Ahoj, určite ste sa stretli s pojmom polyamoria a môže to podľa vás realne fungovať, milovať viac ľudí naraz a uplne rovnako
Laska sa nedeli, laska sa nasobi. Mozeme lubit oboch rodicov? Mozeme lubit vsetky svoje deti? Mozeme citit rovnaky pozitivny cit (mat rad) k viacerym kamaratom? Nevidim dovod preco by sa vsetky druhy lasok, ktore v zivote mame mohli vztahovat na viacerych ludi, ale zrovna ta partnerska nie... Aj ked ja by som tak nechcela fungovat.
Ja si myslím, že to fungovať môže. Ale je to asi dosť komplikované. Viac sa rozpisovať nechcem, lebo sa tu budú pohoršovať. Ale ak chceš, napíš mi súkromnú správu a môžeme sa o tom porozprávať viac do hĺbky 😉
Ja som vo svojom dlhom živote už zažila všeličo . Ale poviem ti že nikdy som skutočne nemilovala dvoch . Samozrejme keď som bola mladsia bolo všeličo ale skutočne som milovala vždy len a len toho jedného o ňom som snívala atd . Cítila som nejakú “náklonnosť” aj k druhému trebárs ale skutočne som milovala vždy len jedného . Tak to bolo aj keď som bola vo vzťahu milovala som ho ale jednoducho keď prišiel ten druhý pravý zamilovala som sa doňho a teda to ukoncila s prvým . Za mna teda nie , človek moze skutočne milovať len jednu jedinú osobu - k ďalším to môže byt chtic , náklonnosť . Ale láska nie . Ale samozrejme nespochybňujem ostatne názory , ak to má niekto inak , úplne to rešpektujem a neriešim - neni to ani moja vec . Ale za mna - milovať sa dá vždy len jednu osobu.
myslím si, že to môže reálne fungovať, ak sú všetci aktéri na "jednej vlne" a majú vo veciach jasno. To máš ako pri s*xuálnych praktikách. Pre mňa napr. SM. nepredstaviteľné a surové, pre dvoch aktérov na rovnakej vlne normálka 😃
Myslím že v takomto vzťahu žije nejaká česká herečka a verejne sa k tomu hlási.
Ďakujem za odpovede 🙂
@jamimo túto si myslela?
https://www.csfd.cz/tvurce/180294-tereza-tezka/...
Tereza Těžká
Na konci roku 2020 přiznala, že žije v polyamorním vztahu. To znamená, že vedle svého manžela Jana Hůzla má ještě 3 další partnery a 1 partnerku.
Ja si tiež myslím, že je to možné.
@ptvw možno je to aj ona, nepoznám až tak dobre mladšie ročníky herečiek.
Toto som našla narýchlo na google
Není to jen herečka Tereza Těžká (26), kdo se otevřeně přihlásil k partnerskému vztahu s více lidmi, tedy polyamorii. Mezi další známé osobnosti patří například druhá vicemiss z roku 2017 Daniela Zálešáková (22), zpěvačka Iva Frühlingová (40) nebo hudebník Voxel (29).
Nie nemoze.
Kedze to na svete existuje a realne take vztahy su, tak to asi u niekoho a minimalne nejaky cas fungovat moze. Ale pre mna osobne nepredstavitelne, ja som silne monogamny typ.
Milujem rovnako obe moje deti 🙂
Polyamoria je modny trend o ktorom kazdy hovori a ktory tu mozno uz o rok nebude.
Ak laskou myslis zalubenost tak si neviem predstavit ze by mal niekto “motyliky v bruchu” pri viac ako jednej osobe
Ak laskou myslis dlhodobu emocionalnu a fyzicku intimitu v ktorej partner naplna vsetky tvoje vztahove potreby neviem si to predstavit. Mat vztah vyzaduje investovat svoj cas do jeho budovania a ak by to niekto robil s viacerymi ludmi boly by to vztahy povrchne pretoze cas ktory mame k dispozicii je obmedzeny.
Ak okolo seba vidis troj a viacuholniky ( napr manzel s milenkou) tak to nie je laska, tam kazdy partner ma specificku rolu.
Podľa mňa môže milovať viacerých. Tak ako tu baby píšu, že ľúbia rodičov, rodičia deti, svoje zvieratká, tak aj opačne pohlavie. Ale fakt si myslím, že polyamoria je módny výstrelok. Netvrdím, že tak ľudia fungovať nemôže. Ale musia byť zrelý na taký vzťah a nie len dotlačený okolnosťami. Je to aj náročné energeticky a je taký český film ako manželka a milenka dohnali chlapa spolu k infarktu, keď spojili svoje sily a obe si vyžadovali náležite plnenie všetkého 😉. Naplno sa proste fungovať s viacerými u človeka nedá si myslím. Niekde to cítiť určite. Podľa mňa to cítiť aj keď je to len na citovej úrovni. Ale citom sa rozkazat nedá.
Milovať rodičov a detí je úplne niečo iné ako partnera. je to iná láska. nemyslím si že existuje rovnováha v troj-štvor-viacuholniku. možno na začiatku keď je všetko pekné a potom príde žiarlivosť a manipulácia. neverím tomu že človek v takom vzťahu časom nebude trpieť nedostatkom pozornosti. je to ako v prírode keď sa o samicu pobijú dvaja samci a len jeden vyhráva. je to v rovnováhe. neodsudzujem to, nie je to zakázané. časom si každý uvedomí či je to pre neho dobré alebo nie.
ano, jasne....ja si viem predstavit milovat viacerych muzov naraz, ale neviem si predstavit, ze moj muz miluje aj ine zeny okrem mña.
Takze asi tak
Som netolerantna