Má zmysel takýto vzťah?

14. jan 2023

Akoby som začala. Som s partnerom už vyše štyroch rokov a máme spolu nádherné trojročné dievčatko. Otehotnela som po pár mesiacoch potom, ako sme sa spoznali, strašne som dieťatko chcela. Náš vzťah nebol však zo začiatku ideálny, ale vo veľa veciach sme spravili kompromisy, aby to fungovalo, ale necítim z jeho strany lásku. Čo sa týka otcovstva je dokonalý tatko, malá ho zbožňuje, a ja sa nemôžem sťažovať , so všetkým mi pomáha. Ja som ešte na materskej, on chodí do práce, teraz kúpil pre nás byt, stará sa o nás, finančne sme na tom dobre. Problém je však v tom, že ja sa pri ňom necítim ako žena, nikdy som od neho nepočula milujem ťa, nikdy ma len tak neobíme, nepobozká a k sexu dôjde tak raz za týždeň, z mojej iniciatívy, akoby mal ku mne odpor... Je mi z toho smutno, chýba mi to, chýba mi vzájomná blízkosť, keď mu to hovorím tak to nemá žiaden efekt. Myslíte že má zmysel zostávať v takomto vzťahu bez intimity, hoc iné aspekty sú relatívne ok?

pribinak
14. jan 2023

Áno má zmysel bojovať. Začnite komunikovat. Povieš mu, že ti chyba aby tá ako ženu ocenil? Povedal ti že si krásna?
Ty mu skladas nejaké komplimenty? Chváliš ho?

Podľa mna žiadny veľký neriešiteľný problém nemáte

dzulli1980
14. jan 2023

Tak si nájdi takého, čo Ti bude stokrát za deň hovoriť, ako Ťa ľúbi, aká si krásna, ako mu je s Tebou dobre atď. ... a budete žiť z ruky do úst ... neuveriteľné, zabezpečí Ťa, kúpi byt, nemusíš bežať do roboty, aby si dieťaťu zarobila na jedlo a Ty máš takýto povrchný problém? ... no tak ho nechaj, odíď ... a hádam sa spamätáš a zistíš, že nie je všetko len "ňu, ňu, ňu".

miadi
14. jan 2023

Je mozne ze lasku necitis od neho Lebo ju neciti. Je dost mozne ze ste spolu len koli tomu ze ta oplodnil. To by vysvetlovalo preco sa k tebe tak chova, nie je zalubeny nemiluje ta a netuzi po tebe . Raz za tyzden ta trtne kedze si to pytas aby mal pokoj ( + mu to Asi tiez pride vhod) Mozno ta podvedome vini ze je teraz “ nuteny.” Zit s tebou Lebo je dobry otec ., ale Asi by sa s tebou davno rozisiel Keby si neotehotnela. Preto ti nevie povedat milujem ta, porozpravaj sa snim ako to naozaj unho je. Zasluzis si zazit ozajstnu lasku aj on . Dobry otec moze byt aj bez vztahu nasilu, povedz mu ako sa citis a on sa Snad otvori a povie ci ta teda miluje ci len koli malej ste spolu, laska sa vynutit neda.

autor
14. jan 2023

@dzulli1980 áno, presne na to aj narážam, keď vidím akých partnerov majú ženy navôkol, sú na tom zle s peniazmi alebo chlapi sa nestarajú... Len keď mu aj poviem že mi to chýba, tak má vysmeje, celé moje potreby, a to ma uráza, podľa mňa by na vzťahu mal pracovať aj on, a aj na tom aby sa žena cítila dobre

autor
14. jan 2023

@pribinak nie, nikdy mi nesklamal žiadne komplimenty, berie všetko ako samozrejmosť, nikdy mi nepovedal že sa mu páčim, skôr naopak, stále poukazuje na moje nedostatky. A to myslím že vyzerám dobre, snažím sa starať sa o seba a jemu vytvoriť domov, aby všetko bolo tip top, a on to berie ako nič.

miadi
14. jan 2023

Mozno je taky mega chladny vzdy ?

pribinak
14. jan 2023

Sa rovno opýtaj či chce rozchod?

mell27
14. jan 2023

A prečo si si potom s ním splodila dieťa? Vtedy ti neprekážalo, ako sa ku tebe chová?

zuzanka.zuzu
14. jan 2023

bolo koze dobre, išla sa na ľad šmýkať 🙈 a sorry ale ty si fakt koza 🙄 nevďak? nudíš sa v živote? ešte raz si prečítaj koment od @dzulli1980 a potom znova a znova a znova až kým nepochopíš

autor
14. jan 2023

@miadi tak tento tvoj komentár mi akoby vyšiel z duše...áno, je to presne ako píšeš, keby som nezostala tehotná tak spolu niesme. Krátko predtým ako som sa dozvedela že čakám malú, sa so mnou rozišiel... Niesme stvorení pre seba, ale ja som si doslova vyplakala vtedy aby bol s nami, nevedela som si predstaviť život sama a malou, stoj čo stoj som ho chcela pri nás...bola to chyba viem... Lenže ja ho napriek všetkému ľúbim, zato, čo pre nás robí, ako sa stará, a túžim po normálnom vzťahu...s ním... Len áno...lásku nejde umelo vynútiť.... A vôbec neviem ako na tom zapracovať keď mi ani nič pekné povedať už nevie...

dzulli1980
14. jan 2023

Pozri, napíšem Ti to takto ... môj muž nikdy nebol takýto prejavovač lásky, je jednoducho cynický, citovo tupý ... možno to pramení z toho, že jeho otec bol ožran, nestaral sa o rodinu, muž je z piatich detí, jednoducho nemal vzor, spracovával v sebe veci tak, ako to bolo v jeho veku možné ... ale je zodpovedný, postará sa o rodinu, viem, že keby sme boli v sračkách, obetuje sa, postará sa ... to je pre mňa najviac ... nemusí mi 100x denne hovoriť, ako ma ľúbi, aká som krásna ... jednoducho reči sú reči, skutky sú skutky ... za tie roky ma to stálo obrovské úsilie, no kúsok som ho "napravila" ... a keby oproti mne postavili 100 mužov, ktorí by mi denne miliónkrát povedali, ako ma ľúbia, aká som krásna, ale srali by na rodinu, vybrala by som si toho svojho cynického, citovo tupého medvedíka.

zorkahorka
14. jan 2023

Mozno je len taka povaha, nie je romantik a nevie prejavovať emocie. Nie kazdy chlap vie so zenou pokecat, tulit sa k nej, bozkavat ju len tak...
Alebo bol aj iny?

autor
14. jan 2023

@mell27 on ma istým spôsobom priťahoval, to jeho sebavedomie, nezávislosť...už som mala skúsenosti s tými mužmi, ktorí si ma hýčkali, v kuse mi skladali komplimenty a toto bolo niečo celkom iné...

ropucha6
14. jan 2023

Tak sa ho narovinu spytaj, ci s tebou chce ostat. Mozno je len chladny a mozno tam naozaj tie city nie su…potom si zasluzite obaja nieco ine.

sunshine_18
14. jan 2023

A keď mu ty povieš milujem ta tak je ticho?

miadi
14. jan 2023

Ach Podla mna to co citis je skor vdacnost, Ale dlhodobo sa tak zit neda. Nie bez ceny ktoru za to platis psychicky. Depta ta to, vies ze si zasluzis viac . Aj on si zasluzi byt stastny s niekym kto je podla jeho idealov, Ja ta neodsudzujem, Ved si chcela aby to funhovalo . Ale ked ta nemiluje tak ani modre z neba ked mu das nebude dost modre. Ked budes mat full time job mozes setrit a planovat samostatne byvanie. A vychadzat Mozno budete lepsie ako teraz . Staci ked si nebudete robit naprieky a budete mat malu na prvom mieste. Ja by som sa na tvojom mieste snazila z neho dostat pravdu ako to citi. V klude bez hnevu ci smutku..

autor
14. jan 2023

@zorkahorka nie, v podstate nikdy nebol iný, len keď ja som čakala že to možno sa len bojí zo začiatku sa prejaviť...neviem...čakala som že sa to zmení...nepoznám takéhoto muža okrem môjho

miadi
14. jan 2023

Ja by som nevedela zit s muzom co mà neobime nepobozka a nepohladi nepovie obcas ze som sexy krasna ze mà miluje .. nemusi mi hovorit komplimenty ale ukazat svoje city tužbu po Mne , nie vysmech chlad a kritiku a pocit ze nie som dost dobra prenho.

autor
14. jan 2023

@dzulli1980 áno, máš úplnú pravdu, veď toto, viem že skutky sú viac než prázdne reči, že by mi nebolo dvakrát do spevu s chlapom čo si ma len čičíka a žijeme s holým zadkom... Len som dosť frustrovaná z toho nedostatku citu od neho... A keď som mu to x krát hovorila tak to s ním ani nehlo... Myslím že ak chlapovi na vzťahu záleží, snaží sa vyhovieť aj partnerke, nie?

miadi
14. jan 2023

@dzulli1980 Mne muz nehovori 100x denne ako mà miluje ze som krasna mi povie par x za rok aj to vyznanie lasky nie je denne., ale jej chlap nikdy NIKDY nepovedal ze ju miluje. Lebo mu Asi take klamstvo nejde cez usta. Oni su spolu nasilu Lebo maju dieta . To sa neda porovnavat s obycajnym citovo tupim medvedikom.

lavinis
14. jan 2023

No, nerada to píšem z toho čo si napísala, tak ste spolu kvôli dieťaťu
Láska sa nedá vybojovať ani vyplakať....

zorkahorka
14. jan 2023

Neviem... ak nebol tak vychovavany a je citovo chladnejsi, nuc s tym neurobis. Mozno si ani nevsimas, ale on ti tu lasku mozno prejavuje inak.
A ked sa nahodis, das kratku suknu, nevsimne si to?

miadi
14. jan 2023

@dzulli1980 lasku muz vie prejavit aj bez slov dotykom ., a u nich ten prejav nie je verbalne ani neverbalne. Kupil im byt .. ked bola tehotna uprosila ho nech sa daju zas dokopi. To co on robi nie je laska je to len zodpovednost. Stara sa o svoje dieta a zenu s ktorou ho mà .

dzulli1980
14. jan 2023

@miadi Ty máš svoj názor, ja svoj ... viac ma, prosím neoznačuj, nie som autorka príspevku, nevidím dôvod s Tebou diskutovať. Ďakujem.

autor
14. jan 2023

@miadi aaaa klasický sú tu dva tábory 🙂 áno, aj ty máš pravdu, zas z toho uhlu pohľadu, ja to presne tak cítim ako píšeš... Je so mnou kvôli malej. Ja to nechcem, trápi ma to, rozísť sa zas nechce on... Raz sme mali takú krízu že som ho vyhodila z bytu, na dva dni, a tú bolesť a prázdno, ja som bola úplne bez duše...netuším čo robiť. Tento vzťah má rozhodne nenapĺňa ale zas... Ktorý človek má v živote všetko?

autor
14. jan 2023

@lavinis no...a teraz ako z toho von...ísť preč a začať od nuly? Bože a ako? Nedokážem si to predstaviť

lavinis
14. jan 2023

Treba sa ho na rovinu opýtať
Potom už závisí ako sa dohodnete..To je život Treba byť flexibilný a prispôsobiť sa okolnostiam
Držím palce

miadi
14. jan 2023

Ale ked ta miluje a je trebars citivo chladnejsi .. tak ked sa stazujes a on ta vysmeje? Tak sa milujuci clovek nechova. Keby aspon cez zatate zuby povedal “ milujem ta.” Uprimne hoci neforemne. Uz ti to aspon raz mohol povedat . Co povie ked mu ty povies milujem ta? “ Dakujem ?” Ak ta pod tym
Vsetkym kusom ladu miluje tak ti to musi obcas povedat . Preco ? Lebo to potrebujes pocut. A potom by malo zmysel na tom pracovat. Aby vas vztah fungoval hoci nikdy by to Nebolo uplne podla tvojich predstav.

lienka.7
14. jan 2023

Presne ako pise
@miadi ak ta neľúbi, tak ti to nebude predsa vravieť.
Ono zase na druhej strane, niektorí chlapi to proste nevedia povedat (neboli tak vychovavani), ale zase cítiš to z nich. Prinesie ti len tak kvety, nejakú milu pozornosť...

miadi
14. jan 2023

@dzulli1980 prepac ze som sa ta dotkla. A samozrejme nemusis odpisovat ani suhlasit. Uz si dam pozor budem sa snazit zapamatat tvoj Nick a nikdy ta netagnem .