Poznáte takéto prípady keď muž má milenku alebo viac mileniek a žene to nevadí, vyhovuje jej tak a možno aj ona ho podvádza? A napriek tomu žijú spolu normálny život… dozvedela som sa že moja sesternica žije tak a som z toho šokovaná… a ona mi na to povedala že keď človek má dlhoročný vzťah (oni sú spolu 15+rokov) je to "normálne"… ja som ešte vážny vzťah nemala tak neviem nemám skúsenosti a neviem posúdiť či je to normálne alebo nie ale mne sa zdá že to normálne nie je skôr smutne
Pozri, ak to takemu paru vyhovuje, tak to pre nich JE normalne. Ak ty taky vztah nechces, tak preteba zas bude normalny monogamny vztah.
Áno, poznám. Ale tá žena ho miluje bezhranične, až chorobne. Ľutujem ju.
Poznam, poznala som niekolko, niektori sa po rokoch takeho spolunazivania a hrania sa na peknu usporiadanu rodinku napokon rozisli na zaklade rozhodnutia vernej manzelky… na jednej strane ich situaciu dokazem pochopit, resp. poznam ich dovod pre zotrvavanie v takomto manzelstve (laska, peniaze), ja sama si to predstavit nedokazem. Opacne pripady, kde zena podvadza a muz nie, osobne nepoznam. Myslim si, ze je ina situacia ked si to partneri vydiskutuju a suhlasia s otvorenym vztahom, ina je, ked sa proste jeden z nich rozhodne podvadzat a ten druhy mu to (doslova) trpi. Normalne to pre mna osobne nie je, ale bezne, zda sa, ano…
Nepovažujem to za normálne,mám 30r.manželstvo a nepoznám pár,kde sa podvádzajú a žiju v pokrytectve,neúcte a klamstve.Nepasujme veci za normálne a morálne len preto ,lebo "im to vyhovuje".Keby som žila v háreme u sultána,tak inak sa tam vtedy žiť nedalo,tak áno,toto bolo v danej dobe norma,ale dnes je štandard monogamný vzťah.Reči o tom,že človek /rozumej muž/ nie je stavaný na monogamiu sú len trápne obhajoby.Človek má predsa rozum a city a vie ako sa má správať,aby toho druhého neranil a nezradil.Kto sa správa inak je slaboch bez charakteru.Nemusí prežiť život s jedným partnerom,ale nech sa k tomu postaví čelom a situáciu rieši,milenka bokom a full servis doma u manželky nie je šťastným riešením.Niekedy to tomu druhému-podvádzanému jednoducho vyhovovať musí,lebo deti,lebo spoločný dom,lebo financie....ale šťastní tí ľudia nie sú,aj ked sa tak tvária a aj si to nahovárajú.
Poznam taky par, no ja takyto vztah nepovazujem za normalny, je to divadlo, kde su herci odmenovani benefitmi - financie, servis, status...
Poznám taký pár a nepovažujem to za normálne.
Sú spolu hlavne kvôli majetkom, spoločenskému statusu a mizno kvôli deťom.
Nie je tam nič, žiadna láska či dôvera. Sú tam hlavne prachy
@vanilkovazmrzka tak áno ale oni žijú "akože monogamný vzťah"… obaja to vedia ale otvorene sa o tom ešte nikdy nerozprávali a to mi príde divné
áno, sú v manželstve, majú otvorene polygamný vzťah, on má milenky jednorázové aj dlhodobé a ona o všetkom vie a schvaluje mu to, pretože vie, že by mu v posteli nemohla dať všetko, čo on potrebuje. nemyslím si, že by to bolo "nenormálne", vôbec to nesúdim a chápem ich pohľad na vec - môžeš niekoho milovať a žiť s ním aj bez toho, aby si ho zväzoval a zakazoval mu styky s inými ľuďmi. ostatne, kto som, aby som posudzovala, čo je normálne a čo nie a aby som sa zaoberala cudzími vzťahmi, všakže 😉
Poznám viac takýchto párov a keď im to vyhovuje , tak mne to môže byt jedno . Veľa z nich už má dospelé deti , tie to od určitého veku vedeli a nikdy to neriešili , ani nevnímali nejako negatívne . A áno , pre ľudí , ktorí tak žijú , je to normálne .
a čo je vlastne normálne? to čo je normálne pre väčšinu párov alebo to čo vyhovuje tým dvom? ak im to tak vyhovuje, nerieš, je to ich život, ich voľba ich rozhodnutie takto žiť - a teba do toho nič nie je....tak ako sú páry kde manželia roky žijú bez sexu a vyhovuje im to, tak sú aj páry kde sú z manželov priatelia alebo sa naozaj aj ľúbia len v sexe im to neklape....majú sa preto rozviesť len preto že sa to niekomu nepáči? rovnako sú šťastné manželstvá kde muž má vyšší apetít ako žena, tak čo myslíš ako to riešia? buď bude muž flustrovaný(alebo žena) lebo by stále chcel sexovať a polovička nie alebo si nájde "bokovku"....pokiaľ to vyhovuje celému trojuholníku včetne milenky, prečo nie....ak by to niekomu vadilo, tak to predsa rieši....o okolie do toho nič nie je....
Neries,je to ich zivot a ked im to vyhovuje. Ludia su v mnohych smeroch divni. Pre mna je tiez nepochopitelne mat takyto vztah a takto zit,ale tak vedia,preco to robia.
Normalne to nie je. Ale tak nie kazda zena ma hrdost a dostojnost. Moj brat paktuje s byvalkou rovno svagrinej pod nosom ale tak ona trva na tom, ze su len kamarati 🤣🤣🤣 tak ale je pravda ze svagrina je taka nie velmi bystra…😂 no ale tak mne je to tak u r.ti. Len potom taku chudinku podvadzanu si ani okolie nevazi. U tej zeny je to o pohidlnosti lebo sama by dve deti nezvladla..tak radsej drzi hubu a krok a tvari sa ze jej muz ma len dobru kamosku 😂😂😂🤣🤣🤣
Poznám ale za normálne to nepovažujem. Kamoškyn otec podvádzal jej mamu od kedy mi rozum siaha. Aj keď bol už na dôchodku úplne kým vládal sa vyparádil aj po osemdesiatke si sadol každú sobotu do svojej škodovky a šiel za svojou milenkou, vedela o tom rodina aj susedia asi všetci
"v posteli nemohla dať všetko, čo on potrebuje"? A on je taký 100 %-tný, že jej dava všetko, čo ona potrebuje? Nemyslím iba sex. To je dôvod na neveru? Nikto nemá úplne všetko.
@morgane1975 keby toto robil môj brat,tak by mi to tak u r.ti nebolo ani náhodou....no,rodiny su také i onaké,takže sa do vás nestarám,do mojej rodiny by som sa teda "starala",to ,že švagriná nie je bystrá je o to viac dôvod jej pomôcť
Podľa mňa to normálne není, ale tak každý nech si robí čo chce 🤷
Konsenzualna nemonogamia ci polyamoria. Ja si to predstavit neviem, ale je to mozne, ak to vyhovuje obom partnerom.
Normálne to nie je ale je to len vec dvoch ľudí vo vzťahu. Keď im to takto funguje a sú s tým v pohode, prečo nie, nech si robia čo chcú, ich život.
Ja taky par poznam, manzel ma dlhorocnu milenku a jeho zena o tom dlho vie. Nesnazi sa to maskovat ani v spolicnosti, kde su spolu,lebo vie, ze vsetci to vieme. Su uz dochodcovia.
Aj my takých poznáme.
Sú spolu 25 r, a už asi 7 rokov má chlap "oficiálnu milenku" a žena si tiež občas uhne.
Im to vyhovuje zjavne a nás do toho nič.🤷♀️
Však ty to za normálne považovať nemusíš, a pre nich to na veci nič nemení.
@janinah to urcite! Brat mi je blizsi ako ona. Ked je blba je to jej vec. Taketo veci sa zvyknu obratit proti ‘otvaracovi oci’ takze nie, ja to robit nebudem.
@oli18 cipera jeden ! 🤣😜😂
@morgane1975 inú možnosť nevidíš ? Len švagrinej oči otvárať? Čo tak otvoriť ich tomu bratovi? A dať mu jasne najavo.ze sa správa nemorálne?.. ako myslíš.postoj mŕtveho chrobáka je schvaľovanie danej situacie.ale moj brat to nie je....
@elizabet173 vies co, ja poznam, mamina mala kolegynu, len problem bol, ze ona sa doslova obetovala, aby sa on mohol venovat biznisu, podnikal v stavebnictve, mali obrovsku vilu a rozpravala, ako raz prisli nejaki klienti ci partneri domov a spytal sa jej, ze kolkokrat do tyzdna Vam chodi upratovacka, a ona nevedela, co ma rychlo povedat. Vsetko robila ona, drela ako mulica, nikdy jej nic neulahcil. A raz, ked sa ho opytala, ako roky predtym, kam pojdu na dovolenku v lete, tak jej odpovedal, ze jeho to nezaujima, ze on uz bol a pojde este tam a tam, ze Vy sa zariadte (akoze ona s detmi), ten syn sa skoro odstahoval a neznasa otca, lebo zistil, ze si chori uzivat s mladymi slapkami a zene povedal, ze aby si nemyslela, ze ona nieco dostane, ked bude chciet odist.
Co viem, tak ostala, ale zila len pre tie deti, postupne pre vnucata, ale ziju jeden vedla druheho, nechal ju byvat v dome "kboli detom" nakoniec, ona ma svoj dochodok nic moc. Ale neviem teda povedat, ako su na tom teraz, pomaly 70-ka na krku. Toto bolo rak 20 rokov spat.
Mamina hovorila, ze fakt bol ten dom krasny, velka zahrada, ona sa o to starala, mila, dobra zena. No len...nebola uz pte panka taka stavnata, vsakze...Fuj...
@janinah svagrina je blbka ktora ublizila mojej rodine. Brat si robi co uzna za vhodne. Viac sa nestaram.
Ja by som v takom vztahu nebola, ale je to kazdeho vec.
@morgane1975 akože, napísala si to tak, akoby si to tvoja švagriná zaslúžila to podvadzanie. Poviem ti len jedno: nie švagriná je menej bystra ale vy všetci, ktorí ju za tu menej bystru mate, ste ....Vrátane tvojho brata. Vy musíte byť podarená rodinka......