Neviem či chcem radu či sa iba vyrozprávať. Som žena v zrelom veku, slobodná matka s dospelou dcérou, ktorá žije a študuje v zahraničí. Pred časom došlo k reorganizácii vo firme kde pracujem. Bola mi ponúknutá práca v krajskom meste, ktorú som prijala. Tam som spoznala kolegu s ktorým sa stretávam. Má niečo cez 30, čiže o viac než 10 rokov mladší. Už veľmi dávno som necítila to čo teraz cítim. Zároveň mám obavy, lebo s mužmi som nikdy nemala šťastie.
S otcom mojej dcéry som sa spoznala hneď po škole, keď som začala pracovať. Pracoval tam ako sbskár. Bol to fešák v uniforme, o 6 rokov stsrší. Začali sme spolu chodiť, o 2 roky neskôr na moje narodeniny ma požiadal o ruku, dátum svadby sme vytýčili o rok a niečo. Začali sme rekonštrukciou bytu po jeho babke, ale stále býval každý inde. Potom čo iný sbskár zaspal počas služby, čo malo vážne následky, sa s sbs firmou rozviazala zmluva a jeho dal šéf na miesto kde sa ťažko dochádza a za menej peňazí. Po čase dal výpoveď a naša rekonštrukcia stála. Rozhol sa pre týždňovky ďaleko odomňa. Na víkendy si našiel brigády, chodil domov raz za mesiac, už tam sa to začalo kaziť lenže ružová hmla bola silnejšia. Malo to byť iba na tú dobu kým sa byť dokončí. Ďalší rok na moje narodeniny došiel s prekvapením so xxl sadou hrncov kvalitné ako šmejdov. Bola som vtedy dosť chorá, jedna kolegyna nakazila črevnou chrípkou celú firmu. Nevideli sme sa mesiac skončili sme v posteli. Otehotnela som, čakala som, s oznámením kým príde domov, ale neprišiel. Cestou od dr.som mu volala ale nemohol hovoriť, neskôr to zdvihla nejaká žena zo zvukov bolo jednoznačné čo robia. Zrútil sa vo mne celý svet. Zrušila som zásnuby. Prišlo mi zle v práci, dostala som sa do nemocnice, skončila som na rizikovom. Ospravedlňoval sa, sľuboval že príde domov, ale už som mu neverila. Viac sme sa nevideli. S jeho rodinou som nemala bohvie aký vzťah. Dcérka sa narodila predčasne ale on sa toho už nedožil. Bol v tom alkohol. Jeho smrť ma rozrušila, dostala ma do nemocnice. Na pohrebe bola iba babka. V deň keď nás púšťali domov s pôrodnice zomrela aj babka u ktorej som žila. Moje úspory boli v tom jeho byte, síce sľuboval že vráti, ale....
Jeho rodina ma ignorovala. Finančne sme boli na tom zle. Kamoška mi strážila dieťa kým som pracovala. Po čase som začala znovu randiť ale ani raz to nebolo na dlhodobý vzťah.
Viem že tri mesiace sú málo, to že teraz medzi nami klape nie je zárukou. Čo keď od ružovej hmly zase neuvidím niečo dôležité.
On si chce zalozit rodinu? Moze aj s tebou?
asi ťa nepodporím... tiež by som sa veľmi bála. Viac ako 10 rokov je veľa....
este ma napadlo ja poznam take pary ale oni sa velmi lubili jeden par stihol aj deti a ten druhy to riesili pestunskou starostlivostou nakolko partnerka mala cca 50 a partner 35 a deti inou formou neprichadzali do uvahy, zobrali si do pestunskej starostlivosti novorodenca a v pohode ziju spolu nemaju s tym problem skor okolie 🙂
Ale tak oni mali jasno v tom , ze chcu byt spolu a dokazali sa dohodnut, nesli tvrdohlavo hlavou proti muru. Snazili sa aby to vyhovovalo obom.
Nie som síce typ človeka, ktorý urobí niečo bez premýšľania, ale v takomto prípade by som nepremýšľala a užívala by som si lásku, šťastie, pocit, že ma niekto chce.
@elenka74 presne tak. Nech si uziva lasku.
pouc sa z toho. skus sa pozriet na dovody preco si na muzov nikdy nemala stastie. ake typy si pritahovala a co na tebe pritahovalo prave ich. ak si sa odvtedy zmenila a "vysielas smerom k svetu uz ine veci, budu ini aj muzi, ktorych pritahujes. ;)
@beata_k on deti nemá, ja mu dieťa dať nemôžem
Nie kazdy deti chce alebo by ich mal mat. Tak si uzivaj co mas, drzim palce a riesit budes, co nastane dalej.
@michu_ prvý bol na pohľad veľmi podobný otcovi mojej dcéry ale povahovo iný, stroskotalo to vtedy na tom, že sa ešte cítil primladí na dieťa a viazanosť, ten ďalší sa po nejakej dobe rozlúčil, že si ide s partiou zarobiť do zahraničia, nasľuboval hory doly, ale po čase sa odmlčal, na tretí pokus bol psychycky chorí človek, ktorý má iba využíval.
Ja ti doprajem stastie. Len o detoch sa treba porozpravat. Nie, ze ti o 2 roky zahlasi, ze chce deti a s tebou sa rozchadza. Potom budes opat nestastna...
Fuuu smutný životný príbeh a preto si teraz užívaj s mladším a nerieš! Keď to je dobre si tu a teraz a či to bude klapať uvidíte! Aj keby bol o 10 rokov starší nikde nie je záruka že to vydrží .A na margo veku aj ja som mala mladšieho a boli to to naj,,😊
@lily14 ďakujem, posnažím sa.
Asi viac padnúť na hubu už nemôžem ako to bolo vtedy, po jeho a babkynej smrti, bez strechy nad hlavou, bez koruny s bábätkom. Všetky úspory vrazené do cudzieho bytu. Asi to máme v rodine ani ja nemám otca uvedeného v RL ani dcéra.
Kašľu na minulosť a sustred dá na budúcnosť,ver že už bude dobre aj keď rany ostávajú ...prajem všetko dobré
Ja by som si uzivala pritomnost ale s nohami na zemi.. asi vies ze to nema velku buducnost kedze on zrejme bude chciet deti. Ale teraz je teraz.. chod na rande, uzi si ten pocit stastia, zasluzis si to.. nikto nevie co bude zajtra, dolezity je dnesok.
Svokra má 50, jej muž 49. Žijú spolu už 8 rokov. Sú úplne v poriadku, šťastní, rozumejú si.
Čo je negatívne medzi nimi je, že ona sa nevie zmieriť so svojim vekom v aktuálnej fáze + keď chceli dieťa (4roky dozadu) vôbec sa im nedarilo..
@deti95060810 presne, viac ako 10 rokov je už generačný rozdiel
však ty hned sa nevydávaj, neber vážny vztah
proste môžete fungovat ako pár , milenci možno ani on nechce važny vztah alebo deti
ty v podstate riešiš veci ani nevieš čo
že je mladší no a čo , nevadí
tie otázky čo riešiš tak po troch rokoch randenia, a žiadne stahovanie, požičiavanie prachov a podobne
no ty si hlavne nemala začat rekonštruovat byt kym ste nebola svadba ale toto žial vela báb urobí tuto chybu
@ninka297 za teba nie....ach bože ľudia
nikdy sa nepýtaj na dôležité rozhodnutia v tvojom živote ľudí v diskusiách, predsa len ty za seba urobíš rozhodnutie, ty vidíš do veci ako je iní nie, iní ti budú poskytovať svoj pohľad , svoj názor, svoje možné rozhodnutia, v svojom živote, druhý človek ti poskytne jeho pohľad a riešenie a nie to čo je správne pre teba.Ak si zaľúbená ty aj on, nemôže ti tu predsa niekto cudzí k tomu povedať či je to správne, nenechaj si sny zničiť inými len preto lebo sú zatrpknuti či sami by sa báli .Veľa stastia
Nepytaj sa tu ludi, co mas robit, ci mas byt s nim, ak si s nim stastna alebo radsej sama, lebo je mladsi o dost. Sustred sa na vas vztah, ak si s nim stastna.
@sara07 mala som vtedy iba 21, neskúsená a naivná. Vlastne naivná na n-tú. Prvý vážnejší vzťah. Babka mi až po tom čo ma požiadal začala vysvetľovať máličko a sexe a pod.
to je ako v stredoveku skoro , a stále sa opakuju aj tu na mk dookola tie isté chyby
Ja síce mam mladšieho manžela no 10 rokov je u mňa už naozaj moc. Niekedy vie byť okolie k takémuto vzťahu dosť skeptické a pôsobí to neskôr na zaľúbencov a časom to vzdajú. Poznám niekoľko takýchto párov. Buď rodina,alebo posmešky známych podkopali nohy takémuto vzťahu. Ale držím palce ,možno vy budete výnimka čo potvrdzuje pravidlá ✊.
Je ti s ním dobre? Ja by som sa nad tým vôbec nezamýšľala. Ak si za 10 rokov povie, že chce dieťa, prezijes možno 10 krásnych rokov alebo dokonca dieťa ani nebude chcieť alebo vymyslite už niečo spolu.
Nevidim, v čom by bolo lepšie ani nič nezačať.
Posmešky okolia jedine, že ste obklopeni nejakými primitívnymi ľuďmi - takých je dobre tak či tak vylúčiť zo svojho života
@viestta jedna generácia je 10 rokov?odkedy 😀😀😀
@sara07 to že to bola chyba už viem aj. Možno si niektoré dievča si z toho zoberie ponaučenie. Možno keby mi v tej dobe niekto dohovoril, vyhla by som sa tejto chybe. Mamu ani otca som nikdy nepoznala.
Jediný môj pokrvný príbuzný bol môj dedo, jediný kto ma ozaj mal rád, zomrel keď som mala 11. Potom som žila iba s,,babkou,, ktorá bola druhou manželkou deda.
to že akosi babak nepovedal budiž ale keby bola sexuálna vychova v školách, tiež ekonomicka gramotnosť, šetrenie, atd vyzeralo by xyyy všetko inak
ja poznam viac takych parov, kde je on mladsi a funguju dobre.