Ahojte s priateľom sme spolu 4roky, momentálne som v 8tt, priateľ sa vôbec neteší na bábo najprv ma posielal na interrupciu, potom sa s tým nejak zmieril...
Nechcem tu od vás žiadne hejty ani nič podobné len úprimný názor: Myslíte, že keď uvidí fotky z ultrazvuku, rastúce bruško to môže v ňom začať vyvolavat tie otcovske city? 🥺 ďakujem moc moc všetkým
vy ste sa nikdy nerozprávali o budúcnosti,o deťoch...? Nepoznala si jeho názor na deti ani po 4 rokoch?
Nie. Chlapi nemajú žiadne materské pudy...teda ani otcovske. Chlapi si vytvárajú vzťah k dieťaťu až počas života.
Je možné že ho bude mať rad a vytvorí si k nemu vzťah, ale je možné že nie a raz ti aj tak vyjrici na oči že on sa necíti byť otcom.
Hlavne ho do ničoho nenút a nesnaž sa mu liezť na city. Skôr ho tým vystrasis. Naše hormonálne výkyvy, emocie, nákupy vybavicky, radosť z 3D foto nepochopia ani muži ktorí dieťa plánovali....
Takže chceš od neho prilis
Môže je to predsa niečo aj z neho. Držím palce.
tak to ti ako nik nepovie, maximalne ak si trufaš tak uprimny rozhovor s ním
Nemaj prehnane ocakavania. Dieta rastie v tebe, nie v nom. Muži a ženy si v tomto odlišní. Mnohi muži sa stávaju otcami až ked má dieta 2-3 roky. Vynimky samozrejme existuju.
fotka z ultrazvuku a rastuce brusko nijako zvlast nefascinovalo ani mojho manzela a to mame planovane a obomi chcene dieta 🤷♀️ takze na to by som sa nespoliehala
mozne je vsetko.. ale bude ti to stacit? ze sa v nom nieco prebudi mozno raz? ked ta posielal na potrat? a co ked to v nom potom zas kvoli niecomu 'zaspi', ako sa to aj prebudilo?
mlade zeny su toho schopne vela tolerovat.. bohuzial
ja s momentalnym nastavenim by som takeho uz nechcela ani vidiet 😕
@reanda No veď práveže toto...veľmi ma boli ako sa najprv ku tejto situácii postavil 😪 najradšej by som od neho odišla, nedvihala ani neodpisovala...a ukončila to celé
Byt na tvojom mieste mala by som nachystany aj plán B a to že zostanes s dieťaťom sama
Takze odkladala by som účty za výbavičku, ak budeš kupovať veci ty.
Môj tiež neskákal od radosti (ale my sme spolu boli 3 mesiace), ale na potrat ma neposielal, no už počas tehotenstva som sa pripravila na to, že ostanem sama.
Máš zázemie? Rodina, priatelia? Bývate v spoločnom byte? Máš kam ísť?
Poznám aj takého, čo posielal manželku na potrat, lebo 2 deti mali už dospelé a dnes je šťastný, že má to tretie.
ROZMÝŠĽALA SOM, ŽE SI ZBALÍM VECI, ODÍDEM A NEBUDEM HO NEJAK KONTAKTOVAŤ ANI MU PÁR DNI ODPISOVAŤ A DVÍHAŤ TELEFÓN..POTREBUJEM SI TO V HLAVE VŠETKO USPORIADAŤ..
Buď k sebe úprimná. Čo očakávas od toho,keď odídeš? Že mu zacnes chýbať a on príde s kyticou a ospravedlnenim? Veď píšeš, že sa s tým zmieril. Ved si len v 8tt, čo od neho očakávas?
Dieta bolo planovane/neplánovane?
Nenapísala si ci ste sa bavili o budúcnosti, deťoch, aký mal postoj k rodičovstvu?
Odidi, ale musíš počítať aj s variantou že sa poteší a nebude tá kontaktovať a ty s dieťaťom zostanes sama
Môže nastať aj tá varianta že tá bude volať spat bude chcieť byt s tebou a tu si treba poriadne premyslieť za akých podmienok sa vrátiš, lebo len tak prísť spat, tak to si lacná korisť
Inak ja by som bola tiež mimoriadne sklamaná že po 4 rokoch má takýto postoj k tvojmu tehotenstvu
Veď keď sexujem tak pokial nie som kompletne padnuty na hlavu musím počítať s tým že partnerka môže zostať tehotná
Nikdy ste sa nerozprávali o založení rodiny? Plánovaní dieťaťa? Koľko máte obaja rokov ?
Dieťa asi plánované nebolo preto ta reakcie... Sú muži v ktorých sa niečo prebudí aj to skôr až pri narodení a nie pri pohľade nba rastúce bruško.... Ak chceš odísť odid ale rátaj aj s alternatívou ze nepríde a nebude prosiť na kolenách aby si sa vrátila....
@autorka však si písala, že sa s tým už nejako zmieril. Tak čo ideš robiť scény? Stalo sa vám to obom. Tak keď je už nejako zmierený, tak mu dopraj čas. Otec roka to zrejme nebude, ale keď ,,sa nejako zmieril" a Ty teraz odídeš, tak je viac pravdepodobné, že to už v ňom zaklincuješ ako to, že v ňom niečo prebudíš. Na jeho mieste by som odchod považovala za scénu, alebo že ho do niečoho tlačíš, a potom je lepšie mať radšej pokoj. Alebo to berieš tak, že v pokoji chceš zvažovať potrat? Lebo inak fakt neviem na čo je to dobré.
Neodchádzaj, si tehotná, lomcujú s tebou hormóny. Máloktorý muž je z tehotenstva celý unesený ako vo filme. Môj muž tiež nereagoval nejak super nadšene a to ma miloval a dieťa sme plánovali. Skôr bol trochu zaskočený a musel to trochu predýchať. Tešiť sa začal asi až po pôrode. Proste je to chlap. Tehotenstvo neprežíva tak ako žena. Pokecaj si s kamoškou, s mamou, sestrou. Jeho nechaj chvíľu na pokoji. Muži to berú inak. Uvidíš po pôrode ako bude. Zatiaľ buď pripravená na obe varianty. Bločky odkladaj a meno po tebe. Pre istotu. Drž sa.
Koľko máš rokov?
Naše dieťa je chcené a ani ultrazvuk vo mne neprebudil materské city, vôbec si to neuvedomujem a môj muž to stále berie s rezervou a myslím si, že mu to dôjde až keď sa skutočne otcom stane.
Takže nie nemyslím si, že muž precitne kým je žena tehotná keď to ani nechcel.Ale jeho problém, mal si dávať pozor.A ty sa priprav na to, že môžeš ostať sama.
@simona20201309 No ani ja ako žena tomu nerozumiem takže sa mužom nečudujem.
Pokial sa od zaciatku rezolutne stavia proti tehotenstvu a posiela Ta na potrat, tak tam by som s velkym obratom v jeho mysleni nepocitala.
Moj chlap sa tesil este som ani tehotna nebola, ale su chlapi, ktori to musia spracovat. Niekto sa zacne tesit pri ultrazvuku, niekto pri porode, niekto po roku a niekto vobec. Je to individualne, ale drzim palce.
A alo vzniklo to dieta? Zlyhala antikoncepcia? Byvate uz teda spolu dlhsie?
Preco je zaskoceny?
Fotky z ultrazvuku to veru neviem, pre chlapov je casto dieta take dost abstraktne, kym sa nenarodi. Vacsiu sancu mas, ze ho obmakci dieta po narodeni, alebo ked trosku podrastie, zacne chodit, rozpravat. Ale u niekoho to nepride ani nikdy.
Mnoho chlapov sa zmení až keď toho drobca uvidí môj sa tiež na 3 a 4 syna niak netešil a teraz by ich za nič na svete nevymenil
Nemyslím si, ale kiež by. Prečo máte dieťa s chlapom, ktorý o to nestojí?
Nechcene dieta je navzdy nechcene. To sa zial nezmeni. Zmieri sa s tym casom ale pravu radost necakaj
U niektorých mužov ano a u niektorých nie …