Mám pocit, že by som pre naše manželstvo mala robiť niečo viac

26. okt 2022

Dobre ranko kočky.

Píšem anonymne, takto sa cítim lepšie.
Rada by som si vypočula aký máte na moju situáciu názor, čo by ste robili vy na mojom mieste.
S manželom sme sa dohodli, že budem doma, zarobí super tak ja to nemusím riešiť. Už pred piatimi rokmi keď som chodila ešte do prace tak nebol spokojný lebo chodila som domov vyčerpaná, unavená - nemal zo mna nič. Teraz som otehotnela a manžel sa o mna stará ešte viac ako sa staral. Je to všetko skvele, užívam si to. Ale. Znova začínam mat pocit, že nakoľko on pre naše manželstvo robí všetko, tak ja ako keby som nerobila nič. Včera večer sme mali debatu a zdoverila som sa mu, tak hneď reagoval, že u neho je základ rodinná pohoda a že je o neho postarané. Má navarené, vždy je doma poriadok. Ale ja mám pocit, že by som pre naše manželstvo mala robiť niečo viac. A neviem čo 😤 ešte aj keď mu chcem kúpiť darcek, tak on mi na druhý deň kúpi další lebo ja som mu kúpila.

Prosím aby ste nepísali blbosti typu, nemám problém, tak si ho vyrobím a podobne.
Nemáme problém v manželstve, uvedomujem si to ale ja som sa potrebovala vyrozprávať a počuť vaše názory.

Dakujem za prečítanie.

humajnicek
26. okt 2022

Tak ja ťa zase chápem, máš pocit, že prinášaš do vášho manželstva málo. No, mala by si si urovnať, že čo chceš, či si chceš nájsť nejakú prácu, aj keď len na 4h alebo nejaké hobby, ktoré ťa bude napľňať. Neviem si predstaviť, že by som nerobila vôbec nič.

lucyluska
26. okt 2022

Ahoj, skús si tak v tichosti sadnúť a ďakovať za všetko čo máš, myslím to v dobrom úmysle. Keď veríš v Boha tak ďakovať Mu, že ti dal takú oporu do života...a prežiť tú vďaku s radosťou v srdci. Je to dobré a prijímaj to 🙌
Možno ťa v tej tichosti napadne čo môžeš spraviť pre manžela, alebo nie. Možno mu stačí že príde domov a vidí ťa živú a zdravú, usmiatu...spokojnu.
Buď v pokoji 🌟🙌😚

poleva
26. okt 2022

No napišem ti na rovinu..ziaden manzel ani nikto by mne neurcoval ze mam byt doma.moj manzel tiez zarobi dobre, a ja som vzdy pracovala a pracovat budem...Pre mna nepochopitelne...preco zdrava zena , 2 ruky, 2 nohy ma byť doma? Vsetci sme unavení..Ja som doma 3 tyzdne, lebo nam zavreli prevadzku a uz som chora z toho 🙂 tiez mam.rodinu, deti, starosti..ale mlady clovek doma, len preto ze mi to urci partner,priatel,pre mna nepochopitelne.Ja sa nedivim ani tvojim pocitom...su uplne adekvátne

stanulienkat
26. okt 2022

@lucyluska moze dakovat bohu 🙂...avsak, ked sa v buducnosti cokolvek stane, aby neostala s holou ritou, bez penazi a bez odpracovanych rokov. Potom ju boh nebude zivit, ani sa o nu starat. Teraz to znie romanticky, avsak o 20 rokov ( neprajem jej to), ju moze prebudit tvrda realita.

zooeynka
26. okt 2022

Nudis sa a citis sa nenaplnena. Najdi si pracu aspon pol uvazku. Inak, zijes moj sen, aby sa o mna muz staral a ja by som nemusela do prace ja by som bola happy a robota by mi fakt nechybala. Ale ty si zrejme ina. Daco rob, domacnost je sice makacka ale nie je nad to mat vlastnu vyplatu, byt samostatna keby nieco....keby sa u vas situacia zmenila a manzelovi by sa daco stalo, alebo rozvod tak si v riti a toto ta mozno podvedome serie.

7miriam77
26. okt 2022

Nepises, ci uz mate deti, alebo cakate prve. Ver mi, vsetko sa zmeni narodenim dietatka, manzel bude v praci a na tebe bude starostlivosť o miminko aj domácnosť. Tak si to teraz uzivaj, vychutnavaj, venuj sa manzelovi a netrap sa nicim. A ked dieta pojde do skolky...tak uvidíš....

autor
26. okt 2022

@humajnicek nie je to tak, že mám vyložene nohy a nič nerobím.

@lucyluska verím, veľmi. A ja verím, že aj preto sa mám tak ako sa mám. Neskutočnú silu mi dáva Boh. A takeho manžela akého mám, tak by som už nikdy nikde nenašla. 🙂 Dakujem, krásne si to napísala 💞

@poleva ja nie som doma pre to, že mi to určil partner. Kde si to prečítala, ja pisem, že to bola naša dohoda. Čiže aj ja som to takto chcela.

@zooeynka Dakujem za reakciu. No rozvod nebude, nad takým ani nepomýšľam. Ale cítim, že aj ja by som manželovi mala davat to, čo dáva on mne.

@7miriam77 Dakujem, takto som nastavená aj ja 🙂

lauriik
26. okt 2022

Moj manzel zaraba dobre, tiez by nas uzivil ale ja som nikdy doma nechcela sedet. Zblaznila by som sa od nudy. Ja chodim do prace na 5h denne. O 12 som doma a aj na deti mam cas, aj na domacnost a aj sa realizujem 🤷🏼‍♀️ V tvojom pripade ked si tehotna tak neviem co viac by si chcela prinasat do manzelstva. Budes sa za chvilku strat o babo a nebudes mat cas nad takymi vecami rozmyslat. Cize toto mozes riesit tak za 3-4 roky ked ti skonci rodicovska dovolenka. ☺️

h2o2
26. okt 2022

No ja neviem ale ja by som nedokazala celý život robiť ženu v domacnosti. Študovala som na to aby som mohla robiť to čo robím a čo mňa napĺňa...stačí materska, rodičovska ak sa dožijem dôchodok 🤣.

irusa
26. okt 2022

no pre mňa by bol masaker byť doma...neviem si predstaviť, žeby som celé dni doma ,, preležala,, a áno aj my čo pracujeme musíme zvládnuť domáce práce ako ty.... ja by som nebola spokojná , že neprispievam nič do rodinného rozpočtu
zatiaľ deti nemáte ??? toto je prvé tehotenstvo ???

poleva
26. okt 2022

Z tvojho písania mam pocit , ze si sama vnucujes nazor, ze ste sa dohodli...pricom pises, uz pred piatimi rokmi ked som chodila do prace nebol spokojny, nemal zo mna nic, atd...Vsade jednotne číslo...

autor
26. okt 2022

@lauriik Dakujem 🙂 môžem sa opýtať, akú máš prácu na 5h denne?

@irusa ja doma “nelezim” 😨

@poleva no keď som ešte chodila do prace, tak som bola dennodenne vyčerpaná, nevládala som doma fungovať, keď chcel ist manžel posedieť cca 3x do týždňa niekam von tak ja som nevládala. 🤦‍♀️ nechcelo sa mi a chcela som len spať 🤨

salamistka
26. okt 2022

Teraz si tehotná, doma ti bude do pôrodu dobre, keď už budeš mať deti, o oddychu nebude ani reč, po RD uvidíš ako ďalej...ja som pracovala celé tehotenstvo, z práce rovno pôrod, potom po RD rovno naspäť do práce a po XX odrobených rokoch si uvedomujem, že som polku života strávila v práci, s rodinou len zlomok času...je pravda, že môj muž mi navrhol, že by som mohla byť doma keby som chcela, ale neviem či by som sa cítila dobre, keby som mala malé deti tak kľudne, ale asi by som nakoniec robila aspoň nejakú dobrovoľnú činnosť alebo by som sa starala o niekoho, nech nie som doma len tak...

irusa
26. okt 2022

@stanulienkat ale tak minimálny dôchodok dostane aj keď bude sedieť celý život doma na riti....toto je ,,super,, v našom štáte

irusa
26. okt 2022

pozri si tie úvodzovky...myslela som to obrazne....

autor
26. okt 2022

@irusa veľmi z teba cítim agresiu, to ako pises, že cely život budem sedieť doma na riti 😨😱 nebuď zla, keď s tým máš problém tak seď aj ty keď máš možnosť. Ale nevyjadruj sa tak o mne

h2
26. okt 2022

Píšeš, že si teraz otehotnela. Tak vydrž do pôrodu a ja ti garantujem, že potom už nebudeš mať pocit, že robíš málo. 😃

irusa
26. okt 2022

byť úprimná nie je byť zlá....a tá veta bola pre @stanulienkat ako je to v štáte nastavené.... cítiš agresiu ???? ako nikde ju nevidím....

autor
26. okt 2022

@h2 Vdaka 🙂 verím, že to tak bude :D

irusa
26. okt 2022

tiež mám možnosť byť doma...no nie som ten typ aby som potrebovala opatrovníka a nebola sebestačná.... zvládam aj prácu aj domácnosť

autor
26. okt 2022

@irusa to zvláda veľa žien, aj domacnost, aj prácu aj deti 🙂 ja by som to zvladala tiež. Ale diskusia je o niečom inom 🤗

irusa
26. okt 2022

veď píšeš , že čakáš názory a o čom píšem ?

sonnenshein
26. okt 2022

Su muzi, pre ktorych je taketo staranie sa o zenu velmi dolezite. Poznam jeden par, maju 3 deti, ziju presne takto ako si popisala, spokojne a stastne uz 22 rokov. Ona je doma, zabezpecuje rodinnu pohodu, deti, a vsetko ostatne, aby ked manzel pride z prace sa mohli venovat naozaj len sebe a detom. Cestuju, chodia po vyletoch, obaja ziaria stastim a spokojnostou.
Dolezite je, aby s tym boli stotozneni obaja, a vyhovovalo to obom,

autor
26. okt 2022

@sonnenshein my sme spolu aj s chodením 8 rokov. Nikdy sme sa nehádali. Manžel je z rodiny, kde je klud a istota na prvom mieste, čiže veľa robí asi aj to. Kde a ako vyrastal, tak žije. Potešila si ma tvojou reakciu. Tiež nám častokrát cudzí hovoria, že z nás vyžaruje pokoj a láska. Pritom nás prvýkrát a poslednýkrát asi vidia. A áno, sama vidím, že keď príde manžel z prace a vidí aká som spokojná a cakam ho s úsmevom na tvári, tak je spokojný. Ďakujem ešte raz 🙂

prunee
26. okt 2022

No asi je dobre, ze si doma, ked pises, ze manzel z teba nic nemal. A ked teraz budete mat este aj dieta, to by uz co bolo... Neviem, aka bola tvoja praca, mozno velmi namahava, ked si bola taka unavena. Manzel sa v domacnosti zapaja, upratuje, vari, ci je vsetko len na tebe? My sme si s muzom rovnocenni, pracujeme, starame sa o domacnost a o dieta spolocne. Ak by chcel mat muz kazdy den navarene, nech si navari, ma ruky aj kuchynu k dispozicii rovnako ako ja. Ale su zeny, ktore to zvladaju vsetko same. Jednoducho kazdy zvladneme ine, niekto menej, niekto viac, niekto musi, niekto chce. Vy to takto chcete, uvidis po materskej na co sa budes citit a co budes zvladat.

gabika0825
26. okt 2022

Podľa mna sa len nudíš, tak hľadáš stále nieco, čo podľa teba nie je v poriadku v tom vzťahu. Ale veď tvoj muž ti odpovedal dostatočne. Ty môžeš byt rada že nemusíš ešte tehotná ráno vstávať a s nevoľnosťami chodiť do práce. Ale muž sa stará. Evidentne si to on takto predstavuje a keď ti to nevyhovuje tak mu to treba povedať.. ale nie stylom ako si to povedala ty, ale narovinu povedať že si to predstavuješ inak a si zvyknutá na to chodiť do práce a mat nejaký program cez ten deň a niečomu sa venovať. Čiže nejde o to že nerobíš pre ten vzťah dostatok, ani darcek tomu nepomôže. Tu ide o tvoj pocit a nie o to že by si nerobila vo vzťahu niečo dostatočne. Ja byt tebou by som sa s mužom porozprávala a keď tak si našla prácu aspoň na pár hodín denne popripade nejaký home office, alebo niečo kreatívne, keď tak skús si nájsť záľubu v pečeni, idu Vianoce čiže by si priniesla do vášho rozpočtu aj nejake peniažky a necitila by si sa nedostatočne

poleva
26. okt 2022

@gabika0825 asi lepsie by som to nenapísala 🙂

autor
26. okt 2022

@prunee bola som manažérka, ja veľmi rada varím, takze ja to beriem ako koníček, manžel vari cez víkendy. Upratujem keď je v práci čiže príde domov a je čisto ale nemá problém upratovať, vysávať. Funguje na 100% kebyže sa takto dohodneme.

autor
26. okt 2022

@gabika0825 Dakujem 🥰 popremyslam

thoughtfulweirdo
26. okt 2022

Úprimne ma zaujíma, naozaj to neber ako rypanie, teba to napĺňa? Byť doma, variť, upratovať, čakať na mužov príchod? Priznám sa, že ja keby som nemusela chodiť do práce, bola by som ešte fyzicky zničenejšia, lebo by som ten voľný čas využívala na výlety, vrcholovú turistiku, cyklomaratony a ďalších X športov, ktoré by sa mi tým otvorili 😄 vlastne by ma manžel videl ešte menej 🤭 čo sa týka tvojej otázky, manžel ti predsa jasne povedal, čo od teba potrebuje a to je rodinná pohoda. Pokiaľ mu ju dokážeš zabezpečovať aj po narodení dieťaťa, myslím, že budeš robiť dostatok 🙂 len si ešte neodpustím malú poznámku, na tvojom mieste by som sa zariadila tak, aby si na neho nebola 100% odkázaná, lebo hoci to teraz vyzerá nepredstaviteľne, môže sa stať čokoľvek. Stačí jedna blbá smola a z výborne zarábajúceho muža je doživotný invalid potrebujúci finančne náročnú starostlivosť a hľadať si prácu ako 50 ročná bez návykov, to je zahul. To ťa nechcem strašiť, len treba myslieť aj na "plán B".