Pekný deň. Nedávno som videla video na túto tému a zaujímal by ma váš názor.
Dajme tomu, že si píšete s chlapom, rozumiete si, máte sa o čom rozprávať, je milý, cítite sa s ním príjemne. Pri stretnutí zistíte, že nie je tam tá "iskra", tá príťažlivosť. Nie je vám odpudivý avšak nemáte potrebu "stiahnuť z neho oblečenie". Naďalej však veľmi dobre spolu vychádzate, naozaj ste si sadli.
Môže podľa vás z toho vzniknúť vzťah? Môže sa tá vášeň vybudovať alebo ak to tam nie je hneď na prvý pohľad tak nie je o čom?
Často sa tu stretávam s podobnými príspevkami, tak možno to niekomu aj pomôže.
Za mňa nie. Zažila som to a cítila som že to nebude dobré. Ten pre mňa pravý prišiel neskôr a to som hneď vedela že toto je ono
S priateľom som išla na prvé rande s tým že keď som ho zbadala prevrátila som oči a povedala si "jeeežiši no poďme to mať už konečne za sebou" a dva roky neskôr mu hovorievam aký je sexy v takej intenzite že až on niekedy prevracia očami 😂
Tiež sa mi stalo že vizuálne sa mi nepáčil a neskôr áno, stalo sa mi to viackrát. A stalo sa mi aj naopak, že sa mi páčil hneď, ale postupne to upadalo a nechápala som, že čo sa mi na ňom páčilo. 😁 Tak ja neviem, ale nie je to len o vzhľade, ale aj celkovo osobnosti.
Zažila som na vlastnej koži- písala som si s jedným mužom cez ( vtedy populárny) Pokec. Fotky super, názory úžasné, cieľavedomý a mal aj pekné názory na budúcnosť, rodinu....V mojej hlave bol úplne ideálny muž pre mňa... Keď dozrel čas, stretli sme sa osobne. Cez správy sme už ako keby spolu aj chodili- veď taká zhoda názorov snáď nebola iba náhoda 🙂..... Nuž, a keď prišiel deň "D", moje predstavy v hlavičke sa zrútili ako domček z kariet.... Zrazu predo mnou stál úplne iný človek- hanblivý, divný...Aj výzorovo iný.....Ale- povedala som si, to chce iba čas, veď nejde o nejakú vonkajšiu krásu predsa.. Lenže, tá fyzická príťažlivosť, keď nie je od prvého momentu- tá"iskra", tak už ani nepríde....Mne neprišla za 3 roky.... Takže už by som do niečoho takého určite nešla... Vzťah z rozumu je fajn, ale musí tam byť aj tá iskra🙂, inak to stroskotá....
Skúsenosť nemám ale podelím sa o to čo zažila kamarátka,.. Ona tvrdí, že tá iskra u nich s manželom nevznikla hneď na prvý pohľad, z výzoru alebo vyžarovania. Brala ho ako fajn chlapa, skôr kamaráta, no čím viac boli spolu, videla ako pracuje, je inteligentný, pozorný.. A začalo ju to priťahovať. Ani nie to ako vyzerá, ale jeho rozum, jeho názory začali byť príťažlivé pre ňu
ja osobne si myslim, ze ak to tam nie je na zaciatku, tak to nepride uz vobec. vlastna skusenost, fakt.
Ano moze byt z toho vztah a nie vasen sa neda vybudovat.
My sme sa s priateľom po prvom stretnutí asi rok a pol obchádzali (spolužiaci na VŠ), jeden druhého sme najskôr vôbec nezaujali 😅 potom sme sa dali do reči, skamarátili sme sa a začalo to medzi nami tak iskriť, že jedného pekného večera sme sa neudržali a ruka bola v rukáve 😂 dnes nechápem ako som ho mohla ignorovať, neskutočne ma priťahuje... Takže za mňa to môže prísť časom, ale neviem či v tomto prípade, keďže ty už o ňom vieš že je fajn, rozumiete si, ale aj tak to tam nie je..
môže...kamarátsky....lebo ked príde niekto pri kom tú iskru pocítiš tak sa hlava a srdce zbláznia a tento môže byť akokoľvek dobručký a milučky...
Moja skúsenosť. Priateľa som vnímala dlhšie, ale nikdy nie ako potenciálneho partnera. Prišli sme do kontaktu pracovne, vždy sme sa pozdravili na ulici, usmiali sme sa, ale nikdy by mi nenapadlo, že raz budeme pár. Nikdy som nemala taký ten wau efekt, že by som sa za ním ešte chcela otočiť. Potom ma skontaktoval, zistila som, že hodnotami a vlastnosťami je pre mňa dokonalý, ale stále nebola tá iskra. Ale keďže si hneď sadol aj s mojou dcérou, dala som tomu šancu. Prešli dva mesiace a ja lietam, keď ho vidím, mám motýle v bruchu. A hoci možno nevyzerá ako ten ideál, ale pre mňa je najkrajším chlapom na svete. Celým, vlastnosťami, povahou, osobnosťou. Ja môžem byť pri ňom sama sebou, a to je najviac. To, čo vidíme my, je len schránka, ktorá je veľmi krehká. Dnes máte doma sexsymbol a zajtra.... Ale k tomuto postoju som musela dospieť, dozrieť. Pred pár rokmi by som tomu šancu určite nedala.
U mna ziadna iskra vobec nepreskocila. Nebol vobec moj typ, ani vzhladovo, spociatku ani nejak povahovo. Ale ako sme sa stretali a spoznavali, tak proste to nejak tak prislo casom, ze sa mi zacal zdat ako najpritazlivejsi muz na svete. Vzhladovo i povahovo.
Lebo jednoducho, na mna plati inteligencia. To je pre mna najvacsie afrodiziakum na chlapovi. A ako som ho spoznavala, tak som zistovala, ze je inteligentny az moc a pomaly som sa z toho roztapala ako cokolada na slnku, az pre mna prestal existovat akykolvek iny.
No nie vzdy zaberie dat tomu sancu.
Vacsinou, ak tam nie je spolocny zmysel pre rovnaky humor, estetiku a minimalne pribuzne typy filmov a hudby, tak to nevydrzi.
Ver tomu, ze ak mas napr. cestovat v aute hodiny a pocuvat hudbu, ktoru fakt nemusis, tak budes mat chut vyskocit za jazdy, alebo postupne budes mat podrazdenu naladu a budes vrcat. Nehovoriac, co to urobi, ak ste nahodou pre nieco zle naladeni uz predtym. O to rychlejsie to medzi vami v hustej atmosfere v aute buchne.
A spolocny vecer, kde pozeras film, pri ktorom ti od nudy pada hlava, sa da parkrat. Potom uz vopred budes znechutena a stratis zaujem.
Pri zariadovani, co ako ma vyzerat. Ak sa vyrazne rozchadzate v nazoroch (ona chce vidiecky, domacky, obklopena kopcom osobnych drobnosti, on zas industrialny, minimalistiky, chladny), tak minimalne jeden z vas sa nebude v tom byte/dome citit ako doma. Zvykne si, ale nebude to pre neho ono. (Do istej miery z toho dokonca moze vzniknut pocit, ze nie je partnerom respektovany.)
Spolocny zivot nie je len o tomto, samozrejme. Ale su to tie detaily, ktore ho formuju (alebo deformuju).
vzťah fungovať môže. vášeň z toho už asi nevytrepeš, ale nie každý je až tak vášnivý, žeby mu to extrémne vadilo. horšie je, ak jeden už zažil extra vášnivý vzťah, kde chémia tiekla prúdom a zrazu sa ocitne v takomto vzťahu, aký opisuješ v úvodnom príspevku. vtedy práve ten jeden môže časom pociťovať, že mu niečo chýba... ak však ani jeden nemali extra vášnivý vzťah nikdy predtým, tak áno, takýto vzťah, aký opisuješ, naozaj fungovať môže a má perspektívu. pokladám to za taký úplne normálny a najbežnejší vzťah, aký ľudia vôbec majú 🙂
@loyda nechcem ťa strašiť, ale podľa môjho názoru u teba ide o zamilovanosť. ono fakt tá vášeň a tá chémia je buď okamžite, už pri prvom pohľade - stretnutí, alebo nepríde. zamilovanosť príde, postupne odíde alebo sa zníži jej intenzita. ja ti prajem len to najlepšie, ale fakt som zvedavá, či aj po 5 a viac rokoch spoločného žitia či vzťahu napíšeš to isté 😉
@panelacikova mala som frajera, hokejistu, kde iskra preskočila hneď. 5 rokov spolu, stále bol sexy chlap, ktorý bol môj. Až raz dostal šancu v lepšej lige, dostal sa do lepšej spoločnosti a vymenil má za lepší model. Akože, áno, teraz som zamilovaná, ale z mojich skúseností, ani tá chémia nemusí vždy fungovať. A u ex to fungovalo celý čas, aj ku koncu, dokonca aj po rozchode a dokonca aj teraz keď sa stretneme.....lenže, povaha a charakter je pre mňa viac. ;) Ale vďaka. Možno sa ozvem o pár rokov ;)
@loyda no to je jasné. ideálne je, ak "stretneš" chémiu, super povahu a charakter v jednom 🙂 a ešte ideálnejšie, ak máte aj základné hodnoty rovnaké. vtedy je to super. toto sa mne stalo len donedávna a pochopila som, že všetko predtým bol len omyl 🙂 ale to som ja a inej zas vyhovuje niečo úplne iné. ja som stretla "balíček" - všetko v jednom a som spokojná. a teda že ma muž nevymení, to som si istá, my sme už postarší ľudia 😀 no a ja od neho o pár rôčkov mladšia, takže je to OK 🙂
Bud vďačná ze máš takého kamaráta a ze vám je spolu dobre. Keď tam nie je chémia a nemáte potrebu niečoho viac ani to nerobte len tak zo zvedavosti. Mala som takého super kamaráta trávili sme spolu dlhé hodiny rozprávali sme sa vozili sme sa kade tade. Chémia tam síce bola ale nebolo to vzrušenie a povestná vasen
Predsa sme spolu raz spali a to bola chyba. Ja som sa cítila taka pospinena a využitá a on tiež nefungoval ako mal. Proste celé hrane a nespontanne. Neviem. Nemám dobré pocity z tohto dňa. Každopádne už sa mi viac neozval a ani ja jemu nie. Hanbím sa a aký on ma dôvod to neviem. Ľutujem ze k tomu došlo okrem toho mi s ním bolo výborne
Po prečítaní komentárov som asi pochopila čo si myslela tým príspevkom, na aký smer asi chceš počuť radu. No ak sa jedna o tu príťažlivosť, tak ja mám skúsenosť takú, že keď som mala partnera ktorý má hneď totálne priťahoval fyzicky, bola tam hneď vášeň, tak vzdy sa to ukazalo že si nerozumieme po komunikačnej stránke a celkovo sa nezhodovali naše názory na vzťah a buducnost. Čiže z Toho normálny vzťah nikdy nebol. Ale zas mala som aj skúsenosť kedy sa mi ten dotyčný moc fyzicky nepáčil, ale mal niečo v sebe čo má ako keby priťahovalo ale nie po fyzickej stránke, ale skôr po tej osobnostnej. No ale tam bol zas problém s intimnym životom keďže má nepriťahoval a to sme spolu boli skoro rok, do sexu som sa vzdy ako to povedat, nútila. Ale inak super chlap, inteligentný vzdelaný, mily, slušný, vedel čo sa patrí. Tak sme to ukončili. Teraz mám priateľa, čo nie je nejaký sexsymbol, nie je to tiež moj typ, ale sme spolu 2 roky a za ten čas sme si k sebe vybudovali nejakú tu príťažlivosť. Tiež to na začiatku nebolo fyzické, bala som sa že to nebude dobre lebo už som mala takú skúsenosť, no mala som aj dosť zle životne obdobie a on mi pomáhal bol pri mne, aj ked som mala zdravotne problémy, neopustil má, staral sa o mna a cítim že má naozaj lubi. Lebo skutky sú viac ako slova. A tým má začal nejak priťahovať viac a viac a samozrejme ono ked máš takéhoto človeka pri sebe tak si uvedomíš že vlastne tie fyzické veci sú iba posledná vec ktorú riešiš. Ono sa to dostane z prvého miesta na posledné. Ani si to neuvedomis. A hlavne, s výzorom sa dá pracovať. Ten človek vie napríklad schudnúť, zmeniť účes, obliekanie, ale tá charizma sa nedá len tak naučiť. Čiže je to naozaj tak a byt tebou by som tomu určite dala šancu.
Z vlastnej skusenosti poviem ze Ano. Daj tomu cas, vychadzate dobre Tak preco spolu nechodit dalej spolu von a uvidite.