Posledné roky naše manželstvo ide dolu vodou, manžel sa zmenil narodením našeho druhého dieťaťa. Vždy túžil po chlapcovi. Prvé je dievča a po 7 rokoch sa nám narodil chlapec. Zmena nastala v tom že začal uprednostňovať syna, na dcéru mal čoraz menej času. Takisto keď bolo treba niečo kúpiť alebo hračky synovi všetko možné by dal, dcére už nič vraj už je dosť stará na to aby nemala hračky a aby sa zabavila aj sama.
Ja sa venujem deťom rovnako, rovnako im dávam lásku, dcéra je už pomaly partacka chodíme na babské jazdy, zatiaľ manžel je so synom doma.
Poslednú dobu má blbé reči že ho to s nami nebaví, že sa chce rozviesť a syna si dať do svojej starostlivosti. Že nás neznáša že chce od nás odísť samozrejme so synom.
Zatiaľ sú to len plane reči, no dosť ťažko sa mi to počúva.
Aj láska pomaly zhasina medzi nami. Neviem ako ďalej, má to ešte zmysel ostať spolu? Tiež neviem keby sme sa rozviedli hovorí že syna mi zoberie a bude ho sám vychovávať, čo keď mu to prejde?
raz by mi povedal ze neznsa mna a dceru a uz by nebol manzel a rozhodne by som mu nedala ani syna .. len tolko co by urcil sud
@listy456 Práveže on nebol takýto. Dcéru mal rád všetko bolo v poriadku poriadku keď sme boli traja. Je síce pravda že viac bol v práci než s nami doma no aj tak. Strašne túžil po synovi a keď sa narodil niečo sa v ňom zlomilo a ostal takýto.
Manžel je psychopat. To akože dcéru nemá rád? Je to riadny....
Ak nebudem rovno vulgárna, lebo mi to tiež liezlo po jazyku, tak napíšem, že si vo vzťahu s veľmi nezrelym jedincom. V tomto storočí a v našich zemepisných šírkach je syn v rodine vyššie v hodnotovom rebríčku ako dcéra? Wtf?
Vážne by som sa obávala o duševné zdravie svojich detí, aký vplyv môže mať takýto prístup zo strany otca na ich ďalší život. V synovi môže podporovať rozvoj nacistickej osobnosti a dcéra môže mať pocity menejcennosti, hlavne vo vzťahu k mužom.
A čo povedal, keď si ho konfrontovala s jeho správaním? V akých situáciách hovorí, že sa chce rozviesť?
Raz by mi chlap povedal, ze ho to so mnou nebavi a neznasa mna a niektore z nasich deti, tak ma viac neuvidi. Toto normalny clovek z huby nevypusti a nie, nie su to len plane reci ako si ty naivne myslis. Toto proste cloveku nejde v hlave “len tak”.
A nechcem byt paranoidna, ale velmi by mi vrtalo hlavou, preco tak strasne miluje syna a neznasa zeny - ocividne dospele aj deti…
Tiez si myslim, ze nie je normalny, nieco unho nie je v poriadku. Akych ma rodicov, aky ma s nimi vztah?
Kazdopadne syna ti nezoberie, to su ozaj kecy, to vobec nezavisi od neho, ale pojde sa s tym na sud. Maximalne dostane striedavu starostlivost, ale aj to bude podla mna problem, ked pred sudom povie, ze ju chce len pre syna.
Manžela by som predbehla a rozviedla sa s ním. Chúďa dcéra, už je dosť veľká aby jej docvaklo.
On sa nezmenil, len ukazal, co naozaj je zac. Povedal by mi, ze neznasa Nase dieta, letel by ak spinave pradlo z domu … osobne by som sa postarala o velmi obmedzeny styl … uplne normalny nie je … rychlo prec, lebo ked to bude dcera vidiet a pocuvat dlhsie, tak si v dospelosti bude hladat rovnakych debilov
nemam slov a mam prilisne nervy, aby som napisala nieco "psychologicky obstojne", takzs v skratke - vsetky tieto reči si skús nahravat, alebo si rob screenshoty, ked to vypisuje niekam, to sa ti zide. a hlavne bud o krok dopredu. nelutuj sa, nezi v spomienkovom optimizme a rob kroky, aby si ochranila seba, aj deti. on uz tie kroky robi.
Tak ak by ste sa rozviedli syna by do svojej starostlivosti len tak nedostal. Súrodenci majú vyrastať ideálne spolu . Ak sa voči tomu ostro neohradíš , tak ti bude stále toto hovoriť. No tak mu povedz že ešte raz bude takéto sprostosti púšťať z úst, veľmi rýchlo môže zosťať on sám a rozvedený. A že teda čo je to za otca keď svojmu synovi chce len tak rozvrátiť rodinu a obrať ho o kontakt s oboma rodičmi , a o matku .
@heidy222 V akých situáciách, keď sa niečo deje keď treba niečo vybaviť alebo barsco okolo detí tak má takéto reči.
@marianarem Rodičov má normálnych no nemá s nimi moc dobrý vzťah. Skôr ja som s nimi v kontakte aj ja komunikujem s nimi alebo vybavujem keď niečo treba. On im ani mobil nezdvihne keď mu volajú.
@olimuc Môže byť že časom ukázal čo v ňom naozaj je, len jedno nechápem, 10 rokov sa pretvaroval aký je dobrý až potom zmena
@victoriab Veru niekedy myslím na to ako nám bolo spolu pekne a teraz nespoznávam ho ako sa zmenil akokeby iný človek
Pre mňa by takéto reči boli koniec už len kvôli dcére, čím bude staršia tým ju toto správanie bude viac zasahovať.
Je to riadny debil s prepáčením.
To su fakt vsetci muzi j*bnuti, alebo len ti, ktorych zeny su tu na MK? Len taka uvaha…
@akiana z môjho pozorovania okolia, väčšina z nich. Ostatní to ešte taja 😂
@kvetinka75 To co tu citam na dennej baze nevymyslis proste. Co je to za napad, ze len syn je moj, necham sa rozviest, vezmem ho so sebou a na dceru sa vyseriem? To je ako keby sutazili v tom, kto vyhra cenu dement roka.
@akiana kandidátov by bolo. Len škoda, že títo nevidia, ako ubližujú najbližším
@akiana Ja neviem, tiez čítam tu diskusie a veľa chlapom ako keby po rokoch preplo v hlave a vystrajaju
Ale tomu tvojmu nepreplo. To co je, ze odkedy mate syna, uplne ocividne ho favorizuje a dceru ignoruje? Maloktorym chlapom “prepne” zo dna na den, to je stupnujuce sa debilne spravanie, ktore nejak asi nechcete vidiet.
Autorka, tiež mám dojem, že bagatelizujes vašu situáciu. Toto nie je hocijaké prepnutie v hlave, nie, nemá každá druhá alebo tretia takého muža ako máš ty. Toto je iný kaliber.
@grof_monte_christo Teda radis mi rozviesť sa a čo keď malého dostane do svojej starostlivosti? Ja s tým nesúhlasím.
Ty sa ho bojíš, však? Asi mu nedokážeš jasne povedať, že je magor a takéto správanie nie je s kostolným poriadkom. Ty toto všetko len ticho trpís? Komunikujes o tom s deťmi? Aky vzťah má s otcom tvoja dcéra?
@grof_monte_christo Nebojím ja s ním aj rozprávam o tom často že správa sa zle a nemal by robiť rozdiely medzi deťmi a že sa mi to nepáči. No len mykne s plecom nech sa do toho nestarám. S deťmi komunikujem o tomto, mám s nimi pekný vzťah. Aj deti maju radi jeden druhého. A dcére hovorím že mrzí ma to ako otec zmenil správanie k nej. Je jej to ľúto, no snažím sa jej to ja vynahradiť.
Asi budeš ešte mladá a škoda tebe aj deťom stráviť život s takýmto necitlivým a arogantnym človekom. Pouvazuj, či by vám bez neho nebolo lepšie. Syna ti len tak nemôže zobrať, to ti v diskusii potvrdili už viaceré.
Z toho, čo píšeš, nemá rád veľmi ani teba.. ale je rád že si mi porodila syna, tak ťa s dcérou toleruje..
A na deti máte právo obaja. Na obe. Čiže to rozhodne potom súd ako to bude. Môžu skončiť obe s tebou, alebo aj obe s ním, alebo jednu tu a iné tam. O tom rozhodne súd.
Ty s nim jednas v rukavickach a on s tebou ako s handrou na podlahu. Keby aj druhe dieta bola dcera, by ti asi lepsie doplo co je zač. Vsak ta mal len za maternicu pre potomka. Este chvilku syna "vypiples" nech nema tolko starostí s nim a potom vas obe vykopne a od syna odstrihne. Uz vcera bolo neskoro s nim skoncit..
@jaond19 Práveže syna to ťahá viac ku mne. Ako dobre rozmaznáva si ho a kupuje si ho. No to sú len veci. Ale príklad zakopat si loptu alebo zobrať ho von niekam to nespraví. On len veľké reči má
Len Ta vydiera a manipuluje píšeš, že je veľa v práci kedy by mal naňho čas?.Von s ním nejde, kopať loptu tiež nie.Kolko má syn rokov?
Tak nech sa rozvedie načo o tom rozprava?toto milujem, keď niekto druhému hovorí x rokov ako ho to nebaví a odíde a neodíde.Dcere to vynahrad a hlavne sa spýtaj muža či si uvedomuje ako je pre dcéru v dospievaní otec dôležitý.Ja som v tomto hnusná hneď by som mu povedala ok, napíš o rozvod a už toľko o tom nerozprávaj bude nám lepšie bez teba veď sa deťom nevenujes, robíš rozdiely tebe asi tiež nie...
"Zobrať "syna nie je tak jednoduché ako si predstavuje.Tym sa oháňajú všetci chlapi, že zene zoberú deti, lebo vedia kde je citlivé miesto.Realne vieš si predstaviť, že by sa mal o neho starať?
Máte 2 deti nech na to nezabúda.
niektore damy by ti povedali mate krizu.... ja ti hovorim nasla si si koko....ta, pardon. Ak toto su plane reci tak moji rodicia su nazive a prave grilluju pred mojim domom... i ked zijem v panelaku. Keby o mojej dcere mi povie muz ze ju neznasa a mna spolu s nou tak beriem aj syna rovno.... neviem ti pomoct poradit takymto sa treba vyhybat mrzi ma to.... ale co ti povedat mozem je ze laska nezhasina ale sa buduje a ked prestanete makat obidvaja tak sa vytrati zmizne a to s u vas aj deje..... keby mate zaujem udrzat to tak by to slo,.... ale aj len ked jeden iba ma zaujem o intimitu vasen a lasku a druhy hovori ze ho neznasa tak nie zmysel to nema uz