Ahojte. Vôbec sem neprispievam ale dnes by som potrebovala nejaké objektívne názory...
S manželom sme spolu skoro 2 roky, je to najlepší manžel akého som si mohla priať. Najlepší kamarát a proste všetko je dokonalé, spriaznená duša. Rozprávame sa o všetkom, doslova. Ale!. Snažíme sa o spoločné dieťatko... V podstate už od začiatku 🙂 Nedarí sa... A včera som sa dozvedela, že on už jedno dieťa čakal. Keď bol ešte mladučký. Dievča išlo na potrat. No ale nejako mi to zabudol spomenúť. :/ A ja som od včera z toho... ani neviem popísať... jednak sklamaná, že mi to nepovedal, aj keď to bolo dávno, ale myslela som že sme k sebe úprimní, jednak nasratá... A chcem asi len počuť, že to nemám riešiť keďže sa ma to nijak netýkalo, ale zároveň týka, keďže spolu sa nám nedarí aj keď by sme veľmi chceli... povedzte mi prosím ako by ste reagovali a či je môj smútok/hnev adekvátny... Alebo to hodiť za hlavu a nechať ísť?
@tesska41 on sa za to hanbí, preto ti to nepovedal. pre chlapske ego strašná vec, hlavne ak ju miloval..
@tesska41 každý máme nejakú minulosť.. Ty tiež... Co stalo predtým je jeho vec, isto mali na to dôvod, prečo to riešili ako to riešili... Rieš prítomnosť a ak je tak skvelý ako píšeš, tak aj budúcnosť spoločnú... A to ze sa nedarí niečo teraz, neznamená nič... Prešli roky, situácie a podobne... Veľa šťastia
@janai1 a ty by si sa nehnevala keby ste si s manželom hovorili fakt doslova všetko o sebe, o minulosti, o všetkom a zrazu sa dozvieš takúto "nepodstatnú" vec? Ja neviem či som divná ja, ale ja dieťa vnímam ako dar, a nepríde mi to ako niečo čo by bolo dobré zamlčať v takom otvorenom vzťahu...
@tesska41 tvoja reakcia je normálna. Je to určitý druh zranenia. Nepovedal ti všetko o sebe tým ti ublížil. Na ospravedlnenie treba ale ho pochopiť že sa ti to bál na začiatku povedať to ny si ani ty tak nezavesila na nie priateľovi toto hneď. A potom ti to aj chcel povedať ale už sa bál ako to prijmeš. Nesnaž sa svije pocity ignorovať. Aj sa hnevaj aj buď smutná ale súčasne sa snaž odpustiť a pochopiť. A kontroluj si myšlienky. Teraz ti to bude chodiť po rozume až pričasto a intenzívne. Ale po čase menej intenzívne a riedšie. Nekúp sa v zlých myšlienkach. Ony prídu ale spozoruj ich a vedome skús potlačiť myslením na niečo neutrálne alebo pekné. Uvedom si, že minulosť nemôžeš zmeniť, našťastie ťa nijako neovplyvňuje a nemá absolútne žiaden význam sa ňou zaoberať. Všetko je to teraz len o myšlienkach a predstavách. Je to len o tvijim vnímaní sveta. Mala si nejakú predstavu a očakávania a oni sa zmenili. Ono to prejde a postupne sa s touto informáciou zmieriš. Len sa vždy odchyť. Neobviňuj sa ani keď budeš teraz mať často hnev a smútok. Preži ho s dôverou a vedomím že prejde. Pocíť tú bolesť ale keď bude neznesiteľná hľadaj úľavu v rozhovoroch s manželom a zmene myšlienok. Keď bude aj tvoj muz teraz trpezlivý a nebude ťa nijako dráždiť bude si sypať popol na hlavu a bude smútiť s tebou tak za dva tri mesiace to budeš mat za hlavou. Zbierajte nové pekne zážitky aj keď vam bude teraz smutno. Zbierajte ich aj tak, potešia vás v podvedomí a aj neskôr z nich budete ťažiť.
@tesska41 vieš čo, podľa mňa to takto “ťažko” berieš pre to že vám sa nedarí… ale nehľadajú za tým nič čo tma nie je… bol mladý, ona asi tiež, rozhodli sa ako sa rozhodli, to bol vtedy ich vzťah a ich tehotenstvo a teba sa to teraz o xy rokov neskôr nejako netýka … ver tomu že keby sa vám darilo tak ta takto informácia toľko nerozhádže
@tesska41 nieje zač... S radosťou... Netreba Vzdy hľadať negatívne veci za danými situáciami... Ver, že isto to neurobil zámerne a isto mal zlý pocit z toho a možno aj koli tomu, že sa snažíte mal obavy ako ti to povedať a neranit ta( on tiež isto tu spravu neniesol dobre)... Nechaj minulosť minulosťou... Mate pred sebou všetku budúcnosť sveta, a mysli na to co Vás čaká.
.. Držím palce nech sa darí a vyjde všetko ako chcete 🤞❤️
mňa by to mrzelo a ničilo tak isto ako aj teba. asi dávaš do vzťahu viac ako on. Si úprimnejšia ako on. Keby to tak nebolo - už by ti povedal čo sa stalo kedysi. Za mňa podraz z jeho strany. Dávala by som si pozor na jazyk, pretože vidíš že aj on kalkuluje, tak by som kalkulovala aj ja.... riadne by to zamávalo vzťahom - teda z mojej strany určite.
suhlasim s @julie19 a tiez si myslim,ze preto,ze tebe sa teraz nedari otehotniet a on uz jedno cakal (je teda pravdepodobne,ze problem mas skor ty ako on) tak presmerovavas svoju frustraciu z tejto myslienky na "zradu" od manzela... A vies, su veci ktore sa tazko zdielaju po par mesiacoch znamosti, proste potreboval cas, nehladaj sa tym nic ine.
Tak ty si nahnevana nie preto, ze ti to nepovedal, ale ze s inou sa mu dieta "podarilo" a tebe to nejde. Nemyslim si, ze ide o uprimnost, ale o otvorenie ran tvojich vlastnych pochybnosti. To, ze tvoj sa partner xy rokov dozadu rozhodol, ze si dieta so svojou mladuckou frajerkou nenechaju je velmi osobna zaleziost a nechapem preco ti to vesal na nos. Skor by som sa zamyslela preco az teraz. Mozno chce hodit to, ze sa vam dieta nedari na teba. Nezacala si nahodou debatu, ze treba spravit testy plodnosti? Niektori muzi velmi tazko nesu, ze by mali podstupit spermiogram & spol. Je pravda, ze bola slecna vazne tehotna a bola na potrate? Nevymyslel si to? Nevymyslela si to slecna?
V kazdom pripade, nemas sa preco hnevat. Keby sa to stalo pocas vaseho vztahu - tak chapem tvoje rozrusenie. Ale, co on mal s inymi slecnami pred tebou, ta vobec nemusi trapit.
@tesska41 budem za zlu, ale ako prve mi napadlo: nemam problem, tak si ho ,,vyrobim".
Rozumiem tomu, ze kazdy sme ini, kazdeho sa dotkne nieco ine, ale moj subjektivny nazor je, ze prehanas.
Vsetci mame v zivote nieco, na co nie sme hrdi, tazko sa o tom rozprava, potrebujeme cas, kym to zo seba dostaneme.
Bud rada, ze mas manzela bez zavazkov a neries hluposti. ;)
Boze, nechajte tych chlapov aspon dychat. Fakt musis o VSETKOM vediet??
@tesska41 ver, že niecim podobným sme aj my prechádzali, preto viem, že nieje dobre riešiť minulosť... Každý sme nou nejak poznačený.. Ale máš šťastie.. Máš po boku skvelého muža a ver, že všetko ti pomôže zvládnuť ľahšie... Máš v ňom oporu, pochopenie, lásku a všetko ostatné príde... 😉❤️
@ayanamirei no, ja dieťa už mám, takže týmto smerom by som sa v tejto debate neuberala 🙂 ale ďakujem za názor
Nechapem,ako súvisí to,že jeho ex išla na potrat s tým,že sa vám nedarí počať dieťa.Kebyze je on žena,to chápem.Ale takto🤷...no tak sa ho opýtaj,prečo ti to nepovedal skor
@tesska41 ich rozhodnutie z minulosti sa ta netyka, to, ze sa vam nedari, s tym nic spolocne nema. To, ze ty beries dieta ako dar, nemusi platit pre vsetkych. Vidis problem tam, kde nie je. Mozno pre tvojho muza to vtedy lahke nebolo a preto to nespominal.
čo bolo, bolo a teba sa to nijako netýkalo, tak nevidím dôvod aby Ti to o tom rozprával. určite to nie je príjemná téma. a tiež to nemá súvis s tým, že Vám sa teraz nedarí.
Neblaznite, kazdy ma nejaku svoju minulost. Myslite na buducnost a silu pritomnosti. Myslite pozitivne. Kupte si MACU to pomaha na plodnost a chodte na pobyt 🙂
Ahoj @tesska41
Povedal ti to? Povedal. Je uprimny.
Tyka sa to teba a jeho? Netyka.
Ma to vplyv na to, ci otehotnies? Nema.
Tak sa nadychni, vydychni, spomen si na veci, ktore si mu ani ty este nepovedala, lebo ti to proste nenapadlo ;). A uzivaj si dalej takeho uzasneho muza. Podla popisu musi byt ;).
Ty uz dokonca svoje dieta mas, ale na nom ti vadi, ze kedysi jedno cakal? Neberie mi hlava, v com dokazu ludia najst problem.
Ďakujem všetkým za názor, potrebovala som len trochu podporiť a doplniť serotonín, niektoré odpovede mi veľmi pomohli, zlaté ste 😊 Vezmem si z toho niečo určite.
@tesska41 a ako to akože súvisí? Preháňaš a akurát si zbytočne ničíš vzťah