Sme spolu 15 rokov… 2 deti… striedajú sa u nás obdobia, kedy je všetko fajn, obíjmame sa, pekne sa spolu rozprávame, dotkneme sa aj cez deň len tak, máme aj sex, hoci mužovi je stále málo, ale v rámci možností ok.
Zrazu príde obdobie, že môj muž má toho veľa v práci, alebo rieši niečoho navyše, vtedy ma úplne vypne, čo by bolo pochopiteľné na chvíľu, keď je napr. rozcestovaný, že musí sa venovať šéfovi. Ja vtedy s pochopením čakám, riešim deti, prácu, ostatné veci a potom keď sa vráti, zase má toho veľa, lebo dobieha veci doma a ja som bokom…. a končí to tým, že mne vyčíta, ze nesexujeme. Lenže on dokáže byť mesiac chladný, riešiť len povinnosti ani sa ma nedotknúť, nedať pusu, a mne sa tak strašne vzdiali, lebo to nechápem, že posledné na čom myslím je sex.
Nedokáže pochopiť, ako minubližuje, potom sa snaží 4 dni, dáva si pozor, či mi dal pusu, ale necítim záujem o mňa. Navyše sa často predo mnou ponižuje, že “ ak tak nie som chlap … “ .. “ keby si sa vydala lepšie, mala by si toto….” a caka, ze ja ho budem tahat z jeho komplexov, ktore ma vraj kvoli mne, lebo nesexujeme…..
Akoby postavil náš vzťah len ma tom, či sexujeme a ja nedokážem, ked ma ignoruje 3 tyzdne.
On si točí svoje, že nesexujeme a ja svoje, že si ma nevšíma. Pokiaľ by mal sex, z jeho pohľadu by bolo všetko ok…. vôbec by ho netrápilo, či ja som šťastná. Veľmi ma to trápi, cítime sa obaja nenaplnení, no nechceme ísť od seba, ako to riešiť? Keď. som sa ho pýtala, či to má význam byť spolu, tak m bolo do plaču, nechce ma stratiť.
My sme spolu 13r, mali to podobne. S tým, ze sme si prešli poradňou. Tam sme to všetko postupne prebrali. A začali budovať vzťah od začiatku - ako keby sme boli cudzi ľudia - spoločný obed, koncert, kino. Keďže nemáme kde nechať deti, vzali sme si dovolenku a išli na pol dňa na rande, kým boli deti v škôlke. Nám sa to podarilo, sme spolu, v sexe hľadáme kompromis pre oboch. Manžel prestal po 24r fajčiť, tak si myslím, ze sme na dobrej ceste. Sú aj blbe dni, ale tie už zvládame.
Drž sa!
@slovakboy dakujem ti…. mali sme velmi vela debat, kde sme si to objasnili… ked teraz naposledy mal to obdobie, ze ho vyplo, stale som za nim chodila, snazila som sa udrzat to blizko medzi nami, objat ho, ale bolo to ako ku skale chodit…. na nic sa nechytil a pokojne z toho mohol byt aj sex….po 2 tyzdnoch dobiedzania som to nevydzala psychicky…. zaseklo uz mna :(
@nique uz som nad tym uvazovala, ze oslovime poradnu…. aj som mu to navrhla, ale k nicomu sa nejde dokopat, veci vo vztahu riesim len ja….
Tak pokiaľ manžel nepochopí, že žena potrebuje cítiť záujem od muža aj skôr ako len večer 5 min pred sexom, budete sa točiť v začarovanom kruhu.
Každý máme obdobia kedy je toho naozaj veľa, ale správať sa k partnerovi “ako kameň” po celý čas kým riešim niečo iné, je hlúpe. Potom nech sa nečuduje že ty nemáš chuť na zblíženie, keď on je už konečne prítomný.
nemôžem si pomôcť, ale niečo mi to pripomína... tým pádom ja v tom vidím milenku.
Je to všetko o kompromisoch. Raz musí ustúpiť jeden a raz druhy. Ja mám tiež podobného muža. Nezdieľa so mnou žiadne starosti. Proste je taká povaha. Vtedy sa vtiahne do seba a rieši si ten svoj problém. Niekedy to trvá aj mesiac. Je to náročné obdobie pre mňa ale ja viem, že ma ľúbi. Dá mi pusu ráno a večer ale duchom je mimo. Jeho lásku vidím ale na inych veciach. Napr. odhrnul mi sneh z auta a naštartoval aby som sadla do teplého....a iné. Jedno čo ale viem, že naše milovanie potrebuje aby cítil moju blízkost a podporu. Možno si dakto poviete, že toto by ste nedokázali ale pre mňa to je len nejaké štádium nášho vzťahu kedy som ja tá, ktorá prejavuje podporu a pochopenie. Dlho mi trvalo dôjsť do tohto štádia. Ale, inak to bolo len o hádkach a nešťastí celej rodiny. Ja som ale toho názoru, že muž vytvára dom ale žena domov.
Tak to ťa chápem. Musí aj on sa snažiť a nie že sa urazím. Potrebuje si aj on ujasniť svoje hodnoty. Môže mať zlé pocity ale tie z niečoho vychádzajú - napríklad som vzťahovačný, sebecký, moja hodnota závisí od toho ako ma žienka ofukuje, ked sa budem durdiť ona ma bude ofukovat, hnevala ma že sa mi nevenovala tak nech teraz vidí ked ja budem trucovať. Treba mať pokoru a uvedomiť si že moje zle pocity vychádzajú z môjho hriešneho nastavenia. Stačí nejakú dobu tie zlé pocity prijať, prijať že aj ja som zlý, že aj ja môžem byt zlý, obrátiť list a povedať si, že ak chcem mať prijemne pocity asi by som mal robiť dobre veci a pocity sa dostavia. Neobviňovať ani seba ani teba a ísť ďalej.
Musite sa rozpravat, aj v tych tazkych chvilach. S kludom bez emocii. Mozno by vam pomohol parovy terapeut, nezda sa mi, ze by tento vztah bol v takej krize, ze ho treba ukoncit, len proste neviete si tieto “malickosti” vykomunikovat.
Inak mozno ked ma to hektickejsie obdobie, sex by mu pomohol sa uvolnit, tak ked on je zaneprazdneny, necakaj od neho nejake romanticke gesta, a skor sa ty chop nejakej iniciativy.
@slovakboy krasne napisane….ja som naozaj ten typ, co otvori debatu, chape, pocka… ale nechcem na seba beat to, ak on je nespokojny so sebou.. a hadze to na mna….citim dlhsiu ddobu, ze sa nestara o seba po dusevnej stranke, je nespokojny, vecne s niecim, teda aj so mnou :(
@vanilkovazmrzka ani ja nemam pocit, ze vztah je v deuolatnom stave, ale ak to nebudeme riesit, tak casom bude…. a vzdy to riesim ja … on sa odsekne, pripadne je zduty, ci posobi sklamane … vraj: naco sa mam snazit, ked ty aj tak nic….on za tym snazenim priste vzdy ocakava sex… a nie udrziavanie nasej intimity a lasky . nedokazem mu to vysvetlit
@panelacikova napadlo mi to… miluje nasu rodinu, ale vrta mi to v hlave…. uz som sa ho aj narovinu opytala a urazeny ostal
autorka, nechcela som ti chrobáka do hlavy dať, ale mala som kedysi taký 3-ročný vzťah, kde rok-dva celkom veci klapali a tretí to bolo podobné... zaneprázdnený, podráždený, sex raz za 2-3 týždne (vtedy sme mali 27 rokov, takže dosť čudne málo...) a potom som prišla na to, že šlo o sopľavú cca 22 ročnú kolegyňu, ktorá už mala 1 a 3-ročné decko. s ňou paktoval. takže preto mi som ti to napísala.
Dobrý deň, nechápete ako funguje mužské telo a myseľ. Je prirodzené, že chce sex kvôli uvoľneniu, aby pocítil od vás podporu a lásku. Je proti mužovej prirodzenosti prejavovať náklonnosť, keď má toho veľa v práci a nemá doma sex. Pre mužskú energiu je na prvom mieste práca, povinnosti a kariéra, až potom vzťah. Pre ženu je na prvom mieste vzťah a rodina. Prečítajte si knihu "Když jde o muže" od David Deida alebo "Ako pochopiť a zmeniť vzťahy" od Michal Drienik.
Inak povedané: Doprajte mužovi intímnosti a on vám dá lásku a pocit šťastia. Nedajte mu to a bude frustrovaný, zakomplexovaný a raz mu náklonnosť a príťažlivosť prejaví mnladšia žena, než ste vy a je vymaľované. Zdravý pud premôže bežný ľudský rozum. A viem ,že teraz mnoho žien krúti hlavami a chcu sa búriť. Ale toto je čistá pravda, čo som napísala.
@888elizabeth bohuzial je…. a mne to pride nefer…. ak je to spravne slovo v medziludskych vztahoch…
kup mu knihu : https://www.martinus.sk/?uItem=77294
Je to o komunikácii a potom ochote urobiť pre toho druhého niečo. Predpokladám že on nevie čo presne od neho očakávaš. No teda vie že chceš pusu a záujem keď dokáže pár dni sekať dobrotu. Len potom prestane zabudne že to treba robiť aj ďalej a ty keďže si sklamaná mu to nepovieš. Lebo očakávaš že to bude robiť z lásky a nie z povinnosti. A keby si mu to hovorila už by to bolo z povinnosti. Muž pokladá za dôkaz lásky sex, žene len to nestačí. Chce pozornosť. Porozpravajte sa znovu a povedz mu, že chceš aby ti prejavoval lásku. A porozpravajte sa aj o tom čo si kto predstavuje pod slovom prejavovať. Aj žena niekedy robí sex z povinnosti, tak sa nehnevaj keď aj on bude ti nosiť kvietky lebo je to povinnosť. Proste robte si navzájom dobre aj keď je to povinnosť, laska narastie a už to nebude povinnosť ale rutina. Mal by si nájsť a obľúbiť rutinu a budete obaja spokojní. nepochybuj o tom že ťa miluje, len ja viem, potrebuješ to aj cítiť nie len vedieť.