Ahojte, nikdy som si nemyslela, že toto sem napíšem. Dnes ma môj manžel tak ponizil ako nikdy. Mame dcéru, má 7 rokov a je momentálne chorá. Nejaká viróza. Na veceru som jej nachystala toast a odniesla do obývačky, nech to zje. U nas sa obývačke neje, u nás totižto neslúžia veci nám, ale my im 😖. Povedal mi, ze nech ide dcera jest do kuchyne k stolu, a ja ze nie, lebo je tam zima -vetral tam ale podla neho tam zima nebola. No dcere zima bola a ja predsa niesom debil, ze necham chore dieťa jest v zime. On ten tanier odniesol do kuchyne a ja späť dcére. Opakovalo sa to 3x......a po treťom raze na mna zuril jak divý chytil ma za ruku tak silno, ze mam na nej teraz odtlačky jeho a prstov a na dotyk ma bolí a surovo ma s tým tanierom strcil do kuchyne.....ja som nechápala co to stvára a ešte pred dcerou!!!! Idiot mam chuť ho nakopat. Malu som ukludnila, dala jej najest a spat no a tomu debilovi som to dala vyžrať. Ale stale mi to príde málo....v zivote si nedovolil na mna zdvihnúť ruku, nikdy mi nepovedal skaredo....toto je pre mna šok,naozaj neviem kde sa to v nom zobralo. Co mam robit? Ja naozaj toto tolerovat mikomu nebudem
@simonapdb asi tom je chyba....ma vsetko, esre ani caj si sám neurobí....a to ja pracujem, on je na opatrovaku
No sorry, musim sa zastat tvojho "debila", aj ked ani jeho reakcia nebola spravna. Ale ak mate nastavene, ze v obyvacke sa nema co jest, co je podla mna spravne, mala si to respektovat a nie si niečo dokazovat. Ked to chces zmenit, treba o tom diskutovat, ale nie v situacii, kedy riesis toast a dceru.
Podla mna si aj ty robila pekny cirkus a naschval si sa vracala s toastom do obyvacky, aj ked sa v obvyvke neje.
Co sa tyka zimi v kuchyni, neviem kde zijete, u nas cele dni su otvorene okna, ale tak si ho mala zavriet a dcera by prisla o 15 minut.
Muzi sa neradi citia v rodine ako posledni debilovia a chcu byt respektovani. Tiez nemam rada take spravanie, ked niekto sa snazi mi drncat na nervy.
Tie rôzne náznaky mi hovoria, že chlap má nejakú narcistnú poruchu, a s takými ťažko, veľmi ťažko...
@syslik81 provokovať? Prečo by malo byť všetko tak, ako to chce on? Veď z jeho strany to tiez mozem brat ako provokaciu, ze podryva moju autoritu pred dcerou takymto správaním....
@zmrzlinka2021 a aj keby, toto je dôvod robiť svojej žene k modriny a strkať do nej ako nepríčetný? No neviem, kfe žiješ zasa ty, ale v nasej rodine si otec v živote nedovolil co i len krivo pozriet na mamu a uz vobec nie predo mnou....
Jedna vec je, ze som mozno neurobila dobre, ale druha je násilné správanie pri takej banalite
A to je prvý krát, čo fyzicky prejavil nesúhlas? Za mňa je to úroveň 1,5 ročného dieťaťa, ktoré nemá kognitívne schopnosti iného vyjadrenia nespokojnosti. Ale aby dospelý človek nevedel povedať "bol by som naozaj rád, ak by dcéra večerala v kuchyni, lebo A, B a C, rešpektuj to, na čom sme sa dohodli", prípadne "toto si naozaj neželám, dohodli sme si takéto pravidlo, lebo A, B, C, tak to budeme hádam dodržiavať", alebo "budem súhlasiť pod podmienkou X, Y a Z", tam už musí byť nejaký deficit.
Komunikacia od zaciatku cele zle. A hentak detinsky sa provokovat a nosit tanier hore dole? O tom si ma co to decko myslet? Asi, ze rodicia su idioti 🙄 U nas aj ked jeden nesuhlasi s druhym tak v tej situacii to prezije a potom si to vyrozpravame. A hlavne ked sa jedna o jeden toast preboha.
Mohli ste to vyriesit tak,ze si mu mala slusne povedat,ze mala je chora a citi sa zle a dobre jej padne trosku rozmaznavania a pre tento krat jej dovolite jest v obyvacke a nic sa nestane,ak raz porusite pravidlo. A nie strkat si tanier z kuchyne do obyvacky. Ale to,co spravil je chore,vyvadzat kvoli jedeniu v obyvacke? Nikdy by som chlapovi neustupovala tak,ze vsetko bude po jeho a ja sa budem citit ako vazen vo vlastnom dome.
Toto mi pripomina - vyskusala si jeho hranice, provokovala si , je fajn ,ze si bola fyzicky potrestana, tak to niektorí rodicia robia svojim detom a uplne to je v poriadku podla nich🙂 ale ako dospelym sa to uz nepaci ze ano 🙂 tymto nenarazam priamo na teba, iba mi to strasne pripomenulo, to co sa tu vecne riesi 🙂
@thoughtfulweirdo prvýkrát. Druhýkrát mu toto neprejde, lebo u mna je násilie niečo, čo tolerovať nebudem. To co dom urobila ja je zas to, že s nim sa nedohadujes. On povie a hotovo. On s tebou diskutovať nebude. On nastaví pravidlá a nebude sa ta pýtať, ci s tým súhlasíš. A keďže nechcem žiť ako v base, tak proste robím tak, ako chcem...napriklad ako teraz. Nie, ja ho neprovokujem, ale on mi inu moznost nedava, kedze nastaví pravidlá a my ich podľa neho mame rešpektovat. Btw on blbosti v obývacke žrať môže, to je ok.
@autorka
VEd pisem, ze reakcia tvojho muza nebola spravna. Zlyhali ste obaja.
Ste rodina, mate si byt najblizsi ludia, vzajomne si pomahat, respektovat sa, nie "ist proti sebe".
Ty si sa spravala ako typicka "drama queen" a isla si... toto nielen muzi, ale napr. ani ja neznasam - je to nezrele spravanie, sebapresadzovanie a dokazovanie si, ze aj tak si svoje presadit. Toto nerobia predsa zreli ludia.
Pises o nasili zo strany muza, ale aj tvoje spravanie je urcitym druhom "nasilia", aj ked nie priamo fyzickym.
@marca12 ale ja som mu to povedala, argumentovala som, ze jej je zima, je pod dekou a je to iba vynimka. Ale on nie a nie
@simonapdb ona tiez sla formou nasilia. Toto si treba vydiskutovat.
Podla mna toto nie je ich hlavny problem, pravdepodobne maju dlhsie nefunkcny vztah, lebo tak ako obaja reagovali, je nepripustne.
@simonapdb
Este raz - citat poriadne 😉
Oni maju uplne iny problem, im vztah nefunguje, to co sa stalo, bolo len vyhrotenie situacie.
A prosim nenavazat sa do mna kvoli mojmu nazoru. Zrelost clvoeka sa prejavuje aj v respekte inych pohladov.
@zmrzlinka2021 pozri....mne on na vyber nedava. On povie , resp. zaveli a hotovo. Všetko je tu podla neho. Myslíš, ze sa takto žije dobre? On v živote nedal na mňa... každá jedna vec je tu podľa neho. Do domu sme prispeli rovnakym dielom, ale on nam dava jasne najavo kto tu velí....akokeby sme boli my hlupane
Fúha, nechali ste to zájsť do krajnosti. Z jedenia v obývačke sa stal mocenský boj: kto ustúpi, prehral! To je zle. ☹️ Dalo sa to celé riešiť aj ináč, pokojne. Zvoliť iný tón, trošku ho "poprosiť", sľúbiť, že dcérka nenatrúsi a že je to výnimočne, lebo je chorá.
Podla toho ako sa o ňom vyjadruješ ho neznášaš.
Ale žiješ s ním.
Nerozumiem.
@h2 lenže toto na nho neplatí....ja také nepoznam, ze okej dobre. On nastaví a koniec, amen...
@ckocka nie, ale týmto útokom u mna klesol a momentalne by som ho najradsej nakopala....ja v robote od 7:00 do 17 tej.... utahana ako kon. on doma s dcérou, msli navarené, upratané, jeho jediná dnesna uloha bola postarat sa o dcéru. Prišla som fomov, robila som s nou ulohy, okupala, nachystala veceru, ze uz budem mať kľud a toto som dostala....to ho mam teraz akoze chváliť????
@autorka
Je spravanie nie je dobre, a ty to sama vies. Ked bude klud, porozpravajte sa o tom, o vasom vztahu, o tom, co vam prekaza, co ta zranuje. Je potrebne tieto veci priamo pomenovat a tiez byt pripravena aj na konstruktivnu kritiku z jeho strany.
Problemy treba riesit. Toto co nastalo bolo vyhrotenie mozno rokov nefungujuceho vztahu.
Drzim palce!
@zmrzlinka2021 ešte raz....na nho toto neplatí. Aj ja robim chyby a správam sa tak ako nar dnes. Ale co akoze mam robit, ked ja mu poviem co nechcem aby robil co ma trápi a on to robi nadalej bez akejkoľvek snahy???
Stále nerozumiem. Takže toto bol ojedinelý výstup a inak si spokojná? Ak áno - vychladnite a potom vážny rozhovor, neviem prečo by si ho mala chváliť.
@ckocka no takto na mna ešte nevybehol a pred dcerou uz vobec nie. Pred nou sa nehadame.
U nás fungujeme tak, že keď je nasratá manželka, tak som ja ticho... a keď som nasratý ja, tak je ticho manželka. Nikdy nesmieme byť nasratí dvaja naraz, lebo to by dopadlo zle... jednoduché pravidlo, ale robí to zázraky. A správame sa k sebe ako k dospelým... ak napr. vidím, že je niečo pre toho druhého zásadná vec, tak ustúpim. Eskalovať konflikt pre takú somarinu? A ešte pred dcérou?
Btw, mne najviac jedlo chutí v mojej posteli... tvoj manžel by ma asi zabil.
nabuduce zavriet okno pockat az bude teplejsie a dat jej najest v kuchyni ..pripadne odniest jest do izby-naco provokovat? naco sa hada pred dietatom a ponizovat jeden druheho?