Asi klasika, ktorá vyvolá konflikt aj u zohrateho páru. Mne to popravde stačí raz, maximálne dva krát za týždeň výnimočne. On by chcel aspoň ob deň a keď to tak nie je, začne hovoriť ako my už spolu ani nespavame a že na začiatku vzťahu to bolo iné, že ho už tak neľúbim a neviem čo. Na jednu stranu sa to snažím mať na háku, pretože viem že to z neho hovorí iba nadržaná testosterónova opica a vysvetľujem mu že to že sme na začiatku spolu pre***celú noc a deň je normálne pre začiatok vzťahu. On absolútne nechápem, že intenzita citov sa počas vzťahu zmení a vyvíja, keď mu to poviem ešte sa urazí pretože to pochopí tak, že ho vlastne ľúbim menej. Potom mi len vyčíta že aká som chladná a bezcitná a mňa to občas už aj mrzí. Na druhú stranu, keď chcem niečo ja mimo sexu, napríklad pekne strávený deň, prechádzku alebo čokoľvek tak samozrejme sa to nedeje, nie je čas, je unavený, je to hovadina a nechápe prečo som potom smutná a tvári sa že je to akoze môj problem. Viete mi poradiť ako pracovať a takým prípadom?
tak podla mna su aj ine veci, ktore sa daju robit okrem sexu :D mne napriklad neprekaze, aj ked to chce odo mna ten moj kazdy vecer, ak robime aj ine aktivity :D ak by mal problem ist sa so mnou prejst alebo ist niekam proste von, tak jednoznacne by som mu nedala zakazdym, ked si to pyta a hotovo :D
@zdenka11081983 no to mi je jasné že to inak nebude. Ale keď chcem napríklad ja a on nie, tak si poviem dobre, nevadí veď aj zajtra je deň a nerobím z toho najväčšiu tragédiu sveta.
Asi by v tom trebalo najst nejaký konpromis. Mne teda osobne príde raz do týždňa velmi malo neviem koľko ste spolu ale príde mi že pre zdravého muza je sex 4x do mesiaca malo určite by som sa snažila na tom popracovať aby si nevyhodil z kopytka inde
Muž a žena sú rozdielne bytosti, preto je viac ako pravdepodobné, že nikdy nebudú 1:1 čo do chuti na sex a čo do chuti na prechádzky.
Východisko ? Kompromis.
Žena vyhovie jeho túžbe sexovať a muž vyhovie jej túžbe ísť na prechádzku.
Ak to však budete hrať výhradne iba na remízu a nedokážete tomu druhému pripustiť dočasnú výhru aj o 2-3 "góly"/"body"/"čiarky", t.j. budete vždy tvrdohlavo žiadať dorovnanie skóre na remízu, budete obidvaja skôr či neskôr v spore a budete robiť odvety, Ty si nevyhovel mne, ja nevyhoviem Tebe.
Ako spoznáte zrelý vzťah ?
Zrelý vzťah je ten, kedy sa nepozeráte na seba, ale Vašim šťastím sa stáva, keď je šťastný Váš proťajšok (partner/partnerka).
Ja ten kompromis robím. Nie vždy samozrejme, to už by nebol kompromis. Ale vždycky keď nepadam na hubu od unavy, snažím sa mu vyhovieť. Ale ono je to aj v situáciách, že mám napríklad zapal, alebo sa necítim fyzicky alebo psychicky dobre. V takej situácii mi nepríde normálne aby odomňa vyžadoval sex a ešte sa urazil keď ho nedostane. V takej situácii by som práve čakala, že mi bude oporou. Ako ak by si našiel milenku kvôli tomu, že jeho žena nemá úplne tip top zdravotný stav asi by som mu pomohla sa pobaliť a naložit kufre do auta 😂
Neviem, či ste zobratí a máte aj deti, ale ak nie, tak by som porozmýšľala nad tým vzťahom celkovo. Lebo ty po deťoch budeš mať ešte menej chuť a on stále veľa, tým pádom vám to bude stále robiť vo vzťahu problémy. A jeho neochota ísť na prechádzku to by som tiež brala do úvahy, lebo s deťmi budeš potom chodiť ty všade a on doma lohniť na gauči, lebo je unavený.
Tak pokial je to tvoj zdravotny stav tak jasne to by som ho kopla do 🍑 to musí pochopiť :D
Indispozícia pohlavného orgánu jedného z partnerov ešte nie je prekážkou ... partneri sa môžu obšťastniť aj vtedy, keď nepoužívajú pohlavné orgány súčasne, ale iba jeden z nich a druhý iba stimuluje. Iste chápeš. 😉
@paulinam99 samozrejme že chápem a nie som hlúpa aby som nevedela využiť inú časť tela na uspokojenie partnera. Ale tiež mám právo niekedy byť unavená, smutná alebo mu môže byť fyzicky zle. Takže vlastne je v poriadku podľa vás partnerovi dávať najavo že moje vlastné pocity sú nepodstatné a za každých okolností urobím to čo chce on? Takže keď budem plakať kvôli tomu, že mi umrie dedko mám utrieť slzy a vyfajčiť ho aby ma náhodou nepodviedol? Keď budem grcat z migrény mám na neho vysadnut a pohupavat sa kým mu nenagrciam do polootevřených úst. A somazrejme v žiadnom prípade nemam od môjho chlapa čakať, že ma niekedy uteší alebo pohladí objime keď sa necítim dobre.
Povedz, ze chces dom. Bude chodit zo stavby taky umoreny, ze ti bude sex este chybat.🙂
Mate rozny apetit. Tu su diskusie, ze on chce menej, jej to nestaci a reakcia je. Co sa s tymi chlapmi deje? Kazdy chlap by mal chciet vela sexovat. Ked chce viac, fuj, je to obycajna testosteronova opica, ktora by stale iba sulozila. :D
tak tiez si myslim, ze to je len obdobie, to prehrmi istotne🙂 prestane to bavit aj jeho, to nebude dlho trvat jednoznacne :D
@liljana haha, dobre som sa zasmiala, my sme stavali dom a na chuti mojho to ale vobec nijak neubralo, može byť akýkoľvek unavený, má chuť furt 😀
Sorry ale nazvat muza testorenovou opicou za to, ze chce sex je trochu moc nie? Ved to je normalna ludska potreba ako aj spanok alebo jedlo. Pokial si na zaciatku chcela stale a teraz uz ti staci raz za tyzden (co je medzi nami zufalo malo) tak by som sa zamyslela co sa zmenilo. Ja mam po 10 rokoch na mojho muza rovnaku chut ako na zaciatku akurat s dvoma detmi uz neni tolko moznosti 😂😂
Ak este nemate deti tak by som rozmyslala nad ukoncenim vztahu.
@lauriik čítaj s porozumením. Ja ho nenazyvam testosteronovou opicou kvôli tomu, že chce sex. Ja som ho tak nazvala kvôli tomu, že keď niekedy odmietnem chová sa ako uražene decko a len okolo seba prska. A to mám väčšinou na odmietnutie aj normálny dôvod. A to, že ty máš na svojho muža chuť tak isto ako má začiatku vzťahu je obdivuhodné. Ja som na začiatku vzťahu mala hlavu zaliatu hormonami, mali sme ružové okuliare a užívali sme si len to pekne. Plus sme ešte ani jeden nepracovali takže sme nemali žiadne starosti. Teraz máme povinnosti, hormóny ti tiež nevydržia 10 rokov robiť motýle v bruchu, ale napriek tomu považujem naše city sa hlboké. Rozhodne je to pre mňa lepšie, ako povrchné oxytocinove poblaznenie na začiatku vzťahu, ktorý s láskou ako takou nemá nič spoločné. Ja mám na môjho chuť pravidelne a napríklad keď je unavený či nemá svoj deň on, tak to chápem a keď nechce tak nechce. Ale ja na to akosi právo nemám a prichádzajú spomínané testosterónove vylevy.
@xeonela no dúfam, pretože neviem si predstaviť že napríklad ja by som ho išla znásilňovať len pre to, že ja som nadržaná a je mi jedno že on sa cíti rozbitý jak čínska hračka. Jemu to príde úplne normálne.
A to ste sa pretrtkali do manzelstva ci ako? Aj na mna by bolo kazdy druhy den viac nez dost
Nepíšeš, či máte deti.. Bolo by fajn, aby pan manžel pochopil ze nemám chuť, neznamená milujem ta menej.
Keď prídu deti, budeš nevyspata, rozbitá.. Ubolena a k tomu ochkajuci muž, ktorý má po 24h plne guľky.. Tak ako ty chápeš jeho únavu, mal by aj on..
Ty chceš raz do týždňa, on aj každý druhý deň.. tak spravte kompromis, 2x do týždňa a vybavené 🙂 a určite nepohrdne sem tam len orálom, keď sa ti nebude chcieť do normálneho sexu.
Prepáč, z mojej strany bolo asi publikum v tejto diskusii včítane Teba asi precenené. Beriem späť svoje názory. Konaj podľa svojho vedomia a svedomia a nevypytuj sa druhých na názory, keď iba ten svoj považuješ za správny.
Zopakujem:
Ako spoznáte zrelý vzťah ?
Zrelý vzťah je ten, kedy sa nepozeráte na seba, ale Vašim šťastím sa stáva, keď je šťastný Váš proťajšok (partner/partnerka).
Kto chce, pochopí, kto nechce, bude hejtovať ďalej.
Je to o tom vzájomne nájsť nejaký kompromis, tak aby to aj tebe aj jemu vyhovovalo. Urobiť nejaké tie ústupky aj na jednej aj na druhej strane, inak sa v takom vzťahu nedá fungovať po tejto stránke.
A ja ti rozumiem velmi dobre, tiez nie som na povel lusknutia prsta alebo mat sex naplanovany podla dohody kedy kolko a kde. Ja mam zdravotne problemy, beriem fakt hnusne lieky po ktorych mi moj sexualny apetit utiekol na severny pol. Dlho trvalo kym to moj manzel pochopil a ano chodil tiez oduty ako dieta ale v poslednej dobe sa to ukludnilo. Sex nemame pravidelne (naozaj to zalezi podla toho aky mam den) ale snazim sa. Viem ze pre chlapa je sex dolezity a vzdy ak sa citim dobre tak sa milujeme. Aj kazdy den, lebo viem ze zly den pride a potom som zase ko. Moj manzel ma ale na rozdiel od tvojho uz chape a pohladenie a utechu u neho vzdy najdem
Tu pomože asi len jedno...vyjednanie si podmienok - nazvime to kompromis. 2x do týždňa sex, 2x do týždňa aktivita podľa Tvojho uváženia....takže 50:50. A...nechajte si každý jedného žolíka na týždeň, keď sa jednému alebo druhému nebude chcieť alebo mu bude zle...psychicky/fyzicky. 🙂
Uplne chapem teba aj tvojho muza. To ze mate styk raz az dva krat do tyzdna je podla mna luxus. To ze ta nepomojka ked ti je zle - je hlupak podla mna. A to ze to od teba vyzaduje aj ked mas problem akykolvek, a nedostane to a oduje sa je hlupak na druhu.
Ja ako muz mam doma sex niekedy aj 1x za mesiac, najdlhsie to bolo 1x za 3mesiace. Bud sa vynajdem masturbaciou, alebo... Viac v sprave, ale neviem, ci to budes chciet citat 🙂
Povedz je mu odkazujem ako M ze nech je rad za to co ma...😉 Ze nema doma frigidnu...
@sheila121 neviem čo také v tých komentároch píšem, ale aspoň že ťa to pobavilo 😂
Okrem ineho si asi aj velmi jemne a romanticke ziena... On chce viac, ty nie.. Nikdy to inak nebude