Necítite po rokoch vzťahu, že ste sa partnerovi trošku zunovali?

27. jún 2023

Iskrenie a chemia ako pocas randenia je jasne že nebude trvať večne ( aby sme sa tu nechytali za slovíčka-áno môže byt iskrenie určite aj po rokoch vzťahu ale myslím že v 90% prípadoch už nie ako v tých začiatkoch ) a zaujíma ma ako sa cítite po veľa rokoch vzťahu, manželstva, spolužitia je jedno ako to nazveme. Poprosím ženy ktoré majú partnera 10 rokov a viac a nie take čo sú s niekym 3 roky a už dopredu vedia ako čo bude. Chcem reálne skúsenosti nie domnienky. Predstavy som mala aj ja a realita môže byt vždy nakoniec iná. Mám partnera 10+ rokov, milujem ho nadovšetko a čím je starší tým lepšie vyzerá, nepotrebujem žiadne vzrušenie v podobe slintania nad nejakými inými, naozaj mi plne stačí. Ale možno sme my ženy v tomto pokojnejšie predsa len mame iné hormony aj všetko ako oni. A tu je teda konečne otázka, cítite sa po rokoch menej príťažlivo pre partnera? Vplyvom veku a iných veci? Nemyslím teraz že či ste so sebou spokojne/ nespokojne, ja spokojná som ( áno vždy je co zlepšovať ) ale myslím to skôr tak že aj keby vyzerám najlepšie na svete aj tak po takých dlhých rokoch mlze túžiť po inej a tento pocit mi robí veľmi zle. Bojim sa že sme spolu už tak dlho na to aby som mu nebola obkukana. Je to jeden z mojich najväčších strachov že bude ma brat ako niekoho koho lubi a nechce vymeniť ( aj rodičov, súrodencov lubime a nechceme inú rodinu ) ale zároveň co ak ma pocit že tým že je už s jednou ženou tak nikdy neskúsi niečo iné, novšie mladšie lepšie. Dokazu chlapi fungovať bez toho, len preto že ženu ľúbia? Keď na mna všade vyskakuju nejaké pekne ženy či už na soc sieťach alebo vonku až si miestami hovorom že ako vôbec nejaká môže byt pre chlapa nezabudnuteľná, keď nejakú uvidí a hneď na to sa zase objaví ešte krajšia. Jasne nejde len o výzor ale výzor je prvé čo nás zaujme

dzulli1980
27. jún 2023

To načo sú dobré takéto konšpirácie? ... tak, ako sa ja môžem zunovať partnerovi, tak sa môže on zunovať mne ... všetko je o prioritách ... očividne nie si spokojná sama so sebou ... keby si bola, toto neriešiš ... mne po pôrode zostalo pár kíl navyše, muž je už takmer plešatý, obaja máme pár vrások navyše ... no takéto myšlienky som nikdy nemala ... hľadáš problém tam, kde žiadny nie je ... len pozor na to, lebo "čo vysielaš, to dostávaš".

panelacikova
27. jún 2023

ak sa úprimne milujete a všetko vo vzťahu klape, tak ti neublíži tým, aby vyslovene skúšal niečo niekde inde. nehovorím, že nejakú fantáziu si z času na čas v hlavičke nevytvorí. to jasné, že áno. ale ak je to človek seriózny, miluje ťa a vzťah vám naozaj klape, rozumiete si, máte v živote veľa smiechu a radosti, tak neboj, nepodvedie ťa. bol by sprostý 🙂

majlo1234
27. jún 2023

Samozrejme, ze mam obcas pocit, ze ho uz tak nepritahujem. Je za tym aj realita zivota, ked sme spolu randili, obom nam zalezalo na vyzore a chceli sme sa predviest v tom najlepsom svetle. Po xy rokoch uz na tom vobec nezalezi😂 takze urcite nie som taka **backa ako som bola pre neho niekedy. Ale preto este nepochybujem o jwho laske ku mne. Nakoniec, on tiez nekrasneje, a mam ho hadam radsej ako na zaciatku.dlhodobe fungujuce vztahy su uz vraj postavene na inych zakladoch ako je vyzor partnerov

zmrzlinka2021
28. jún 2023

Lenže manželstvo nie je o pocitoch ale o prijatí rozhodnutia ľúbiť celý život danú ženu. Láska nie je emócia, ale vedomý krok, rozhodnutie. Preto okukanir nehrozí.

lauriik
28. jún 2023

My tento rok budeme spolu 11 rokov. A je to take, ze ano, obaja sme sa velmi zmenili odkedy sme spolu zacali randit. Prisli deti. Zivot je uplne iny. Ale ta chemia medzi nami stale funguje. A pokial vidim, ze ho stale vzrusujem a pritahujem tak som spokojna. Mne staci nahodit vyzivavy outfit a uz za vidim, ze by ma najradsej oprel o stenu atd. Takze este nejsom taka zunovana 😁 A pokial si vieme este spolu vecer sadnut, pokecat, bavi nas ten spolocne straveny cas, vonku sa drzime za ruky, vecer sa ku mne prituli na gauci tak je to za mna super. Ale samozrejme ma obcas napadne ci toto moze vydrzat stale. 10 rokov je dost. Urcite si nemalujem na ruzovo, ze musime spolu byt az do smrti. Ludia sa vyvijaju a to co je dnes takto tak za 5 rokov moze byt uplne inak.. Uvidime. Nerobim si z toho tazku hlavu a tesim sa co zivot prinese 🍀

kvetinka75
28. jún 2023

my sme ,,zatiaľ,, spolu 25 rokov. Prešli sme si všeličím. Ale tá zamilovanosť a pomaly asi aj láska vyprchala. Moje city dosť ovplyvnili určité udalosti (nebudem zachádzať do podrobnosti) a viem, že už sa nič z mojej strany voči nemu nezmení. Už žiadna veľká láska a zamilovanosť a dôvera to nebude. Keby som mala kam ísť, tak odídem. Ale brať si v dnešnej dobe úver 50 tis na bývanie, to je masaker pre jedného a splácať to. Tak si každý žijeme svoj život. Nechávam to plynúť a uvidím ako to čas vyrieši.

kvetinka75
28. jún 2023

@zmrzlinka2021 tak s týmto nesúhlasím. Počas života sa stane všeličo čo zmení tvoje pocity. Ako sa ty môžeš rozhodnúť že ho budeš ľúbiť celý život, keď sa stane niečo čo tie city zmení? Nemôžeš sa donútiť ľúbiť celý život niekoho, pretože si sa tak rozhodla - že budeš a hotovo. Človek prechádza rôznymi fázami, udalosťami, ktoré ho ovplyvňujú.

andreatytler
28. jún 2023

Trosku zunovali? Hmm. Velmi zunovali😀
Mna to trapilo ked sme boli len dvaja. Potrebovala som aby ma muz stale lubil, ale vedela som ze skor zci neskor sa mu zunujem. Odkedy sa narodilo dieta, moje priority sa presunuli. Uz nie som tak zavysla na muzovi. Asi preto lebo ma lubi dieta. Mam muza ovela viac na haku. Neviem ci je to dobre alebo zle. Neriesim to. Beriem to ako to je.
Vy mate deti?

kamatopo
28. jún 2023

My sme s manželom 15 rokov. A na druhý pokus som našla moju polovičku a spriaznenú dušu. Tým že som si prešla manželstvom s človekom ktorý bol aký bol môjho súčasného muža milujem už len za to že mi dal druhu šancu na rodinný život bez otázok a s plnou dôverou. Niekedy mi je až smiešne že po toľkých rokoch sa na mňa pozrie s tolkou láskou a tlapne po zadku ako vtedy čo sme sa spoznali. Dopriala by som to každej žene. Je mi až smutno keď počujem ako sa moji rovesníci rozvádzajú práve vo veku kedy už by sme mali mať odrastené deti a venovať sa jeden druhému. Asi to čo ich spájalo práve odchádza z domu a oni ako keby si nemajú čo povedať. Vzťah je u mňa hlavne o hovorenom slove. ,,Ak dôjdu slová príde ticho. ,,

luccija
28. jún 2023

Vôbec nad tým nerozmýšľam žijeme život a nevieme či nám prinesie.Sme spolu 19 r a som realista.Niekedy sú lepšie obdobia, niekedy také, že nám vadí všetko na tom druhom🙂ale myslím, že v základe sa vieme dohodnúť a držíme spolu a nechystáme sa na výmenu, ale čo bude o 5 r nikto nevie.Kriza stredného veku je nevyspytateľná.vobec nemám strach, že má vymeni, že sú krajšie, milsie každý je super, pokým sa nerieši problémy v manželstve, deti, starosti a ak sa tak stane budem to riešiť nie som typ čo bude plakať do vankusa a on to vie.

kvetinka75
28. jún 2023

@luccija tak kríza stredného veku vie byť riadna sviňa 😂. Ja tiež nepatrím k tým čo plačú do vankúša. A problémy riešim vtedy, keď sú. A teiž sa nebojím žiadnej výmeny. Ak má potrebu ísť za mladšou, nech sa páči. Ale myslím si že vieme, komu bude vtedy lepšie.

luccija
28. jún 2023

@kvetinka75 áno kríza stredného veku plus hormóny a utekajúca mladosť a dieťa vylietajuce z hniezda bude zábava🙂zvyknúť si, ze sme čoraz častejšie my 2 je zaujímavá skúška.

zmrzlinka2021
28. jún 2023

@kvetinka75 ale vždy rozhodnutie je na tebe

zuzanaam
28. jún 2023

a vzhľad je to jediné čo vieš ponúknuť? Tak potom to je problém. Ak človek nestagnuje a celý život na sebe pracuje, tak sa časom môže stať jedine zaujímavejším a taký sa rozhodne nezunuje.

kvetinka75
29. jún 2023

@zmrzlinka2021 to áno, len človek niekedy nevie kedy spraví dobre a kedy spadne ešte do väčšieho ..... Niekedy je lepšie nechať veci plynúť a počkať si na správnu chvíľu.