Mám povedať priateľovi že chcem, aby si ma vzal za ženu? O svadbe už reč bola, ale kvôli korone sme to odložili na neurčito. Medzi časom prišlo dieťa, má rok a pól a ja túžim byť manželkou. Pred tým mi na tom až tak nezáležalo, ale bola by som rada keby sme všetci traja mali spoločné priezvisko. Majetok máme na polovice, to problém nie je.
Mám mu povedať že chcem pod stromček prsteň? Alebo radšej netlačiť na pílu? Rodičia nás do toho veľmi tlačia ale to je mi celkom jedno.
Má vymyslené spoločné darčeky na Vianoce za minimálne 700€, tak neviem…. Povedať alebo nie?
Ja som normálne povedala ze prišiel čas aby si ma vzal. Pochopil.
Myslím, že keď už o svadbe bola reč aj predtým a len ste to odložili kvôli korone, tak by som niekedy vo vhodnej chvíli tú tému znovu načala. Do darčeka k Vianociam by som to asi netlačila, keď už darčeky máte. Možno by som neriešila ani oficiálne zásnuby a prsteň, ale neviem, do akej miery ti na tom záleží. Proste nadhodiť tému, že kedy sa teda zoberiete.
Jasne ze treba povedat ze potrebujes byt manzelka. Ale nepovedala by som to tak ze chces prsten pod stromcek, ale normalne s nim daj rozhovor ze byt mazelia je pre teba dolezite a potrebujes aby ste sa zobrali a daj mu nejaky cas na rozmyslenie.
Prsten je len symbol... pre mna je dolezitejsie ze som manzelka aj keby ziadny prsten nebol.
Ja by som mu nepovedala, aby si ma vzal... lepšie mi znie: vezmime sa 😉
Jasne, vezmite sa, ak ste rodina a citis to tak, tak mu navrhni, nech to tak citi i on 😀 tiez sme tak urobili
Vo vzťahu treba veci povedať priamo. Ja som normálne povedala mužovi, že je manželstvo pre mňa dôležité, že pre mňa to nie je len kus papiera a odmietam žiť vo vzťahu bez záruk a pritom si plniť povinnosti ako manželka. Jasné, že on sa do svadby nehrnul, keď mal doma servis ako od manželky a pritom pocit "slobody" slobodného muža a otvorené zadné vrátka....Mať deti bez manželstva bolo pre mňa tiež neprípustné, akceptoval to. Povedz ako to cítiš, nemáš sa za čo hanbiť. Manželka vždy bude viac ako len partnerka - z právneho, morálneho a aj zo spoločenského hľadiska.
...a prsteň sme neriešili, povedala som, že ja nič také nepotrebujem, že stačí obrúčka a tú som si vybrala aj s kamienkom, takže plní funkciu aj zásnubného (teda aspoň pre mňa). Svadbu sme mali malú len na úrade a potom posedenie s rodinou a priateľmi. Ja som proste eliminovala zbytočné výdavky, aby nemal dôvod cúvať a vidieť svadbu ako problém skrz peniaze....pre neho to bol zbytočný výdavok, ale keď zistil, že pre mňa je naozaj dôležitý len ten výsledok a nejde mi o nejaké ukazovanie sa a vyhadzovanie peňazí na drahú hostinu, tak súhlasil. Ale samozrejme chcelo to rozhovor a aj ty ak ostaneš potichučku, tak sa dočkať vôbec nemusíš, pretože on už nemá motiváciu ženiť sa - deti máte, majetok poriešený tiež a veci fungujú pre neho aj bez svadby.
Ahoj, za iba mna : ak ste uz rec o tom mali a ty si sa vyjadrila ku veci pozitivne, neviem, ci si mu dala najavo svoj názor. Sklamem ta. Sklamem vás. Ak uplne náhodne príde reč na vasu svadbu niekedy, opäť sa vyjadri pozitívne, ze by si si toto mozno priala. Ale to je vsetko. S táckou s týmto, ze tak tu máš a na betón , za ním nechoď. Je 100 razy lepšie len tak šťastne si žiť vedľa seba a svadba môže prísť kludne aj po druhom dietati, o 10 rokov, o 20, pred smrtou...... ako skoro riesit rozvod a závidiet kamoskám, co zijú samé a sú rozvedené. Tak je lepsie mat zatial dobrého priatela a uvidis, co ti cas s ním prinesie. To, ze teraz je u vás vsetko 110%né, neznamená, ze o 5 rokov nebude z toho ani 25 %. On vie dobre, preco este s prstenom neprisiel a mozno ho aj prinesie, ale ak nie, bud aj rada, lebo vsetko ma svoju pricinu. Poznam páry, kde baba velmi chcela, uz aj 10 rokov boli spolu, a keby vedela, ako ten o nej zmýsla a sa vyjadruje za jej chrbtom, beha kade tade, tak ked uz moc nanho s tym zatlacila, dostala padáka. Dalsí. Snubenci akoze, s bábatkom, dalsie decko v ocakávani, ona velmi chcela, ale keby vedela, preco prsten nechodí, ako ju ten podvádza a vsetci o tom vedeli, iba ona nie, tak mohla cakat dalej, ale charakterny bol, aspon si ju nezobral, vyhovorky na svadbu mal cely zivot. Netvrdim, ze je to tvoj prípad, ale najlepsia stratégia je vyckávat a ked prsten nechodí, má to svoju príčinu zaručene.
My sme tiež mali doma tému svadba. Zhodli a dohodli sme sa, že chceme dve deti a keď budú staršie, potom bude aj svadba. Nakoniec som mesiac a pol pred pôrodom prvej dcérky mala pocit, že chcem, aby sa narodila do rodiny, keď už budeme manželia, budeme mať spoločné priezvisko a bude všetko jednoduchšie. Tak som to zobrala do svojích rúk a požiadala som ja jeho. Dva týždne na to sme mali svadbu na úrade s hostinou doma na dvore s najbližšou rodinou a dohodli sme sa, že čo sme pôvodne chceli veľkú svadbu po deťoch tak si dáme potom požehnať manželstvo v kostole a spravíme veľkú oslavu ako väčšinou na svadbách býva
Ja by som otvorila tému, že ďalšie Vianoce už by som rada aby, sme vianočné pozdravy podpisovali ako rodina "Mrkvičková", že čo on na to😉
Uz mate dieta. Tradicie uz vzal cert. Vyber si prsten, oboznam ho zo svojim zelanim a zacni planovat zasnuby.
Treba normalne povedat a spytat sa, ako to vidi on. To nie je tlacenie na pilu. Aj led v tomto pripade, ake vlastne tlacenie na pilu? Uz si ta mal davno zobrat. Je mozne, ze sa mu proste len nechce, mojmu sa tiez absolutne nechcelo, jemu vadila predstava aj tych 10 minut oficialnej ceremonie a tiez svokor pije a bal sa, ze tam s nim budu problemy (aj naloniec boli). Tak sa do toho dako nehrnul. Tiez sme sa uz isteho casu dohodli, ze sa zoberieme, no potom z toho zislo kvoli mojim zdravotnym problemom a pobytu v nemocnici. Ale aj ked uz sa potom dalo, tak to uz neriesil, nic nenavrhoval, ja som sa nechcela dozadovat. Ale ked uz som bola po cca 2 rokoch v 5. mesiaci, tak som sa uz spytala a nebol problem, okamzite suhlasil a do 2-3 tyzdnov bola svadba. Moze to aj u vas byt tak, treba sa spytat.
Ježiš,len mu to nehovor takýmto spôsobom, že chces prsteň atď.... normálne sa porozprávajte. Opýtaj sa ho,ci to necíti rovnako a aké má plány v tomto smere...
uplne v pohode by som s navrhom prisla ja. Nevidim na tom nic zvlastne poziadat muza, ktoreho milujem, aby sa stal navzdy mojim manzelom... Osobne mi je divna tvoja zmienka o prsteni 🤔to ti ide o prsten alebo o nanzelstvo? Vobec by som byt tebou prsten nespominala. Len ho poziadala a realne rozvinula rozhovor na konkretny datum. Prsten rieste, ked budete vyberat obrucky.
Ak ste sa už o svadbe bavili tak ja by som nepovedala ze chcem prsteň. Normálne by som nahodila tému ze Korona skončila ze by bolo sa dobre zobrať kvôli dieťaťu. Odkázala zásnuby a neviem co by som ne hrozila žijete spolu, mate spolu majetok dieťa. Tak už by som neriešila zásnuby a prsten
Ja by som nepovedala. Keby chcel, spraví to sám.
Ked citam tie komenty 🙉🙉🙉...preco by autorka mala chodit okolo horucej kase??? Navrhovat, prosit? Ziju ako manzelia, maju dieta a kde je problem? Zdielaju najintimnejsie veci zo svojho zivota a nedokaze sa opytat priamo? Komunikacia je alfa omega.
Uplne napriamo, chces svadbu alebo ti zit ako druh a druzka vyhovuje? Ja nie som s tymto stavom stotoznena, myslim, ze je cas nas vztah posunut dalej. Pokial ta naozaj miluje, tak sa ozeni.
Ste rodina, tvoj partner si vybral na jej založenie Teba. Ocakavania typu prsteň pod stromčekom je už trosku zo súdka “ja chcem”. Pokial ten impulz od neho neprichádza, je to skor tema na diskusiu medzi vami. Temu určite otvor, vyjadri sa, že Ti na tom záleží. A tiež nezabúdaj vypočuť aj jeho názor.
ak ste už raz svadbu plánovali, tak normálne by som nadhodila tú tému, že tak najvyšší čas. Rovno mu to povedz. Ja neviem čoho sa niektoré obávate. To máte strach z vlastných priateľov? Lebo u dospelého je normálne, že ak má nejaký problém a týka sa jeho partnera, tak normálne príde a diskutuje sa o tom. U mňa neexistuje téma, s ktorou, keď mám pocit, že ju treba prebrať s mužom, by som váhala alebo sa bála.
Treba určite povedať. Nie nátlakom, ale ako písali vyssie, normálne sa porozprávať. Ako sa hovorí “nemému ani vlastná mať nerozumie”, on si kľudne môže myslieť ako si OK s takouto situáciou, lebo však nič nehovoríš, do hlavy, čo si naozaj myslíš ti nevidí. Takze mu len povedz svoje vnútorne myšlienky a že pre teba je svadba viac ako iba papier. Je to dôkaz o tom, že ste naozaj rodina, že ty si top žena v jeho živote, žiadne zadné vratka a máš svoju vážnosť manželky. Nechápem, prečo tu poniektore hneď rozvod riešia, veď je to smiešne. Každé odlúčenie bolí aj rozvod, aj odchod, to je už asi jedno, keď ostane sama bez muža ako sa ten rozdelovací obrad nazve.
Ja by som povedala že by som rada aj oficiálne rodina a ak by svadbu nechcel tak by som povedala že dieťa premenujeme priezvisko na tvoje že je to blbosť do budúcnosti riešiť napríklad to: dobrý deň pri telefóne Austova mama septembra. Mne napríklad veľmi záležalo na Tom aby sme mali všetci rovnaké priezvisko alebo ok nevezmime sa ale dieťa sa bude priezviskom volať po mne.
Zober všetko do rúk a požiadaj so o ruku Ty.
Treba nový kalendár zobrať do ruky,a dohodnúť sa, že Fero pozri, tento víkend by sme sa mohli zobrať, stačí aj na úrade, že si sa bola aj pýtať, či je vtedy voľné.
Ja som nemala zásnuby,ani prsteň,iba obrúčky sme si vymenili a manželstvo máme vynikajúce.
@martula1977 nieeeeeeeeeeeeeeeeeeee
@adulikka žiadna romantika? Poklaknutie a pod? Niekde vysoko v noci? Ja som roman tyčka🤣
tak nemusis zrovna ultimatne, ze chces na vianoce prsten ale vsak si normalne sadnite a porozpravajte sa, ze by si rada otvorila znovu temu svadba a ako to vidi