Láska pri viacerých ľuďoch

15. jan 2023

Ahojte, myslite si, že človek dokáže romanticky milovať dvoch ľudí naraz? Napríklad ľudia, čo žijú v polyamornom vzťahu (pre tých čo nepoznajú- sú to ľudia, ktorí vo vzťahu majú viacerých alebo aj spoločných partnerov)

liljana
15. jan 2023

Samozrejme moze clovek milovat viac ludi. Ale viac ako dvaja vo vztahu je uz prilis velka tlacenica.

terezka1947
16. jan 2023

Teraz sa slovo "láska" divné vysvetľuje.
Čiže asi je to možné u niekoho.
Akurát som si nie istá,či to láska je.

lenkakravcova
16. jan 2023

Je to možné, ale je to zriedkavé. Častejšie sa stáva, že si niekto nájde niekoho ďalšieho, len aby prekryl problémy v prvom vzťahu.
Ale teda môžu existovať aj ľudia, ktorí dokážu milovať spravodlivo viac ľudí, len ich je ako šafránu.

A nie je to len o dnešku. Veď už aj v minulosti napríklad proroci ako Jakub alebo Dávid a iní mali viacero manželiek, ku ktorým sa snažili správať spravodlivo a mali s nimi navzájom dobre vzťahy.
@terezka1947

andrea_82
16. jan 2023

neverím, že dvoch ľudí môžeš mať rovnako rada. Vždy to bude o tom, že na jednom sa ti páči to a na druhom ono. Jedno obdobie ti bude viac vyhovovať jeden, potom druhý. Ale naraz a rovnako podľa mňa nie.

athom
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranta_leuconeura
16. jan 2023

Jasne ze mozu. Ci myslis, ze sa len pretvaruju, ,,aby boli zaujimavi"? Ako sa hovori aj o ludoch s inou orientacou alebo inym rodom? 🤦 Nejak mi nevychadza, preco by to niekto robil, keby to tak necitil

lavinis
16. jan 2023

Áno, môže

teleskop
16. jan 2023

nie

sima338
16. jan 2023

Tiež som mala obdobie, kedy som milovala 2 mužov. Každého trochu inak, ale predsa. Ale to bolo o tom, že u každého mi niečo chýbalo, tak som to videla u toho druhého.

nnnuuunnn
16. jan 2023

Môžeš milovat aj 20 mužov naraz. Je to ako keby si mala viac detí, tak každé budeš milovat. Koľkých stíhaš, toľkých kľudne miluj 😁

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
terezka1947
16. jan 2023

@lenkakravcova rovnako rád,správať sa s úctou ok.
Ľúbiť rovnako dvoch ľudí súčasne?
To zase neverím.

annamarin
16. jan 2023

Podľa mňa áno, zažila som. Je to ako milovať viaceré deti rovnako. Viaceré zvieratá rovnako.

cippi
17. jan 2023

Jasne, ze je to mozne, preco ked ako annamarin pise ked mame deti oblubene napr kazde jedno, alebo zvierata mame oblubene, kamaratov, to zrazu nemoze fungovat aj pri ludoch teda pri vztahovych veciach, ako keby mi to pride ze tam je vsetko zakazane, kde je inde povolene 🙂. Myslim, ze mnohi ludia maju radi aj inych, len doma o tom nehovoria 🙂. Muzi teda urcite ti vzplanu bleskovo, ja to mam tak. Ked sa clovek zamysli seriova monogamia je svojim sposobom multilaska len nie naraz, preto to tam nevadi, ale je to to iste 🙂. Len ludia ako keby sa bali narusit to vysnivane z rozpravok tak silou mocou sa snazia obhajovat, ze je to nemozne, pricom inde je to mozne 🙂. Nikdy neexistuje len jeden idealny partner, moze byt aj lepsi, proste je to tak, schopnost zalubit sa nezmizne aj ked je clovek zadany, prirodu neoklames 🙂. To boli myty z minulosti, ktore sa vsak vyvracaju pomaly, ze jeden jediny moja polovica, tak to nie je.

autor
17. jan 2023

@maranta_leuconeura ja nikde nepíšem, že nemôžu, toto je čo za odpoved? Som sa pýtala na názor ďalších ľudí, pripadne, či s tým majú skúsenosť. Ako vidíš, názory sa tu líšia.

vestec_jozef
Odpoveď bola odstránená
Zobraz