Mám strach z ďalšieho tehotenstva. Koľko prežijú spermie mimo ľudského tela?

5. apr 2022

Dobrý deň,
Mala som veľmi zlý priebeh tehotenstva a ešte horší pôrod. Pri pôrode som takmer zomrela. Dlhšiu dobu som nemohla byť po pôrode so synčekom. Teraz sa veľmi bojím ďalšieho tehotenstva, tento strach je pomaly neovládateľný a ja začínam byť paranoidná. Bojím sa, že otehotniem hoci viem, že robím všetko preto aby sa to nestalo. Po pohlavnom styku s partnerom mám veľmi veľký strach hoc viem, že používame prezervatívy. Napadajú ma aj vecí typu, že môžem otehotnieť aj keď sa dotknem veci, kde by spermie po pohlavnom styku mohli ostať. Napríklad ak si sadnem na posteľ kde sme mali pohlavný styk a takto podobne. Chcem sa spýtať koľko prežijú spermie mimo ľudského tela? Na posteli? Vo vode? a takto podobne, Potrebujem sa uistiť, že tento môj strach je neopodstatnený. Inak budem musieť naozaj riešiť psychológa ak nie rovno psychiatra no najprv by som s tým chcela zabojovať sama. Ďakujem za odpoveď. a prosím nesúďte ma.

andrea_prestastna
5. apr 2022

Prosim nastiv psychologa pomoze ti

miadi
5. apr 2022

Rovno hladaj odbornu pomoc lebo to Snad vies aj tak ze takto otehotniet je sanca 1%.

stastna17
5. apr 2022

ak uz vec ktoru nevies ovladat meni tvoj zivot a stava sa neovladatelny ako pises ze skumas kde je aka spermia, treba navstivit psychologa, psychiatra, len ti to pomoze.

ckocka
5. apr 2022

Uistenie ie že je to neopodstatnený strach ti nepomože, pretože logicky v tomto smere neuvažuješ.

ivca88
5. apr 2022

Ked by som už bola takáto, bežím k doktorovi po antikoncepciu
A ak by ani to nestačilo, tak si dám rovno spraviť sterilizáciu / poprípade pošlem muža na sterilizáciu a je to..
Nenechala by som strach aby ovládal môj partnersky život, poprípade by mi ovplyvňoval chuť a priebeh samotného sexu ..

My máme po sterilizácii a nemohli sme sa lepšie rozhodnúť. Máme pokoj a teda užívame si to na 110% 😉😁

h2
5. apr 2022

To by museli byť tie spermie iní horolezci, aby si otehotnela z toho, že si sadneš na posteľ, kde ste mali sex. Ak už dieťa určite nikdy neplánuješ, zariaď sa tak, aby bolo otehotnenie vylúčené (podviazanie vaječníkov, či vazektómia partnera). Na prezervatívy by som sa určite nespoliehala.

miadi
5. apr 2022

Si predstav Keby sa dalo otehotniet len tak ze si sadnes to by museli zeny chodit do hotela v potapacskej kombineze v neoprene Lebo inak by boli teho ani nevedeli kto je otec😜ked si kriminalisti zasvietia speci svetlo v hotelovej izbe moc krv semeno je vsade aj na lustri 😆

joesvk
5. apr 2022

Požiadaj muža, nech si dá spraviť vazektómiu. Rýchly zákrok a budete mať po probléme. Dočasnú alebo trvalú, ako on sa rozhodne.

sono2
5. apr 2022

Tak, ja myslím, že problém máš a riadny, ako sa môžeš strarať o dieťa, keď si myslíš, že môžeš otehotnieť z dotyku??

miadi
5. apr 2022

Ked mas taku traumu mala by si to riesit aby sa to co boli zahojilo. Ja som mala rok traumu z prveho 37h porodu bolo to nekonecna bolest. Druhy porod bol super za 4.5h vyvolany oxytocinom bez epi.. a uplne to pomohlo zmierit sa vysporiadat sa s pocitom zlihania pri tom prvom. Ale aby som sa bala sadnut na postel ze spermie .. to je uz moc a treba to riesit nie je ziadna hanba vyhladat odbornu pomoc lebo to sama nedas. Zaslo to moc daleko u teba. Ked ta boli zub ides k zubarovi ked ta boli psychika ostanes doma trapit sa ?

ivangeline
5. apr 2022

Chod sa sterilizovat? A urcite psycho... Viess,ze raz zomries?

pracujucazienka
5. apr 2022

Vyhľadaj lekára lebo očividne vieš že to čo si myslíš je nezmysel ale nevieš si s tým poradiť…vyhľadať odbornú pomoc nieje hanba..vieš ako by to skončilo,začneš odmietať sex,manžela to prestane baviť,rozvod ale ty ešte stále budeš mat v sebe blok a ďalej sa nepohnes len prides o veľa pekného a teda aj príjemného ..a neboj sa nikto ta nesúdi

vifoncitta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
54tinka54
5. apr 2022

Spermie prežijú na vzduchu kratučko.. cize nie, z toho že sa dotkneš postele určite neotehotnieš 😀 skús si to nejak racionalizovať, ak to nepomôže tak sa poraď s odborníkom - psychológom, nech sa netrapis sama pridlho. Nie je to žiadna hanba, prežila si traumu.
Takisto ak by bol tvoj muž ochotný ísť na vazektómiu prípadne ty na podviazanie vaječníkov, bol by problém vyriešený. Aj keď je otázka, či by si sa nebála otehotnenia aj tak.

monka105
9. apr 2022

Smer psychológ, tu ti žiaľ nepomôžeme. Nie je to vôbec hanba.