Manželstvo bez chémie

6. dec 2021

Ahoj.. potrebujem radu. S partnerom -manzelom som 3 roky. Zobratí sme však len rok. Nie je medzi nami chémia, absolútne. Nepriťahuje ma a sex mi ani nenapadne.. a že ako to že som to zistila až teraz? Sme mladí pár z veriacich rodín.. so sexom sme čakali do svadby..
A žiaľ, platonicky som sa zamilovala do dlhoročného kamaráta, ktorý samozrejme chémie ma na rozdávanie.. prosím porsdye mi, alo ho vytĺcť z hlavy? :(

janai1
6. dec 2021

"a že ako to že som to zistila až teraz? Sme mladí pár z veriacich rodín.. so sexom sme čakali do svadby" odpovedala si si aj sama 😉 nuž, teraz už nemáš na výber ...

nikolka1986
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
slovakboy
6. dec 2021

Obdivujem že ste ostali čistí do svadby. Prináša to ale aj takéto riziká. Chémia nie je pretože si sa zamilovala do iného. Kvôli niečomu si si ale tohoto muža vybrala . Skús uviedzť dôvody. Potom si to rozoberieme. Ja myslím že srdiečko sa dá ešte presvedčiť a aj chémia príde.

martina1201
6. dec 2021

Ahoj, trošku tomu nerozumiem. Chápem, že ste čakali do svadby, ale nechápem ako si mohla až po svadbe zistiť že chémia nefunguje. Pred svadbou si po ňom netúžila? Po svadbe to bolo od začiatku takéto, že podľa teba chémia nefungovala? Ono ak ste obaja v sexuálnej oblasti začiatočníci, tak sa to musíte spolu naučiť.

Čo sa týka platonickej lásky ku cudziemu mužovi, tak tam sa len musíš sama presvedčiť. Z nejakého dôvodu si sa zaľúbila do svojho muža a nie do kamaráta. Tie dôvody musíš znovu objaviť..... Nie je to nový kamarát ale dlhoročný....

andreatytler
6. dec 2021

Ale ved chemia nevznika po prvom sexe. Ta vznika castokrat ovela, ovela skor. Ale to ty vies, lebo vidis ze mate chemiu s platonickou laskou. Takze tvoje vysvetlenie preco si si zobrala svojho muza aj ked ste nikdy nemali chemiu neobstoji... v tom bude nieco ine.

miadi
6. dec 2021

Skor je to tak ze sex snim Ta nebavi a mas pocit ze kamos by to vedel lepsie. Kludne sa rozved ( co najskor ak nemate deti ) lebo rozvedena nie je vacsi “ hriech.” Ako vydata slintajuca po inom. Uz si zhresila myslienkami. ( ale je dost mozne ze ten sex s kamosom by Nebol o nic lepsi ako s manzelom) podstatne je ze nemilujes ked si zalubena do kamoša. A obaja mozete byt stastni s niekym inym.

andreatytler
6. dec 2021

@miadi No idealne by bolo si ten sex s kamaratom vyskusat este pred rozvodom. Lebo ako vravis, co ak sa rozvedie a zisti ze sex s kamosom je taka ista nuda.

miadi
6. dec 2021

@andreatytler Ono by jej to aj preslo lahsie ako rozvod. Paradoxne.

fleur1111
6. dec 2021

Nemyslím si, že do toho kamaráta si sa “zamilovala”, to prehanas. Kamarát ta priťahuje na základe toho, že doma nie si s mužom spokojná, tak to podvedome hľadáš inde. Vzhľadom na tvoj postoj k sexu a manželstvu sa nedá veľa poradiť. Rozvádzať sa evidentne nechceš a vyspať sa s kamosom by bol hriech 🤷🏽‍♀️ Jedine, čo ti zostava je byt v takom manželstve. Chémia časom určite nepríde, ta vzniká v začiatkoch vzťahu.

andreatytler
6. dec 2021

@miadi Svata pravda.

terezka1947
6. dec 2021

Prečo ste sa zobrali?
Veď tu nejde o sex,kedy bol.
To tá nepritahoval pred svadbou?

yoxinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
danielinaa
6. dec 2021

Mam aj veriacich kamaratov, co cakali do svadby, viacerych, a bolo to pre nich strasne tazke vydrzat, lebo vkuse mali chut, ale dali to. Po svadbe sa sexu nevedeli nabazit. U vas dvoch nebol problem ze ste cakali, ale chemia nikdy nebola

karolinakr
6. dec 2021

A mysliš, že s druhym by ten sex bol bombasticky? Možno ešte horší ako teraz a to či ta chlap priťahuje a či nie zisíš aj bez sexu, tak prečo si sa vydala za muža, ked v tebe nevyvolava vášne*

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lubbi1
6. dec 2021

no tak toto ti nezavidim, ani neviem co na to povedat, kedze sama by som so sexom do svadby necakala. nehovorim ze treba kazdy den po sebe skakat ale podla mna je to vo vztahu dolezite a ked to tam neklape tak neviem ako by si sa mala donutit.

bluka2
6. dec 2021

@andreatytler spojenie svätá pravda v tomto kontexte ma pobavilo 😁
Poradiť neviem...

leskovael
6. dec 2021

Nezmizla zázračne chémia potom ked si spoznala kamaráta lepšie, alebo ste nadviazali kontakt a píšete si? Mimochodom platonicka láska by nemala podceňovať názov - PLATONICKA.. Ja toto nepochopim... Však nato aby som vedela ci ma niekto priťahuje alebo nie nemusíme mať sex. Sex by ti s mužom nemusel vyhovovať, nemusíte si rozumieť v posteli, ale to ci ma niekto priťahuje hádam viem aj bez sexu a chémiu cítiš aj pri bežnej konverzácii ak tam je,aj keď tam nieje..

1angelika
6. dec 2021

Mám kamarátku, ktorá zažila toto isté, chémia nebola, tam nejde len o sex po svadbe..snažili sa to ešte s manželom nejako riešiť ale nešlo to, tak sa rozviedli a teraz majú obaja druhého partnera, aj deti a sú spokojní....držím ti palce, aby si sa správne rozhodla.

ivkazba
6. dec 2021

A to ste mali dohodnuté manželstvo? Inak si totiž neviem predstaviť, že spolu chodia ľudia a následne sa aj zosobášia a nie je medzi nimi chémia. Pretože ako tu už bolo viac krát spomenuté, chémia nie je sex. Chémia je niečo, čo buď je alebo nie je. A ak je, tak aj bez sexu.

mamina0078
6. dec 2021

...platonicky si sa zamilovala do kamaráta ktorý má chémie na rozdávanie... z toho mi vychádza, že tvoj manžel ju nemal ani pred svadbou.

emalka
6. dec 2021

Nezabudnem na jednu krestansku prednasku o vztahoch a sexe, na ktoru som sa pocas vysky dostala nejakym omylom. Pani tam vysvetlovala ze vztah nieje o pritazlivosti ale o vedomom rozhodnuti s kym chcem byt. Ze ak ma fyzicky pritahuje clovek, ktory nesplna moje ocakavania hodnot a podobne, tak je to pokusenie od diabla. Ze sex je nastrojom ako sa dostat k detom ale nieje potrebny pre stastne fungovanie. No a zaklincovala to vetou ze na chlapovi ma ma pritahovat jeho mysel a tu fyzicku pritazlivost si mame my vedome navodit. Ze to pride ked budeme vidiet aky je to bohabojny manzel
Je jasne ze je to uplna blbost jak mraky a pani prednasajuca zije velmi nestastny zivot. Ona sice bola extrem ale taketo a podobne myslienky sledujem ze su velmi bezne skryte az podprahove v mnohych krestanskych materialoch a uceniach, takze sa necudujem ze mohla nastat takato situacia.

Ak s muzom nebola chemia bez sexu, nebude ani so sexom 😔 Tak ako ta pritahuje teraz tvoj kamos, tak ta mal pritahovat tvoj muz pred svadbou a tym ze ste sa spolu nevyspali by to napatie medzi vami malo byt hmatatelne... Ak bolo a po sexe sa stratilo tak tomu daj sancu a spolu skusajte rozne veci, je dolezite aby si aj ty bola spokojna co vela muzov este stale zanedbava 😤

ivangeline
6. dec 2021

Chemia by mala byt na zaciatku. To neznamena,ze ma byt aj sex.. akoze to co bol za vztah? Je? xD

juliasb
6. dec 2021

Ja tak trošku neverím. Podľa mňa tento príspevok píše niekto, aby ociernil kresťanov a toto ich čakanie do svadby. Ja som tiež veriaca a tiež sme čakali do svadby, ALE muž má priťahoval už predtym a strašne, už som sa nevedela dočkať svadobnej noci a rovnako ani on. Nemyslím, že niekto je tak blbý, že si za 2 roky neuvedomí, že ho budúci manžel absolutne nepritahuje. Však to prutahovanie nezačne až po sexe

ivangeline
6. dec 2021

@juliasb Suhlasim.

derdia
6. dec 2021

Ahoj, zakladna vec je pozeraj sa na to co mas doma. Akonahle zacnes pochybovat o tom co mas doma, a hladat ine, a sama si to co je vonku skraslujes tak nebude stastna nikdy.
S tym sexom je to na tazko, pretoze by si mohla mat aj 10 partnerov z toho sexualne by ti na 100%vyhovoval jeden.
A dalsie vec je vsetko je v hlave.. Ty ked si toto navravas tak chut ani mat nikdy nebudes lebo svoju hlavu krmis nechutou. A mala by si ju krmit chutou😄po dalsie musite sa odviazat. Pokial mas ale muza silne veriaceho co asi mas, kedze cakal do svadby. Tak neviem ci to pojde. Ale popravde ja by som takeho chlapa nechcela.
Neviem na kolko si veriaca, aj ja som... Ale do sexu a mnozstva deti mi nebude vraviet nikto nic. Az ked mi posle cirkev opatrovatelku, ktora bud kazdy den pomahat s detmi a v noci k nim vstavat miesto mna, potom sa mozu do toho starat. Je to len a len moja sukromna zalezitost. A pokial by Boh nechcel aby sme prezivali rozkos, orgazmus a vzrusenie tak by to nebolo. Mali by sme len organy schopne donosit a porodit deti.
Takze aj to treba brat z rezervou. Po dalsie cakali ste do svadby, ale ak to teraz nerobite naplno aj tak hresite. Takze cim skor sa treba rzpebrat a urcite veci z "viery" trosku odignorovat... Pretoze takto budes ceky zivot nestastna...

greywolf
6. dec 2021

A mozno ten kamarat je v posteli este horsi. 😀 mala si len jedneho a laka ta skusit viac.

zltalienka
6. dec 2021

@juliasb plný súhlas. Téma by mala mať názov "Poďme si rypnúť do tých čo so sexom počkali do svadby".
Autorka: ak je toto pravda a vydávala si sa s tým, že Ťa tvoj nastávajúci fyzicky nepriťahuje 🙃 aký bol dôvod na sobáš? Peniaze? Postavenie? Vek asi nie, keď ste mladí.
Čo Tvoj manžel? Ani jemu sex ani nenapadne? Určite ste fyzicky v poriadku?

ivkazba
6. dec 2021

@juliasb a prečo by mal niekto niekoho očierňovať za to, že čakajú so sexom až do svadby? Ja som neveriaca, ale dokážem pochopiť a hlavne akceptovať, ak niekto cíti, že s tým chce počkať do svadby. Nedávno tu písala dievčina, cca 19 či 20 ročná, že mala okolo 9 sexuálnych partnerov. Tak tam si myslím, že je lundra (a to je asi očierňovanie). Ale prečo by neveriaci mali očierňovať veriacich za toto? Je v poriadku čakať do svadby ak to tak človek cíti, ale nie je v poriadku chodiť a vydať sa za niekoho, ku komu necítim túžbu.

juliasb
6. dec 2021

@ivkazba mnohí neveriaci majú potrebu všade ociernovat veriacich. Myslím, že sú to hlavne takí, čo majú negatívnu skúsenost, napríklad s pedofilným kňazom, s kňazom co hovorí na kázni debiliny (áno, aj ja ako veriaca nie som hlúpa a vidím, že niektorí kňazi sú proste mimo), s tetuskami, čo všade všetkých ohovaraju a sedia v kostole v prvej lavici, s otcami, čo chodia každý mesiac na spoveď ale bijú mamu a podobne. Podľa mňa takto. Ale neviem