Keď je vo vzťahu jednostranná snaha

3. mar 2023

Pekný deň prajem 🙂,
mám už ani neviem, či to nazvať "vzťah". Skrátka mám priateľa, ktorý je veľmi urážlivý. Ak príde k nejakému nedorozumeniu hneď vzplanie, je nervózny, až tá nervozita z neho kričí. Ja som z toho sklamaná, poviem mu niečo, čo sa mu zrejme nepáči ( nie nadávky, ani urážky), čo sa hneď snažím napraviť, lebo ma to mrzí. Vymyslieť nejaký milý program, alebo niečo priateľské aspoň napísať na povzbudenie. On je však odmeraný a dáva mi to "vyžrať" aj týždeň. A povie mi, že on má blok a drží si odstup. Potom nemá záujem sa stretnúť, dokonca aj jeho písomná komunikácia je taká "odutá". Aj napriek tomu, že ja sa snažím byť priateľská a dať všetko do správnych koľají. Dokonca ani to šteklivé písanie už nie je "ono", cítim, že už po mne netúži. A to tvrdí, že život je krátky. Tak prečo si ho kazí odutosťou ? Ja sa už bojím otvárať ráno správy od neho, lebo viem, že sa sklamem, keď budú odmerané. Vyčerpáva ma to. Aj som mu o tom povedala, zmena nenastala. Už som na 99% rozhodnutá ukončiť ten "vzťah" Mám to teda ukočiť, alebo dať ultimátum a pauzu ?

oslo1
3. mar 2023

V ramci zachovania svojho dobreho mentalneho zdravia by som to ukoncila.

lily14
3. mar 2023

Ako dlho ste spolu?

autor
3. mar 2023

@lily14 cca 7 mesiacov

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
liljana
3. mar 2023

V takychto pripadoch si ludia daju prestavku vo vztahu, ktora sa potom zmeni na trvalu. Aby ste sa po 7 mesiacoch tyzden nebavili, alebo si mala strach, co ti dalsi den povie? Co budete robit potom po 7 rokoch a 2 detoch?

autor
3. mar 2023

@jj298 Nie je mi to treba, lebo sa cítim vyčerpaná.

lily14
3. mar 2023

Utekaj. Veď ste na začiatku,čo bude neskor

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
komplikovana
3. mar 2023

Pripajam sa k zvysku- ukonci to trapenie, tu nie je laska z jeho strany. Bud silna, nedaj sa ucicikat sladkymi recami /ak by k tomu doslo/ a vytrvaj vo svojom rozhodnuti. Jednoducho ti to nevyhovuje, nevidis v tom zmysel pokracovat.

pribinak
3. mar 2023

Si vyčerpaná po 7 mesiacoch, čo bude po 2 rokoch?

Toto nie je chlap do vzťahu. Ušetrí si čas a energiu a pošli ho do riti

1gabriela13
3. mar 2023

Úplne ťa spoznávam medzi kamošom v blízkom kruhu ,snáď nie si ta "jeho" 😂😂😂

mondolina
3. mar 2023

takto so mnou cvičil chlap keď som mala 18 rokov. ty máš dúfam tiež toľko...

katkati
3. mar 2023

Jednostranný vzťah predsa nie je vzťah. Keš si nájdeš "normálneho" chlapa, potom pochopíš.

kassandra25
3. mar 2023

Bud sa lubite a ma to nejaky vyznam, alebo sa nelubite a nema to vyznam. Ty by si mala mat nejaku svoju dostojnost a preukazat, ze ked ta dotycny nechce, nemozes chciet ani ty jeho. Pripadne, pri velkej snahe by ti mal dokazat, ze ta chce. Dava ti najavo nejako svoju lasku a snahu o teba? To su otazky, na ktore si odpovedz, co ty ku nemu citis a co ty citis z neho , ze ma on ku tebe. A rob len to, co citis. Nepytaj sa nikoho, pytaj sa seba. Ak mu ty chces povedat svoje obavy a myslienky, povedz a chod do ustrania. Budes vidiet, co sa bude diat. Ci pojdes za psychologom, alebo tu napises do fóra, je jedno. Odpovedat si musíš sama. Len ty sama si nesieš svoj život so sebou.

mirco50
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
4. mar 2023

jednoznačne ukončiť, nie je o čo stáť

ckocka
4. mar 2023

Problém žien je že (z pre mňa z nepochopitelných príčin) udržiavajú vzťahy s nevhodným mužom a sú presvedčené, že predsa keď ony majú pravdu tak sa ten chlap sakra musí zmeniť, to je predsa logické a mal by na to byť zákon.

zuzuliatko18
4. mar 2023

Prvé mesiace vzťahu majú byť o pocite, že chcete byť obaja stále spolu, chcete navzájom zdieľať svoje myšlienky, pocity, zážitky... Nie triasť sa, či ten druhý sa pre niečo oduje, pretože toto robí len nevyzrety jedinec.

Išla by som v živote ďalej, hľadala iného človeka pre život.