Manžel ma nepriťahuje

27. máj 2024

Ahojte, boli ste niektora v podobnej situacii? Prosim nezrujnujte ma uplne… Som mlada, mam pred 30, s manzelom sme spolu 5 rokov, 2 roky manzelia, byvali sme spolu aj pred svadbou, nemame deti. Moj problem je ten, ze ma manzel prestal pritahovat. Je to skvely muz, starostlivy, lubi ma nadovsetko, no nepritahuje ma.

Moj manzel nie je moj typ po fyzickej stranke, no vzhladom nato, ze som ho lubila a vzdy mi to kompenzoval tym, aky je, tak mi nikdy nenapadlo pozerat sa po inych chlapoch alebo tak… a preto som to nikdy nevidela ani ako problem pri uzatvarani manzelstva.

Uz niekolko mesiacov, mozno aj pol roka, si zacinam uvedomovat, ze to asi problem bude. Zijeme spolu pekny zivot, mame pracu, byvanie, nehadame sa, no vobec nemam chut na sex, a mam pocit, ze ho zacinam brat ako starostliveho spolubyvajuceho.

Neustale sa obzeram po inych muzoch, sex mi chyba ale necitim nic sexualne k mojmu manzelovi.

Boli ste niektora v takejto situacii? Opravilo sa to? Je mi z toho celeho smutno, mam pocit, ze cely ten vztah len kazim a mohol by byt so zenou, ktora mu vie dat toho viac ako ja…

majka36912
27. máj 2024

Nie je to len take obdobie, ze mas toho viac, nejaky stres v zivote, zmenilo sa nieco podstatne vo vasom vztahu?

pininka1
27. máj 2024

Ja si myslím, že keď máte pekný vzťah mali by ste na tom zapracovať, určite sa aj otvorene o tom porozprávať. Ak sa však nič z tvojej strany nezmení co sa týka tej príťažlivosti k nemu asi bude lepšie kým nemáte deti ísť od seba. Časom to bude veľké trápenie pre oboch.

autor
27. máj 2024

@majka36912 nezmenilo sa praveze nic… naopak mam pocit, ze prezicame obaja aj po pracovnej stranke konecne pohodove obdobie….

autor
27. máj 2024

@pininka1 este som mu to takto na rovinu nepovedala, ani neviem kde zacat… ako nato ist… urcite chcem predtym zajst asi za nejakym odbornikom, ktory by mi mozno pomohol ako to komunikovat, aby som mu tym co najmenej ublizila. Kazdopadne vsimol si, ze som ina

pininka1
27. máj 2024

Myslím ze uvažuješ veľmi správne. Zrejme z tvojej strany je to už len kamarátstvo. A kamarát a manžel to je naozaj veľký rozdiel.

babovka2321
27. máj 2024

Co ak by tu pisal chlap, ze ho zena uz nepritahuje, ze jej je vdacny, ze mu porodila deti, ale jednoducho vytahane prsia a strie, ci par kil naviac uz nie su prenho pritazlive, ze uz je len ako kamaratka, aj ked robi prenho prve posledne, radsej sa poobzera po nejakej 20tke, co nema znicene telo... Chudak chlap aj cele muzske pokolenie. Naco si si ho brala? Aby sa raz v buducnosti karta neobratila a tvoj buduci ta odkopne, lebo sa mu len tak znepacis.

anna777115
27. máj 2024

Ešte dobre, že nemáte deti.Ja, ti poviem osobnú skúsenosť. Zažila som v živote, keď som bola mladšia, vzťahy s takou chémiou a príťažlivosťou, že som lietala v oblakoch a výsledok bol , že dotyčný bol úplne nepoužiteľný do partnerského a rodinného života. Naopak láska a vzťah medzi mužom a ženou sa buduje celý život a chémia, je síce dôležitá na začiatku vzťahu, ale na 80% vyprcháva , kdežto láska, úcta, dôvera sú hodnoty na ktorých sa dá stavať a vylepšovať vzťah aj po intímnej stránke. Neverím, že je niekto taký či už žena, alebo muž čo má motýle v bruchu pri jednom partnerovi päťdesiat rokov, ale to neznamená, že nemôžu prežiť spokojný, naplnený, plnohodnotný, partnerský život.

majka36912
27. máj 2024

Popravde tiez som to mala tak, vyse roka, ze aj ked mi sex chybal, nejako som ho nechcela mat s nim a v podstate s nikym. Nepovedala som mu to takto, lebo som nechcela, aby sa ho to dotklo, ale viem, ze ho to trapilo a mna tiez. Prechadzala som si ale velkymi zmenami, cize skor som mala pocit, ze som sa nejako zablokovala v tomto smere a dufala, ze to prejde... A ono to vazne preslo, len som si musela v sebe ujasnit nejake veci. Bolo by dobre asi naozaj to, co si napisala, poradit sa s odbornikom, ak to citis takto, kym este nemate deti. Je jasne, ze po rokoch vztahu uz to nie je ako na zaciatku... Clovek presne vie, ako ho ten druhy chyti, co presne mu bude robit a ako mu to spravi, nikto ma nepresvedci o tom, ze sex po rokoch nesklzne do istej rutiny a rutina uz nie je taka uspokojiva. Na dalsej strane ale sex v dlhorocnych partnerstvach nabera na kvalite, cize aj ked ho byva menej, tak byva uspokojivejsi. Nemoze ist len o to, ze uz ti ta rutina nevyhovuje? Mozno by pomohlo, ak by ste vyskusali nieco nove v tomto smere.

baboobchod
27. máj 2024

Neopravilo :( keďže si mladá a nemáte deti, hľadala by som inde. Toto nedopadne dobre bohužiaľ…

autor
27. máj 2024

@majka36912 akokolvek sa si to snazim v hlave urovnat, tak proste neviem sama dojst k zaveru, co by sa muselo zmenit… muz si vsimol, ze som ina, navrhli sme spolocne, ze zacneme znova viac randit… no vobec sa to nezmenilo k lepsiemu. Viem, ze by pre mna urobil cokolvek, to ma na tom celom najviac trapi

dusankomoj
27. máj 2024

Moja babka hovorievala,že keď je koze moc dobre,tak sa ide kĺzať na ľad. V tvojom prípade to celkom platí. Nemáš starosti,tak skúmaš blbosti. Na vzťahu treba pracovať a keď si nevieš pomôcť sama,tak nájdi odborníka.

anna777115
27. máj 2024

A na začiatku vzťahu, ťa priťahoval, alebo tam z tvojej strany nikdy nešlo o príťažlivosť?

majka36912
27. máj 2024

Chapem ta, musi to byt tazke, ked v inych sferach si rozumiete a je ti velkou oporou, ale tato stranka uz nejako nefunguje. Je dobre, ze sa to snazite riesit. Mozno naozaj pomoze sexuolog. Mala som znamu, ktora bola frigidna, vyslovene odmietala intimitu aj napriek tomu, ze mala viacero dlhorocnych vztahov, vzdy to stroskotalo prave na tomto. Vdaka sedeniam sa jej to pomohlo celkom pekne upravit a dnes sa s manzelom dokonca snazia o babatko. Drzim vam palceky, bola by skoda, ak by sa vam toto nepodarilo prekonat.

kitycat
27. máj 2024

Ani ja nejdem z mojho muza do kolien.

To divoke som si odzila a teraz chcem pevny vztah, humor, lasku a sex. Sex na zaciatku vztahu bol iny ako je teraz.

hankm
27. máj 2024

- z akeho dovodu ta nepritahuje? Je uplne fyzicky odlisny typ od toho co ta pritahuje? Vedel by to napr zmenit? ( cvicenie, vlasy, styl obliekania…)
- po akych muzoch pokukujes? Obycajni alebo vyskovene atraktivni ?
- nemoholoa sa tvoja chut na odlisny typ muza zintenzivnit tikanim bio hodin, kedy nevedome hladas vyslovene oplodnovaca so silnymi maskulinnymi genmi (bez ohladu na charakterove, socioekonomicke, hodnotove kvality) ?
- myslis si, ze ste z hladiska atraktivity na inych “leveloch” ? Napr, ze si atraktivnejsia ako on?
- myslis si, ze mas realnu sancu na zalozenie novej rodiny s muzom po akych pokukujes?

Sice som skeptik, a tym, ze nemate deti je v zasade rozchod jednoduche riesenie a asi by som tipol ze to tsk skonci…. Druha vec, necakaj, ze potencialne randenie bude prechadzka ruzovou zahradou, a ze to bude ako zo serialu. A zaver, ja ako muz zasadne nechcem byt so zenou, ktora so mnou nechce mat sex….. ruky mam zdrave. Este je moznost, ze sa pragmaticky dohodnete, a kazdy si najde na sex ineho partnera tzv tradicna rodina ;)

stanulienkat
27. máj 2024

Vieš ako sa hovorí-v susedovej záhrade je tráva vždy zelenšia. Ja si myslím, že len stagnujete vo vzťahu a toto isté by ťa čakalo pri akomkoľvek chlapovi na svete. Aj pri Bradovi Pittovi. Na vzťahu treba stále pracovať, nemôžeš očakávať, ze s niekým budeš mať motýle v bruchu 15-20 rokov. To tak nefunguje. Musíš si napísať pre a proti, ci s týmto mužom zostať. Musíš si predstaviť, či by bol z neho dobrý otec, ci je spolahlivy, starostlivy. Vztah nie je len o sexe, ten je síce dôležitý, ale vo vztahu je veľa premenných. Ale ak sa mas trapit a ste bez deti....tak ...

autor
27. máj 2024

@hankm cely zivot ma pritahovali muzi, ktori boli extroverti, skor elegantni muzi. Moj muz je zaryty introvert profesionalny sportovec. Nie je to uplne o vyzore ale celkovo o charizme. Vzdy som randila s vyslovene atraktivnymi muzmi, atraktivnejsimi ako je moj manzel, takze nie je to o tom, ze len pokukujem po muzoch mimo moju ligu.

autor
27. máj 2024

@stanulienkat moj problem je, ze ja si s nim neviem predstavit deti z toho dovodu, ze si nim nie som 100% ista prave kvoli tomu, ze ma prestal pritahovat

stanulienkat
27. máj 2024

Tak radsej zid z kratsej cesty, kym nemate deti. Chudaka ho ranis. Preco si si ho vlastne vzala?

jeennyv
27. máj 2024

Vzala si si ho z nespravneho dovodu, pises ze nikdy nebol fyzicky tvoj typ..ako pre kazdeho je pritazlive nieco ine..ale musi tam byt aj nieco fyzicke preco ti partner vyhovuje..lebo presne potom clovek dojde do bodu, ze ano ten clovek ja na mna uzasny a je mi s nim dobre, ale ako s kamosom…nie si sama ludia sa musia aj fyzicky pre nieco pritahovat, aby fungovali, ked to tak nevidis nenajdes to…budete zit len ako kamosi

hankm
27. máj 2024

Zda sa, ze si s nim ostala preto, ze ti dal nieco, co ti nedali ti ostatni.... teraz je otazka, ci najdes prave takeho ktory bude "all in". Ale def. nechaj ho ist vlastnou cestou. No ani tvoja nebude uplne jednoducha, sklamani bude vela, a konkurencia este vacsia. Tu plati to povestne, 20 % muzov suka 80% zien a 80% suka 20% zien. A tento typ co opisujes je presne tych 20%. Ale ano, mas na to, tak bojuj. Drzim.palce.

janickacrazy
27. máj 2024

No len aby si potom nelutovala. Tvoj muž je pravdepodobne dobrý manžel, starostlivý, ľúbi ťa a dal by ti aj modré z neba. No práve preto je pre teba neatraktivny. Lebo ty by si chcela nejakého nedostupného krásavca, ktorý ťa možno bude časom podvádzať alebo vôbec nemá záujem o vážny vzťah alebo tam bude niečo iné, čo ti bude vadiť. Potom si spomenies na svojho bývalého muža, no bude už neskoro. Ale komu neni rady, tomu není pomoci.

ktochytavzite
28. máj 2024

@babovka2321 tak lepsie mu to teraz oekne vysvetlit ako neskor ked budu uz mat deti,nie?Su obaja mladi,este mozu zacat nove vztahy s niekym inym,co to beries tak tragicky?
autorka, ja by som uvazovala asi ako ty,pokial
nemate deti nebude to take strasne asi ani pre muza,nemusis si nic vycitat,je lepsie byt ferova teraz na zaciatku a ko neskor rozbit rodinu.To ani tak nezalwzi ci ste manzelia alebo nie ste,akurat asi to ru mnohe prezivaju lebo mate papier ,bez papieru by ti tu asi radili odid od neho,

tinqua
28. máj 2024

Na dost dlho si vypadla z randenia, hra sa trochu zmenila...ked vidim slobodné zeny z okolia a sledujem ich tinder/badoo dobrodružstvá, tak sa mi chlpy jezia...to len na okraj, ale debilov je pretlak (obe pohlavia, vsetky identity). Ludstvo objavilo terapie, hlada svoje vnutorne dieta, vsetko je toxic, vsetko je red flag...niekto to nazyva uvedomenim si seba sameho a niekto sebestrednost asi podla toho na ktorom konci problemu stojis 🤷‍♀️...z tohoto by mohla byt samostatna diskusia, v kazdom pripade toto je problem, ktory by si si mala vyriesit bez sugestivnych rád z mk. Mam dojem, ze si citlivy a tak trochu strateny človek...ked to odpiskas a pohnes sa dalej, daj si zalezat na tom, aby si si predtym bola istá, ze si urobila vsetko preto aby to mohlo fungovať...lebo sa v tom stratis este viac, vycitky svedomia, plac a spomienkovy optimizmus, je to kolotoc...a potom aj fyzicky dokonaly chlap sa okuka, mala si predtym aj inych krajsich, tak si pospominaj preco to skoncilo...z nejakeho dovodu ta az tento clovek dostal do manželstva...ja neviem, ale problem mas ty a nie manzel (to k radám, ze ON keby cvici, zmeni uces, inak sa oblieka...blbost) a ty ho musis riesit...on vidi, ze si sa zmenila takze moze len premyslat co sa deje a ty cusis a snivas o sixpacku (viem ze prehanam). Musis mu povedat co prezivas skrátka. Len sa zamysli nad tym, ze on vzdy vyzeral tak ako vyzera a ty si to v pozadi vzdy citila a neriesila ...nevin ho z toho, ze nie je dostatocny pre teba...toto nie je o nom.

paty277
28. máj 2024

@tinqua lepšie by som to nenapísala 👍

retatka
28. máj 2024

Neostala by som v manželstve ,pokiaľ nieje funkčné.Intimita vám nefunguje ,to chceš ostať do konca života v celibáte alebo sa budete podvádzať ?Nie ,život máte len jeden ,tak ho nepremrhaj .Buď fér voči tvojmu mužovi ,ak ozaj nieje záchrana vzťahu ,treba vyložiť karty na stôl a nechať ho ,nech si aj on môže nájsť ženu ktorá ho bude milovať so všetkým ,čo k tomu patrí a nebude slintať po iných .To si tvoj muž nezaslúži .Ukončila by som toto trápenie a v dobrom sa rozišla .Keď spolu ostanete neskôr to budeš veľmi ľutovať ,že si prežila nenaplnený život s kamarátom vo vzťahu .

teo3971
Odpoveď bola odstránená
Zobraz