Pekný deň, všímam si, že sú ľudia, ktorý ked sa s niekým stretnú prvýkrát tak niekedy padnú sympatie niekedy nie ale mnoho ľudí povie ,,napíšeme si" alebo vetu na štýl, že ešte nejaký kontakt ale povedia to aj ked vedia, že tak neurobia.
Lebo toto mi príde ako klamanie človeka a robiť mu falošné nádeje, vážne načo je to dobré?
Ked mi je ten človek nesympatický tak pri lúčení proste poviem len ,,Ahoj" alebo ,,Maj sa"
Načo robiť tie falošné nádeje...
@liz_lemon je mi jasné, že to nemyslí vážne ale načo to hovorí ked vie, že nechce další kontakt
Netreba to tak prezivat. Bud je to milosrdna loz, pretoze nechcu hned celit reakcii na odmietnutie. Alebo si potrebuju niektore veci v sebe prebrat a podla toho sa bud ozvu alebo neozvu. Netreba to brat tragicky. Vsak to je len prvy kontakt. Tam je to vzdy pol na pol.
U mňa to bolo tak - keď som už raz vyslovila že si napíšeme tak v tej chvíli som to myslela vážne, spätne som si to rozmyslela, proste to nebolo tak fajn
Lebo v spolocnosti je to zauzivana fraza, ktora sa akceptuje a kazdy vie co znamena.
@viestta ja to tragicky neberiem, len mi to príde nepochopiteľné prečo to robia
@modrykonik33 ja ked mi je nesympatický tak to vôbec nepoviem,
@beata_k ale načo je to dobré, ľudia hovoria, že ,,zo slušnosti" ale skôr mi príde neslušné klamať niekoho
Splocnost to prijala davno pradavno. Je lepsie sa s tym zmierit a nemacat sa v tom po kolena
A co ked je to len kvoli tomu, ze potrebuje "cas na rozmyslenie"? Ked je ten druhy nesympaticky, tak sa tou vetou vykruti z moznej konfronatacie. Ak si nie je isty, tak to potrebuje spracovat. Ak sa planuje ozvat, tak sa ozve.
Co ma povedat: "Bol to fajn vecer, ale dnes sme sa videli hned 3x. Prvy, jediny aj posledny krat."?
@viestta jednoducho, ked viem, že sa neozvem tak sa k tejto téme ,,ozvem sa/bude kontakt" vyhnem, nevyjadrím sa k tomu, rozlúčime sa ,,ahoj"
Jednoducho je to konverzacny výraz. Pokiaľ fakt niečo s tým človekom neplánujem (trebárs sa dohodneme s kamoškou, že ideme v sobotu do kina, tak si ešte napíšeme presne údaje, o ktorej a kde sa stretneme) tak obe strany vedia, že je to len vrámci slušneho ukončenia debaty.
@jaskolka nemyslím si, že je to slušné lebo klameme
Normálna veta na rozlúčku. Príliš to analyzuješ.
@januska12323 mne je jasné, že to nie vždy je myslené vážne, ale nechápem zmyslu to povedať, ked viem, že sa neozvem 🙈
Tak tu vetu jednoducho prepocuj, ako keby ju ten druhý ani nevyslovil a vybavené. Načo si zbytočne komplikujes život?
Poviem ti, ked sa v kazdej vete, ktoru od chlapa kedy zapocujes budes tolko sparat, tazko budes hladat niekoho, kto s tebou dlhodobo vydrzi aj ked sa ti nakoniec aj ozve
@viestta ja nepíšem o chlapoch len, celkovo o ľudoch
tak ci tak, zbytocne rozoberas to za cim nikto nic dalsie nevidi
Je to ako keď trebárs oslovís ľudí niekde na prednáške - milé dámy a milí páni. Jasne, ze nie sú tvoji milí, možno ani vôbec nie sú milí, len je to jednoducho určitý slovný výraz.
A koniec koncov, ako vieš, že keď ti niekto povie, že sa ozve, že to aj v tej chvíli nemysli vážne? Len potom trebárs začne nad tým uvažovať a prejde h to.
@jaskolka ja to akosi cítim z ľudí :D
Tiez niekedy to tak zvyknem povedat a to je preto, ze neviem narovinu povedat ako to je, ze sa neozvem, ze sa neuvidime. Nemam na to proste srdce a toto mi pride take akoby menej bolestive alebo akoby som to mala nazvat.
Pretoze obe strany vedia (mali by), ze je to nieco ako Mrzi ma to, ale nemam zaujem. Ak sa to udeje na prvom rande. Alebo nahodnom stretnuti nie tak blizkych priatelov.
Ked by si vsak toto povedala uplne presne takto (ze nemas zaujem sa stretnut), tak je to take degradujuce. Dost drsne.
Takto davas obom stranam sancu sa s usmevom rozlucit a odist kazdy po svojom.
Moze sa stat, ze niekto potom ten kontakt caka. Ale rychlo sa nauci pochopit, ze nemusi prist. Ze to je nezavazna formulka. Konverzacna fraza. Nauci sa z tonu a mimiky vyrozumiet, kedy ten kontakt moze cakat a kedy nie.
@moonlight1210 to mi je jasné, že je to fráza ale uplne zbytočná
@penelope11 ono je to niečo čo bud človek fakt myslí vážne alebo to len tak povie ale načo robiť niekomu ,,falošné nádeje"
Musim ti oponovat, ale nie je. Je to jeden z nástrojov (tento konkretne komunikacny), ktore umoznuju ludom fungovat relativne mierumilovne pospolu. Co je zaklad spolocnosti. Inak sa tu vzajomne zahryzneme. 🙂
Hovorit si len absolutnu pravdu by bolo pekne, ale je to nerealne. Preto pouzivame cas od casu aj white lie. Kam takto fraza patri.
Viac niekoho urazis (alebo ublizis), ak mu na rovinu povies, ze nemas zaujem (nech uz to vyjadris akokolvek ospravedlnujuco, alebo milo).
A pochopis to, az sa v takej situacii ocitnes. Ze pouzit tu frazu je milosrdnejsie, ako sa hrat na pravdu. Lebo je to rovnake, ako ked hrbacovi povies, ze ma hrb. Len preto, ze je o pravda, to nie je nutne hovorit.
@moonlight1210 ja to riešim veľmi jednoducho ked mi nie je sympatický tak takúto vetu nepoviem a rozlúčime sa len ,,ahoj,, a tod vše 🙈 nenasádzam ružové okuliare
Ludia si nevazia slova a hocico vypustaju z ust. Tiez nechapem,naco nieco vyslovuju,ked to nemyslia vazne. Nuz ale vypoveda to nieco len o nich.
To ahoj sa da tiez vylozit rovnako, ze sa este stretnete. Zbohom by bolo potom adekvatnejsie. 🙂
Kazdopadne, nebudem ta dalej presviedcat. Mame na to rozdielny pohlad.
@moonlight1210 ahoj je také neutrálne
a co si myslis, ze ten druhy to mysli vazne?