Ahojte,mám 35 rokov,manžel 40.Dve deti,ešte som na RD,no v januári pôjdem už do roboty.Zacala som zdravšie jesť,aj som trochu schudla.Obcas idem ku kadernícke zafarbiť si vlasy,dosť mi vidieť šediny.Kupujem na seba oblečenie keď narazím na niečo pekné.Dva roky som nebola u zubarky,sme sa sťahovali a boli iné starosti.Rodicia sa nestarali o moje zuby, teraz si ich chcem dať do poriadku zuby.Aj keď viem že to bude drahé.Chcem sa páčiť v prvom rade sama sebe,hádam ešte nie som taká stará.Nemalujem sa,to mi nikdy nešlo.No manžel začal mať blbé reči že komu sa chcem páčiť,že na čo rozhadzujem peniaze (na kaderníčku a na zuby),že čo vymýšľam na staré kolená,či sa chcem rozviesť,či mám druhého chlapa a podobne reči.Neviem čo si o tom myslieť.Ja sa len chcem páčiť sama sebe,chcem mať pekné zuby chcem sa usmiať bez hanby,chcem vyzerať lepšie.Robim niečo zle,keď to tak vadí mužovi?
je to zgrlos a zvykol si, ze doteraz ti stacilo malo a prekvapila ho ta zmena.. nech si zvyka :D
O zuby sa treba starat,dost sa z nich da vycitat,z akej socialnej vrstvy pochadzas.Je to proste pravda.
@miankass Práveže nie som atraktívna,vždy som bola typ sivá myška.
@savoya Ano, toto je pravda, pracujem s ludmi, ktori su zo socialne slabsich vrstiev a na zuboch to vidno
Ono to je dosť bežné správanie, že ak sa žena (alebo muž) "zrazu" začne o seba starať, často je v tom iná osoba. Skús sa s ním porozprávať, že prečo si to začala robiť, možno keď ho ubezpečíš, že to robíš kvôli sebe prestane s tým.
Určite by som si nenechala vyhovoriť starostlivosť o zuby. Ja mám vďaka bohu dobré zuby, lebo som sa o ne starala ale sestra absolútne. Je v tvojom veku a má také problémy so zubami, že tisíce necháva za zubárov aby jej ich zachránili. Investícia do zubov je investícia do teba. Čo sa týka kaderníčky, ak to nie je nejak ultra často a na úkor vášho rodinného rozpočtu (môžete si to dovoliť), tiež si to nenechaj vyhovoriť. Aj ty máš právo na nejaký čas pre seba. Obzvlášť na RD.
@savoya Bohužiaľ rodičia sa nestarali o moje zuby a mala som ich v zlom stave.Po 20tke pomaly ich dávam dokopy,len nebolo čas,brali sme hypotéku,potom došli deti,neboli peniaze nazvyš.Teraz to idem zase riešiť.
Uz sa zacina manzel bat, ze mu odides s inym 😉 Vztah mate OK? By som to zobrala z tej strany, ak mu das pocitit, ze je stale pre teba ten naj, tak by reci mohli prestat. Teda za predpokladu, ze to nie je jeden z tych hroznych chlapov co maju niektore zienky doma, ale je proste taky normalny chlap.
Mňa "pobavila" veta že čo vymýšľaš na staré kolená...fuuha si mladá žena, čo má mať zuby v poriadku, vlasy zafarbené a pekne oblečená...nenechaj sa mužom odradit
@ms_green Čo sa týka zubov,poznám viac ľudí čo sa im rodičia nestarali o zuby a teraz ako dospelý ľudia majú problémy a dávajú si zuby do poriadku.To nezávisí od to aká je sociálna vrstva,ale ako sa rodičia starali alebo skôr nestarali.Priklad ja sa o svoje deti starám,chodím s nimi pravidelne na prehliadky či k zubárovi alebo k inému dr čo treba.Financie mám svoje,tak môžem si to dovoliť.
@veselo_neveselo Je taký normálny,občas si zafrfle.No už sme dlho spolu,už to není taká láska ako bolo na začiatku,skôr žijeme spolu ako priatelia.
@marcellka32 To pobavilo aj mňa keď mi to povedal
Manzel ma evidentne komplexy a preto chce aby si bola zanedbana, aby si sa necitila byt zenou, aby si nebola spokojna, ale idealne obezna s mastnymi vlasmi a krivimi zubami.
Nedaj sa odradit! bud sebavedoma
Zuby su hlavne zdravotný problém,az druhotne estetický. Na toto žiarliť je choré.
Povedz manželovi,ze zuby si do poroadku dáš,mas z toho komplex, a ze sa chces upraviť,ci uces, oblečenie, ved to robi vyzitku aj jemu, normálny,so zdravým sebavedomím by sa manželkou pýšil,a nie ju deptal a zakazoval, žiarli az chorobne.
@zmrzlinka2021 Neviem o tom že by mal komplexy,no on sa nejak extra nestará sa o seba
Wtf, starať sa o zuby je normálna vec, rovnako kaderníčka a nové oblečenie. Nepoviem keby ideš na plastiku, ale na zuby nemá prečo pan manžel žiarliť.
Preco vinis rodicov, ze sa ti nestarali o zuby? Ved hadam si si umyvala zuby od isteho veku aj sama a ak si mala dieru, ktoru si citila pod jazykom, tiez si mohla ist ku skolskemu zubarovi. Ved dievcata sa o seba staraju od puberty. A ty si zacala riesit zuby v 20ke. To chces povedat, ze uz vtedy si ich mala pokazene?
Keď si sa teraz začala viac o seba starať / ,často za tým býva nový partner ,partnerka.Tak možno preto je neistý …keby si sa v rovnakej miere o seba starala ,ako ste spolu,bol by zvyknutý ,nemal by hlúpe reči myslím ..
Zuby sú základ, ak to pán manžel nechápe, niekde sa stala chyba. Ak sa nazdáva, že to robíš, lebo plánuješ jeho výmenu za lepší model, on sám o sebe vie, že asi nie je ten najlepší, ale to by mal vo svojej hlave vyriešiť a nie žiarliť na zuby.
Zuby robia človeka 😊 som zubárka a sama vidím, ako aj len obyčajná výmena starých výplní človeka neskutočne zmení, dodá sebavedomie, tí ľudia sa zrazu začnú omnoho viac usmievať 😍 a to už nehovorím o veľkých rekonštrukciách.
Ale k téme, neviem aký máte inak vzťah, ale mne to príde ako by manžel nemal dosť sebavedomia a bál sa, že on pre teba nebude dosť dobrý. Dala by som mu jasne najavo, že on je pre mňa jediný a robím to hlavne pre seba, prípadne aj pre to, že chcem byť preňho krásna 🙂
sorry, ale to co je za pablba, ze ti frfle na starostlivost o zuby?? On ma v ustach co? 🤮
Mozno ma pripomienky prave kvoli tomu, ze zijete ako priatelia a nie ako manzelia. Tak vam to vyhovuje?
@oli18 nie kazda skola ma skolskeho zubara.myslim,ze tym chcela povedat,ze rodicia nedbali na prehliadky,ci dentalnu hygienu ked bola dieta
@oli18 Áno vinim rodičov lebo mi nekúpili zubnú pastu a kefku a neukázali ako sa majú zuby umývať.Do 18 som nemala žiadne peniaze,aby som riešila zuby.Ano mala som už ako dieťa kazy no nikto to neriešil.Az keď som začala zarábať som to riešila ja ako dospelá.
@retatka Ja som rada ak si spravím chvíľu čas na seba,nie to ešte hľadať niekoho iného.Na RD som sa nestarala lebo nebolo ani čas pri deťoch ani peniaze.Teraz keď má menší tri roky tak môžem riešiť aj seba.
@viestta Sme úplne obyčajný ľudia,žiadny krásavci.Mozno ho napadlo že chcem ho opustiť pre niekoho krajšieho,neviem čo mu blyslo v hlave.
@kaca222 Ani ja nemám veľké sebavedomie.Ako som písala hore vyššie som len sivá myška.
@ndrag On nerieši doktorov.To ja sa až moc starám o seba.Chodim každý rok na preventívku k obvodnej,gynekológ, zubár,na sono prsníkov atď.S deťmi tak isto chodím pravidelne k zubarke,k detskej atď.Manzel nič,on nemá žiadny zdravotný problém,tak ani nechodí k žiadnemu dr.
@komplikovana Vyhovuje nám.
@simona92101 Nie nechodila som k školskému zubárovi,ani k žiadnemu.Ako dieťa som spadla zo schodov a vykrivila si predné zuby ani to rodičia neriešili.Teraz by som to chcela spraviť dať si aj strojček na zuby.
Coze?? Ved zuby su uplne zakladna vec, Ved si nejdes dat silikony to kde si nasla takeho neandrtalca? Prepac som vytocena aj za teba. A zas ze rodicia zanedbali ale aj ty co si robila poslednych 15r ? Mlada zena trosku zober aj za svoje zuby zodpovednost.
@miadi Vieš aky sú drahý zubári?To človek aby šetril aj na zuby.Co som robila,vždy bolo niečo dôležitejšie.Svadba,hypotéka dom,potom deti a ja som ostala na poslednom mieste.
Daj si ten stromcek a na muza sa mozes z vysoka vyskierat aj na jeho blbe reci.
Autorka, ty sa nestaras o seba moc, ale tak ako treba. Ziadne moc. Zdravie je priorita a ako to niekto neriesi, tak to potom vela vypoveda. Konas spravne a nedaj sa odradit.🙂
Viem aky su drahy posledne som platila 400e za dve plomby na Svk :. A u nas detom 300 za jeden zub . Ale to je Proste nieco zdravotne Nie len esteticke a Musis na to obetovat.
Do tvojich 18tich boli zubari bezplatni. Hadam si niekde na strednej skole medzi spoluziackami na intraku neumyvala zuby, lebo si nemala kefku?
Ziarli asi si dost atraktivna aj bez toho prenho 🙂