Manželovi som nikdy nepovedala, že môj prvý sex bol bolestivý

motylicek07
12. okt 2022

Ked som mala 19 rokov spoznala som muza o 10rokov starsieho. Bola som panna a mali sme sex. Lenze problem bol ten, ze ma to bolelo a prosila som nech prestane a on este viac prirazal. Potom som tyzden krvacala. Sex som potom nemala az kym som nestretla prveho manzela a trvalo to par rokov.Zijem s tym roky a nikdy som sa z toho nespamatovala. Problem je ci to mam povedat manzelovi. Hovorime si vsetko. Povedali by ste abo nie?

gabriela2952
12. okt 2022

@motylicek07 je to veľmi chúlostivé téma, pretože keď si toho dotyčného prosila nech prestane a on neprestával tak je to už skôr znásilnenie.
Manželovi by som o tom asi povedala, aj keď to bude asi ťažké.

belllinka
12. okt 2022

@gabriela2952 tak zas "znásilnenie" je silné slovo
@motylicek07 a čo od toho očakávaš, že mu to povieš? Prvý sex je bolestivý, to snáď vieš aj ty, a aj väčšina mužov.

oli18
12. okt 2022

A co budes mat z toho, ked to povies manzelovi? Taku osobnu vec , ako je strata panenstva, ktoru si zazila, ked si manzela nepoznala, si nemozes nechat pre seba? Ci aj on ti povedal podrobnosti sexovania so svojimi predchadzajucimi? Aj ked si vsetko hovorite, to neznamena, ze mu budes hovorit vsetko, co sa stalo pred nim.

gabriela2952
12. okt 2022

@belllinka keď prosis aby prestal a on ešte viac začne tak co je to potom? Keď si to neprajes?

derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
derdia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hapkova
12. okt 2022

nie je predsa dane, ze o tebe tvoj aktualny partner/manzel musi vediet uplne vsetko do bodky, je to uplne prirodzene, iste veci si clovek chce nechat uplne pre seba. ak sa na to niekedy budes citit, nevidim dovod, preco by si mu to nemohla povedat aj neskor.

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ketrint
12. okt 2022

@motylicek07 ak Ta to v terajšom vztahu nejako stále ovplyvňuje alebo blokuje (dopad a následky toho prvého zážitku), tak by som to asi manželovi spomenula. Môže mnohé pochopiť a môže Ti pomôcť to postupne prekonať, jednat (hlavne v intímnej sfére) s väčším pochopením…

pralinka25
12. okt 2022

ako hovori @ketrint povedala by som to len v pripade ze ta to teraz stale ovplyvnuje. inak nie. hovorit si uplne vsetko ma svoje hranice. to mas ako zdielame spolu vsetko ale na zachod chodite snad kazdy sam. nejake sukromie mat treba aj v tom najuprimnejsom vztahu.

motylicek07
autor
12. okt 2022

Skusim psychologa, proste musim o tom s niekym hovorit

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
doriiis
12. okt 2022

A preco si mu to nepovedala doteraz?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivanabat
12. okt 2022

@motylicek07 Ak o tom potrebuješ s niekým hovoriť, tak by som skúsila psychológa. Je to človek, ktorý ťa nebude za nič súdiť, ani hodnotiť. Ty to potrebuješ spracovať, to je jasné. Takúto traumu si nesieš príliš dlho a myslím, že spravíš dobre, keď budeš mať niekoho, komu sa budeš môcť otvoriť a dostať to zo seba von. Manželovi by som to zatiaľ nehovorila, možno sama zistíš, že mu to nepotrebuješ povedať, možno zistíš, že mu to aj po sedeniach s psychológom, chceš povedať. Je mi veľmi ľúto, že si toto musela prežiť, bohužiaľ bolo to znásilnenie.

denisa0504
12. okt 2022

Ja si nemyslím to, čo všetky ostatné. Na rozhovory a preberanie všetkého možného mám chlapa, prípadne mamu či najlepšiu kamarátku. Teraz je doba, keď sa s každou blbosťou posielajú ľudia aj deti k psychológovi a pritom stačí normálna komunikácia v rodine.. a na počudovanie asi väčšiny tu, môj priateľ mi hovoril o svojom prvom raze, aj ďalších a aj ja jemu. Nemáme čo tajiť a absolútne si dôverujeme a podporujeme sa

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
uhgara
12. okt 2022

podla mna skor ta mata to, ze ta nepocuval, aj ked si m vravela aby prestal. to je to, co ta podla mna trapi najviac a s cim si sa nevyrovnala. otazka je skor, ci mavas problem pri sexe aj teraz, ci sa citis nejak nepohodlne

pralinka25
12. okt 2022

@mamula20 vies co aj u nas je to niekedy tak. ale preto ze on sedi na zachode aj hodinu a ja nemam cas cakat. tiez mame dve kupelne ale semo tamo .... chapeme sa. 😀
ja som na vecku tri sekundy a aj vtedy ma potrebu mi nieco povedat. uz som ho za to poslala po 16 rokoch do teplych krajin a caka kym nevyleziem. mam potom z neho zapchu ked ma rusi 😀

pralinka25
12. okt 2022

@motylicek07 vies co mna tiez prvy sex bolel a to som mala partnera ktory bol v pohode. dokonca sme to skusali na viac krat kym to vyslo. fakt sa snazil (jasne bolo to mnou a mojou nervozitou ale o to teraz nejde) ten tvoj prvy bol hajzel a chrapun obzvlast ked bol este aj starsi a skusenejsi. chapem ze mas z toho traumu. kto by nemal. no tak ale ked ta to stale trapi a stale sa s tym nevies zrovnat tak fakt je na mieste psycholog a potom by som o tom asi hovorila aj s nim. ked to nemas v sebe uzavrete tak vlastne je to nie len minulost ale aj sucasnost.
normalne ma ten tvoj prvy nastval. mrzi ma ze si si tym musela prejst. zasluzi si aby sa mu to vratilo.

monika668
12. okt 2022

Je to druh traumy, ktoru nemas spracovanu a vyriesenu. Treba to dat zo seba von, len je na tebe komu sa zdoveris. Je mozne, že manzel ta sice vypocuje a uisti, no nemusi ti pomoct sa s tym vyrovnat tak ako potrebujes. Ono s tym totiz moze suvisiet i mnoho dalsich veci co si neuvedomujes… Vyhladaj psychologa, urcite ti to pomoze.

Urcite nepomoze zlahcovanie a bagetalizovanie tejto temy. Kazdy sme iny. Mozno sa naucis vraviet nie a postavit sa razne za seba. Je uplne ok, ak nie si s niecim stotoznena. Tvoje telo.

lamar11
12. okt 2022

@motylicek07 Netreba mužom hovoriť úplne všetko,a hlavne nie o milencich pred nimi..

krisbar
12. okt 2022

@belllinka wtf??? Povie muzovi, aby prestal a on viac priraza a ty slovo " znásilnenie " povazijes zs silne? Conak sa to tvojej dcere stane? Povies...jaj moja, kazdy prvy sex boli...
Kks zeny...ani sa nečudujem, ze chlapi (niektori) nas považujú za menejcenne, ak my (niektore) mame taketo nazory.

oli18
12. okt 2022

Len aby manzel nepytal meno dotycneho, ze si to pojde s nim vybavit. Az potom to bude na prasky 🙉

sisa_112
12. okt 2022

@motylicek07 ked si hovorite vsetko tak by som mu to urcite povedala. Nieje to lahke, ale ulavi sa Ti.

sergejj
13. okt 2022

@motylicek07 nie, nehovor mu to.

basska_b
13. okt 2022

Nehovor mu to, ja s muzom tiez nerozoberam sex s ex, lebo neni to prijemne a nasadzuje chrobaka do hlavy :(