Ľutujem výber partnera

10. apr 2024

Ahojte, mali ste niektorá pred pôrodom také divné pocity, že ste si možno nevybrali najsprávnejšieho muža po svojom boku? Možno je to hormónmi ale mám pocit, že je všetko len na mne. Priateľ je úplny opak mňa, nevie byť zodpovedný, nevie ušetriť ani euro, všetko hneď rozfláka. Mám obavy ako budeme fungovať, ked mi skončí materská. Zarobí dobre ale vie aj všetko pomíňať. Bývame v mojom byte po rodičoch, prerábali sme, ale on to veľmi nefinancoval, len ja z úspor. Má vždy plné ústa o tom, ako postaví dom, ako sa o nás postará ale neviem či tomu mám veriť, keď nevie nič ušetrit. Synovi som kúpila všetko ja z výplaty a úspor, on svoje peniaze použil na kúpu sersanu, náradia, oblečenia. Vie si kúpiť parfém za 250€, ale do domácnosti kúpi minimum. Príde mi to, že moje peniaze sú naše a jeho len jeho🤷🏻‍♀️Vždy mu hovorim, že nemôžem všetko financovať len ja. Aspoň tak mi to príde. Ja si teda nekúpim nič drahé, keď musím zaplatiť nájomné a iné poplatky. Zarobím oveľa menej, teda teraz mám len materskú a potom rodičak. Ako ho naučiť byť viac zodpovedným? Ako ho “prinútiť” mi dávať nejaké peniaze? Stane sa konečne zodpovednym, keď sa narodí náš syn?

dassena
10. apr 2024

Presne ako pises, ale takisto som to pripisovala hormonom. A mozno sa to zmenilo aj preto, lebo moj partner sa vyrazne zmenil, ked som porodila. Zacal sa viac zaujimat, starat, a to nie len o dietatko, ale aj o mna.

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maminkadeticiek
10. apr 2024

Podla mna to nie su hormony.Davas logicke argumenty ktore jasne hovoria o tom,ze si si nezvolila vhodneho partnera.Nechapem naco si to zeny robite

autor
10. apr 2024

@dassena mne príde, že on si neuvedomuje, že už nie je len on sam a nie je dolezite davat stovky eur do auta, na oblecenie, kadernika atd ale do rodiny. Ked som pracovala a mala svoje peniaze neriesila som, ze on mina svoje bezhlavo. Ale teraz ked sa ma starat aj on o nas, tak mam obavy ci mu vobec dojde, ze uz nie je sam ale budeme traja odkazani na jeho prijem.

januska12323
10. apr 2024

Nie nestane sa zodpovedným. Zle si si vybrala a ešte aj všetko platíš prečo? Postieľku, kočiar, oblečenie všetko má ísť aj z jeho peňazí, na domácnosť neplatí nič? Čo ti jeho pobyt a partnerstvo vôbec dáva? Okrem genetického materiálu. Chodí nakupovať aspoň jedlo? Energie neplatí tiež?

ms_green
10. apr 2024

Ja tomuto proste nerozumiem. Tu na MK je 3456789 príspevkov o tom ako si ženy porobili deti s absolútne nevhodnými partnermi. Toto nie sú hormóny ale úplne valídne pripomienky. To predtým ako ste si urobili dieťa takíto nebol alebo ja neviem.

melanta
10. apr 2024

Že sa ti tvoj partner nezdá ako najsprávnejší teda rozhodne nie je hormónmi. On nie je najsprávnejší, on je doslova úplne nevhodný ako životný partner. Avšak nie je to jeho chyba. Je to chyba tvoja, že si to neriešila. Ešte pred otehotnením si mala riešiť jeho prístup a zmenu a otehotnieť až po tom, čo by dospel. Takto riskuješ, že možno sa zmení, možno nie. Takže začni to aktívne riešiť. Ja osobne ak by sa nezmenil o 180 stupňov, radšej sama s dieťaťom, ako s ním. Pretože on je len decko, ktoré zarába, míňa na seba a ešte má doma aj ženu, ktorá mu financuje bývanie, stravu a aj sex mu dá. Presne ako píše maminkadeticiek, na čo si toto žena robíš? Vyberieš si za otca svojho dieťaťa totálneho neschopáka. Veď normálna žena nechce takéhoto chlapa ani ako frajera, nieto životného partnera a otca detí.

melanta
10. apr 2024

@ms_green bol taký aj predtým. Ale vieš ako to je - každá takáto dúfa, že po svadbe alebo keď sa narodí dieťa, tak sa zmení. Samozrejme nezmení, ona s ním aj tak ostane žiť a z dcéry tak logicky s veľkou pravdepodobnosťou vychová ďalšiu ženu, ktorá nebude mať hrdosť.

karmen118
10. apr 2024

Stále sa správa ako slobodný chlap, nechápem vážne, tak ak sa nevie udržať nech ti po výplate presunie zo svojej výplaty na účet koľko potrebuješ a zvyšok nech si s ním robí čo chce. Pri takomto type chlapa nemôžete mať ani spoločný účet lebo by prehajdákal aj tvoje peniaze 🙈. A veľa chlapom nezvykne dôjsť samé od seba niečo - im to musíš na rovinu po lopate povedať, čo od neho očakávaš ako chceš riešiť vaše financie alebo hocičo iné. Takže čo najskôr si s ním sadni na vážny rozhovor.

sissy27
10. apr 2024

no hormóny to boli keď si potrebovala otehotnieť s prvým čo išiel okolo... to si asi nepozerala doprava-doľava a pred seba už vôbec nie a preto máš partnera akého máš.
Teraz nastala realita - normálne si ho posadiť ako malé decko, a pekne na papieri mu ukázať, aké sú výdavky na život a koľko z toho má zafinancovať on. Ak nie, tak nech sa páči, tam sú dvere a uvidíte sa na súde o výživné na dieťa.
A nezmení sa sám od seba kým ty budeš stále všetko nejako zvládať, načo by to robil? On má strechu nad hlavou, plné brucho, prázdne gule a dosť peňazí na svoje serepetičky, to mu stačí.

mikadooo
10. apr 2024

Príde výplata a povieš mu daj mi päťstovku (800 / 1000 / 1500 / xy) na mesačné výdavky. So zvyškom si rob čo chceš. Hotovo. Sumu napasuj na toľko, koľko treba na výdavky. Ak s tým má problém, dopredu do nazbieraj bloky, faktúry, atď. za predošlý mesiac a strč mu celú kôpku komplet do ruky. Ak mu je to veľa, okej, nech nakupuje, platí on a donesie, ty len navaríš z toho čo on kúpi. Nekúpi? Nevaríš, nejete. Neplatíš elektrinu, wifi. To sú také typy ľudí, že zbytočne kuvikáš, keď to potom aj tak sama zaplatíš. Prestaň o Tom vyplakávať, ale proste neplať. Zrazu nebude wifi. Káblovka. Elektrina 😳. Čo to? Ako to? 😳😳😳. Suché rožky na večeru? Môže si soľou posypať? Čožéééé? Alebo parfémom posprejovať? Ale k takémuto kroku by som pristúpila naozaj ak by odmietol platiť "paušál" a začal riešiť, že "toľko nepotrebuješ" ani po preukázaní bločkov.

maminkadeticiek
10. apr 2024

Nemala si si spravit dieta hrrr s prachatym chlapom,ale zistit si o tom ako s nimi hospodari viac.Podla mna ste vobec tieto veci nemali rozdiskutovane.

autor
10. apr 2024

@januska12323 najomne platim ja, on sem tam nieco kupi ale su to skor veci, ktore ma on rad a ja ich nekonzumujem. Ja som dieta neplanovala, otehotnela som cez antikoncepciu, uplne necakane.

@melanta Aka dcera? Aka hrdost?

@ms_green Bol taky aj predtym, ale boli to jeho peniaze, neriesila som, ze si kupi z vyplaty nieco do auta, na seba atd. Ked sme sli niekam na vylet platil raz on, raz ja.

@sissy27 s prvym som chcela otehotniet? Mna vzdy zaraza ako a odkial viete vydedukovat take kraviny..🤦🏻‍♀️

prunee
10. apr 2024

To co popisujes su dost vazne veci na pochybnosti o partnetovi, to vobec nie je len o hormonoch. Len preco to riesis az teraz, co bolo doteraz, nevadilo ti to? Co spolocny ucet? My s muzom mame jeden, vsetky financie mame spolocne, setrime spolu, miname spolu, aj si kupime kazdy co chce a potrebuje, a je uplne jedno, kto kolko zaraba, su to spolocne peniaze pre nasu rodinu a potreby kazdeho z nas.

crazy_cat_lady
10. apr 2024

hormonmi to nie je. nevybrala si si zrejme idealne, pride mi, ze tvoj partner ma pocit, ze je stale sam a teda dopraje/kupi iba sebe. mozes skusit rozhovor, uvidis, ci pomoze. ak nie, tak uz sa potom musis zariadit sama.. uvidis, ako budete fungovat po narodeni babatka a ci dojde k nejakej zmene, alebo nie

gladys_07
10. apr 2024

Krok prvy: nedavaj dietatu jeho priezvisko.

crazy_cat_lady
10. apr 2024

otazka je, preco vsetky veci financujes sama? pokial to jemu nedojde, asi mu treba povedat veci narovinu - narodi sa nam dieta, treba nam postielku/prebalovaci pult/atd, ideme kupovat spolu, prip. uz mam vybrate, tak to kupime napolovicu..

lili1313
10. apr 2024

No ako ho prinútiť aby ti dával peniaze? Keď nepomôže seriózny rozhovor o poriadnej sume ktorú ti bude mesačne dávať, tak jedine súdne. Požiadať o určenie výživného na dieťa a aj na seba, keďže ti vypadne príjem kvôli starostlivosti. To mozes aj keď spolu žijete. Viem že to takto nechceš ale on sa inak nezobudí. A zváž či ti nie je tento partner skôr na obtiaž, uvidíš prípadne ako sa bude činiť po pôrode. Aby si nezistila že namiesto jedného máš dve deti a to staršie sa ešte aj nepekne správa. A teda priezvisko daj radšej svoje.

melanta
10. apr 2024

Ty si dosť jednoduchšia všakže. Pretože normálna žena, ak žije s chlapom v jednej domácnosti, neplatí za chlapa. Platia všetko na polovicu. Energie, nájom, drogériu, stravu. Aká hrdosť? No tá, ktorá ti chýba. Pretože žena, ktorá financuje chlapa a urobí si s ním decko hrdosť nemá. A keď s ním ostaneš, tak svojmu dieťaťu ukážeš, že byť bez hrdosti je v poriadku. Darmo tu soptíš na naše reakcie. Obviňovať môžeš iba seba za veľmi zlý výber partnera. Ale ešte vždy to môžeš zmeniť. Ešte vždy mu môžeš stanoviť, koľko mesačne bude dávať a ako zmení svoje správanie. Ak nie, tak nech si zbalí veci a ty daj žiadosť na výživné.

januska12323
10. apr 2024

Takže u teba býva zadarmo, doteraz ti to nevadilo a dúfaš, že keď sa narodí dieťa zázrakom ho osvieti? Čím skôr to s nim vydebatuj. Priprav si argumenty, výpisy z banky, účtenky z obchodu... Keď nepochopí kupuj jedlo len sebe, nerob mu žiadny servis. Vieš kedy mu chodí výplata? Hneď v ten deň nech odovzdá XY eur a so zvyškom nech si robí čo chce.
Aj tak myslím, že sa budete hádať a časom odíde lebo ho "obmedzuješ".

jesenzima
10. apr 2024

@melanta zbytočne písať. Toto bude typ ženy, ktorá sa bude sťažovať, ale neodíde, ani ho nepošle do kelu, lebo "inak to bude dobrý otec" a "nepije a nebije ju" 🤷 a všetky rady budú márne a ešte ostatné ženy budú za 🐮

janinah
10. apr 2024

Kto si akú kašu navarí.taku bude jesť.Tu tboju kašu by som ja teda jesť nechcela.aj keď je navoňana 250 eurovým parfumom.
Papier a pero a spísať čo platil on a čo ty...buď pochopí alebo nie.Skor nie a ty budeš ľutovať výber partnera donekonečna alebo sa zariadia inak.

vikiki29
10. apr 2024

Ty platíš nájom a platí aspoň energie? Či on si býva úplne zadarmo, čiže ho vlastne živíš ty? Postavila by som ho pred hotovú vec, bude otec nech sa stará. Ak by to nepochopil, tak mu skús vysvetliť koľko sa platí podnájom ak by musel odísť + výživné na dieťa + výživné na teba + od neho pýtaj preplatiť polovicu výbavy pre dieťa - kludne aj cez súd. Ja myslím, že potom pochopí.

maminkadeticiek
10. apr 2024

Normalne si ho treba posadit,vypocitat mu reziu fungovania,presnu sumu, ktorou ti ma teraz prispievat,potom sa k tomu vratite ked bude dieta na svete.Urcite to bude viac.Ak mu to nedopne samemu,tak mu ukaz kolko stoji zivot a kolko z toho bude platit on.Hadam sa nebudes hanbit hovorit o peniazoch s clovekom,ktoremu ides porodit dieta!

candii
10. apr 2024

Nuž. Na to si mala myslieť predtým ako si si s takým človekom založila rodinu. Teraz sa môžeš trápiť

zuzubb007
10. apr 2024

Čo máš spraviť, jediná rada na toto existuje pustiť ho kade ľahšie, a žiť si svoj vlastný život s bábätkom a užívať si to, aj keď moje rady presne viem kam pojdu

misinka26
10. apr 2024

Opýtam sa ťa len jedno, na čo ti taký chlap je? Veď z tohto celého mi vychádza, že by ti samej bolo lepšie... podaj žiadosť o výživné + polku nákladov na výbavu... a hlavne tomu dieťaťu nedaj jeho priezvisko...

deti95060810
10. apr 2024

to nebude až tak hormónmi... máš vedľa seba príživníka...

autor
10. apr 2024

On ma svoj byt, ja svoj. Nebyvali sme spolu. Az ked som zistila, ze som tehotna, navrhla som mu, aby sa ku mne nastahoval. Je to par mesiacov. Ja mam 3izbak on len 1izbak. Tam by sme sa tlacili.
Ja som prisla na to, ze som tehotna az v 5. Mesiaci, brala som antikoncepciu, mala normalne menstruaciu…
On si stale akoby neuvedomuje, ze bude otec, ze uz nie je sam. Ja nepisem nikde, ze je zly clovek, ze mi nikdy nic nekupi. Nezabudne na ziadny sviatok, doma navari, uprace, opravi vsetko. Len akoby zabudal, ze sme dvaja, coskoro traja. Mali sme to proste predtym podelene, ze raz plati on, raz ja. Ak sme niekam sli, napr. dovolenku financoval on a ja nejake vecere atd..
Nie som typ zenskej, co jej vsetko financuje chlap. Mne to prislo normalne, nemala som pocit, ze nieco nefunguje. Teraz mi vadi, ze je stale akoby vo svojom svete, pre neho sa nic nemeni. Spolocny ucet som navrhla, vraj s tym nema problem. Moja otazka znela, ako mu otvorit oci, aby sa spamatal, uvedomil si, ze nie je uz samostatna jednotka. Niektori chlapi su proste nechapavi.
Nie som zena bez hrdosti, podla mna su to tie, ktore sa nevedia postarat same o seba a cakaju, ze sa o nic postara ich muz a ony nemusia nic… a nie som ani jednoducha a dala sa oplodnit prvym, ktory prisiel. Takze mi to pride uplne mimo.
Mam ho poslat hned do certa, lebo budeme odrazu neplanovane traja?

simka17161
10. apr 2024

Povedz mu že keď sa nespamäta dáš ho na súd a pošleš preč.. Má u teba ubytovanie zadarmo tak sa ťa drží.