Náladovosť partnera

24. mar 2024

Ahojte. Mam priateľa 3 roky. Poznáme sa 16 rokov. Stále aktívny pracujúci muž ktorý mi vo všetkom pomáhal. Prišlo zranenie a je pn. Bude ešte cca 2 mesiace. Nie všetko zvládne sám (neosprchuje sa, nepovysava, vyberanie umývačky je problém). Doteraz tieto veci robil bežne sám. A zrazu prestal. Je zatrpknutý. Ku mne a deťom je stále pozorný a starostlivý. Ale doma nepomaha ako doteraz. Ja som mu to nikdy nevyčítala. Chápem že nemôže ale on je taký zvláštny. Môže byt podráždený s toho ze musim doma robiť viac menej všetko ja a mám aj vyšší príjem ako on ? Nehádam sa s ním ani to od neho nevyzadujem. Ale je pravda že prídem domov a som trosku podráždená keď nie je urobene to čo inokedy bolo.

butterflyeffect
24. mar 2024

Je po uraze sama pises, mozni ma bolesti, nepytala si sa? Mozno mu vadi ze musi byt zavrety doma, mensi prispevok do domacnosti… atd… a povedzme si clovek ked sa citi pod psa tak sa mu nic nechce robit… a ked prides domov a este mu budes vycitat ze neporobil to nepomoze Chlapi tazsie komunikuju ale tak opytat sa ho je najlepsie. Tazko povedat co sa mu deje v hlave, jedine ako na to mozes prist je komunikacia.

moonlight1210
25. mar 2024

“ Ale je pravda že prídem domov a som trosku podráždená keď nie je urobene to čo inokedy bolo.”

Ty chapes, ze aktualne nevladze vsetko ako inokedy a musis viac robit ty, no i tak nevies skryt podrazdenie zo zmeny.

On bol zvyknuty na vacsiu samostatnost a teraz nemoze, pricom vnima, ze i tebe to vadi. O to je z toho viac podrazdeny on.

Kedze on nema moznost to hned zmenit, je zmena v tvojich rukach. Treba si uvedomit, ze je to docasne a vydrzat.
Keby si bola pn ty (napr. uplne chudokrvna a malatna po borelioze a zadychala sa uz po piatich krokoch, nieto vylozit umyvacku), tiez by si ocenila ohladuplnost a nie skryto podrazdene chovanie. Ved aj sama by si bola nervozna z toho, ako nevladzes. Iba by ti to pridalo na nervoch.

Jedine, co je dolezite, je to, aby po jeho uzdraveni uz neostali tieto nove ustupky. Aby ste sa zas obaja vratili k povodnej rovnovahe vasho prispievania do domacnosti.

pochod
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mirkava
25. mar 2024

Musíš mat trpezlivosť. Inak veľa mužov toto nerobí ani keď sú zdraví 😁. Takže buď rada a trochu ho poobskakuj. Nikdy nevieš kedy budeš ty potrebovať pomoc a oporu 😉.

domkakvet
25. mar 2024

Asi nie je nadarmo, tak dlho PN, keby vladal robit, tak ide do prace a nie je na PN.

foterlotor
25. mar 2024

@mirkava vela muzov to nerobi a predsa maju zeny. Netreba sa stazovat, ked si takych vyberate 🙂

anketkarka
26. mar 2024

Nechápem otázke/príspevku. Však píšeš, že si náladová aj Ty. Obaja máte na to právo. Každý máte asi svoje dôvody. U neho je to možno pocit menejcennosti, neschopnosti. U Teba stresy, že toho máš veľa. Je to ťažká situácia a skúška vzťahu, lásky, pochopenia. Dôležitá je komunikácia. Ty sa tu pýtaš nás z čoho môže byť on podráždený. Môže byť podráždený z toho, že Ty si podráždená. Ubezpeč ho, že je pre Teba rovnaký chlap a podráždená si len pre stresy čo máš a chápeš, že on za túto situáciu nemôže. Proste úraz. Proste stres. Stačí pochopiť jeden druhého.

mirkava
26. mar 2024

@foterlotor 🤣🤣🤣