Nechce sa osamostatniť, alebo stráca záujem?

ellieeep
5. sep 2023

Skor baby potrebujem poradiť.. sme mladý pár, nie sme ešte zasnúbený ale chceli by sme vzťah posunúť ďalej. Priateľ býva s dedom o ktorého sa treba neustále starať lebo nie je samostatný hoci by mohol byt, neustále pije a keď sa niekedy veľmi opije priateľ sa musí o neho starať mna nechá samu v izbe. Mám pocit, že stráca o mňa záujem. Niekedy básnil, že chce aby sme spolu bývali, chce dieťa a dieťa sa momentálne snaží oddeliť a mať v hlave iné veci. Nemyslím si, že ho niečo trápi. Vždy dáva na prvé miesto jeho deda či rodinu. Neviem zniesť ten pocit, že rýchlo rýchlo sa ma chce zbaviť aby mohol byt niekde s rodinou. Jeho rodina o mňa nejaví záujem, to mi síce neprekáža. Dneska sa mi stalo to, že som bola u neho a sme už boli na odchode keď prišla jeho mamka jemu sa pozdravila a mne nie, hoci som sa jej pozdravila a pekne sa na ňu usmiala. Nechce sa sťahovať kvôli dedovi no ja už nevladzem ako ďalej. Predstavovala som si vzťah úplne inak, sme spolu síce iba rok ale nebavi nás už chodiť vždy hore dole autom pretože bývame ďalej od seba. Nemam sa s kým porozprávať tak chcem počuť aspoň váš názor čo si o tom myslite.. sex máme pravidelne, lubime sa aspoň ja jeho určite ale on asi stráca záujem, nevie alebo nechce sa osamostatniť a ja nechcem aby moje dieťa vyrastalo pri alkoholikovi, kde ne vždy bordel a smrad.. ďakujem vám vopred za rady čo by som mohla skúsiť ☹️🥺

zmrzlinka2021
5. sep 2023

@ellieeep

Ja by som neskusala nič. Bud za to dotycnemu stojiim alebo nie. Ak so mnou planuje manzelstvo, rodinu, nemal by mat problem odstahovat sa od rodiny. Ak ten problem ma, nie som pre neho vhodna partnerka.

deti95060810
5. sep 2023

priateľ sa stará o deda a jeho mamka vôbec nie? s dedom býva len priateľ?

ellieeep
autor
5. sep 2023

@deti95060810 jeho mamka sa o deda vôbec nestará pritom to je jej otec a ano priateľ býva iba s dedom ktorý furt pije..

deti95060810
5. sep 2023

@ellieeep tak sa nečuduj že sa ti nepozdravila - je nahnevaná na teba - čo ak syn odíde a ona sa bude musieť starať...
ešte chvíľu počkaj a uvidíš ako ďálej...

ellieeep
autor
5. sep 2023

@deti95060810 ona o ničom nevie, že sa chceme osamostatniť a ona by kľúdne mohla prísť bývať k nemu je to 3 izbový byt my keby odídeme ma kde spat aj všetko ale priateľ nechce.. pýtala som sa ho minule, že či o 10 rokov by sa vedel osamostatniť, nevedel mi povedať.. to máme 10 rokov bývať od seba? Možno to vnímam len ja zle alebo už chcem s nim bývať, pomáhať mu keďže je na všetko sám ale nechce mi to dovoliť

0silvia0
5. sep 2023

@ellieeep a chodíš ty za ním, alebo on za tebou?

ellieeep
autor
5. sep 2023

@0silvia0 ja.. každý víkend u neho prespavam bo on nie je schopný sa odlepiť od toho deda.. chcem počkať do nového roka asi a ak si na nový rok vyberie jeho a nebude so mnou tak to asi ukončím

0silvia0
5. sep 2023

@ellieeep skús najprv nedobehnúť každý víkend. Povedz, že máš iný program, že ideš k rodičom niečo pomôcť, kamoška ťa zavolala na výlet atď. Uvidíš ako sa k tomu postaví, keď si nezariadi ani raz, aby on prišiel za tebou, tak na takýto vzťah môžeš kašlať.
A dúfam, že k nemu prídeš, navarené, napečené, nakúpené a ešte mu aj doma upraceš🙄

heln
5. sep 2023

@ellieeep no, neviem na co chces cakat este pol roka do noveho roka, presne tak tento vikend neprid, povedz ze teraz nechces spat u neho a uvidis ako zareaguje.
je pochopitelne, ze ked ma k dedovi vztah, ze je to zlozite pre neho, ale kazdy mlady zamilovany by mal v prvom rade budovat lasku a vztah. a ked ti nevie povedat, ci by sa osamostatnil.... naozaj nemusis cakat do noveho roka, zbytocne budes stracat cas, zostan cez vikend doma a premysli si to.

daniela1911
5. sep 2023

Jeho mama sa o deda nezaujíma, ale chodí navštevovať syna do dedovho bytu… Možno sú len dobre vychcaní s prepáčením, nechce vnuk dediť ? Preto sa nepotrebuje osamostatniť. A s tým dieťaťom spomaľ…

melanta
5. sep 2023

Nevidím dôvod, aby sa k dedovi nasťahovala priateľova mama, hoci je to jej otec. Rovnako ako nevidím dôvod, aby tam žil priateľ. Človek, ktorý dokáže piť, nech sa stará o seba sám. Nevidím dôvod si robiť kvôli ochlastovi starosti. A teda ja sa tebe čudujem, že si ochotná každý víkend chodiť do takého prostredia, k alkáčovi, fuj. Priateľ je dospelý, buď chce svoj život so ženou alebo chce žiť s dedkom alkoholikom. Jednoduchá matematika.

melanta
5. sep 2023

A načo chceš čakať do nového roka? Koľko ste spolu? Ak aspoň rok, tak musí vedieť, či chce život s tebou alebo s alkoholickým dedkom. Hlavne dúfam, že keď už chodíš do prostredia k alkáčovi, tak aspoň je tam o teba postarané a nič tam nemusíš a ani tam reálne nepohneš prstom.

ellieeep
autor
5. sep 2023

@melanta aj ja si to vravím ale city sú niekedy silnejšie, neviem si pomôcť naozaj.. trápi ho to keď nemôže byt so mnou ale na druhej strane musím chodiť k nemu ja.. :(

ellieeep
autor
5. sep 2023

@melanta nie nič nerobím ale že absolútne no ale nedá mi to a niekedy popratam keďže ja milujem pratat😀ale okolo deda vôbec nič ani sa nerozprávame ani nevarim vôbec nič, v jednej izbe som zatvorená alebo niekam ideme aby som nemusela tam byt😀

zmrzlinka2021
5. sep 2023

@ellieeep naco čakať? Chce ťa? Záleží mu na tebe? Lebo ak nie, môžeš dávať všetky možné vyhrážky.

ellieeep
autor
5. sep 2023

@daniela1911 priateľ ten byt zdedil po dedovi pretože sa staral o babku v terminálnom štádiu to je všetko

ellieeep
autor
5. sep 2023

@zmrzlinka2021 rozprávali sme sa cez víkend a že on si momentálne nemôže dovoliť odísť z bytu (pričom môže keby veľmi chcel) bavili sme sa o dieťaťu tak povedal že mali by sme rok nato všetko zariadiť ale pokým akoby nie je dieťa tak musíme byt tam.. neviem či mi to chcel naznačiť, že dieťa je jediná voľba alebo čo ale vždy len ten dedo nikto viac.. Ruší veľa plány kvôli mne čo si vážim ale čo sa týka deda tak vždy je to on čo sa rieši

daniela1911
5. sep 2023

@ellieeep dostal darom, zdedil po dedovi asi nie.
Takze priateľ je jediný vlastník bytu? Tak už vieš prečo sa nehrnie od deda.

ellieeep
autor
5. sep 2023

@daniela1911 myslím si, že ano ale tak ak chce mať rodinu, frajerku tak nie je ochotný ísť kus ďalej bývať? 😀 mne to príde také divne už cele.. všetko chce mať a zároveň nič.. dedova prítomnosť mi nerobí dobre, vždy smrad. Sedí v kuchyni aj hodinu a fajčí jednu od druhej ani mi tam nechuti jesť nič a keď priateľ aj vari tak som radšej v izbe aby som nemusela počúvať hlúpe pripomienky starého.. no vidno na ňom, že už aj tak dlho nevydrží 😀 treba asi len vydržať

maranta_leuconeura
5. sep 2023

@ellieeep do tohto chces priviest dieta? Si normalna? Nemam nic proti detom mimo manzelstva, ale do rozpadavajuceho sa vztahu? Pri neexistencii spolocneho byvania a podla vsetkeho aj neochote priatela to riesit? To by si naozaj svojmu dietatu dopriala takeho otca?

ellieeep
autor
5. sep 2023

@maranta_leuconeura jasne, že nie do toho bytu urcite nie no vyjadril sa, že ak by bolo dieťa jedine v tom prípade by bol schopný odísť a stále to mám v hlave, že či som mu malo alebo čo.. každý víkend sa pre toto hádame :( už naozaj nevladzem, lubime sa ale ja už neviem čo mám robiť.. každý deň sa trapim

ellieeep
autor
5. sep 2023

@0silvia0 ani zďaleka.. ja som mu povedala, že u neho budem ale bude musieť sa starať on pretože chcem byt najmenej v jeho prítomnosti (starého).. ešte som u neho nevarila, max piekla ale nebol tam vtedy čiže som sa cítila úplne super 🙂 viem, že ak zostaneme už len dvaja bude to úplne o niečom inom len teraz toto zvládnuť je to ťažké.. lieči sa na pankres a pečeň ale lieči ako lieči keďže pije.. :D je to divne cele už sa tomu smejem aj v prítomnosti jeho a raz mi povedal, že on nám nestojí zato aby sme sa hádali ale aj tak sa hádame no neviem..

olimuc
5. sep 2023

No zober si situaciu s praktickeho hladiska, v nuk- tvoj priatel dostal byt ale s dedom s dozivotnym pravom dozitia. Kde byvas ty? Sama? Ak ano bola by moznost ist k tebe. Ak nie, tazko zoberie hypo - mate nieco usetrene vobec? Byvanie treba financovat, zalozit byt s tarchou nie je jednoduche ak to vobec je mozne. Dedo tu nebude vecne, takze bud trpezlivost, alebo rozchod 🤷🏻‍♀️dieta do tohto prostredia nie … ale podla stylu pisania si asi mlada, nic Ti neujde. Vnuk dostal byt, preto sa citi zaviazany starat sa o deda a jeho mama .. sa nema preco stahovat k dedovi. Mlady dostal byt, tak nech sa stara .. asi nejak tak to bolo dohodnute ..

ellieeep
autor
5. sep 2023

@olimuc myslím si, že ano.. je to byt s balkónom a starému je ťažko ísť fajčiť na balkón a toto nepochopím.. mal sa s nim rozprávať a že vraj dohodnuté o pár dni som náhodou otvorila správy medzi starým a priateľom a tam, že aspoň cez víkend sa ma pokúsiť fajčiť na balkóne.. strašne ma to nahnevalo a až potom sa priznal.. neviem čo si mám myslieť úprimne..

colsami
5. sep 2023

Vies mna skor udivuje ze sa poznate iba rok, neplanujete zatial v blizkej buducnosti nijake realne spolocne byvanie, dedo ma momentalne prednost pred Tebou, Ty ani nevies ci mu za to vsetko stojis a ci je naozaj pravda ze spolu byvat ist nechce alebo nemoze... A po ROKU (!) takehoto (!) vztahu, cez toto vsetko Ty chces s frajerom dieta.
Ja mam pocit ze niektore slobodne matky sa dostanu do beznadejnej situacie same, ked potom nemaju kde byvat, ako platit ucty, a zostanu same...

Dajte si do poriadku vas vztah. Co chcete a co nechcete. Ake ma kto predstavy. A ak v tomto vsetko najdete prienik, potom bude na rade tema dietata... Inak to moze dopadnut zle.
Drzim palce.

svetlonos
5. sep 2023

A tebe nikto nepovedal, ze od alkoholikov sa uteka? A nie este dobrovolne sa zdrziavat v ich pritomnosti a k tomu ako bonus smrad z cigariet. Ti prissaham, taku kasku este nevymysleli, aby ja som dobrovolne travila v pritomnosti ochlastaneho človeka!
A keby mi aj dedo byt daroval - vratim mu ho a idem kade lahsie a co najďalej. Ked zomrie dedo, bude opatrovat matku, ktora ta neznasa. Toto je jasne dojebabrany zivot vlastnym cielenym pricinenim.
Takyto chlap by u mna nepochodil, a ani v najdivsich sno h by ma nenapadlo splodit s nim dieta 🙈
Hladaj dalej a zacni konecne zit.

ellieeep
autor
5. sep 2023

@svetlonos priateľ je skvelý chlap a bol by aj skvelý tatik, túži po deťoch a o matku sa starať určite nebude.. nemajú taký vzťah

maranta_leuconeura
5. sep 2023

@ellieeep ja nehovorim o byte ale o vasom vztahu. Neviete vyriesit elementarne veci ako spolocne byvanie. Ako si myslis ze sa dohodnete na vychove dietata? Dieta preveri kazdy vztah aj ten najlepsi, vas by to nevydrzal

daniela1911
6. sep 2023

@ellieeep podľa mna si naivná, tak celkovo, život je o inom…. Koľko máš rokov? Priateľ má koľko? Obaja pracujete?
Ste spolu krátko, podľa mna ty riešiš aj to čo nemusíš (deda, to že pije a fajčí je jeho vec, je to byt v ktorom ma doživotné práva) a zas na druhej strane miesto randenia a spoznávania rozmýšľaš aký by bol skvelý tatík.