Kedy je vhodné riešiť otázku dieťaťa?

4. dec 2022

Po akom case je podľa vás vhodne riesit otázku dieťaťa? Stretávam sa s jednym mužom, ktorý by sa očividne chcel usadit keďže ma 29. Ja mam 22 a už mam chlapčeka z predošlého vztahu. Pýtala som sa ho, či ho to neodradzuje a povedal že vobec nie. Zatiaľ som ich ešte nepredstavila ale vždy sa ma nanho pyta a krasne sa o ňom vyjadruje. Som ale stale opatrna, pokial si nim nebudem ista, nechcem do toho ťahať maleho.
Píšeme si dva mesiace, voláme si skoro každý deň, niekedy aj viac ako hodinu. Stretli sme sa 6x (pracuje na turnusy). Na poslednom stretnutí sa ma pýtal na dieta. Či by som ešte chcela druhé dieťatko. Odpovedala som mu, že mam strach pretože zo skusenosti z okolia viem, že keď deti nemaju rovnakých ocinov casto sú tam rozdiely a tomu sa chcem vyvarovat. A že v prvom rade sa musíme dobre poznať. Že druhé si teraz neviem predstavit. Na to sa ma spytal, že kedy by som si ho teda vedela predstavit a že on by rozdiely nerobil. Odpovedala som mu že mozno po roku/dvoch, že sa to nedá takto povedat.
Ta otazka ma aj potesila, že to so mnou zrejme mysli vazne ale zároveň vystrašila, pride mi to dosť zavčasu riesit dieta. Ale zas mozno to aj chapem, kvôli jeho veku. Kedy ste začali vy riesit otázku deti?

denden77
4. dec 2022

videli ste sa 6x...
nezili ste spolu ani tyzden v jednej domacnosti... len si volate a pisete... tvoje dieta este ani nevidel...
v tomto pripade, v takomto vztahu, by som ja osobne na dieta zatial ani nepomyslela 🤷‍♀️

morgane1975
4. dec 2022

Opatrnosť je na mieste. Ty si ešte mladučká a na druhé máš čas. On ako chlap môže mať aj v 40tke. Dala by som si určite načas aspoň dva roky spolužitia a ak by všetko klapalo ako ma tak môže byt aj druhé.

viestta
4. dec 2022

VIdeli ste sa 6x a vy uz riesite deti? Niekto z vas sa prilis ponahla. Mozno z toho ani vztah nakoniec nebude, mozno bude a rozpadne sa. Netreba tlacit na pilu

liljana
4. dec 2022

Normalne sa ta spytal, ci este zvazujes niekedy dalsie dieta, aby vedel, ci ma vcas vycuvat a hladat dalej, ak nie. Alebo pokracovat v tomto vztahu, ak po nejakom case by si s druhym dietatom suhlasila. Snad sa ta na to nebude pytat po 3 rokoch chodenia.

beatrixx1525
4. dec 2022

Ja som napríklad hneď na prvom rande povedala svojmu teraz už 3 ročnému partnerovi čo a ako s deťmi. Nie že by som ich nevyhnutne hneď chcela s ním, ale aby vedel čo do budúcnosti očakávať, aby sme neplýtvali vzájomným časom, ak by sme sa po čase nemali na deťoch zhodnúť. Našťastie sme sa zhodli no a všetko je tak ako sme si stanovili na začiatku 🙂 komunikácia a úprimnosť vôbec nie je zlá vec, no ale záleží aj od toho, čo od teba chlap reálne očakáva a na čo ťa má. Zoberme si takého Kollára napríklad :D

julie19
4. dec 2022

Podľa mňa príliš skoro na takúto otázku 🤔… 29 u mužov zas nie je neviem aký vek, oni môžu mať deti aj v 50 😅🤷‍♀️ ale akože chápem ak chce skôr ale po 2 mesiacoch písania a 6 schôdzkach je fakt skoro … rozmýšľam kedy mne môj muž prvý krát spomenul deti… neviem 😅🙈 … ale je pravda že sa tým netajil a že sme obaja vedeli že deti raz chceme to že spolu to sme zistili až časom … určite by som sa v tvojom prípade neponahlala mas 22 to je krásny vek, mas kopec času na rozhodnutie a utvrdenie sa v partnerovi

denden77
4. dec 2022

@julie19 mne po mesiaci, pod vplyvom zo zurky napisal spravu "aj tak ti raz spravim dieta".. ja, ze boze moj, ten musi byt na srot.. a on na tom trval aj za triezva 🤔🤣🤣🤣

nely1704
4. dec 2022

Ja si myslím, že jeho otázka aj Tvoje obavy sú na mieste. Hlavne sa musíte ďalej stretávať a hlavne sa musia chlapci spoznať a ďalej budeš múdrejšia 😉🤞

emm_i
4. dec 2022

Na prvom osobnom stretnutí z neho z ničoho nič vyhŕklo "my by sme mali pekné deti"... po ďalších 3 mesiacoch stretávania mi raz úprimne povedal, že to tak ešte pri žiadnej necítil, ale naozaj by si tie deti vedel predstaviť a so žiadnou ani v dlhoročnom vzťahu nepocítil túžbu po deťoch, nevedel, že prečo... teraz spolu randíme 🙂 podľa mňa muž ak to v žene vidí, opýta sa jej na to alebo to spomenie 🙂 oni to tak podľa mňa cítia, že to by mohla byť jeho potenciálna matka detí 🙂

marca12
4. dec 2022

Ten je nejaky velmi hrrr,to by ma na nom dost odradilo. Vypoveda to o nom,ze kona neuvazene a nezodpovedne. Vobec sa nepoznate a uz na teba vyvali otazku o detoch.

vorkola
4. dec 2022

6x ste sa videli a uz dieta?,No ja som mojho nespoznala ani za 35 rokov, Doooobre zvaz,,ked uz jeden vztaah ti nevysiel,no len aby to jeho prvedieta s tebou nebolo aj posledne,lebo to su dve veci,sex+dieta,Co akm otehtnies a odrazu sa ti vypari,Vies aspon ,kto je co je, cim sa zivi,kde byva atd.,Pozvi sa sama k nemu tam kd e on zije, alebo ak mas adresu tak ho prekvap ,napr.sesnejt v blizkosti jeho domu, a opytaj sa ho ,kde je,co robi ,ze len tak mu volas ,a ked ti povie ,som doma mas dobry dovod,a tvoja odpoved ,no tak pust ima prisla som k ktebe na navstevu,ak bude otalat, a vyhovarat sa trebars ,ze ma neporiadok ,tak povedz to nic mne ide o teba laska moja, ked nic ,teda rozhovor lem medzi dvermi,tak to mas jasne jak facka.Krasne si to zreziruj,najepsie bez syna

lalala94
4. dec 2022

To si tu niektoré ako predstavujete? Kedy je teda vhodné riešiť otázku detí? Však on jej ho nechce urobiť hneď, len sa opýtal, či chce ešte do budúcna nejaké dieťa, aby vedel, či má zmysel to rozvíjať alebo nie. Alebo má s autorkou premárniť niekoľko mesiacov, kým sa jej môže uráčiť spýtať na tak podstatnú vec ako je chcenie/ nechcenie detí? My sme sa o tomto s partnerom rozprávali asi na druhom stretnutí ešte ako študenti, ktorí mali 20 rokov a deti sme rozhodne v tom čase neplánovali. 😀 Potom sú tu témy, kde ženy/ muži premrhajú x-rokov vo vzťahoch a posun nikde. Ja som osobne nikdy nechápala a ani nechápem tie vzťahy, kde sa vláčia spolu mesiace/ roky a nemajú vyjasnené základné veci ohľadom názorov na spoločné bývanie, svadbu, deti, financie a pod. Veci, ktoré sú pre mňa podstatné som riešila hneď na prvých stretnutiach, či už so súčasným partnerom alebo s bývalým a toto by som odporučila každému, kto sa s niekým stretáva a vidí ho ako potenciálneho partnera do života.

sasitimi17
4. dec 2022

preboha ved si nejdu robiť hádam hned zajtra dieťa sa ukludnite, niektoré ju už vidíte snáď tehotnú...
normálne zisťoval či ešte dakedy budeš chcieť dieťa, je pochopitelné že ked on este nemá svoje vlastné tak ho raz možno bude chcieť a chcel vedieť ako si na tom ty... nerobte hned drámu

olimuc
4. dec 2022

Odpoved je jednoducha, ked budes dostatocne zabezpecena, aby si vedela uzivit 2 deti, keby sa aj druhy tatko odporucal.

loyda
4. dec 2022

Ja na jeho otázke nevidím nič zle. Tiež som sa ako slobodná mamička s touto otázkou stretávala, dokonca aj na prvom rande. Podľa mňa je normálne, že sa muž, ktorý chce mať v budúcnosti deti spýta ženy, ktorá už dieťa má, či chce ešte ďalšie. Ak nie, tak nebude strácať čas. Mám priateľa, ktorý dieťa má, dcéru mám aj ja, ale tiež mi asi po týždni povedal, že "naše dieťa bude krásne po tebe, a odvážne po mne", len som sa nad tým pousmiala. Ale teda, hoci sa vidíme každý deň a poznáme naše deti, nad spolocnym ešte absolútne neuvažujem a to mám po 30tke a on o 10 rokov viac. Takže dievča, máte čas ;)

h2
4. dec 2022

Ak chce mať dieťa a ty už jedno máš, tak podľa mňa urobil dobre, že sa opýtal. Radšej skôr, ako budovať si vzťah a potom zistiť, napríklad, že ty už druhé dieťa nechceš.

zuzinka888
4. dec 2022

Ta on uz ma vek a chce sa usadit. Ak by si mu povedala, ze uz nikdy nechces dalsie dieta, on by nemal potomka - co on zjavne chce. Asi by to videl tak, ze nema zmysel pokracovat v spoznzvani sa..... Taketo otazky niekedy padaju aj na 1.rande. Ci chcu mat v buducnosti rodinu... Nevidim na tom nic zle.

selest
4. dec 2022

Hlavne si uvedom ze to ze nejaky muz s tebou chce mat dieta nehovori nic o tom ci je vas vztah vazny. Niektori muzi prosto povedia hocico aby v tvojich ociach vypadali "pekne" a kedze uz jedno dieta zo zrejme nevydareneho vztahu v pomerne mladom veku mas, chlapik spravne vycitil ze toto je ta tvoja struna. Na to si daj pozor. Na tvojom mieste vobec konkretne neriesim otazku dalsieho dietata s cudzim chlapom, naco. A pride mi skoro pribrat do vazho velmi kratkeho (ne) vztahu tvoje dieta. Najprv sa poriadne spoznajte a az potom rieste vazne rozhodnutia. Drzim palce🍀

vero96
5. dec 2022

Mne môj už manžel a otec dieťaťa na prvom rande povedal ( ani nie, že napísal ale povedal priamo do očí) raz Ťa požiadam v USA ( takmer 3/4 času sme hovorili o našej rovnakej láske k Amerike) o ruku, budeme mať krásnu veľkú svadbu a potom "si urobíme to najkrajšie dieťa na svete" .... ostal pár sekúnd ticho a potom sa zasmial a obrátil to na srandu. Sranda je, že ma v NY pod vianočným stromčekom požiadal o ruku, mali sme veľkú svadbu a máme to najkrajšie decko na svete 😀 ( a či mi vtedy blikali kontrolky, že je prepnutý? vôbec! sú proste ľudia, pri ktorých od začiatku citíš, že toto je to pravé. u nás to tak bolo 🙂 aj keď sme totálne odlišní, študovali sme istú dobu na odlišných koncoch sveta, no zatiaľ (klop, klop) sme ustáli všetko.

veronika66
5. dec 2022

Hlavne si s ním este nerob dieťa lebo on chce lebo budeš sama matka s dvomi deťmi s dvomi rôznymi otcami. Spoznaj ho veľmi dobre a buď opatrná už si sa raz popalila. Uvidíš ako sa bude správať k tvojmu synovi, ako ho vezme tvoj syn ale daj čas nie mesiac dva ale pár rokov. Ty si mladá deti môžete mať kopec a on ako chlap tiež

babulkomale
7. dec 2022

Asi cital na koniku ze tieto veci sa maju riesit zavcasu, aby sa clovek nenamotaval na niekoho s kym nema spolocne plany do buducna.

jakoma
7. dec 2022

Mne sa zda, ze sa ta len pytal, ci este chces deti, nie ci ich chces uz ihned. Roxumna otazka. Co sa tyka veku, aj moj muz v tom veku zacal viac chciet potomstvo:D