Manžel prepadol viere a odmieta sex

7. apr 2023

Zdravim,

Manzel prepadol viere v Cirkvi a bohuzial kedze uz mame deti, nechce to robit so ziadnou ochranou, chce zit v cistote. Kym nebudeme otvoreni dalsiemu zivotu. Ja sa vacsinu casu staram o deti a dalsie uz neplanujem. Po poslednom druhom dietati sa otocil a prepadol cirkvi. Do vtedy pouzival aj ochranu. Ako to mam riesit?

lilyianka
7. apr 2023

Problém je,že nemáte sex alebo nechce používať ochranu?

terezka1947
7. apr 2023

Ako to mám riešiť?no s ním.
Čo my tu vieme poradiť,nepoznáme vás.

lilyianka
7. apr 2023

Keď nechce používať ochranu, tak si to pories ty (teliesko, antikoncepcia)

dzulli1980
7. apr 2023

Tak mu nedaj ... ho toto "svätuškárenie" rýchlo prejde.

guiseppinka
7. apr 2023

Vie o tom, ze odmietanie sexu v manzelstve je tiez hriech?

autor
7. apr 2023

Problem je, ze nemame sex uz 3 roky. Ja si nemozem dat nic, lebo vraj to viera nedovoluje a nechce, aby som ja nemala hriech.

reanda
7. apr 2023

a vadi ti len, ze nemate sex? ze zijes s magorom je v pohode?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka567899
7. apr 2023

@terezka1947 milujem takéto komentáre 🙄 toto kde sa nachádzame sa vola FÓRUM

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikyball
7. apr 2023

No len aby tento svatuskar nemal sex inde.

nevenka
7. apr 2023

Po 3 rokoch toto riesit na tomto fore a na Velky piatok? Neverim, ze si jedna zena pride pytat radu prave v tomto case, a po 3 rokoch trvania problemu 🤔. Mne to pride ako ucelove zase. Ked su tu najvacsie krestanske sviatky roka, tak sa tu zase musi rozvirit debata, skor hadky a osocovanie krestanov...Urcite by som to riesila s muzom skor, nie sem prisla napisat toto po 3 rokoch na Velky piatok. Nic v zlom, neverim.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
87sisa78
7. apr 2023

Ach tak si kupte antikoncepciu ved ako sa o nej dozvie?

terezka1947
7. apr 2023

@lenka567899 no ale musí to s ním riešiť,čo jej chces poradiť na základe "až" jedného príspevku,z ktorého vychádza ten muž,že je úplný hlupák?
My ju tu polutujeme,na neho ponadavame a čo vyriešime?
Keď im na ich vzťahu záleží,ešte sa ľúbia,tak to budú chcieť vyriešiť obaja.
Keď sa nemusia,tak nemá zmysel niečo riešiť,ani radiť. To už je začiatok konca.
A najpodstatnejšia vec,neverím,že to nie je fejk téma.

niekto2hy
7. apr 2023
reanda
7. apr 2023

@87sisa78 a naco jej je antikoncepcia, ked on s nou nesexuje? zacne az, ked bude rozhodnuty splodit dalsie dieta 😝

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terry658
7. apr 2023

Skúste liga pár páru. Učia ako praktizovať symtotemalnu metódu.

maxalla
7. apr 2023

To zalezi na tom, ci je to pre teba dolezite natolko, aby si kvoli sexu pristupila k rozchodu / nevere / klamstvu, alebo je pre teba dolezitejsie udrzat vztah, ktory s nim mas. V tom druhom pripade asi neostava nic ine, len sa prisposobit a pomoct si bez neho.

madeline1
7. apr 2023

ste manzelia, cirkev vam nezakazuje sex...ved i bez ochrany, nemusis otehotniet....problem bude niekde inde...takze odporucam rozhovor s manzelom

bylinka25
7. apr 2023

Jeden z podstatných znakov sviatostného manželstva je aj intímny život, je tvoj manžel uzrozumený s tým, že odmietanie manželských povinností je hriech?
Zhrnutie:
Neviem, koľko rokov ste manželia, tri roky ťa odmieta ako ženu.
Tebe bráni, aby si používala ochranu, to je v poriadku, uzavreli ste, pravdepodobne manželstvo v kostole. Čo znamená, že už nemáte deti, tak chce žiť v čistote? Jediné vysvetlenie je, že sa chce stať diakonom, to môžu aj ženatí muži, ale predsa aj takí žijú aj manželský život.
A vy obaja se boli kde, keď ste mali absolvovať snúbenecké náuky? Lebo tam ste asi neboli, alebo ste sedeli na ušiach, inak by ste vedeli, hlavne tvoj premotivovaný manžel, že používanie ochrany je hriech.
Ak teraz chce žiť v čistote, popiera sviatosť manželstva, nie je možné žiť v celibáte a mať manželku.
Nechápem, prečo sa potom ženil?
Vieš, pod lampou býva najväčšia tma, aj tí najkatolíckejší katolíci sú aj najväčší pokrytci.

torrente
7. apr 2023

Ja som raz dvoril takej ortodoxne veriacej a ja totálny ateista, to bolo presne že až po svadbe a len pre splodenie... Keď som ju stretol tak to nemala na čele napísané a zo začiatku som myslel že náboženstvo sa dá vydržať lebo ja som rád pozerával filmy s biblickými príbehmi, mytologickými bohmi, mám rád také egypty, grécko, rimanov, vikingov a ich bohov... Ale filmári to vedia dobre spraviť. V skutočnosti je náboženstvo nudné ale že strašne nudné. Žiadny Tór s kladivom, žiadny Zeus vrhajúci blesky, žiadny Anubis, Ra boh slnka, a podobne ako to poznám z filmov a playstation hier... Tak som jej povedal na rovinu že ma to nezaujíma a poslala ma dokelu. Raz som bol na omši a bola to totálna nuda. Nie ako keď pozeráte Herculesa alebo hráte Ragnarok.

miadi
7. apr 2023

Akoze 3r nemas sex a teraz cez velku noc to riesis na MK 😂neverim .

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
torrente
7. apr 2023

Sú ludia čo aj 10 rokov nemali sex a nemusia byť ani veriaci.

nwnw
8. apr 2023

Nech Ti ukaze kde to ma v tej viere napisane v pisme... To su take reci. Napr. tam nie je napisane ze mozete pouzivat elektrinu, elektricke spotrebice, auta, plyn. To bude tiez asi hriech 🧐. Fanatik dalsi.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
8. apr 2023

Rozdielna viera a neuznávanie zvykov z nej plynúcich sú dôvody na rozvod. Nerozumiem, že mu 3 roky trpis, že ťa odmieta. Ak nie je ochotný spraviť kompromis, nevidím cestu v takomto vzťahu.

terka402
8. apr 2023

Môžem vedieť akej viery je tvoj muž?