Nechuť na manžela

13. aug 2024

Ahojte
S manželom tvoríme pár už 11 rokov. Vychovávame spolu 2 deti a žijeme v podstate ako “šťastná” rodinka. Ja som momentálne na materskej s druhým dieťaťom a manžel pracuje. Stretávame sa so spoločnými priateľmi, rodinou, absolvujeme výlety a jednu dovolenku ročne. Ak by ste nás spolu videli, neverili by ste že naše manželstvo už dávno nie je manželstvo.
Ide o to, že manžel sa mi za posledný rok a pól (po druhom pôrode) zhnusil. Vôbec nemám chuť na sex a predstava na intímnosti s ním ma vyslovene desia. Ako na otca na neho pozerám s veľkým obdivom, pretože po práci beží hneď domov a venuje celú svoju pozornosť deťom. Možno aj to, že mne jej nevenoval ani kúsok, prispelo k tomu, že spolu skoro vôbec nespíme. Keď hovorím skoro vôbec tak myslím maximálne 1 krát za 2 mesiace. Nie že by som nemala chuť na sex, ba naopak mne to aj chyba, ale akonáhle ho vidím a cítim jeho vôňu tela tak všetko upadne.
Manželovi som to otvorene povedala. Vraví že ak sa mi hnusí a nechcem tak nemusíme. Návrh aby sme sa rozviedli odmietol. Vraj chce ostať hlavne kvôli deťom.

Myslite že takéto manželstvo ma ešte význam? Zažili ste niečo podobné?

A nie, nie je to vymyslený príbeh. Písalo sa mi to ťažko. Zdôveriť s tým som sa nikomu neodvážila.

zafir01
13. aug 2024

Ako dlho si po pôrode?

janinah
13. aug 2024

Sexuolog,psychológ.....spomenúť si na vaše začiatky,keď sa ti ešte nehnusil.ba naopak.

minaminana
13. aug 2024

Ahoj, ak chces napíš mi správu, mám podobný "problem"

autor
13. aug 2024

@zafir01 Rok a pól

tramtada31
13. aug 2024

Nekojis ešte? Alebo nemas nejaký objav v okoli? Nepribral? Nejakú pricinu to zrejme má, treba ju najst a vyriesit. Skus si k nemu hľadať cestu, bola by skoda detom znicit detstvo bez snahy

autor
13. aug 2024

@tramtada31 Nekojim. Objav v okoli nemám. Som dosť hanblivá a moje sebavedomia nie je práve najvyššie.
Manžel nepribral. Komunikujeme vždy na rovinu a otvorene. Po druhom pôrode mi povedal že sa mu moje telo nepáči nakoľko som rodila sekciou a do teraz mám bruško ktoré previsa. Keď tak spätne rozmýšľam tak aj to tomu mohlo dopomôcť.

ivik4
13. aug 2024

Hm neviem ale urcite skus/te to vyriesit, nie na to kaslat 🙂. Ste spolu len 11 rokov, to nieje este tak vela.
Drzim palce

zafir01
13. aug 2024

Po štvrtom pôrode nie hneď .možno tak rok a viac ,sme sa tiež s manželom vzdialili . Najmä kôli nedostatku času . Tiež mi už " nevonal " celkovo som ochladla viac . Keď som si to uvedomila ( tak ako ty ) tak som si spomínala na naše začiatky .zdôverila sa mu úprimne a pokojne . Sme spolu 17 rokov .na to ,aby to fungovalo ,treba pracovať . Aj hormóny robia svoje . Ak nie je inde problém , myslím,že sa to aj u vás zmení ( ako u nás , prehupli sme sa cez to obdobie a opäť sa bozkávanie ,objimame , milujeme vždy keď je chvíľku príležitosť )
Len treba na tom zapracovať . Spomenúť si , prečo si s ním začala chodiť a opäť z neho vytiahnuť všetko to pozitívne ,či sa ti na ňom páčilo

autor
13. aug 2024

@zafir01 Veľmi ste ma vašou odpoveďou potešili. Priznám sa, že som mu zo zúfalstva sama navrhla aby si našiel milenku alebo niekoho kto mu dá to čo ja nemôžem, no to hneď zmietol zo stola. Na jednej strane mi je to veľmi ľúto a chcem s tým niečo robiť no na druhej, keď vidím že to pri každom pokuse stroskotá tak mám chuť to vzdať.

niki35
13. aug 2024

Fíha. Tak ty nosíš v bruchu celé mesiace dieťa, rozrežú ti brucho aby sa mohlo narodiť a aby aj on mal dieťa, bolesti atď a jemu sa po tom všetkom nepáči tvoje telo... 🤔

chiccco
13. aug 2024

No tiež si myslím,ze si mohol tu poznámku,ze sa mu nepáči tvoje telo po pôrode odpustiť

54tinka54
13. aug 2024

A prestal sa manžel o seba starať, keď ťa už nepriťahuje a nevonia ti? Alebo ťa blokla hlavne tá jeho poznámka o tvojom tele? Toto by ste si ozaj mali otvorene vyrozprávať lebo teba to zjavne vnútorne ťaží a možno aj preto ti prestal “voňať.” Povedala si mu vôbec že sa ťa to veľmi dotklo?
Je to ťažká téma, lebo láska je chémia a partner nám proste musí voňať. A jasne že je s tým spojený aj sex a chuť na neho.

zdenka11081983
13. aug 2024

Klobúk dole pred tvojim mužom, dávno by som sa s Tebou rozviedla. Prečo s nim si? Len nepíš, že kvôli deťom... to nie je život, to je trapenie

nevenka
13. aug 2024

@zdenka11081983 a tu poznamku, ze sa mu nepaci jej telo po sekcii, si nepostrehla? Lebo mozno si za to moze aj sam.

janickacrazy
13. aug 2024

Ach jaj, tvoj manžel je tak trochu....ani neviem, čo napísať. V podstate si môže zato sám. Povedať žene po pôrode, že sa mu nepáči jej telo, no to je fakt "empaticke". Chápem, že sa ťa to dotklo. Nech skúsi na tom popracovať, aby si ťa znova získal, lebo u ženy sex začína v hlave.

autor
13. aug 2024

Ďakujem vám všetkým za komentare. Tak ako viaceré z vás písali, budem sa snažiť vidieť v ňom zas to “dobre a pekne” a dúfam že sa to raz zmení.
Vlastne ma len zaujímalo či bol niekto v podobnej situácii a či sa mu podarilo takúto fázu manželstva prekonať. Asi v tomto budem vinna len ja. Tiež si niekedy vravím, ze pred rokmi ma priťahoval ako nikto iný. Nevedela som sa nabažiť jeho prítomnosťou. Budem na tom každopádne pracovať. Ďakujem vám všetkým.

peknyvladko
14. aug 2024

Potrebujes milenca.

domkakvet
14. aug 2024

Cele zle, jeho spravanie a aj tvoje, sadnite si spolu, porozptavajte sa a dajte si sancu.

iceberg
15. aug 2024

Ako keby som počul svoju partnerku písať , máme podobný problém po tehotenstve , ale stým , že ja som jej vravel že sa mi aj po pôrode páči, skúšal som všetko možné ju nabudiť , ja sa starám o seba , pomáham s dieťaťom, chodíme na výlety , ale treba zistiť kôli akej príčine to je manžel sa ti zhnusil kôli tomu čo povedal stým telom a to že ti nevenuje toľko pozornosti ako venuje deťom či to začalo už skôr ? Môže byť že zohráva rolu aj sebavedomie a slabšia popôrodna depresia a rozhádzané hormóny . Sebavedomie sa dá prinavrátiť ale treba prejaviť záujem o seba a nájsť sebalasku , to znamená že si pekne vybehnes ku kadernícke,kozmetické , na nechty ,mihalnice , do fitka , do solarka a začneš sa starať o svoj vzhľad viac a pomaly znižovať vnútorný stres a byť viac otvorenejšia ako osobnosť . A manželovi treba povedať na rovinu , že ked sa mu nepáči, tak nech ti zaplatí liposukciu a a odstránenie jazvy po sekcii. Chce mať peknú ženu tak nech sa stará.

yoxinka
15. aug 2024

Sex nie je váš problém, to je len vrchol ľadovca. Mali by ste si sadnúť a komunikovať ako dvaja dospelí zrelí ľudia. Vy ste obaja trošku mimo, lebo navrhovať si navzájom milencov to je veľmi povrchné riešenie. S týmto vaším prístupom sa o chvíľu budete rozvádzať, alebo ostanete spolu a časom sa budete neznášať. Vzťah vyžaduje tvrdú prácu oboch zúčastnených a vy obaja ste ešte nerobili nič a už ste to aj vzdali.