Prosím vás o radu možno o podporu ja už ani neviem ..môj muž posledny rok zmenil robotu kvôli mne a deťom ,bol ťažky rok si zvyknúť a preto sa s neho stal alkoholik o nás sa moc nezaujímal o mňa o deti teraz mi povie že má už asi nemiluje nič ,nechce ani zachrániť nič momentálne keď je opitý alebo má b sebe dačo hádame sa spomíname rozvod uráža ma ,keď je triezvy povie mi že mu mám dať čas že nevie...proste povedzte mi čo si už mám myslieť je to alkoholom ..píl už aj predtým alkoholik mal otca
Nestal sa alkoholikom kvoli zmene prace, mal na to nabeh aj pred tym. No a ked s tym nebude chciet nieco spravit sam, teda uplne prestat pit, ty s tym nenarobis nic. Taakze ak mu mas dat cas, tam mu ho daj. Do konca juna zacne chodit na terapie a zacne sa liecit, alebo koncite. Je to na nom, ako sa rozhodne. A je na tebe aby si dodrzala to co si slubila, takze ziadne dalsie terminy, nedodrzal, koniec.
@sissy27 Tak myslíš že to čo mi hovorí je preto že je proste alkoholik?no má liečenie ho momentálne nemôžme dostať
Nemusí ist na liečenie. Liečba sa da aj ambulantne. Ale musi chcieť.
Za seba poviem, ze môj muž mal tiež takú fázu. Ale skôr z nudy. Cez kovid zlenivel. Pil každý deň večer, cez víkend vela.
Prešli sme manzelskou poradniu, ma nové koníčky, chodí do officu a aktuálne si sam sebe nasadil suchy mesiac. Nie je za vodou, ale pracuje na sebe.
Držím palce.
vieš ako - deti, legíny a opilci ti vždy povedia pravdu...
To akože dospely muž po zmene robiť sa stane alkoholikom? To je slabe ospravedlnenie... Si si ho brala, keď už bol alkač? Či sa stal až časom, dovtedy nepil? Aj my mame v rodine alkačov, ale môj otec našťastie nie. Nie je to "dedične"!!!
opity povie pravdu...
Rozvod. Nech v tom deti nevyrastajú.
@veklipo ako sa správal v tej fáze?ked hu mal
@thirstymonk nie keď sme kúpili som cca pred tromi rokmi a začali starostlisri susedia a tak s garáže chodím večer moc mi nepomohal
Tak on agresívny nebol, ale bez energie, bez života, nervózny, nič sa mu nechcelo. Čomu rozumiem, vlastne mal cele dni “opicu”.
Inak v práci fungoval, povinnosti nezanedbaval. Funkčný alkoholik.
Napis tuto vetu este raz
Tuto poslednu
Súhlasím, alkoholik sa nestane alkoholikom kvôli zmene práce, alebo tým že ju zmenil kvôli žene a deťom. Píšeš že aj jeho otec pil. Má na to predispozíciu. Rodinná anamnéza , vzorec správania od otca. To čo videl v detstve a dospievaní u otca , tak teraz.....
Ale toto si predsa vedela už dávno, o tej rodinnej anamnéza , že toto u otca videl.
Ak alkohol alkoholik nebude chcieť sám s tým niečo robiť , s tým problémovým potom, nik , nik a nič ho nedonúti. Obvykle sa takýmto ľuďom otvoria oči, a docvakne im že je to problém, ten alkohol až keď o niečo v živote prídu, buď zdravie, prácu, vodicak alebo rodinu . Až vtedy to je pre nich videnie problému , skôr nie. Alkohol je tvrdá psychoaktivna látka. Ovplyvnuje činnosť mozgu. Mozog nefunguje správne. Že opitý povie pravdu je mýtus už dávno prebadany. Alkohol najviac poškodzuje 2 orgány a to pečen a mozog.
@realny a čim som si to spôsobila?
Prečo zmenil prácu kvôli Tebe a deťom? Nie je toto jeho pitie nejaký druh protestu?
akú radu čakáš? v prvom rade on musí chcieť prestať chlastať, ak je preňho alkohol prioritou, tak ty s deťmi máš smolu. Ale môžeš sa rozviesť skôr, ako prepije celý majetok.