze sa k sebe vratite

niktooooo
autor
13. sep 2022

@katkaseiner platonicke nie, no tvorili sme iba pár. Nastali zlyhania som si vedomý, avšak verím, že nie až také aby možno raz to znova vyšlo. Je pravda že zo začiatku som veľmi tlačil, teraz viem že chce to asi aj viac času. Mám výčitky, ktorými ťažko súperim. Myslím veci urpimne. A aj keď nemám rád porekadlá že všetko sa pre niečo deje...ale chcem veriť porekadlu ak dvaja ľudia majú spolu byť, tak budú, osud si ich nájde ..keď nie tak asi nie

lindous
13. sep 2022

Bojovať sa oplatí do vtedy, kým sú ochotní bojovať obaja, jeden to neutiahne a nestačí, že jeden verí, že to ešte môže fungovať, keď si iná myslí, že nie, tak nemôže .. Keď už niekoľkokrát povedala nie, znamená to, že si to skúšal viackrát, ale tým si zbytočne sám sypeš soľ do rán a nedovolíš si ísť ďalej, takže v prvom kroku to musíš akceptovať koniec (viem, že ľahko sa to povie, ťažšie prijme), no a potom je to síce klišé, ale čas lieči..kedy ste sa rozišli?

niktooooo
autor
13. sep 2022

@lindous Rozišli sme sa v máji. Dosť, za špefiickej situácii... Boli zlhania, viem, ale aj ona sa jednoducho otočila o 180 stupňov v priebehu krátkej chvíle, vraj ma už dlhšie neľúbila a že sex z jej strany bol iba tak. Naše lásky boli nestretli sa včas.. no je to komplikované... každopádne skúsim dať tomu ešte čas, pretože je nemám chuť na iné ženy, to viem, a ona bola môj prototyp so všetkým čo má žena mať. asi som som si ju nevážil včas. Viem že teraz trpím a čakám že sa to vyrieši

vilma7
13. sep 2022

@niktooooo a koľko ste boli spolu? Treba len čas. Ono niekedy odlúčenie trvá aj dva roky.
Ja som bola presne dva roky zaľúbená do niekoho, koho som poznala len tri dni a nikdy sme spolu nič nemali. Aj tak ma to držalo až tak veľmi.

niktooooo
autor
13. sep 2022

@vilma7 ona to má totiž aj ťažšie pretože má choré dieťa. A ja jej chcem pomôcť byť jej oporou. Veľmi ma to trápi. Neviem čo si mám myslieť. Lebo deň čo deň na to myslím a chcem vrátiť čas, no bohužiaľ sa to nedá

sszuzu8
13. sep 2022

Bojovať o lásku? O to co k tebe patrí sa nebojuje to s tebou jednoducho bude

niktooooo
autor
13. sep 2022

@sszuzu8 ako to mám vnímať ako porekadlo ? Tak osud zariadi alebo ako ?

shelby88
14. sep 2022

Ja už s tým bojujem rok a nejde to. Dalo mi to iba to, že nechcem z chlapov nikoho vidieť a už vôbec si pustiť k telu

sszuzu8
14. sep 2022

@niktooooo je to závislostna láska. Práva láska je čistý cit a znamená vidieť daného človeka šťastného hoci aj inde a pritom mi to netrha srdce. 🙂

lasoli
18. sep 2022

@niktooooo to je kratka doba este,pockaj,rok,2 a uplne zbudnes.

pavlinecka321
14. okt 2022

@niktooooo mne veľmi pomohlo, keď som stretla niekoho iného. Nebol z toho vzťah ani nič podobné, len som vďaka nemu získala odstup. Ak sa dá, nájdi si nejaké nové prostredie, kde spoznáš nových ľudí

miriam11
14. okt 2022

@zmrzlinka2021 existuje. Kto ju nezažil, nepochopí. Niekto ju nestretne celý život

veverickav
14. okt 2022

@miriam11 suhlasim vo vsetkom

shelby88
14. okt 2022

Ja viem, že je to ťažké, ale treba sa zamerať hlavne na seba, ísť do fitka, do prírody, do kaviarne atď. možnosti je veľa. A treba si povedať, že vždy príde niečo iné, lepšie. Veci sa nedeju len tak. Niekedy sa ten osud s nami zahráva a smeje sa nám. Ale treba vydržať a on ti dá čo potrebuješ. Treba brať veci a nadhľadom. Potom si povieš ako dobre, že to dopadlo takto. Uvidíš 🙂

slovakboy
14. okt 2022

@niktooooo od mája to je ešte krátka doba. Neviem ako dlho ste boli spolu ani koľko máte rokov. A prečo ona s tebou bola? Len tak skúšala? V čom je taký úžasný prototyp? Bojovať o lásku sa dá hoci by som to nenazýval boj ale budovanie lásky a dokazovanie lásky. Tradične rady ako sa odmilovat asi poznáš. Keďže sa chceš odmilovať taknuz nechceš budovať tú lásku a vzdal si to. Predsa by som to však ešte na tvojom mieste nevzdával.
Najprv si musíš uvedomiť že ty ju nemôžeš vlastniť. Nemôžeš od nej vyžadovať aby ťa milovala musíš jej nechať slobodu a kompetenciu sa sama rozhodnúť. Čo však vieš trošku ovplyniť je zmeniť tvoj obraz v jej hlave. Ale najviac vieš ovplyvniť jej obraz v tvojej hlave.
1. Miluj ju ďalej. Len inak. Miluj ju nemilenecky. Miluj ju ako bytosť ako osobu ako ženu matku ako ženu priateľku. Nastav svoje vnútro a výbav si tento možno aj zidealizované obraz o nej.
2. Daj jej najavo že ju nechceš vlastniť a nebudeš ju obťažovať svojou láskou. Súčasne však nech vie, že ju stale miluješ. Neviem či ste v kontakte ale ak ste tak s ňou rozpravaj ako s priateľkou ako s úžasnou ženou ktorá ti nepatrí a nikdy nepatrila. Zakázané sú prejavy mileneckej náklonnosti a nevracajú sa k vášmu vzťahu. Keď o ňom nebudeš hovorit máš šancu začať znova.
3. Ostaň pozorný voči jej potrebám. Pomoc vypočutie. Ale opatrne s tým ako často to robíš. Daj jej len možnosť sa s tebou porozprávať Netlač ju do toho. My radi prejavujeme svoju starostlivosť o druhého tým, že sa mu miešané do života. Ja sa starám ja ti volám ja sa ťa pýtam tak to ťa mám rád. Lenže to môže byt otravné. Ty teraz naopak musíš úplne povoliť opraty a neozvať sa jej tri až 4 krát dlhšie ako bola tvoja posledná pauza. Potom však sa náhodou spojte a hovor úplne inak s ňou. O práci o počasí o jej starostiach a povedz aj čo si robil ty posledne že si mal nejaký úspech v práci alebo niečo podobne. Úsmev pokoj a radosť vyžaruj. A potom znovu sa odmlč. Nebud na nej závislý. Keď ti príde na ňu myšlienka a je boľavá nebojuj s ňou. Len jej nevenuj príliš veľa pozornosti a nechytaj sa jej. Ona sa ti teraz zjavuje ako víla z ničoho nič a v čas kedy to nechceš. Pošli ju láskavo prec a nenabaluj na tu myšlienku ďalšie myšlienky. Beztak už tam ma nabalené myšlienky tvoje podvedomie a preto to bolí. Keď jej dáš svoju lásku bez toho aby si jej to oznamoval tak ten tvoj obraz o nej sa v tvojej hlave zmení. Už sa budeš tešiť jej obrazu a nebude ťa boliet. Nepripomenie ti jej nelásku ale tvoju lásku k nej. Vtedýochipis ako krásne je milovať nezištne človeka ktorý nemiluje teba. Posilní ťa to a urobi ťa to láskavým a šťastným. Tým sa znení tvoj obraz v jej hlave ale aj tvoj obraz v tvojej hlave.

niktooooo
autor
14. okt 2022

@slovakboy Sme občas v kontakte písaním. (aj keď si ma povymazovala zo sociálnych sietí) chápem všetkemu čo si mi napísal, no je to tak ťažké. Nevydržím jej nepísať a potom to už len zo mňa ide . Samé výlevy lebo je to v tom že čím viac sa snažím veci napraviť tým viac to pisanim len kazím. Pošlem kilometrovú správu ako ju lubim a viem že len to kazím lebo na nu tlačím. Je to všetko tak ťažke. Neviem bojovať s nutkaním že jeje chem pisat a vydržat. Nikdy nevydržím. Samozrejeme mám stavy, zle sa mi spí, tlačí ma v hrudníku. Plná myseľ jej, Ja mám 28 ona 25. Prečo porototyp? zmysel pre rodinu, ktorú soi chcem založiť, starat sa o nu, rovnaké pohlady na budúcnost v oblasti rodiny ktoré spolu máme. PLus že ju proste lubim a pritahuje ma

slovakboy
14. okt 2022

@niktooooo to bude fajn si myslím, to že ti dovolí jej písať znamená že ti dáva šancu. len musíš prestať byt na nej taký závislý. Napíš jej dnes toto: … nehnevaj sa že ťa obťažujem svojou závislosťou na tebe. Viem, že to nie je pravá láska a chápem všetko čo sa stalo aj teba. Moja psychika ma núti ti písať no sľubujem ti že sa budem snažiť postupne zbaviť tejto nezdravej závislosti. Necitim sa ponížený, ale viem že moje spravanie je ponižujúce. Prosím za ten čas mi dovoľ byť s tebou v kontakte aspoň takýmto spôsobom a pomôž mi zvládnuť prijatím mojich správ. Ďakujem ti za pochopenie.

A sebe samému povedz že sa prijimas a máš sa rad aj taký aký si. Aj s chybami aj s bolesťou ktorú práve prežívaš. Občas sa v duchu na seba usmej a povedz si: “no čo ty trúbka, čo plačeš, veď sa práve stavas lepším, To k tomu patrí. Prebolí a všetko bude fajn. A lepšie ako doteraz. Ver mi že to zvládneš a bude úplne jedno či s ňou alebo bez nej. Až keď ju pustíš z rúk budeš pripravený ju znovu prijat a ona možno prijme teba. No to už budeš niekto iný. Nie úplne iný. Veď si nebol taký hrozný keď s tebou chodila. Len budeš lepší. Laska medzi vami nikdy nezanikne. Len môže byt citeľná alebo neciteľná. Ona ju momentálne neciti a ty ju zas cítiš až tak silno že valcuje tvoju slobodu a dôstojnosť. Treba to len spracovať. Si mladý to dáš. Ak mi dôveruješ napíš mi do správ pokúsim sa ti poradiť.

theabloom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
niktooooo
autor
31. jan 2023

@theabloom všetko je tak ťažké a náročné a cítim že to chce ešte vela vela času

stanislavicenka
31. jan 2023

@zmrzlinka2021 pridavam sa k tomuto nazoru a pre @autor radim ti pre tvoje dusevne zdravie to iste. Existuje tak pritazlivost, naklonnost, nieco chemicke. Ale laska, ta je vecna len v pripade, ked sa clovek o nu stara, teda obaja vo vztahu, a aj vtedy bhde fungovat. Darmo budes s niekym "osudovym", a budes aa trapit. Lepsue a stastnejsie sa ti bude zit v pohode, pokoji. Cim skor to pochopis, tym lepsie pre teba. Zaciatky konca byvaju tazke, no vzdy to chcee iba cas.

theabloom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
niktooooo
autor
31. jan 2023

@theabloom viem ale reálne som som upadol do depresií. Dokonca som hrozne tlačil na snahu aby som to napravil a tým som ešte viac pokazil a klesol v očiach osoby na úbohé dno

theabloom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kassandra25
1. feb 2023

@niktooooo no a naco sa cpes niekam silou mocou, kde ta nechcu. Co si chces dokazovat. Este ti sudne da nariadenie drzanie sa od nej na 200m a vobec ziadny komunikacny prostriedok, asi to nam chces dokazat. To je to najhorsie, ked zena obtazuje muza a vtiera sa mu, plati to aj opacne. Si ozaj nechutnym v jej ociach. Ty to beres ako blazon a ona teba ako psychopata

niktooooo
autor
1. feb 2023

@kassandra25 asi neviete čo su depresie a uzkosti. Bojoval som s tým sám v sebe. Viem že mal by som to riešit s odborníkom.

kassandra25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
theabloom
Autor odpoveď zmazal
Zobraz