Manžel rád vidí emócie

28. dec 2024

Zdravím mamičky ,nenašla som takúto diskusiu, viem ,že zvláštna ale mňa to celkom trápy,že čoto je za povahu alebo nejaká nedajbože porucha ....manželom som dlho už cca 19 rokov ale žiaľ až nejaké dva roky sú všímam ,že on má rád emócie....to znamená, že rozčuli ma zámerne a on ma akokeby stoho radosť a mne to príde, že sa natom priživuje ,neviem ako inak nazvať ťažko sa mi to aj tu vysvetľuje....je iný podľa mňa ako bežný chlapy a príde mi to nenormálne aby robyl mi také veci aby videl či radosť či pri sexe sa sám priznal ,že on chce vidieť emócie či pri rozculeni ale robí to zámerne a ja žiaľ som si to uvedomila dosť neskoro....ako sa vraví nikdy manžela nespoznáš ani za 20 rokov.....ale óde oto hlavne ,že ja som unavená, vyčerpaná bez energie ,keď je on doma hlavne ,keď je preč počas týždňa pracovného v zahraničí ja som úplne iná žena ....zrazu mam energiu celkovo chuť do života a aj inú náladu ale keď je on doma som strašne unavená a dosť to aj namne vidno .Prosím Vás čosi o takjeto povahe myslíte????neviem či sa ja mýlim alebo si to nahováram ale mam dojem ,že sa priživuje natom na tých emóciách keď aj plačem ja to vidím on sa teší on ma akoby také uspokojenie príde mi ako upír ktorý pottebuje krv ale on naopak pottebuje emócie

moonlight1210
28. dec 2024

Kontrola. Uistuje sa, ze stale je dolezity. Sice zvratene, ale uistuje. Ze ti na nom zalezi.
Keby nezalezalo, uz davno by si nereagovala.

Uistuje sa, ze je relevantny.
Zaroven je to najjednoduchsi sposob. Ovela jednoduchsi, ako vyvolavat pozitivne reakcie. Ma rychlejsiu a viditelnejsiu odozvu.

Robia to aj manipulatori a narcisi.

koniarova
28. dec 2024

Stručne? Teší sa, že ti ubližuje. Toto chceš?

0silvia0
28. dec 2024

Narcisticka porucha osobnosti? Pozri ci to na neho nesedi

tykat
28. dec 2024

Ja pri mojej povahe by som mu take "emocie" ukazala ze by uz navzdy okolo mna chodil ako okolo kopy radioaktivneho odpadu ☠️ raz-dva by som vyliecila z tejto "poruchy".

ina2405
28. dec 2024

Toto by ma nebavilo žiť, ale just by som bola za ľahostajnú keby to skúsil x-tý krát. Problém ale je, že keď takéto hry začnú, vzťah ide do kytek...

januska12323
28. dec 2024

Keby rád videl emócie tak sa ťa snaží potešiť. Tvoj muž len chce aby mal navrch keď ťa naštve.

bobaas
28. dec 2024

Keď mi je lepšie bez partnera ako s ním, je na čase popremýšľať, či chcem partnera. Máš úžasnú výhodu... možnosť rozhodnúť sa

autor
28. dec 2024

@moonlight1210 ďakujem aj som si myslela len nebola istá...

autor
28. dec 2024

@koniarova nie ale už dlhé roky toto znášam a už som si asi zvykla ?milujem ho keby nie už dávno odídem...ja sa musím len naučiť nereagovať naňho ale je to ťažké

autor
28. dec 2024

@0silvia0 áno sedí mi to naňho ale údajne že vraj sa nacistický človek neukáže neskôr, že to už by mal od mladá alebo odjakživa a predtým,keď sme spolu začínali nebol taký vôbec..ono sa to tak postupne ukázalo a najviac po tých 17 rokoch

autor
28. dec 2024

@tykat a ako ?jasne,že raz ma tak rozčulil, že už aj napriek tomu ,že som to ignorovala šiel si stále svoje pokiaľ som sa nerozčulila ale to už bolo tak veru ,že som ponom vysávač hodila ...potom ostal kľudný ale až vtedy ,keď už ja som bola total ko z takého vypätia

koniarova
28. dec 2024

Čítaš po sebe? Tohoto človeka miluješ? Tak je problém v tebe, nie v ňom.
Vedome ti ubližuje

autor
28. dec 2024

@bobaas áno ale milujem ho ,máme spolu dve deti a nechýba nám nič prinom ,jediná vada je toto ale ma to veľmi unavuje ja by som sa mala naučiť nejak aby mi to toľko neubližovalo ale neviem ako

januska12323
28. dec 2024

No ako pošli ho doprdele hneď keď začne rýpať a odid z miestnosti. A keď sa ukludni opýtaj sa ho či nedokáže komunikovať ako normálny človek.

michal_dr
28. dec 2024

Autorka
...vyznie to kruto, ale lepšie ako med okolo úsť.
Muž, ktory miluje ženu... ano, občas je "sviňa" a zaripne, ale v zápäti sa ospravedlní a objíme, je to v podstate podpichnutie.
To, čo si tu však uviedla vôbec, vôbec nemá nič spoločné s citom, emociami, láskou k tebe. Povedal by som, ze si mu lahostajna, nic k tebe neciti a je mu jedno, ako sa citis ty, ze ti jeho spravanie ublizuje. Normalny inteligentny muž sa k žene takto nespráva a to ani ked je velmi velmi rozčúlený, vytočený.

Žial, ja to z tvojich viet vidim tak, ze je čas ísť...

Nehladaj v tom zmysel, prečo sa tak zmenil, môžeš byť akokoľvek úžasna, šikovná, inteligentná, starostlivá žena, mamina, nepomôže ani to, že máte deti... proste, to čo bolo medzi vami sa pokazilo a stala si sa mu ľahostajnou. Je to isto veľmi ťažké, tobôž ked si s detmi na vsetko sama, ale radsej byt sama ako s niekym, pre koho si "handrou" a vybija si na tebe zlo a robí mu to dobre.

Keď budeš šťastná ty, ver, že budú i deti 😉

Hlavu hore, vzťah je vždy o dvoch...
Toto však do vzťahu v žiadnom prípade nepatrí. Muž, ktorý zhadzuje ženu? Nie, určite nie...

ciernysokol
28. dec 2024

Mna by velmi zaujimalo, co to je, mne to obcas robi 8- rocny syn. Ale isto je to forma manipulacie. Skus na to nereagovat, odist od neho do inej izby. Mne pomaha nenechat sa vytocit (lebo presne po tom tuzi), reagovat kludne a dat primerany trest vo forme matematiky alebo gramatiky. On ked je vnutri nervozny, vybija si to na druhych a pomoze az hadka a krik. Ale mna uz nebavi kricat, tak sa snazim riesit to inak. Pamataj- on ta dostane,kam chce, nehraj s nim tuto hru.

autor
28. dec 2024

@michal_dr ďakujem podstate zato ,že ste mi otvoril oči ,áno už mi to niekto tiež povedal, že má neľúbi, keď sa takto správa a ano je mu úplne jedno ako sa ja cítim, on vždy povie ,že to ja som na vine neprizná si chybu a povie, že som moc precitlivelá...mne je len to ľúto, že som v takomto vzťahu vydržala toľké roky a stratila ich viac trápením z jeho chovania, keď má aj zlu náladu vyvršuje si to na nás aj na deti ja som rada ,ze je preč a že príde len počas víkendu domov ...

autor
28. dec 2024

@ciernysokol ďakujem vždy ma dostal kam chcel ale on má takú výdrž, že aj keď odídem niekde inde tak on príde aj tam zamnou a ide si svoje až pokiaľ áno poriadne nevybuchnem...už mám nervy v kýbli a začínam mať aj psychické problémy...

ciernysokol
28. dec 2024

Sadni si s nim a povedz, ze toto spravanie si neprajes. Ze si nebude na tebe vyvrsovat svoju frustraciu. Ked zacne a ty povies slovo Staci, musi prestat. Ak neprestane, bude to a to. Dosledok si urci sama. Je to velmi psychicky deptajuce. Ale on nie je male dieta. Nech ide za psychologom a ked ti planuje robit zle a odmieta prestat, zvazuj rozchod. Ja som sla z toho zosaliet a to jednam s dietatom. Ale dospelemu nerozkazes.

gribka1
28. dec 2024

Veď ho nevnímaj, máj ho jednoducho v oaži, akoby tam ani nebol. Nenechaj sa vyprovokovať. Veď to je smiešne, že vieš dopredu čo robí a aj tak ťa rozzúri. Keď sa mu nepodarí urobiť svoje, tak ty máš dôvod na radosť. Trošku vychcanosti. Ak ho to nezmení, netráp sa a ukonči to. Milovať niekoho, kto ťa neľúbi ti nič neprináša.

yvanielka
28. dec 2024

Veľa už baby napísali a trefne... ešte sa spýtam ako sa správa keď si chorá alebo keď máš nejaký sviatok?