Manžel ma podvádza

28. feb 2022

Ahojte, manžel ma podvádza s kolegyňou z práce, viem to na 1000% pretože som mu na to prišla a mám aj dôkazy. On o tom zatiaľ ešte nevie, že to viem...Určite to už u mňa ale nebude trvať dlho a vyjdem s tým celým na svetlo sveta! Neviem ako to celé dopadne, chcela by som byť,,aspoň 2 ťahy pred ním" keďže je to človek, ktorý je nevyspytateľny, sebec a klamár a jeden nikdy nevie, čo od neho môže čakať. Rada by som si prečítala názory a skúsenosti žien, ktoré mali/majú aktuálne takýto problém. Ako ste riešili, respektíve ako riešiť takúto/podobnú situáciu? Ešte by som stručne doplnila: žijeme spolu 15 rokov a máme 1,5 ročnú dcérku, ktorá otca veľmi ľúbi...

pribinak
28. feb 2022

Určite by som požiadala o výživné pre dieťa a pre seba.
Nevieš ako zareaguje a či bude ochotný prispievať

pbra40
28. feb 2022

- zhromazdit na jedno miesto (najlepsie mimo bydliska, napr. U rodicov) rodny list dietata, sobasny list, tvoje a dcerine pasy a doklady
- prefotit si jeho pracovnu zmluvu s vyskou platu, pripadne vytlacit vypisy z uctu, kde mu chodi vyplata. Najlepsie 2 roky spatne
- neviem ako ste s majetkom, ak je napr jeho nehnutelnost, tak si pripravit doklady k hypoteke (splatky splatene pocas manzelstva)
- ak si finacnovala nieco, co je v jeho vlastnictve (prerabka), tak ucty o plateni tej prerabky
- ak sa chces rozviest, ist na urad a vybavit si zverenie dietata do starostlivosti
- zrusit ho ako disponenta na ucet
- ak je nehnutelnost nahodou tvoja (pred manzelstvom), tak prehlasit vsetky energie na teba
A este ma asi aj nieco napadne 😉 drzim palce

pbra40
28. feb 2022

- ak mas zivotnu poistku, pripadne nejake sporenie pre teba ci dceru, tak ubezpecit sa, ze su na tvoje meno
- rodinne pridavky a platby z Upsvar presmerovat na tvoj ucet
- telefonny operator
- a este by som si aj zmenila vsade hesla (internetbanking, gmail, telefon, modrykonik 😉, )

janula12345
28. feb 2022

Otazka je, aka je vasa situacia- bytova, financna, kto kde disponuje, nedisponuje... je zamestnany alebo zivnostnik, a teda majetok aj na firmu... toto vsetko zavazi a podla toho, co chces docielit, sa musis pripravit. Presne ako napisala pbra40. Alebo...mas dost financii? Ak nie, skus si ich co najviac zo spolocnych nahromadit... hotovost. Proste vela zalezi, ako ste.

sofia1979
28. feb 2022

@pbra40 perfektná si👍😊

drzaopica
28. feb 2022

A ty ho ľúbiš?chces sa rozviesť, alebo spraviť scénu počkať a odpustiť?

pbra40
28. feb 2022

@sofia1979 zial, len skusena 🤪
A este ma napadlo, odlozit si aj dokazy o nevere, ak to trva dlhsie, tym lepsie. Ak sa chces teda rozviest. Kedze mate dieta, bude to zaujimat socialku a kuratelu.

madeline1
28. feb 2022

Dolezite je, ci sa chces rozviest alebo nie. Dolezite je aky je dovod toho preco sa to deje a ci ti zalezi na tom, aby sa to nedialo a boli veci ako pred tym. .. Dolezite je, ci ho mas rada, alebo ci sa citis byt urazena. Nie je spravne veci vykricat do sveta, cim menej ludi do toho zatiahnes, tym cistejsiu hlavu budes mat, ries veci s chladnou hlavou. Teraz je dolezite, co chces ty a on, rozvod nie je jedinym riesenim, ak to vy dvaja nechcete, zaroven mate 1,5 rocnu dcerku....je to len medzi tebou a nim. Poriadne porozmyslaj ako sa s nim o tom porozpravas a co idete s vasim vztahom robit.

janickacrazy
28. feb 2022

@pbra40 hlavne to heslo na modrého koníka ma dostalo 😂😉🤯

huxy
1. mar 2022

@janickacrazy no ale nieje to odveci. Moj ex sa mi nabural do uctu na mk pol roka po rozvode.
A teda heslo zmenit, aby ani nahodou nezistil, co pripravuje.

pbra40
1. mar 2022

@janickacrazy presne, vela manzelov by bolo prekvapenych, keby videli, co ich manzelky popisali o ich rodine na modrom koniku 🤣🤣🤣🤣🤣

janickacrazy
1. mar 2022

@huxy fíha, to by ma fakt nenapadlo

mihulam
1. mar 2022

ako pisala madeline , ak to vies skus si nechat cas trosku vychladnut (aspon 3 dni) a pozriet sa na vec triezvo. Prestuduj si dokazy a skus prist na to co by mu mohlo chybat vo vasom vztahu. Toto sa bohuzial casto deje ked pridu deti, a matka sa viac venuje dietatu ako manzelovi hoci si to neuvedomuje prip sa hradi tym ze je vsetko v poriadku. Ja by som uz cirkus nerobila, uz ste dlho spolu, a si dospela zrela zena, takze kludnu konverzaciu. Otazky typu co bolo pricinou ze to spravil, co od teba ocakava, ako si predstavuje vas vztah nadalej, prip buducnost ako taku. Ono je nemozne aby clovek v zivote nestretol niekoho kto mu je simpaticky a ak s nim v praci travi vela casu tak je tazke odolat, je mozne ze odolaval, aj to ze ho trapi svedomie, no nevie si rady s tym co mu chyba, tam poradi najlepsie odbornik. Kazdopadne drzim palce, 15 rokov nie je malo, mylsim ze stoji to za to zabojovat a nevzdavat sa.

karolinakr
1. mar 2022

Jednorazova nevera sa da odpustiť, ale to uz je na vas, ako sa rozhodnete..ale že je sebec a klamar, to by ma asi viac trapilo a zrejme v tomto pripade bude viac hladieť na svoje pocity ako pocity okolia

flimelka
1. mar 2022

paradne rady ti tu dali 🙂 myslim ze ak sa ich budes drzat tak budes o krok pred nim, uz som len zvedava ako zareaguje, ci sa bude vyhovarat.

jana_vaj
1. mar 2022

Dozaista by som myslela na to aby proste som bola zabezpečená aj s deťmi, aby som mala nejaký ten plán čo ďalej.

eliaska101
1. mar 2022

A ako si vlastne na to prišla? Pozrela si mu mobil alebo si ho aj videla s nejakou?

nadula01
1. mar 2022

@pbra40 s tebou by som sa nechcela rozvadzat :D

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
acrobaleno
1. mar 2022

@athom Ježiško, no chudáčik maličký, jemu doma niečo chýba, tak chodí t*tkať mimo. Chlap má rozum a aj hubu, tak to mal použiť a povedať jej to sám.

katkati
1. mar 2022

@athom Pochybujem, že ona pri ňom za tie roky mala všetko 100%-tné.

tatianna56
1. mar 2022

osobne neviem, ci by som si to takto vedela nechavat pre seba a cakala neviem na co. hned by som mu to splechla do tvare, nech vie, ze to nie je len tak a proste zakazdym sa na taketo veci proste pride. zeny maju na to cuch

misinka26
1. mar 2022

Ahoj
@pbra40 to krásne zhrnula, ja by som ešte dodala aby si navštívila príslušný UPSVAR a do spisu oznámila čo sa stalo a čo ideš robiť (ak by si náhodou chcela s dieťaťom odísť). Predídeš tak zbytočným ťahaniciam ak by pánko chcel podať predbežné opatrenie na UPP k dieťaťu. Potom smer právnik - alebo niekto kto ti s tým pomôže a nasmeruje ťa. A v neposlednom rade psychológ - budeš potrebovať byť emočne silná pre seba aj pre dieťatko. Nerob unáhlené kroky (to mne mohol niekto poradiť ale vieš každý sa učí na vlastných chybách). Držím palce chce to veľa síl ale zvládneš to. A ako nás všetky aj teba to v konečnom dôsledku posilní 🙂

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
misinka26
1. mar 2022

@athom A to by ma zaujímalo o čom asi by sa mali porozprávať ? O tom ako chudáčik maličký musel trt**ť kolegyňu lebo jeho manželka čo sa stará o neho a ich malé dieťa do hostatočne neofukuje? Z vlastnej skúsenosti viem, že keď raz takto muž riešil manželské problémy, urobí to znova. Ale pre pánov tvorstva je zjavne jednocuchšie riešiť problém v cudzej posteli...

kvetinka75
1. mar 2022

@pbra40 ten modrý koník 😅 to si zabila. Ale inak súhlas vo všetkom. Netreba hneď hr všetko riešiť. Na takéto veci sa treba pripraviť a premyslieť si čo a ako.

karolinakr
1. mar 2022

No a rozmyslas o rozvode po 1 nevere? keby klacal a sypal si popol i tak ho neprijmeš?

7miriam77
1. mar 2022

@athom to snad nemyslis vazne....keby teba podvadzala zena, tak sa s nou v klude porozpravas, co take jej chyba? 😒

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
huxy
1. mar 2022

@athom autorka pise ze dotycny je sebec a klamar. Takze na co sa snazit o cokolvek?
Neviem, ci mali v manzelstve ine problemy. Ale ja si myslim, ze ani autorka nebola s muzom 100% spokojna, napriek tomu ho kvoli rodine nepodviedla. A toto uz je posledna kvapka.