Keď sa s priateľom nevidíte dlhšiu dobu

18. feb 2023

Ahojte baby. Otázka skôr na zadané ktoré majú priateľa nie manžela.
Ked sa s priateľom dlhšie alebo par dní nevidíte (za predpokladu,že spolu nebyvate) píše vám alebo vola? povie vam nejake pekne slova? citite že vas vztah rovnako pevny a silny ?
Niekedy mám pocit že poniektoré spravy priatel napise len zo zvyku ale aj takych 8-10 hodín je ticho....a v podtate neviem o nom nic...tak by ma zaujímalo ako to mate vy ? ci ste aspon cez spravy v kontakte a podobne

zelenakobyla123
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zelenakobyla123
18. feb 2023

Teraz už s priateľom bývame, sme spolu 5. rok, 3 roky sme mali vzťah na diaľku, vídali sme sa len cez víkendy a sviatky. Keď sme neboli spolu, stále sme si volali a písali. Aj teraz keď je v práci, keď môže tak mi píše alebo volá. Neviem si absolútne predstaviť, že by sa mi môj partner 8-10 hodín neozval veď by som sa o neho bála, samozrejme pokiaľ k tomu nemá nejaký podstatný dôvod, napr. je na túre alebo niekde kde nemá signál/prístup k mobilu😀

matus7030
19. feb 2023

Ahoj. Podla mna je v poriadku si nenapisať 8 hodin. My sme sice manzelia, ale ked rano 6:30 odideme do prace a vidime sa az poobede, tiež prejde často aj viac ako 8 hodin a rozpravame sa až po práci. Áno sú dni, kedy prehodíme nejakú správu, napíšeme si (skôr praktické veci, čo nakúpit a tak), ale sú aj také kedy nie. Kým sme spolu nebýbali, resp.keď sme mali aj vzťah na diaľku na výške každý v inom meste na instráku, tak sme si vždy aspoň ráno napísali Dobré ráno.... a potom večer telefonát. To bola taká rutina.
Myslim si, že by si mala tvojmu partnerovi povedať, že sa o ňho bojíš, nič o ňom nevieš a že by ťa potešilo, ak by sa ti počas dňa ozval. A určite píš aj ty prvá, veď netreba čakať vždy, či začne on.

cyberk
19. feb 2023

v 20tke, ked som mala vztahy na dialku tak som nechapala, preco sa partner neozyva castejsie, az ked som dospela som pochopila, ze vztah nie je o tom, ci sa partner ozyva kazdu minutu…
A jasne pochybnosti tam vzdy boli, preto som sa tesila na ten den, ked budeme spolu byvat :D Treba mat hobbies a neupinat sa az tak na toho cloveka, ved je len priatel, ked bude mat cas sa ozve aj sam/odpovie ;) Porozpravat sa s nim mozes, ale nie kazdy ma zapotrebu vysiet na mobile 24/7

lb1984
19. feb 2023

Na začiatku vzťahu písal a kontaktoval ma častejšie ako ja jeho v rámci dňa možno 5-6 krát, ale to bolo davno. Začiatkom vzťahu myslím rok-dva. Na tretí rok sa to akosi obrátilo a bola som to ja co som dobiedzala ze chcem si častejšie písať a sa stretávať až kým sme spolu nezačali žiť. Neviem ja mam taky pocit ze skutočne muži majú tendenciu byť aktívny v začiatku vzťahu potom ta aktivita sa akosi vytráca.....detto často spohodlneju a nemajú snahu ak majú istotu a nakopnu sa az pri zmene správania zeny samozrejme ak im na nich záleží a ak niesu spomaleni. Teraz po 17 rokoch vzťahu sa spravidla ozýva on min 1-2 krát denne keď niesme spolu je v práci alebo s kamarátmi nikde mimo.

soldi
19. feb 2023

Mam priatela dva roky, nebyvame spolu. Ked som bola par krat odcestovana na tyzden, tak vzdy pisal rano ze dobre rano, potom bol v praci 8 hodin, to vacsinou aspon napisal, ze aky mam den, a ked prisiel z prace, tak sme si vzdy zavolali a potom vecer vacsinou este raz, a ked siel spat, tak napisal dobru noc.
Neozyva sa dlhsie len ked ma v praci vela

emmulienocka
19. feb 2023

My, kým sme spolu chodili, sme sa stretávali len v piatky a soboty, prip. sviatky. Pisali sme si najma vecer, ked som uz bola doma zo skoly a aj on (ja som vtedy chodila na SŠ a on uz na VŠ). Cez deň sme si napísali, len keď sme na seba natrafili online, no nepísali sme si dlho. Vacsinou len vymena informacii, ked sa nieco udialo. Rano sme si nepisali ani "dobre rano" 😀, len cez vikendy. Lebo spolu sme boli az podvecer. Cez tyzden akosi na nic nebol cas. A ani mi to nevadilo. Teraz sme uz manzelia a bol 3mes na sluzobke. Domov chodil len na vikendy a volali sme si kazdy vecer 1h. Inac sme si ani nepisali.

Vies, tie spravy mozu zniet take frazovite, ale nie vzdy sa je o com bavit. Pamatam si, ze sme si niekedy napisali len to, ako sa mame, aky sme mali den, co robime...to bolo vybavene za 10min a zvysny cas sme si posielali smajlov :D. Vtedy ma to hnevalo, ale ked sa nie je o com bavit, tak tazko nieco pisat

liljana
19. feb 2023

Chapem slobodnych bezdetnych, ze maju dost casu na vypisovanie na mobile. Ale ked ides narocna praca, terminy, telka, domacnost, varenie, nakupy, platenie uctov, starost o dieta/deti, tak nemas cas tukat do mobilu kazde 2 hodiny, ze co mas nove, ked nove za ten cas nema asi nic. Ked nie ste spolu sa venujete inym veciam, aby ked ste spolu, ste sa mohli venovat sebe.

danica2711
19. feb 2023

načo ti je vedieť, ako to majú iní? Každý to má tak, ako to cíti. Či keď sa dozvieš, že nám podáva partner podrobnú správu o sebe a svojich citoch každú hodinu, pobežíš za tým svojím, že pozri, takto to musíš robiť, lebo baby z MK to tak majú? Ak bude aj taký blbý, že ťa poslúchne (a pritom mu to pôjde na nervy), akú hodntou to bude mať pre teba, keď to nebude robiť preto, že chce, ale aby si mu nepílila uši? Ja si koľkokrát v blázinci pracovných povinností na svojho muža celý deň ani nespomeniem, nieže mu budem vypisovať ťuťuťu-ňuňuňu a pritom ho hlboko milujem a on to vie aj bez sms (to platí aj opačne)

lucka_ke
19. feb 2023

podľa toho akú má prácu, nie každý môže počas dňa riešiť priateľku ako sa vyspala, alebo čo ide variť... však si zavolajte vždy večer pred spaním raz ty raz on

miriamamama
19. feb 2023

My sme si volali aj písali počas dňa pripadne posielali foto, minimálne 1 kratší telefonát na dobre ránko, s práve 2-3 SMS a večer dlhší telefón. neviem si predstaviť bez kontaktu ja proste držím telefón v ruke nonostop taktiež s kamarátkami ( všetky sú vydáte a majú deti si Denne píšeme voláme posielame fotky neexistuje fén bez a neviem sú to predstaviť bez toho

miriamamama
19. feb 2023

@liljana vždy sa dá keď sa chce, ako som písala nižšie či má kamarátka manžela a 2 deti alebo nie každá každý deň píše vola a posiela fotky mame po 40 r a fungujeme tak od 17 žiadna práca domácnosť a deti nás v tom nijak neobmedzila. To je len výhovorka. Napísať SMS je naozaj pár sekund

moonlight1210
19. feb 2023

Studovali sme kazdy v inom meste. Obaja sme mali svoj zivot, svoje denne plany, pracu, skolu, kamaratov, zaluby. Nas program vedel byt nabity.
Takze sme si obcas napisali kratku spravu, ci volali raz za cas. Videli sme sa cez vikendy, niekedy ani to casovo nevyslo. Obcas sme o sebe nevedeli cely tyzden.

Malo to vyborny efekt. Ked sme si uz volali, ci sa stretli, pusy sa nam nezavreli. Mali sme kooopec veci, co sme chceli prebrat, vzajomne si povedat o zazitkoch, kopec veci, co sme spolu chceli robit, ci uz len vobec byt spolu. Bolo to osviezujuce, stale sme sa na seba tesili. Boli sme pre seba velmi doleziti. Zalezalo nam na sebe.

Nikdy mi nenapadlo sledovat kolkokrat napisal, kolko uplynulo od poslednej spravy a co pisal (kedze zarucene to bolo nieco mile, ci vtipne, lebo tym, ze to nebolo casto, to nestratilo zavan novoty, svoj šmrnc).

gabika0825
19. feb 2023

No, iné je to vo vzťahu keď spolu bývate, alebo ste denno denne v osobnom kontakte. Vtedy by som to tak nedramatizovala. Ale ak ste spolu nie moc dlho, nebyvate spolu a nebodaj bývate daleko od seba, stretávate sa napríklad len cez vikendy alebo pár krát do mesiaca, tak ten vzťah podľa mna nemá zmysel ak ten partner nekomunikuje. Áno, iné je ak sa neozve keď je v práci, ale aj v práci má nejakú prestavku a tiež predpokladám ze nerobi 24 hodín vkuse, že sa nevie ozvať ani že čo robíš alebo ako sa máš. Ale ak má volno a nevie sa ozvať ani zavolať, tak by som v takom vzťahu nepokračovala. Teraz sú to “maličkosti” ale problém s komunikáciou bude vo vzťahu pretrvávať a ty toho človeka nenaučíš komunikácii ak na to nie je zvyknutý a má iný pohľad v tomto vo vzťahu.

lilke
19. feb 2023

Keď som s už manželom chodila dlhšie, cez deň sme si nevypisovali, až večer, a to ak sme sa nestretli, skôr sme dlho telefonovali. Iba v počiatočnej zaľúbenosti sme si vypisovali každú voľnú chvíľu. sms potešila aj neskôr, ale ja sama som praktickejší typ, a mojím jazykom lásky nie je vypisovať nonstop správy. A nie je to o nefunkčnej komunikácii.