Ahojte, je tu niekto, kto si s manzelom a malym dietatom (4r.) presiel neverou a zvladli ste to ako par? Nelutujete, ze ste mu dali druhu sancu? Dokazali ste obnovit doveru, intimitu? Stalo to za to? Dakujem za realne SKUSENOSTI🙏
Neodpustila som pretoze stale som mala v ociach ako lezi na inej zene a vzdycha pri nej zrada moc velka
Odpustila som a po polroku som poziadala o rozvod. Mne sa to v hlave rozlezalo a uz som viac nevedela milovat muza, co je schopny ma dlhodobo klamat, v tej dobe sa ku mne aj velmi zle spraval. Videl, ze sa trapim a bolo mu to jedno. Ta dovera v to, ze ma ten clovek skutocne lubi uplne odisla.
Tiež by som nevedela odpustiť. A to mám 3 deti. Stále by som mala pred očami ako si to rozdávajú v posteli, jednoducho nie. A potom spať s nim akoby sa nič nestalo.
Nemám a dúfam,že ani nebudem mať reálnu skúsenosť.
Ale viem,že by som už nedokázala veriť,bolo by to hlboké zranenie.
Mali sme 2 ročnú dcéru keď som prišla na milenku. Odpustila som. Zdalo sa že sme to ustali. Narodil sa syn a keď mal 3 roky zistila som ďalšiu milenku. Snažila som sa znova odpustiť ale už to nešlo. Pri kazdej krize a pri každom probléme by som našla ďalšiu milenku. Už som rozvedená. On má priateľku a viem že aj ju podvádza. Takze za mna nie, neoplatí sa odpustiť.
Kľudne napis IP. Žili sme spolu 8 rokov po prvej nevere. 8 zbytočných a zahodených rokov.
Mám kamarátku ktora odpustila. Ale maju to take všelijaké , už naštrbene
Ja by som neodpustila , nikdy.
Dufam , že to ani nezažijem , neviem či by som taku bolesť v ❤️ uniesla.
Veľa síl ti prajem 🙏
Kamoška sa rozviedla;)
Rozdiel je, či si mu na to prišla ty a teraz sa tvári, že to ukončil, len aby to ututlala a tvári sa ako vzorný manžel, pritom nič neukončil, lebo je srab.. Alebo sa ti priznal, že mal vzťah a ukončil to a úprimne ho to mrzí. Ale v každom prípade to budeš mať stále pred očami, nikdy nezabudneš..
@autorka aj keď ti tu budú písať aj o dávani 2 šance a pod., faktom je, ze neverou ze zničil všetko čo ste budovali. Nepises ci to bolo jednorazové alebo ako. Pokial dlhodobé, tam nie je o com.
Je len na tebe ako sa rozhodneš, ale prejdi si tu témy, v 99% to uz ďalej jednoducho nefungovalo. Za mna to fungovať ako predtým.moze jedine, ze stratí clovek pamäť. A k tvojej otázke o obnove dôvere a intimity... tak spať s nim môžeš aj naďalej, ale či mu budeš veriť ze ta nepodvadza/skončilo to, to je iba na tebe.
Poznam. Su spolu doteraz. Dovnutra vztahu nevidim.
Nikdy by som sa na toto nepytala na mk. Som tu uz par rokov a vuem, ako niektore diskusie vyzeraju a koncia.
Pytaj sa na to seba, svojho muza, nie zien, ktore to neprezili, nie su v tvojej kozi alebo to vyriesili po svojom. Kazda nevera a zena je ina. Vela parov to ustalo, ale takych ti tu napise malo. Nenechaj sa ovplyvnit cudzimi ľuďmi, ktori vas dvoch nepoznaju!
Ja som tiež odpustila , mali sme tiež malé bábätko ...ale ako sa hovorí , podvedie raz , podvedie zas ....a tak aj bolo viedol dvojitý život , nikto by to o ňom nebol povedal ale podvádzal ma na každom rohu (platené služby) a super to skrýval 👌už mám nového muža a zatiaľ mu verím na 100% , ale zároveň viem že keby aj tu na niečo prídem už nikdy nedám druhú , tretiu ani žiadnu ďalšiu šancu ...sama seba tým oberáš o drahocenný čas.
Nezazila som, ale odporucim paroveho terapeuta, ma online kurzy, alebo ak mas Instagram, ma tam hodne vela citatov aj k teme nevery. https://pavelrataj.cz/nevera/
Odpustit sa da vtedy, ked sa k tomu s partnerom postavite celom, budete sa vela rozpravat a vyrozpravate si, preco k tomu doslo a keby sa nieco dialo inak, ze by k tomu nedoslo... mozno sa vas vztah sa zlepsi, a ak aj nie, to ze si vsetky boliestky vyrozpravate, napomoze vam v novych vztahoch neurobit rovnake chyby...
Ja som vzdy za to, aby sa bojovalo za rodinu, ak je partner rozumny, ak to nie je nejaky sebecky narcis, ktory ti ublizuje psychicky alebo fyzicky... ak jeho vztah k dietatu dobry. Viem, ze ockom moze byt aj "na vikendy", ale pre to dieta to uz nikdy nebude rodina, nedostane spravny vzor vztahov. Dieta bude s mamou, mama ustvana, financne problemy mozu prist... to vsetko len stazi zivotne podmienky.
Nevera vacsinou nie je zalezitost jedneho, ale oboch, partneri su rovnako emocne zreli vacsinou. Aj ked sa nam zenam casto zda, ze sme vyspelejsie a narodenim dietata sa z nas stavaju zodpovedene stvorenia. Ta nezrelost zeny je v tom, ze casto ma nejake ocakavania, ale nevyslovi ich, a hneva sa, ked muz o nich netusi sam od seba. Dospeli ludia o vsetkom hovoria, rozdeluju si pracu, naviguju sa spolocne vztahom aj zivotom...
Tu zavisi konkretne od pripadu.
Neveru by som nikdy neodpustila. Aj za cenu rozvodu urobil to raz urobí viackrát. Príležitosť robí zlodeja.
naozaj tu sa na to nepýtaj, mudrujú tu tie, ktoré to nikdy nezažili, takže len teoretizujú ale v skutočnosti by sa zachovali inak, každý sme jedinečný, ak sa nevieš pohnúť radšej by som skúsila terapeuta aby ťa naviedol na správne rozhodnutie.....lebo je to tvoj život, tvoj partner, tvoje okolnosti.....držím palce aby si sa dobre rozhodla a bola spokojná
nebudem pisat co by som urobila ja. ale poloz si otazku. budes schopna pri sexe s nim nemysliet na tu druhu zenu ako s nou robil presne to iste? budes schopna to cely dalsi zivot ignorovat zabudnut na to? budes schopna mu verit. si schopna zabudnut na to ze sa dotykal inej zeny v case kym ty si sa doma starala o vase dieta, kym si mu varila veceru, kym si mu prala spodne pradlo a ukladala do skrine on sa smial flirtoval a sexoval v tom case s inou zenou? vies. nevera nie je omyl ani posmyknutie ako sa to mnohi snazia zlahcit. nevera je vedome rozhodnutie podviest toho druheho. jeho sny, spolocne sluby ... postavit svoje telesne potesenie nad bolest a smutok podvedeneho. nebrat ohlad na city toho koho podvadzam pre svoje vlastne dobro. mozno vo vasom vztahu nieco chybalo. mozno ste na vine obaja. a mozno ani nie a skratka je taky typ. tazko povedat a tazko sudit. ty musis vediet ako to je. vy sa musite o tom rozpravat. kazdopadne rozhovor odporucam a nie jeden hlavne kvoli spolocnej buducnosti a je jedno aka ta spolocna buducnost bude. ci zostanete partnermi, alebo len rodicmi. odpustit by si mala pre seba a pre svoj pokoj aby si sa mohla posunut dalej. ale odpustenie neznamena automaticky to ze s nim musis zostat zit v partnerskom zvazku. urob ako tebe vyhovuje. zameraj sa na seba a na svoje pocity. ja viem ze ti tu napisu odporucanie hladiet na deti a rodinu. ale to neznamena len to ze bude rodina v pohode ked ostanete spolu. ak v tom vztahu nebudes stastna nebude ani to dieta aj ked budete pod jednou strechou. casom sa ta bolest a frustracie budu toxicky vyplavovat. ak sa s nim rozhodnes zostat urob to len preto ze si schopna to naozaj zabudnut, ze mu vies doverovat nanovo a ze si pri sexe nebudes predstavovat co robil s niekym inym. v opacnom pripade by to bolo klamstvo a deti klamstvo aj tak casom vycitia. casom pridu znova hadky vycitky nedovera a to deti poznaci viac ako kultivovany rozchod.
treba byt k sebe samej pravdiva, uprimna a postavit sa tomu celom. odpovedat si pravdivo na vsetky bolestive otazky. dieta raz z domu odide ale tvoj zivot zostane tebe. to ze zostanes s jej otcom nezaruci stastne detstvo ani dobry priklad peknych vztahov. pokial to v tebe bude bublat bude to horsie rozhodnutie ako ist od seba. navyse mozes sa tak obrat osancu byt milovana tak ako si zasluzis. on sa uz rozhodol. on znicil rodinu nie ty. on je ten co ma nieco zachranovat (minimalne vztah s dietatom) tvoje rozhodnutie potrebuje cas. konaj tak aby si ty na to nedoplacala este viac. ak teraz nemas kam ist alebo nemas peniaze nemusis odist hned ale zaroven ani nemusis s nim udrziavat intimny vztah. je to vsetko na tebe. ale nechod proti sebe. chce to naozaj hlboko vstupit sama do seba a zistit co ty sama chces a potrebujes. aspon pre zaciatok neries co potrebuje dieta, co by nedajboh potreboval on. teraz aspon na chvilu odsun potreby ostatnych nabok a sustred sa na tie svoje aby si sa mohla so situaciou vyrovnat a nestahovalo ta to viac a viac dolu.
Za mňa zostaň, pokiaľ to úprimne oľutoval. Bude to ťažké mu ale odpustiť. Keď chceš, napíš mi SS, popíšem ti bližšie.
Poznám dva páry, kde on dal jej druhú šancu. Nemyslím, že fungujú zdravo po nevere. Je to taký zlepenec a cítiť to. V jednom prípade ona pokračuje v nevere aj ďalej a veselo 🤮🤮🤮
@heisenberg nezabudni jej napisat aj tu verziu o tvojej nevere nie len o manzelkinej. aby sa vedela spravne zorientovat v tom co jej ponukas. neutocim len chcem aby si bol uprimny ak jej uz chces davat rady. tvoje odpustenie nebolo uprimne ani skutocne ked si skoncil v posteli s inou ako revans po rokoch a ani nemas jej neveru v sebe spracovanu.ty si ziarivy priklad toho ako to skoncit skutocne nema a ako sa casom ta toxicita vyplavi pretoze v sutocnosti sa problem len zamietol pod koberec ale realne sa nevyriesil. nemas doma zdravy fungujuci vztah zalozeny na dovere a uprimnej laske. a neodpustil si zo spravnych dovodov. tvojou motivaciou boli podla tvojich vlastnych slov najma materialne veci ako hypo dom pes a aby som ti uplne nekrivdila tak aj deti. ale nie to ze ju milujes a zostal by si s nou aj keby dom hypo deti a pes neboli. tak este raz zvaz ci autorke nejake rady chces davat. tebe manzelkina nevera ublizila viac ako si ochotny si priznat (co je samozrejme normalne a pochopitelne) a od toho bodu to ovplyvnuje vsetko co robis az to vyustilo do rovnakej veci. proste cele zle. to co som radila jej vyssie si precitaj aj ty. a tiez si vo svojom zivote uprimne uprac. verim ze ma za tento prispevok opat zdrbes ale neda sa mi to skratka nenapisat. hold verejne forum.
@pralinka25 neviem podrobnosti o @heisenberg, ale musím sa ho zastať. Ty si si prežila to isté čo on? Prečo súdiš niekoho a hodnotíš? On si radu nepýtal. Nemôžeš vedieť čo si prežil. Je to jeho život, jeho bolesť a jeho činy.
@anketkarka nadvazujem na jeho temu a aj niekolko inych prispevkov. len som ho upozornila aby to povedal cele ak jej chce radit aby ju zbytocne nezavadzal. popisal toho o sebe pomerne dost. a nadvazujem len na to co o sebe verejne sam napisal viac krat.
@pralinka25 aj tak nemáš právo súdiť, hodnotiť a radiť, keď si radu on nepýtal.
@anketkarka dobre. ale aj tak si myslim ze autorka by mala vediet ze dostava radu od niekoho kto svoju temu zacal so slovami podviedol som svoju zenu a vobec to nelutujem za tie motyliky v bruchu mi to stalo. tymto koncim.
@anketkarka Čo by nemohla, najmä keď tým poukazuje na jeho potenciálnu zaujatosť v danej veci.
presli sme si tým ...odpustila som vzbladom na to že to ľutoval a prosil a dve male deti atd ...dva roky po nevere to bolo také všelijaké ,potom sa to utriaslo nejako ,dokonca sa nam narodilo tretie dieta ...po siedmych rokoch to tu bolo ale znova a to som riešila uz rozvodom ....ľutujem že som dala druhu šancu ....zahodených 7 rokov života ....🙄...aj ked teda som vďačná za tretie dieta a nedala by som ho za nič na svete ....🥰...kurevnik zostane kurevnikom ....ked chceš pokecať ,kludne IP ....
@matulka1981 a vtedy sa ti on priznal, či si to ty nejako inak zistila?
@ibrunova nepriznal sa doteraz🤣....robil zo mňa hysterku,bola som domýšľavá a paranoidna 🤷♀️
síce som to nezažila, ale nie nikdy ! Nikdy by som neodpustila neveru, nikdy by som neodpustila to, že sa chytal cudzej ženy, a ja sa doma staram o rodinu domacnost... fuuuuj hnus