Ahojte, mám priateľa kratšie, teraz to bude 8 mesiacov. Predtým som mala vzťah 7 rokov.
V minulom vzťahu sme mali dosť veľa sexu (každý deň) no iné veci vôbec nefungovali tak som to skončila a som zato rada.
Aktuálny partner ke úžasný v každom ohľade, pozornosť, spoločný čas a hobby, viem si naozaj predstaviť s ním prežiť život i mať deti.
Jediné v čom si niesom istá je pravidelnosť sexu.
On má chuť nato raz za týždeň, možno 2x. Spočiatku som bola trochu sklamaná keď sme sa spolu nasťahovali, očakávala som viac aj kvôli predošlému vztahu.
Teraz tak nejak fungujeme a on sa mi aj raz za týžden povenuje naviac.
Len sa stále prichytim.v tom že to porovnávam v počtoch s predošlým vzťahom alebo rozmýšľam či je to v poriadku 😁
@lenulia_156 žiadna norma na toto neexistuje, dôležité je to, čo vyhovuje tým, ktorých sa to týka. Otázne je, či ti ten každodenný sex aj naozaj chýba, alebo ti chýba len preto, že si bola zvyknutá na niečo iné... A je úplne irelevantné koľko sexu majú iní...
Na toto normy nie sú, porovnávať s bývalým vzťahom alebo cudzími ľuďmi to nemá zmysel... vyhovuje to aj tebe takto a máš len blbý pocit z toho? nerieš, užívaj si vzťah... nevyhovuje ti to a potrebovala by si viac? komunikuj (s ním, nie nami)
Sprav si deti, potom za to budes vdacna😂
Porovnavas, chces ineho?
Preco?
Tento ti dava 90 percent toho, co chces a ty by si rada nejakeho ako predtym? 10-percentného?
Myslim celkovu kompatibilitu.
V byvalom vztahu ti kazdodenny sex kompenzoval chybajuce vsetko ostatne… tu mas vsetko zastupene tak, aby si bola spokojna, a ked ti to tak velmi chyba kazdy den, tak si kup nejaku hracku 🙈
no a potom sklznes do vztahu, ktorý si mala v predchadzajucom...
Takto komunikacia možno viazla nie len v predchadzajucom ale aj teraz. Co je niekedy viac ako sex...
Ste ešte na začiatku vzťahu. V tejto fáze ste mali mať sex 3x denne a nie raz za týždeň. Na tvojom mieste by som sa obávala či je medzi nami naozaj chémia alebo sme iba kamarati.
@lenulia_156 poviem ti tak, keď sme sa s mužom brali (mali sme 22) mala som ja chuť denne, manžel presne asi toľko ako tvoj partner. Zvykla som si, nejak mi to nevadilo. Dnes nám ťahá na 40, manžel má chuť stále rovnako, možno už aj viac ako kedysi a mne to stačí tak raz za mesiac.. 😆 keď sme sa dali dokopy ani vo sne by mi nenapadlo že sa to takto otočí a po 17 rokoch vzťahu budem ja tá čo nebude mať chuť ani raz za týždeň. A to sa ľúbime, manžel ma priťahuje, no skrátka na tieto aktivity chuť veľmi už nemám 🙂 moja rada znie ak ti to teraz vyhovuje a vieš si s ním predstaviť život nerieš či ti to bude dlhodobo takto stačiť lebo možno o 10 rokov bude on ten čo bude chcieť stále a ty tá komu sa chcieť bude maximálne raz za mesiac 😉
@lenulia_156 pravidlo 80 ku 20
V každom vzťahu je "normálne" toľko sexu, koľko vzájomne vyhovuje obom. Ak je to len o jednej, alebo druhej strane, tak to už nie je v pohode.
ak ti to už teraz nevyhovuje tak v budúcnosti to bude problém...
@liaka ako by si ho aplikovala na toto?
@lenulia_156 vymenila si 20 % vztah za 80 %. Nemozes mat 100 % vsetko..
@liaka ďakujem 🤗 všetky názory mi pomohli popremýšľať
@lenulia_156 ked bude chciet viac sexu, tak tu budeš plakat ako mu ide len o sex a všetci su rovnaki....:D ..
So sexom je to ako s kyslikom , az ked ho nemas zistis ako je velmi potrebny.
@kinats wau, to je dobré
Zaujímavé, že vzťah nefunguje, ale sex áno. .ja si nedokážem predstaviť denne sexovať s niekym, kde to inde nefunguje...
A ako už písali, sprav si deti, potom budeš happy keď budeš mat aspoň 1 za čas 🙂
@vilma7 akože toto tiež neplatí u každého, u nás sa príchodom deti nič nezmenilo a určite by mi nestačilo raz za týždeň, ale to som ja. Autorka musí sama vedieť, či jej to takto vyhovuje alebo nie.
Dostala si velmi dobre komentare, porovnavanie je cesta do pekla, neporovnavaj s predoslym, si v tomto vztahu, si tu a teraz, nie niekde 2 roky doazdu. Stanov si priority, ak to je pre teba naozaj podstatna vec, tak vztah ukonci, ina cesta asi neni. Dalsia vec, neskumaj co je normalne a co nie, ťo ze ti tu niekto napise ze sexuje 3x denne nieco zmeni na tvojej situacii? Na tom ako sa z toho citis? Asi nie, tak na co potom... Niekto to ma raz mesacne s partnerom, niekto kazdy den, niekto fakt raz za pol roka. Ak to vyhovuje tomu paru, tak to je vzdy v poriadku. Sme ludia a nie nejake hodnoty v tabulkach, ktore treba porovnavat...
@lenulia_156 toto su tak prastene otazky🙈 akoze si myslis ze su na to nejake tabulky, alebo ze to musis mat ako zuzlienka14 a betkakvetka?