Manželstvo skoro bez intimity

mangelxxx
30. dec 2024

Ahojte, skúsim, ale nie je to jednoduché všetko zachytiť v skratke 🙂. Problém je s chýbajúcou intimitou od manželky, fakt je to pre mňa nepochopiteľné, preto píšem, hádam sa niečo dozviem. Sme štyridsiatnici, 3 deti, v celku obaja zdraví, dovolím si tvrdiť, že vekovo vyzeráme na menej, zachovalý aj postavou . Bežný týždeň vyzerá tak, že škola a práca, prvýkrát sa vidíme doma po práci, ona končí skôr, aby viac času mala na deti a domácnosť. Ale dosť pomáham, nie je to na nej, ale určite má toho viac.
Ale cez pracovné dni (niekoľko rokov od narodenie posledného) jej non-stop niečo je – únava takmer vždy, občas bolesť hlavy, brucha, no proste hlavne únava. Nedá sa s ňou cez pracovné dni moc riešiť veci (ale aj obyčajná komunikácia je na tenkom ľade), lebo hneď podráždená, že však nestíha, má ešte kopec, atď. Stačí jej byť v práci a už je doma mierne napätie. Ponúkam jej slušne, že nech si niečo nájde na kompenzáciu, čokoľvek, že doma to v pohode zvládneme (a to je pravda, že zvládneme), ale aj z toho je podráždená . Čiže cez týždeň niečo ako intimita je neslýchané, to už som sa dávno naučil. V piatky je stále hotová, lebo týždeň za ňou. Sobota je jediný akože „vhodný“ deň na niečo, ale to ešte je tam veľa faktorov. Nedeľa je už deň pred prácou, tak to už sa zase nič intímneho nehodí, lebo len povie, že „mať tvoje problémy“. A to sme za posledný rok mali sex asi 2-krát, a predchádzajúcich 15 rokov max 1 x za mesiac. Ale to všetko nebol sex – lebo niekedy sa stihla len predohra, vošlo dieťa a bol koniec, a tak som si „vyplytval“ tú jedinú šancu za mesiac . Večer sme prakticky nikdy nemali sex, v noci niekedy, ale to bolo po čase nudné, lebo však totálna tma , a podráždená, že bude nevyspatá. Takže jediná šanca bola v sobotu ráno (takže 4 možnosti v mesiaci). Normálny sex za 15 rokov som mával tak 3 až 4 krát do roka. Pri väčšine prípadov sexu sa odhalila len minimalisticky . Ako tak odhalenú ju môžem vidieť iba, keď akože vojdem, keď sa sprchuje. Ale pri tom ma strašne priťahuje, vzrušuje, páči sa mi. ALE UŽ SOM V ŠTÁDIU, že našu intimitu vidím ako športku – šanca vyhrať je vždy, ale prakticky nulová. Takže moja obľúbená poloha už roky rokúce je - ja vo vani, a v kúpeľni nikto  (bohužiaľ, toto nie je vtip).
V skutočnosti však viem a vidím, že toho nemá až tak veľa, ako sa tvári. Len ona to berie tak, že sex je posledné čo ju trápi. A vôbec ju netrápi, že sme rok skoro nemali. Komunikovať s ňou sa o tom nedá, prosím túto radu mi nepíšte.
Záver - skúste akúkoľvek Vašu skúsenosť, hádam uvidím svetlo na konci tunela. ďakujem.

ariannazara
30. dec 2024

Pre mňa to je choré, neviem si predstaviť tak žiť 🤷‍♀️

simca115
30. dec 2024

@mangelxxx není žena frigidná ? Lebo príde mi to tak že to zámerne odmieta a ostatné sú len výhovorky. Neviem si predstaviť mať raz do mesiaca sex a niekedy ani to.

mamina7070
30. dec 2024

navrhni jej manzelsku poradnu toto je voci tebe tyranie z jej strany

macekovam
30. dec 2024

antikoncepcia moze byt dovod.. skuste na 2 mesiace vysadit.. nahradit napr.pharmatex a uvidis ci bude zmena.. ved ak ju aj berie tak zbytocne sa chrani

janinah
30. dec 2024

Keď idete niekam na víkend,na pobyt tiež sa nič nekoná?

grof_monte_christo
30. dec 2024

Ake to bolo na začiatku vzťahu? Možno ma veľmi nízke libido a s tým veľa nespravíš.

luccija
30. dec 2024

@mangelxxx ale humor ta neopúšťa😉
Keby chcela máte sex aj stíhate veď neverím, že deti chodia spať po polnoci.Mas to ťažké a musíš byť dosť trpezlivý poradiť neviem.Mozno aj ona by nebola taká napätá a stále niečo, keby trocha mala endorfíny.

titi22
30. dec 2024

Su zeny a dojonca aj muzi ktore to maju takto, proste sex s dlhodobym partnerom nechcu a nepotrebuju. zial v ramci moralky a zakonov ine ako komunikaciu ti asi neporadime. Ono, otazka je este aku tvoja zena ma motivaciu na sucasnom stave nieco menit. Kamoska s podobnym muzom to vyriesila tak, ze sa dohodli na nejakych pravidlach, napriklad na frekvencii 1x tyzdenne a v pondelok sa dohodnu kedy to za ten tyzden bude a manzel vie ze ak to porusi alebo nedodrzi tak bude mat riadny cirkus, tak radsej to pekne dodrzi bez hadok a vie ze ma znova na tyzden pokoj🙂 Mozno keby ta tvoja videla ze to ze sa k tebe prestane chovat takto ponizujuco bude mat nejake pre nu pozitiva(napriklar nenarobis cirkus) tak by bola ustretovejsia🤭🤭😉

denkabemommy
30. dec 2024

U mňa bol problém sex, keď nebolo dostatočné emočné puto medzi mnou a manželom. Úprimne, ani sama som nevedela, že to na mňa takto vplýva až kým som to nezačala na sebe analyzovať 🙃. Tak možno treba tú podráženú kopu neposielať von ale objať a byť emočne dostupný, dopriať viac prejavov lásky.

joesvk
30. dec 2024

Má menšiu potrebu ako ty.
S príchodom prechodu, čo vekovo môže byť aj vplyvom hormónov ,môže mať nízku chuť na sex.
Neviem, či berie antikoncepciu.Keď áno-aj vtedy môže byť nižšia chuť. Keď nie a bojí sa podvedome otehotnieť v tomto veku, tak tiež vidina sexu ju nemusí lákať.
Možno ju to aj trápi, keď vidí, že to trápi teba.
Skúste otvorený rozhovor na tuto tému.

A nemyslím, že je to až taká zvláštnosť. Rozdielna potreba je veľmi častý problém v partnerstvách.

queen_mary
30. dec 2024

Nemoze to byt proste tym, ze ju nevzrusujes? Ja som to tak mala v jednom vztahu. Mala som partnera rada, ale ze by ma vzrusoval to vobec, po nejakej dobe

simsalabim
30. dec 2024

Tak to je naozaj smutne, my sme 50nici a neviem si predstavit takto fungovat… a to tiez padam na hubu, lebo vstavam o 5… ale klucik v dverach sa da otocit aj kym deti nespia (a pri pubertakoch by sa clovek nacskal!) Bez uprimneho rozhovoru to nepojde.

tamtamka26
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
titi22
30. dec 2024

@tamtamka26 myslim ze by sme tu mali zriadit zoznamku pre ludi vo vztahoch s rozdielnymi apetitmi😁

fantaghiro21
30. dec 2024

Berie si všetko na seba,možno trebalo hľadať kameň úrazu niekde inde ako sex...to je len čerešnička...
Možno aj psychicke problémy,nedostal železa,rôzne alergie ,choroby sú spúšťačom rôznych podráždení,zlých nálad..
Ale to sa hrebem.v tých dokázateľnych problémoch, ktoré je možné lekárskych vyšetriť....
Emocneho, partnerského charakteru je nast príčinu o čosi horšie,ale ....
Nicky a sila Lee -kniha o manželstve by ti mohla pomôcť alebo aj 5 jazykov lásky.

Na druhej strane snímam klobúk ak si sa napriek žiadnemu sexu nepokúsil o bokovku ...
Je to vzácne,a mohla by si to aj tvoja manželka uvedomiť...
Na druhej strane je aj otázne,či aj ona nemá nejakú tú bokovku ale to by išlo asi o zbytočne konšpiracie ....

lucia13022023
30. dec 2024

Treba zistiť co za tým je.
Deň ma 24h, a keď človek niečo chce, dokáže si nájsť 30min. Ak CHCE. Schválne to píšem veľkým, lebo z toho co si písal mi príde, že ona ten sex nechce, nie ze nevládze alebo není čas. Môže za tým byt fakt strašne veľa veci. Manželskú poradňu by asi nechcela co? Keď komunikácia nepomôže...

nevenka
30. dec 2024

Moja mama zacala mat problemy s unavou s nastupom menopauzy. A bola aj podrazdena.
Stitna zlaza je svina. Mozno to ma scasti aj fyzicku pricinu.

Ja mam pi 40-ke a porodom posledneho dietata som stratila chut takmer uplne. Na prstoch 1 ruky to spocitam, co som mala naozaj chut za 2 roky. Lenze u mna to ma pricinu, stitna zlaza, lieky na vysoky tlak, nedostatok spanku, mala sa stale budi v noci aj 3x. Do toho dalsie 3 deti. Na seba nemam cas skoro vobec. Tak sa niet co divit.

0silvia0
30. dec 2024

@mangelxxx ona ti dava tou nervozitou cely tyzden najavo, ako nic nebude. Tak jej ty davaj cely tyzden najavo, ako nieco bude. Nenechaj sa odradit. Ona to riesit nechce, komunikacia 0 bodov, tak jej skus davat najavo tvoju tuzbu po nej. Po tyzdni obletovania sa snad aspon trochu navnadi.

adka176
30. dec 2024

Poznám také ženy, áno pár krát po svadbe mali sex a potom už len tri krát keď plodili deti, trvá to viac ako 20 rokov a nezmenilo sa nič, on môže pomáhať aj na hlavu sa postaviť, odletuje ju hore dole, kupuje kvety,
darčeky, zlato a ona nič, úplne nič.... ona sa už nezmení, ty si sa s tým vyrovnal po svojom a tu už niet čo riešiť...také rady, že treba komunikovať, zájsť do poradne alebo viac pomáhať sú na veľký prd...nič sa nezmení...nič, nechcem brať nádeje, dožiješ si to po svojom....smutné, ale reálne...

janickacrazy
30. dec 2024

@mangelxxx no nezávidím ti, ona proste je ten typ, že je presvedčená, že ju nikdy neopustis aj napriek tomu, že sex proste nebude. Skús navrhnúť manželskú poradňu alebo psychológa. Ak nebude ochotná, tak by som aj rozvodom pohrozila. Lebo toto ozaj nie je normálne. Poznám podobný prípad, tam to skončilo rozvodom. Zaujímavé však bolo, že tá žena sa po rozvode zrazu zobudila, že už by aj chcela sex, ale ten muž si už medzitým našiel inú, tak už ju neriešil.

elzu
30. dec 2024

Jako gynekolozka ti radim- kontaktuj dobreho sexuologa- ne, nesmej se, to myslim vazne- nepocjop to spatne, nemyslim, ze bys mel problem ty, to vubec, ale tvoje zena problem ma, vy jako par problem mate, a ty potrebujes kvalifikovanou radu, jak s tim nalozit. Spravny sexuolog se podiva na vas problem z psycho-socio-medicinskeho hlediska- bude hledat priciny, nejdrive rozhovory s tebou, casem pokud k tomu zenu nalakas i rozhovorem s tvou zenou- resp. s vami obema. Priciny nechuti k sexu jsou komplexni- je to jako puzzle- fyzicke i psychicke priciny se doplnuji.

Jsou sexuologove, kteri i sedmdesatniky probudi k zivotu, pokud je vule, a obcas je to fakt komplexni problem, ktery sam neukocirujes.

liliblacky
30. dec 2024

@mangelxxx podľa mna vám chyba intimita.. lebo aspoň u nás dokáže muž ísť “na vec” kedykoľvek, no pre mna čím dlhsia pauza, tým ťažší nábeh spat… Začalo to podľa mma u vás už dávno, prirodzene keď boli deti menšie, bolo toho veľa a sex (a hlavne intimita) išli bokom… a teraz má podľa mna blok, lebo vie, že ide sobota rano a čo to pre ňu zase znamená… otázne je, či si vie sex užiť aj ona alebo to berie ako povinnú jazdu. Za mna z pohladu ženy skús menej tlačiť (chápem, že je to ťažké) a tu sobotu rano napríklad využiť na tulenie a rozhovor o tom, ako sa cíti, čo má v pláne atd atd.. proste obnov to puto, tu zaľúbenosť a podľa mna aj chuť na sex príde

gelifil
30. dec 2024

@elzu len problem je, ze u tej zeny vôľa nie je...potom je ten problem asi neriesitelny

gelifil
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mangelxxx
autor
30. dec 2024

@macekovam ... nemá antikoncepciu už od výšky.

0silvia0
30. dec 2024

@mangelxxx a co spolocne chvile mimo domov? Idete spolu niekam do kina, na koncert, na pivo? Ako pestujete vas vztah mimo deti?

mangelxxx
autor
30. dec 2024

@mamina7070 ... vďaka, ale nepôjde do toho, ja som vlastne chvíľu chodil. To som ani nepísal. Inak v tom čase mi bolo akosi lepšie, myslím to tak, že vtedy som sa tam dobre vyrozprával. Preto som napísal sem teraz, že aj to spôsob "vykecania" sa.

elzu
30. dec 2024

@gelifil To nevis, to ti tady bylo napsano, proto radim hledat pricinu, hledat pomoc sobe, az pak zene.

mangelxxx
autor
30. dec 2024

@janinah Dobrý postreh, vďaka, zabudol som poznamenať. Veru toto som si hovoril aj ja, že však príde dovolenka, práca, povinnosti budú fuč. Absolútne žiadny efekt. A to sme boli aj all inclusive. Mne oči idú na pláži vypadnúť, na prvých dovolenkách som veru dúfal, že niečo určite bude. Aleže nikdy nič. A to sa vyhýbala čomukoľvek. ALE POZOR, ONA JE VO VZŤAHU SPOKOJNÁ, AJ SO MNOU JE SPOKOJNÁ. PRE MNOHÝCH OKOLO NÁS MÁME TAK TROCHU VZOROVÝ VZŤAH, AJ NÁM ZAVIDIE, ŽE SI TAK ROZUMIEME. PRE ŇU JE VŠETKO AKO MÁ BYŤ. NIČ BY NEMENILA. Ale ja som sa ešte s nikým o tomto probléme nerozprával.

mangelxxx
autor
30. dec 2024

@grof_monte_christo Na úplnom začiatku to bolo lepšie, povedzme prvé 2 roky to bolo asi aj 3 krát do mesiaca - ovšem bavím sa len o víkendoch, iba tie fungovali.