Môj muž sa mi po 7. rokoch začína hnusiť

11. feb 2022

Sme spolu 7 rokov, mame 2 deti. Nikdy nebol nejako extra pozorný a romantický. Posledný rok sa ale ku mne nespráva najlepšie, začal aj popíjať (co ja neznášam), každá konverzácia u neho konci krikom, najhoršie je ze začína hučat uz aj po deťoch. Skoro vôbec spolu už nespavame. Väčšinou cuvnem ja, ale je to preto ze veľa krát ma normálne strasie keď sa ma dotkne. Fakt sa mi začína hnusit a neviem ani vôbec ci ho ešte lubim. Dá sa takýto vzťah ešte nejako zachrániť ?

dzulli1980
11. feb 2022

Alkohol kus mení charakter človeka ... pokiaľ len začal popíjať, treba to stopnúť, neustúpiť ... lebo to bude len horšie.

mimi2018
11. feb 2022

Pokiaľ sa bude takto aj naďalej správať, tak zachrániť sa určite nedá. Pokus sa mu dohovoriť, aby začal niečo so sebou robiť inak ohrozí vás vzťah. Možno to zaberie. Vidno, že aj keď je taký teraz, ešte ti na nom ako tak záleží. No vzťah je o dvoch ľuďoch nie iba o jednom.

pininka1
11. feb 2022

Kazda akcia ma svoju reakciu. Podla mna on to citi tiez ze ty ho uz nechces, neda sa predstierat hlavne v posteli nieco, to vidiet ako sa odtahujes. Ak chces vztah zachranit tak musis aj ty pre to nieco urobit.

autor
11. feb 2022

@pininka1 ja som začala byť taká až potom keď sa on takto zacal správať, ak tu niekto bliaka cely deň nemám večer chuť sa s nim milovať
@mimi2018 nedá sa vôbec baviť s nim o ničom, všetko konci krikom z jeho strany,no ja sa odmietam hádať a kričať, bud budeme komunikovať normálne alebo vôbec

pininka1
11. feb 2022

Ja ti rozumiem, myslela som to tak,ze keby sa aj nahodou okamzite zmenil, myslis ze ta nebude striasat ked sa ta dotkne?

nika523
11. feb 2022

Neda sa, ukoncit to cím skôr

nnikka
12. feb 2022

Klasická kríza v 7. Roku. Držím palce, aby to dopadlo dobre. Jediná rada: nájdite si na seba čas bez detí a travte ho nejakú spoločnou činnosťou. Nikto to za vás nevyrieši len vy sami. A hlavne venujte sa jeden druhému. Skus zmeniť svoj postoj a urobiť aj napriek zlosti pre neho niečo pekné. Raňajky do postele.... Niečo čo má rád. Akcia vyvolá reakciu. Uvidíš časom ako sa to otočí. Ok. Tak tých rad bolo viac.... 😁 A hlavne neťahá do vašich problémov nikoho tretieho... Rodičov a kamošky susedy.... Tie nie sú nestranne a neporadia ti dobre. Držím palce.

mimi2018
12. feb 2022

@nnikka Joj toto je ale mudra hlavička 😊 normálne toto je rada pre každého 👍👍👍 prajem všetko dobré

mikadooo
12. feb 2022

Ja by som skúsila manželskú poradňu. Kľudne aj sama, ak by muž nechcel. Ale neviem, chceš ten vzťah vôbec zachraňovať? My sme spolu už vyše 15 rokov a žiadnu "krízu v 7-mom roku" som nepostrehla... Ale ináč to čo radí nikka by tiež mohlo zabrať, pomaličky, postupne. Ak sa časom zapojí aj ten druhý.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimi2018
12. feb 2022

@elizabet173 som prekvapená, čo tu píšete. Ste nejaká psychologička?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. feb 2022

@pininka1 neviem,možno keby sa správal normálne cez deň, nepil, tak by som aj mala chuť s nim tráviť čas, nebol to zlý chlap, inak by som s nim nemala deti, keď sme sa spoznali vôbec nepil, vedel ze to nenávidím, začalo to asi rok dozadu, najprv víkendy a teraz je to už pomaly každý deň po práci.

@mikadooo určite pre mňa to ma šancu ešte zachrániť, mame male deti.
@elizabet173 ano presne ste to vystihli, som už v podstate rada, keď ho nevidím, neznášam alkohol a ten smrad je pre mňa neznesiteľný, neviem uz ani spočítať kolko krát som spala radšej u deciek v izbe.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
13. feb 2022

@zoro9836 povedala som nie raz, ale s nim sa nedá normálne komunikovať uz , písala som to už vyššie

nnikka
13. feb 2022

@elizabet173 ak ste nemali krízu v 7. Roku a blíži sa Vám to k diamantovej svadbe, tak vám gratulujem, ste šťastná osoba. Dobre ste to zhrnuli. Ale radiť niekomu aby ukončil vzťah z akýchkoľvek dôvodov, na to nemáte právo. A ešte takto anonymne. Ak sa už človek uchyluje k alkoholu, tak to nevznikne len tak, zo dňa na deň. Problém je možno niekde úplne inde. Ale to je skôr na manželskú poradňu. Držím palce autorke. A hlave myslíte v prvom rade na deti.

autor
14. feb 2022

@nnikka ano je pravda, že keď začal popíjať cez víkendy, mal menej prace ako obvykle (kvôli covidu) a mam pocit ze mal stres ze neuživý svoju rodinu, ale aj tak... riešiť to takto alkoholom, a takto sa správať k žene a k deťom. Neviem ako ďalej... každá snaha o komunikáciu zlyhá v podstate v začiatkoch..