Ahojte. Mam priateľa 3 roky. Poznáme sa 16 rokov. Stále aktívny pracujúci muž ktorý mi vo všetkom pomáhal. Prišlo zranenie a je pn. Bude ešte cca 2 mesiace. Nie všetko zvládne sám (neosprchuje sa, nepovysava, vyberanie umývačky je problém). Doteraz tieto veci robil bežne sám. A zrazu prestal. Je zatrpknutý. Ku mne a deťom je stále pozorný a starostlivý. Ale doma nepomaha ako doteraz. Ja som mu to nikdy nevyčítala. Chápem že nemôže ale on je taký zvláštny. Môže byt podráždený s toho ze musim doma robiť viac menej všetko ja a mám aj vyšší príjem ako on ? Nehádam sa s ním ani to od neho nevyzadujem. Ale je pravda že prídem domov a som trosku podráždená keď nie je urobene to čo inokedy bolo.
“ Ale je pravda že prídem domov a som trosku podráždená keď nie je urobene to čo inokedy bolo.”
Ty chapes, ze aktualne nevladze vsetko ako inokedy a musis viac robit ty, no i tak nevies skryt podrazdenie zo zmeny.
On bol zvyknuty na vacsiu samostatnost a teraz nemoze, pricom vnima, ze i tebe to vadi. O to je z toho viac podrazdeny on.
Kedze on nema moznost to hned zmenit, je zmena v tvojich rukach. Treba si uvedomit, ze je to docasne a vydrzat.
Keby si bola pn ty (napr. uplne chudokrvna a malatna po borelioze a zadychala sa uz po piatich krokoch, nieto vylozit umyvacku), tiez by si ocenila ohladuplnost a nie skryto podrazdene chovanie. Ved aj sama by si bola nervozna z toho, ako nevladzes. Iba by ti to pridalo na nervoch.
Jedine, co je dolezite, je to, aby po jeho uzdraveni uz neostali tieto nove ustupky. Aby ste sa zas obaja vratili k povodnej rovnovahe vasho prispievania do domacnosti.
Musíš mat trpezlivosť. Inak veľa mužov toto nerobí ani keď sú zdraví 😁. Takže buď rada a trochu ho poobskakuj. Nikdy nevieš kedy budeš ty potrebovať pomoc a oporu 😉.
Asi nie je nadarmo, tak dlho PN, keby vladal robit, tak ide do prace a nie je na PN.
@mirkava vela muzov to nerobi a predsa maju zeny. Netreba sa stazovat, ked si takych vyberate 🙂
Nechápem otázke/príspevku. Však píšeš, že si náladová aj Ty. Obaja máte na to právo. Každý máte asi svoje dôvody. U neho je to možno pocit menejcennosti, neschopnosti. U Teba stresy, že toho máš veľa. Je to ťažká situácia a skúška vzťahu, lásky, pochopenia. Dôležitá je komunikácia. Ty sa tu pýtaš nás z čoho môže byť on podráždený. Môže byť podráždený z toho, že Ty si podráždená. Ubezpeč ho, že je pre Teba rovnaký chlap a podráždená si len pre stresy čo máš a chápeš, že on za túto situáciu nemôže. Proste úraz. Proste stres. Stačí pochopiť jeden druhého.
@foterlotor 🤣🤣🤣
Je po uraze sama pises, mozni ma bolesti, nepytala si sa? Mozno mu vadi ze musi byt zavrety doma, mensi prispevok do domacnosti… atd… a povedzme si clovek ked sa citi pod psa tak sa mu nic nechce robit… a ked prides domov a este mu budes vycitat ze neporobil to nepomoze Chlapi tazsie komunikuju ale tak opytat sa ho je najlepsie. Tazko povedat co sa mu deje v hlave, jedine ako na to mozes prist je komunikacia.